Mobiiliverkko ei toimi USA

Puhelin ei yhdistä mobiiliverkkoon. Käytössä oleva liittymä on aiemmin toiminut Jenkeissä normaalisti, uudelleen käynnistys ja verkon manuaalinen valinta on kokeiltu. Puhelin löytää T mobilen verkkoja, mutta ei yhdistä niihin.

Kommentit

 • Hei Johanna!

  Yhteistyöoperaattoreitamme Yhdysvalloissa ovat Indigo Wireless, AT&T ja Union Telephone Company. Kannattaa kokeilla vielä käynnistellä puhelinta uudelleen ja vaihtaa verkkoja useampaan kertaan. Monesti verkkoon kirjautuminen voi vaatia, että verkon valintaa pitää kokeilla useampaan eri kertaan.
  DNA Ilkka palveluneuvoja
 • Hei,

  Täsmälleen sama ongelma kuin aloittamalla, tosin minulla puhelin ei edes manuaalisesti löydä verkkoja. Vielä pari kuukautta sitten sama puhelin löysi verkon ongelmitta edellisellä vierailulla USA:ssa. Olen oleskellut jo pari päivää täällä, käynnistellyt puhelinta uudelleen, pitänyt automaattivalintaa päällä ja kokeillut manuaalista. Onko muita ratkaisuehdotuksia?
 • Täysin sama ongelma. Mikään edellä mainituista keinoista ei auta. Mikä avuksi?
 • Täysin sama tilanne täälläkin. Mitä voi tehdä? Osavaltiosta on siirrytty toiseen, mutta puhelin täysin mykkä jo 4 päivää.
 • Mikäli edellä mainituista ohjeista ei ole apua, niin oletttehan yhteydessä asiakaspalveluumme jossa voidaan tarkastaa ettei liittymän suhteen ole ainakaan mitään ongelmaa.
  DNA Ilkka palveluneuvoja
 • Sama homma. Olin Usassa melkein kuukauden. Sinä aikana yhdisti verkkoon noin vartiksi. Mikään ei auttanut, ei verkon manuaalinen haku yms. Ei vain toiminut. Muilla eri firman liittymät, toimi normaalisti. Omani toimi Kanadan verkossa heti. Ja toimii esim euroopassa heti. Voisiko saada selitystä, miksi noin? Ja kuukauden liittymä käyttämättä, dna toteaa "ei me taatakaan toimimista kuin kotimaassa"  Häpeällistä.
 • Hei, näin jälkikäteen ongelmaa on hyvin hankala lähteä selvittämään.
  DNA -liittymät toimivat myös Yhdysvalloissa, joten kuulostaa hyvin kummalliselta jos liittymäsi ei ole lainkaan lähtenyt toimimaan. Ongelmatilanteissa hyvä olisi testata sim-korttia myös toisella puhelimella, jos puhelin ei verkon manuaaliseslla haullakaan löydä mitään verkkoja.
  DNA Ida T palveluneuvoja
 • Hei! Sim-kortti toimii muissa puhelimissa ja omalla puhelimellani se toimii moitteettomasti niissä maissa, missä olen käynyt. Ja puhelin löysi manuaalisesti verkkoja muttei yhdistynyt niihin.

  Miten se kuulostaa kummalliselta, jos tässä viestiketjussa on jo useampi henkilö, joilla on ollut sama ongelma? Miten yllä olevien henkilöiden ongelmat ratkesivat? Ei ainakaan tässä ketjussa ole ehdotuksia. Olisi ihan kiva, jos ratkaisut näkyisivät täällä. Amerikasta kun on niin hankala Suomen virka-aikana soitella teille. Siksi sitä oli hankala ratkoa silloin kuin ongelma oli päällä. Erityisesti, kun puhelin ei ole verkossa.

  Ape
 • Hmmmm...

  USA:ssa operaattorit käyttävät eri taajuuksia kuin täällä Euroopassa. Se , että puhelin toimii Euroopassa ei vielä takaa sitä , että se toimii myös USA:ssa.

  Siis pelkkä liittymän toimivuus / verkkovierailu ei riitä , vaan puhelimesta pitää löytyä raudasta myös tuki amerikkalaisille taajuuksille. Kaikissa Euroopassa myytävissä puhelimissa ei välttämättä kaikille taajuuksille tukea ole.
  Veikko
 • Veikko
 • Ok, kiitti tiedosta. Entä kun kanadassa toimi heti, eikö se toimi amerikkalaisilla taajuuksilla?
  Ape
 • Tuossa edellä linkkaamassani listassa on sekä USA:ssa toimivat operaattorit , että Kanadassa toimivat , mutta USA:n osalta näyttää tietoja puuttuvan.

  Pääsääntöisesti USA:ssa ja Kanadassa on samat taajuudet , mutta ei välttämättä kaikilla operaattoreilla.

  Tässä vähän parempi listaus USA;sta ja Kanadasta

  https://www.signalbooster.com/pages/what-are-the-cellular-frequencies-of-cell-phone-carriers-in-usa-canada​​​
  Veikko
 • Lisätäänpä vielä , että pohjois-amerikassa osalla operaattoreita on käytössä myös CDMA-verkkoja ja niiden tuki on eurooppalaisissa puhelimissa vaihtelevaa. Siis opeaattorilla olisi toivottavaa olla myös GSM / UMTS-verkko , että europpalainen puhelin toimii.
  Veikko
 • Kaliforniassa täällä sama ongelma tänään tullessani. Puhelin ei löytänyt verkkoa, automaattihaku pois ja manuaalisesti ehdotti ainoastaanT-Mobile 3G tai 2G. Ihmettein miksi DNA:n yhteistyökumppani-operaattorit eivät tulleet listalle, AT&T kuitenkin noista maanlaajuinen.

  Olin aamukahdeksalta Suomen aikaa DNA:n yhteyksissä chatin välityksellä, monia eri vaihtoehtoja koitettiin mutta valitettavasti ei apua.

  Kommenttien perusteella tulee todella hankalat 1½ viikkoa olemaan. Harmittelen operaattorin ja liittymän vaihtoa jonka tein 4kk sitten, edellisen operaattorin kortilla matkoissa tänne ei mitään tällaisia ongelmia.

  Marko
 • Elämä on.  :=(

  Juurikin ensikertalaiselle amerikan matkaajalle saattaa asioita tulla yllätyksenä juurikin , kuten edellä on keskusteltu , euroopan ja ameriikan erilaisten taajuuksien ja standardien vuoksi. Lisäksi eri kotioperaattoreiden roaming-tuessa on suuria eroja.

  Joskus on vain helpompaa hankkia perillä ollessa paikallisen operaattorin prepaid ja tarvittaessa myös jokin halpa kapula.
  Veikko
 • Joo hommaa Marko prepaid samantien. Ja harkitsisin operaattorin vaihtoa Suomessa. Muilla toimi moitteettomasti jenkeissä kun eri firman liittymä.
  Ape
 • Samaa ongelmaa pukkaa täällä USA:ssa. Aika paljon tullut viestejä vuorokauden sisään asiasta. Voi olla jossain isommassa vika ny.
  Aleksi
 • Kanadassa ollaan puhelut toimii mutta ns netti ei yhdistä mihinkään
  Kiitti vaan, watsapp olisikin ollut huono yhteydenpitokeino, toimi vain 3 päivää ja sitten ei mitään
  Käytetty data/ Roaming jopa 19.7megaa ja tiltttttttt
  P sironen
 • Hei! Olisitteko ongelman tiimoilta asiakaspalveluumme yhteydessä, niin pääsemme tutkimaan ongelmaa teknisen tukemme kanssa, kiitos!

  Meihin saa näppärästi yhteyden Oma DNA -sovelluksen (Androidille Google Play -kaupasta sekä iOS:lle AppStoresta) chatin kautta.

  DNA Ida T palveluneuvoja
 • No hei dnan tuki, voisitteko kertoa (ja kirjoittaa tänne), asia kerrallaan, että miten vikaa lähdetään selvittämään? Olisi kiva, et se näkyy täällä, saattaisi olla tulevaisuudessa apua.

  Eli ensin puhelimen uudelleenkäynnistys. Jos ei silti yhdistä, niin mitä sen jälkeen?
  Simin testaus toisessa puhelimessa? Ja jos ei, niin verkon etsiminen manuaalisesti. Ja jos niihin löydettyihin ei saa yhteyttä, mikä on seuraava vaihe?
  Ape
 • Totta. Odottaisin DNA:lta konkreettista vastausta mitä asialle ollaan tekemässä. Ilmeisesti roamingin puollella täkäläisten operaattoreiden kanssa olisi parannettavaa. Asiakaspalveluun EI SAA NÄPPÄRÄSTI yhteyttä jos yhteyttä ei DNA:n kortti sisällä puhelimessa ole täällä saatavilla.
  Marko
  1. Ei välttämättä huom jos lisäisi tuohon puhelimen käyttökiellon.
  2. Ei häirittäisi DNA palvelua
  P sironen
 • Noh, ei kukkaa mittää vastaile?
  Ape
 • Olethan yhteydessä suoraan asiakaspalveluun kuten yllä on ohjeistettu jos liittymäsi ei toimi lainkaan ulkomailla, luultavasti liittymällä on tällöin roaming esto kytketty lisäpalveluna.
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Jos ei ole toimivaa liittymää , niin mitenkä sinne aspaan otetaan yhteyttä???
  Veikko
 • Hei Veikko! Ilmeisesti jokin verkkoyhteys on saatavilla, mikäli tukisivulle kirjoittaminen onnistuu. Samaa yhteyttä voi toivottavasti käyttää myös chat-, Facebook- tai Twitter-viestien kirjoittamiseen ja tuota kautta ongelma saadaan selvitykseen meillä asiakaspalvelussa.
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Hmmm...

  En tarkoittanut tuota edellä ollutta asiakasta , jolla jokin konsti näyttäisi olevan , vaan noin yleensä. Siis jos yhteydet ei toimi , niin miten sinne aspaan otetaan yhteyttä?

  Jos omistaa DNA:n puhelinliittymän , niin pitääkö olla taskussa myös muiden operaattoreiden prepaideja läjä , kun ne teidän yhteydet ovat noin epäluotettavia. Taitaa olla viisaampa hankkia jonkun muun kuin DNA:n liittymä jo alun alkaen.
  Veikko
 • Sellaisessa valitettavassa tilanteessa, kun DNA-yhteys ei toimi, on toivottavasti saatavilla jokin muu tilapäinen yhteys (esim. kaverin puhelin, ravintolan wifi), jonka kautta asiakkaamme saa yhteyden meihin ja me saamme kyseisen vikatilanteen selvitykseen meidän päässämme. Onneksi yhteydet kuitenkin pääsääntöisesti toimivat kuten pitääkin ja nämä vika- ja ongelmatilanteet ovat vain ikäviä, tilapäisiä poikkeuksia, jotka kyllä saadaan ratkottua.
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Teillä on ollut monta erityisesti Pohjois-Amerikkaan matkustanutta asiakasta joilla tuo ongelma yhteyksien kanssa ikävällä tavalla realisoitunut. Itse lunastin 40$ maksaneen liittymän matkalleni jolla sain yhteydet pelaamaan.
  Tässä on maksettu tuplat, DNA:n toimimattomasta liittymästä johtuen. Edelleenkään ette pysty muuta täällä kertomaan kuin jatkatte tuota jargonia miten tulee asiakaspalveluun ottaa yhteyttä. Jokainen on sen varmaan tavallaan tehnyt.
  Itselläni valitettavasti tuli nyt kahden kuukauden kokeilun jälkeen mitta täyteen DNA:ta ja vaihdan asiakkuuteni teiltä pois mahdollisimman pian. Toivottavasti muutkin reagoivat samalla tavalla, ehkä näin saamme jonkin muutoksen teillä aikaan. Elämä on.
  Hyvää kesän jatkoa!
  Marko
 • @DNA Ida S

  "Sellaisessa valitettavassa tilanteessa, kun DNA-yhteys ei toimi, on toivottavasti saatavilla jokin muu tilapäinen yhteys (esim. kaverin puhelin, ravintolan wifi), jonka kautta asiakkaamme saa yhteyden meihin ja me saamme kyseisen vikatilanteen selvitykseen meidän päässämme. "

  Kuten tämänkin ketjun viesteistä käy ilmi , niin luvattoman paljon on niitä toimimattomia DNA-liittymiä. Suosittelen tosiaan vaihtamaan operaattoria mikäli meinaa matkustella varsinkin Pohjois-Amerikassa.
  Veikko
 • Hei iiro!
  Jos on roaming-esto, voiko olla, että puhelimeni toimii Kanadassa muttei usassa?
  Voisitteko ystävällisesti kertoa, mitä edellä airemmin kirjoittamieni juttujen jälkeen kannattaa testata? Eli mitä tuki suosittelee tuossa tilanteessa kokeilemaan? Kiitos.
  Ape

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.