Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Mobiilivarmenne tunnusluvun vaihto

Hei,

Olen löytänyt ohjeen, minkä mukaan iPhonen iOS:sta löytyisi puhelin valikosta kohta josta saisi vaihdettua mobiilivarmenteen numerokoodin. Koko "sim-kortin asetukset" kohtaa ei ole iOS 10.3.2 enää ole? En tiedä onko koskaan ollut mutta nyt ainakaan koodin vaihto ei onnistu iPhonen avulla? Tai jos onnistuu, niin mistä? En itse ainakaan oikein tehokkaalla etsinnällä löytänyt mistään moiseen liittyviä asetuksia?

No yritin myös päästä DNA mobiilivarmenteen hallintaan (https://mobiilivarmenne.dna.fi/mc/login). Kirjoitan puhelinnumeroni ja häirinnänestokoodini. Mutta sekään ei onnistu! Tulee jokin mystinen virheilmoitus "Harmin paikka!
Toimenpiteen suorittaminen kesti liian pitkään ja toiminto keskeytyi."

Ja tuohan tulee niin kuin ihan heti bumerangina kun sinne yrittää kirjautua. Itse mobiilivarmenne kyllä toimii ihan hienosti muissa palveluissa mutta niin. Miten tuon koodin saa nyt vaihdettua??? Onnistuuko se edes tuolta omasta palvelusta johon nyt en jostain syystä pääse?

Kommentit

 • Hei Markus!

  Huomioithan, että mobiilivarmenteen koodi ei ole sama asia kuin puhelimen PIN-koodi joten sitä ei ole mahdollista vaihtaa puhelimen omista asetuksista.

  Tällä hetkellä tuo mobiilivarmenteen rekisteröinti/hallinnointi ei onnistu yleisen vikatilanteen takia. Sama juttu on myös Minun palveluni kanssa. Osa itsepalvelun tunnuksista ei välttämättä toimi. Vika pyritään korjaamaan mahdollisimman pian. Pahoittelut koituneesta haitasta!
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Kyllä minä sen tiesin. Sen vuoksi puhuinkin "mobiilivarmenteen numerokoodista" enkä pin-koodista...

  Ette kuitenkaan vastanneet kysymykseeni. Mistä tuon koodin voi vaihtaa? Onnistuuko se tuolta mobiilivarmenne.dna.fi sitten kun se toimii? Esimerkiksi tilanteessa, jossa tietää koodin joutuneen vääriin käsiin (ei minun tilanteeni kuitenkaan).
 • Tosiaan koodin vaihtaminen onnistuu tuolta mobiilivarmenteen hallinnasta.
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Nyt viimeinkin pääsin kirjautumaan tuonne mobiilivarmenne.dna.fi hallintaosioon. Sielä on kyllä HÄIRINTÄESTOKOODIN vaihto, mutta ei minkäänlaista namiskaa tai kohtaa NUMEROkoodin vaihtoon. Eli sen mitä näpsäillään puhelimen avulla. Sellainen on joskus täytynyt kuitenkin olla, koska minunkin tällä hetkellä käytössä oleva koodi on minun itseni laittama. Satun käyttämään aina samaa koodia moisessa mikä on pankkikorttini pin. Nyt kun pankkikortti vaihtui ja pin vaihtui, haluaisin vaihtaa koodin taas samaksi kuin uudessa kortissa on.

  Muistaakseni se onkin ollut puhelimessa joskus muinoin. Jo Windows luurissa se vaihe tehtiin ihan puhelimen asetuksia roplailemalla, jostain valikkojen syövereistä. Mutta siis niin. iOS:ssa ei ole sellaista kohtaa mitä tuolta googlen neuvoista pitäisi olla "puhelin -> sim-sovellukset". Tosin tuo on Telian ohje ja kun itselläni aikaisemmin oli telia niin silloin homma hoitui noin. Mutta nyt olen DNA:n asiakas ja ilmeisesti tuollaista valikkokohtaa ei ole.

  Joten jälleen kerran kysymys? Miten tuon numerokoodin voi vaihtaa iPhone 7 ja iOS 10.3.2?

  Meinaan. Jos sitä ei mitenkään voi vaihtaa. Ei sitä kyllä kukaan pysty myöskään käyttöön ottamaan. Ainakaan iPhoneilla.... Joten olisi ihan kiva, että tämä asia selviäisi.
 • Hei Markus!

  Tätä DNA Mobiilivarmenteen rekisteröinnin yhteydessä valittua tunnuslukua ei ole vaitettavasti mahdollista vaihtaa lennossa. Käytännössä sinun tulee lopettaa mobiilivarmenne kokonaan ja rekisteröidä se uudelleen haluamallasi tunnusluvulla, tilanne on käytännössä sama jos tunnusluku on päässyt unohtumaan.

  DNA Mobiilivarmenteen lopettaminen onnistuu asiakaspalvelun kautta
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Hei,

  Painin saman ongelman kanssa kuin Markus. Googlasin asiaa yleisesti ja näyttää siltä, että ainakin Elisan liittymien mobiilivarmenteen tunnusluvun pystyy vaihtamaan.
  Miksi tämä DNA:lla on tehty näin kömpelösti ja aiotteko korjata tämän?
 • Hei Matti!

  Mitään pikaista muutosta tuohon PIN-koodin vaihtamiseen ei ikävä kyllä ole tiedossa.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Hei, tarvitsen mobiilivarmenteen ja luulin luoneeni sen ohjeiden mukaan kunnes järjestelmänne alkaa vaatia häirinnänestokoodia, joka on MIKÄ??????? Mikään minkä loin ei kelpaa. Ihan syvältä tämä järjestelmä, Elisalla/Saunalahdella luominen oli tosi helppoa ja toimi heti. Tarvitsen sen mobiilivarmenteen tänään.

  Taru-Mari Talaslahti
 • Hei Taru-Mari!

  Häirinnänestokoodi on asiakkaan itse valitsema salasana joka syötetään puhelinnumeron lisäksi tunnistautumisen yhteydessä. Häirinnänestokoodi voidaan tarvittaessa poistaa liittymältä asiakaspalvelun kautta.

  Mobiilivarmeen hallinta onnistuu myös täällä: https://mobiilivarmenne.dna.fi/mc/login
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • varmenne tunnusnumero kadonnut

 • Hei Leo!

  Jos DNA Mobiilivarmenteen rekisteröinnin yhteydessä valittu tunnusluku on unohtunut niin tulee mobiilivarmenne poistaa liittymältä ja rekisteröidä se tämän jälkeen uudelleen haluamallasi tunnusluvulla. Mobiilivarmenteen lopettaminen onnistuu asiakaspalvelun kautta.
  DNA Hanna palveluasiantuntija

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.