Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Modeemi taloyhtiönettiä varten

Haluan liittyä taloyhtiön DNA nettiin. Kun täytän lomaketta netissä tulee tällainen viesti:
Huomioithan, että kaapelitaloudessa modeemin tulee olla DNA Valokuitu Plus -modeemin malli F-3686AC, jotta laajakaistayhteys pystytään kytkemään onnistuneesti.
Onko tosiaan niin että ainoastaan tämä yksi modeemi kelpaa enkä voi käyttää halvempaa kaupasta ostettua modeemia?
Yst. terv. Susann

Kommentit

 • Hei! Tilausvaiheessa on myös mahdollista valita, että käyttää omaa modeemia. Kun olet valinnut nopeuden ja siirryt modeemin valintaan, pitäisi vaihtoehtona olla myös oman modeemin käyttö.

  Kokeiletko uudelleen tilauksen tekoa osoitteessa https://kauppa4.dna.fi/laajakaista
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Jos sinulle riittää Talyhtiönetin perusnopeus, halvemmatkin modeemit käyvät, mutta lisänopeuksia halutessasi tarvitaset Valokaapeli Plus modeemin.
  Voit toki ostaa vapaasti modeemisi (esim. AVM FRITZ!Box 6490 Cable modem, jos lisänopeuksia haluat). Modeemissa pitää olla vähontään 24 DL kanavaa ja 8 UL kanavaa).
  Kannattaa varmistaa taloyhtiöltä, liittyykö sopimukseen ilmainen modeemi. DNA:lta on nykytilassa turha kysyä, kun vastaus saattaa viipyä pitkiä aikoja.

 • Ei todellakaan tarvita Valokaapeli Plus modeemia. DNA myy myös Asus Lyra Mesh systeemiä missä on täysin toimiva modeemi. Itseasiassa kaikki reitittimet tuovat saman nopeuden. Jos on antennipistoke liittymä niin tietenkin siihen tarvitaan oikea laite, mutta ethernet liittymässä kaikki toimivat. Mesh on toki oma systeeminsä. Eipä tällä tule lähellekään luvattua 400 megaa vaan alle 100 megaa (myös keskellä yötä).
 • Tuo Asus ei ole mikään modeemi ja ei sitä kannata otsikon ongelmaan liittää ollenkaan. Kyllä kysyjä tarvitsee modeemin (kaapelitalous).

  JK:lla Tästä ilmeisesti kyse:
  https://kauppa4.dna.fi/Nettiyhteydet-ja-laitteet/Modeemit-ja-mokkulat/Asus-Lyra-AC2200-WiFi-Mesh--j%C3%A4rjestelm%C3%A4/p/VMODE00002?gclid=CjwKCAjw4KD0BRBUEiwA7MFNTTvHjaNhMWiMUt8A4U2UZQRZWb6ALegeBsAbMMM1P2xwFcOB_NUxXhoC8N8QAvD_BwE

  Jos netti on Ethernetin kautta 400 megaa, niin "vain alle 100 megan nopeus", on ihan täysin laitteista kiinni, varmasti pääsee nopeampaankin yhteyteen kunhan laitteet tukevat muutakin kuin jotain 1x1, 802.11n yhteyttä. (Siltä tuo ainakin kuulostaa, jolloin teoreettinen nopeus 150 mbit/s)
 • Ei ole tämän pään laitteista kiinni. Mittaus tehty asuntoon tulevasta nousu ethernetpistokkeesta, eli mitään laitetta ei ole välissä. Tietokone suoraan ethernetkaapelilla kiinni nousuun, mitään laitteita ei ole välissä. Ongelma on kolmen vuoden aikana esiintynyt neljä kertaa, tänään eivät syytä keksineet.
 • No sitten tuo viestisi/ongelmasi ei liittynyt Meshiin tai modeemiinkaan milläänlailla. Joku idea varmaan oli kuitenkin viesti kirjoittaa...
 • Hmmm, hmmm, hmmm, ehkä pointti oli, että modeemi reititin ei todellakaan ole pullonkaula. Hmmmmmm, hmmmmm. Löysitkö pointin? Hmmmm
 • Ehkäpä tietokoneen verkkokortti ei pysty 100 Mbit/s parempaan!
 • Jos liittymä on todella 400 Mbit/s.
 • Juu on se 400 megaa, oli gigainen. Aika epätodennäköistä löytää tällä vuosituhannella 10/100 verkkokorttia, kyllä se giganen on. Pointti oli se, että ei se reititin ole mikään pullonkaula. Vika on DNA:n päässä, kuten kirjoitin niin sama ongelma on toistunut neljä kertaa kolmen vuoden välein ja aina se on korjattu DNA:n päästä. Tänään ei paikalla ollut osaavaa porukkaa niin täytyy palata asiaan maanantaina.
 • Siis kyllähän se modeemi juurikin vaikuttaa nopeuteen, jos kyse on kaapeliliittymästä. JK:lla ihan eri juttu (Ethernet-liittymä), mutta ei sovi miltään osin ketjunaiheeseen, sitä tässä vaan ihmettelin...Mutta annan olla, ei tässä ketjussa ole enää päätä eikä häntää...
 • Totta kai sopii ketjun aiheeseen. Ihme vänkäystä taas. Tässä puhuttiin valokuitumodeemista (reitittimestä) ja ensimmäisessä viestissä kirjoitin, että antenniliittymät erikseen. Kaikki muu sopii ketjuun paitsi tuo vänkäys.
 • Siis ei sovi vastaukseksi mitenkään kysyjälle, taidat olla vähän yksinkertainen. Ei sulla edes ole modeemia...

  Jos haluat omia sekoilujasi kirjoittaa, niin kirjoittele, mutta kysyjälle ei sovi vastaukseksi, että modeemilla ei ole väliä.
 • Miksi noin vahvasti otat kantaa asiaan mistä et tiedä yhtään mitään. Modeemi? Reititin? Olen työskennellyt alalla noin 20 vuotta ja luulen tietäväni perusasiat. Kaapelin Welhon/DNA:n asiakkaana olen ollut koekäyttäjästä alkaen. Mikä hirveä pakonomainen tarve JJJ sinulla on tehdä itsestäsi alueen moderaattorin? Itse lopetan tähän ja toivon, että teet samoin. Älä anna itsestäsi tuollaista kuvaa ulospäin. Sinulla on pokkaa haukkua minua tyhmäksi. On ihan eri foorumit missä tämmöistä hyväksytään. Sivotkoon ne oikeat modet nämä älyttämyydet. Etköhän tähänkin vastaa koska se on selkeästi pakonomainen piirre sinulle. Siis modeemilla/reitittimellä ei ole mitään väliä ethernet talossa, antenniverkossa asia on toisin. Onko tuo nyt tarpeeksi selkeästi kirjoitettu? Ethernet talossa ei edes mitään modeemia tarvita, reititin riittää. Valitettavasti rautalankaa tämän enempää ei voi taivuttaa.
  Eli jos hidastelua esiintyy mittaa suoraan huoneiston sisään tulevasta ethernet portista jolloin asiakaspalvelu tilanteessa ei tarvitse kuunnella, sammuta virrat, resetoi jne vaan data on raakaa dataa mitä asuntoon tulee. Lienee itsestään selvää, että koneen suojausten täytyy olla siinä tilanteessa kunnossa. Ymmärsitkö JJJ? Tai älä vastaa, ole viisas.
 • Kaapeliyhteys tosiaan tämä meidän taloyhtiön netti, ethernetiä ei siis ole. Joten ostin sitten sen DNA:n suositteleman Valokuitu Plus modeemin ja tyytyväinen olen. Kiitoksia kaikista vastauksista.
 • Älyttömän pitkä viesti ilman mitään sisältöä. Halusin vain korjata asian ettei jää väärää tietoa kysyjälle/foorumille, jostain syystä se ei vaan sulle kelvannut.

  Ensimmäisessä viestissä käy ilmi että kyse on Kaapeliverkosta, koska kyseinen modeemi on siihen tarkoitettu, en edelleen tiedä miksi piti sotkea se Ethernet tähän, vaikka se ei mitenkään asiaan liity.

  "Totta kai sopii ketjun aiheeseen. Ihme vänkäystä taas. Tässä puhuttiin valokuitumodeemista (reitittimestä)"
  Ei puhuttu, tai sinä puhuit, mutta muuten se ei tähän liity. Kaapelimodeemista on kyse ollut kokoajan.

  Enempää ei täälläkään rautakanki taivu, jos ei vieläkään ymmärrä.

  Eikä mulle ole väliä vaikka omaltakohdalta jauhat tässä ketjussa siitä reitittimestä, ketjunaloittajalle se vaan ei sovi ja sen halusin korjata...
 • Susann Kerkesi kirjoittaa, vastaukseni oli luonnollisesti JK:lle...

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.