Modeemien 5 GHz WLAN -taajuuden ongelma

Hei!

Meille on tullut joulukuun ja tammikuun aikana ilmoituksia ongelmista mokkuloiden ja modeemien 5 GHz WLAN -taajuuden käytössä. Laitevalmistajilta saadun tiedon mukaan ongelma näyttäisi liittyvän KRACKattack -haavoittuvuuden korjauspäivitykseen ja ainakin Chromecast ja Googlen Pixel 2 -puhelimen on todettu aiheuttavan ongelmia. Voidaan siis olettaa että ongelma liittyy Android pohjaisiin laitteisiin, jotka ovat saaneet joulukuun tietoturvapäivityksen.

Kyseessä on client-puolen ongelma, eli jos kännykkä, tabletti tai muu WLAN -laite on saanut päivityksen KRACKattack -haavoittuvuuteen, siinä voi olla kyseinen virhe. Ongelma on maailmanlaajuinen, eikä koske ainoastaan DNA:n myymiä laitteita.

Laitteen vaihtaminen ei korjaa ongelmaa, vaan tällä hetkellä tilanteeseen auttaa ainoastaan yhteensopimattomien laitteiden poistaminen 5 GHz WLAN -verkosta ja korjauspäivityksen odottaminen omalle laitteelle.
DNA Iiro palveluneuvoja Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja kirjoittamasi viesti saattaa näkyä kaikille.
Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti. Lue ehtomme