Modeemi f-3686ac ei toimi

Modeemi f-3686ac ei toimi, virta päällä, wifi valo palaa, (s) valo vilkkuu elikä ds mitä tehdä?

Kommentit

• Moi Pam!

Ensiapuna kannattaa käynnistää modeemi uudelleen. Jos tämä ei auta, käy vielä tämän läpi muut dna.fi/tuki-netti vinkit. Laitteen käyttöohjeet löytyvät tarvittaessa täältä.

Mikäli netti ei edelleenkään lähde toimimaan, olethan yhteydessä vikapalveluumme numeroon 0800 300 500, niin tutkitaan tarkemmin mikä yhteydessä on vialla.

DNA Ida S palveluneuvoja
  • Modeemi on päivittynyt ohjelmistoversioon DNA_3.443.0-T1-MAC14.
    Kannattaa resetoida modeemi.
    Vieläkään langatomassa 2.4 GHz:n verkossa ei saa asetettua kanavaleveyttä 40 MHz:n niin, että myös Current muuttuisi 40 MHz:ksi.
    PW
  • Mites kun kyseinen modeemi kadottaa nettiyhteyden joka päivä. Yhteys katkeaa sekunnista useisiin sekunteihin. Tietokoneen windows on asennettu uudelleen, sekä verrkosovittimeen asennettu uusimmat ajurit. Olettaisin siis, että vika on modeemissa. Yhteys on muodostettu ethernet-kaapelilla, mutta välillä myös wifi katkeaa, kun yhteys menee.
    Katkoksen aikana ei event logiin tule muuta kuin se, että lähiverkon laitteille on annettu IP-osoitteet. Ongelmat alkoivat noin kolme viikkoa sitten, ja alkaa pikkuhiljaa ärsyttää se, että 200mbit/s internet yhteys on käytännössä hyödytön esimerkiksi verkkopelaamisessa, kun yhteys palvelimeen katkeaa useiksi sekunneiksi, joka aiheuttaa jo serveripuolelta yhteyden poikkaisemisen.
    Epa
  • Hei Epa!

Olitko jo kokeillut resetoida modeemin? Tämä kannattaa aina testata ensiapuna, jos pelkästä virtojen pois käyttämisestä ei ole apua, sillä tämä yleensä poistaa laitejumeista johtuvat yhteysongelmat.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Epa: Mitä teit koneellesi n. 3 vko:a sitten?  Otitko käyttöön jonkin laitteen, mitä et ole verkkoon aikaisemmin kytkenyt?
    Mitkä ovat Poew-arvot ja montako lukittua kanavia niissä on?
    PW
  • Koneelle ei tehty yhtään mitään, kun ongelmat ilmenivät. Uusia laitteita ei ole verkossa otettu käyttöön. Mites resetoin modeemin / katson nuo arvot? "Downstream bonded channels" vai joku muu?
    Epa
  • Epa, modeemin resetointi onnistuu takapaneelin reset-reiän avulla - pidä reiän pohjalla olevaa nappia pohjassa jonkin terävän, esim hammastikun avulla n. 20sek ajan, vapauta. Modeemi palaa linjoille muutaman minuutin kuluessa.

DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
  • Resetointi varmemmin n. 30 sekunttia. Modeemin laitehallinnan Connection välilehdeltä nuo arvot näkyvät.
    PW

• Tuossa yhteydet, kokeilen kohta modeemin resetointia.
    Epa
  • US Power arvot Ok. DS Power arvot ovat vähä korkeita (po ± 8 dBmV rajoissa). Viittaisi hieman siihen, että huoneistosi on hieman kaukana talovahvistimelta (äärirajoilla).
    Tuskin nuo kuitenkaan ovat syynä yhteyden katoamiselle.
    Huoltokäynti olisi tuossa varmaan paikallaan.
    PW
  • No ainakaan maantieteellisesti ei etäisyyttä ole rakennuksen ja ulkona sijaitsevan laatikon välillä kuin 20-30m. Voi olla, että kaapeli tulee sitten mutkan kautta perille.
    Epa
  • Asut ilmeisesti omakotitalossa. Onko tuleva kaapeli kuitua vai koaksiaali? Omakotialueilla osa kaapeista voi olla vain läpikulkupisteitä.
    PW
  • En ole tulevan kaapelin laadusta varma, kuitenkin gigan netti on saatavilla niin voisi olettaa olevan kuitua?
    Ongelmat näyttäisivät kuitenkin  ratkenneen, kun resetoin modeemin sekä vaihdoin ethernet kaapelin tietokoneen ja seinän välillä. Laitan viestiä, jos ongelmia ilmenee uudemman kerran.

Kiitos avusta!
    Epa
  • Kyllä koaksiaaliverkossakin on 1 Gbit/s liittymä tarjolla.
    "resetoin modeemin sekä vaihdoin ethernet kaapelin tietokoneen ja seinän välillä"
    Onko modeemilta asennettu ethernet-kaapeli huoneeseen, jossa tietokonetta käytät? Muutoin tuo kuulostaa oudolta.
    PW
  • Parental control on jostain syystä kadonnut modeemin valikoista. Onko tarkoituksella poistettu ?
    Micke
  • Minuakin kiinnostaa, minne parental control on kadonnut...? Ja onko tulossa takaisin jossain päivityksessä.
    Jarkko
  • Hei,

parental control on nimellä filtering uusimmassa versiossa. Tämä löytyy polusta Firewall --> filtering
    Olli Kehityspäällikkö
  • Jotain häikkää tuohon modeemiin on viimeisessä päivityksessä tullut.
    Aiemmin sähköpostiohjelma ei huksannut yhteyttä IMAP-palvelimelle 5.0 GHx:n Wifi-yhteydellä kesken kaiken. Nyt se hukkaa sen aika-ajoin.
    PW
  • Näytti tuolla olevan Parental control-ketjukin, mutta kommentoin vielä tämän kerran tähän.

Pitäisikö modeemin Firewall-sivun tekstejä sitten muuttaa vastaamaan todellisuutta? Tällä hetkellä siellä lukee "Go to the Parental Control page to block internet access to specific sites." Ko. sivua ei ole olemassakaan.

Samaten liittyneiden laitteiden MAC-osoitteet voisi olla saatavilla Filtering-sivulla, säästyisi edestakas pomppiminen "Basic->DHCP" -välilehden ja "Firewall->Filtering" välillä. No eipä noita niin paljoa tule jumpattua, ettei sitä jaksaisi tehdä...
    Jarkko