Modeemien 5 GHz WLAN -taajuuden ongelma

Hei!

Meille on tullut joulukuun ja tammikuun aikana ilmoituksia ongelmista mokkuloiden ja modeemien 5 GHz WLAN -taajuuden käytössä. Laitevalmistajilta saadun tiedon mukaan ongelma näyttäisi liittyvän KRACKattack -haavoittuvuuden korjauspäivitykseen ja ainakin Chromecast ja Googlen Pixel 2 -puhelimen on todettu aiheuttavan ongelmia. Voidaan siis olettaa että ongelma liittyy Android pohjaisiin laitteisiin, jotka ovat saaneet joulukuun tietoturvapäivityksen.

Kyseessä on client-puolen ongelma, eli jos kännykkä, tabletti tai muu WLAN -laite on saanut päivityksen KRACKattack -haavoittuvuuteen, siinä voi olla kyseinen virhe. Ongelma on maailmanlaajuinen, eikä koske ainoastaan DNA:n myymiä laitteita.

Laitteen vaihtaminen ei korjaa ongelmaa, vaan tällä hetkellä tilanteeseen auttaa ainoastaan yhteensopimattomien laitteiden poistaminen 5 GHz WLAN -verkosta ja korjauspäivityksen odottaminen omalle laitteelle.
DNA Iiro palveluneuvoja Ilmoita asiaton sisältö