Modeemiin kytkettävää ulkoista kovalevyä.

Onko mahdollista luoda kodin "verkkokovalevy" DNA Valokuitu Plus -kaapelimodeemin USB-porttiin kiinnitetävällä ulkoisella kovalevyllä? Jos on, onko levy näkyvissä oman kotiverkon ulkopuolelle?
Olen esittänyt saman kysymyksen useampaan kertaan viimeksi n. 3 vuotta sitten.
Löytisikö jo vastausta?

Kommentit

• Modeemissa on reitittävässä tilassa USB-valiko, mutta siinä en saanut tavallista kiintolevyä toimimaan.
    Ehkä https://kotimikro.fi/internet/verkko/mika-ihmeen-nas-ja-miksi-tarvitsisin-sellaisen toimisi, mutta siitä ei ole kokemusta.
    Joku tietävämpi kertonee tai asiakaspalvelu.
    PW
  • Olen kokeillut https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/sagemcom-fast3686-usb-portin-kayttaminen-z18x/ ohjetta myös, mutta heikolla menestyksellä. Ei ole tuohonkaan tullut kommenttia DNA:n puolelta.
    Harry
  • Voisit koittaa muuttaa tietokonetta Yksityinen/Julkinen välillä ja kokeilla sitten uudestaan. Minulla ei Yksityinen mahdollistanut jaettujen kiintolevyjen näkymistä,
    PW
  • osta vaikka QNAP nas, et joudu pettymään ja toimii kuten ammattivehkeet. Softa on pienimmässäkin sama kuin vaikka 16 levyn räkkilaitteessa. Kun verkkoyhteytesi on joku muu kuin mobiili, niin voit varmuuskopioida tavatasi automaattisesti pilveen, esim kriittisten datojen osalta vaikka Microsoft 365 palvelun mukana tulevaan 1 teraseen Onedrive pilveen. Kätevästi vaikka joka yö pistää kopioitumaan muuttuneet tiedostot.
    (muille kiinnostuneille: jos käytössäsi on DNA mobiili 4G tai 5G niin DNA mobiilitukiasema katkaisee backup streamin tunnin välein, lopettamalla bittiliikenteen modeemiisi. Vain modeemin uudelleenkäynnistys palauttaa yhteyden)
    Saku
  • Lisäys edelliseen, QNAPin kanssa saa verkkolevyn näkymään heidän palvelimensa kautta kaikkialle, vaikka purkkisi olisi sisäverkossasi NATin takana. Toki tässä on sitten muita mahdollisis ongelmia, mutta jos pitää varmistukset ajantasalla niin asian kanssa voinee elää..

Saku
  • Onkos tämä juttu vielä jollekin ajankohtainen? Minä kokeilin tuota usb-verkkolevyn käyttöönottoa Sagemcomissa nyt 16 Gt usb-muistitikulla ja usb-telakassa olevalla vanhalla läppärin 640 Gt kovalevyllä - molemmat lähti toimimaan ilman mitään sen kummempia asetuksia!
    Windowsin resursienhallinnassa verkkolevy tuli näkymään verkko-osiossa SC-LVG nimellä ja mediapalvelin näkyy nimellä SC-DMS.
    Sitten tulikin ongelma, että miten tuohon verkkolevyyn pääsee käsiksi? Googletellen löytyi sitten Murobbs:n vanhoista keskusteluista vinkki, että tunnukset voisi olla kt. admin ja ss. admin tai 1234 - minulla toimi tuo käyttäjä: admin ja salasana: 1234

Tuonne verkkolevyn juureen syntyneeseen tiedostoon pystyi sitten luomaan tarvittavat tiedostot ja niistä mm. kuvat ja musiikki näkyy siististi sitten myös tuossa mediapalvelimen osiossa ja samoin myös ainakin Androidin VLC-Player apissa.

Tietojen siirto on kuitenkin tällä melko hidasta jos vertaa vaikkapa tuommoiseen NAS-asemaan, mutta kai tuota voi käyttää paremman puutteessa.

Lopuksi asettelin sitten kuitenkin reitittimen USB-asetuksista levyn Approved Device Settingsin tietoon, muutin levyn nimen ja asetin uuden salasanan tuon 1234:n tilalle.

Varmaankin tuolle levylle voi ehkä päästä jotenkin käsiksi myös ulkoverkosta, mutta se homma kannatta jättää tietoturva mm. syistä vain kokeneimmille! Kannattaa ostaa se kunnollinen NAS-verkkolevy ja käyttää sen valmistajan palveluita jos on tarve päästä etänä kiinni tiedostoihin tms.

Teukka
  • Lisää kokemuksia! Ei kannata laittaa asetuksiin mitään mikä on ikäänkuin "naulattua" jos meinaa vaihtaa muistia/tikkua toiseen - joutuu taas säätämään uusiksi! Toiseksi, toiminta on loppujenlopuksi niin "kökköä" ja hidasta, että unohtakaa koko homma ja hankkikaa se verkkolevy!
    Teukka