Modeemin lapsilukon ongelma

Hei

Minulla on DNA Valokuitu Plus-modeemi F-3686ACv2. Langattomaan lähiverkkoon on liitetty Xbox. Asetan Xboxille modeemin asetuksista Parental Control osiosta aikarajan (00:00 - 8:00) jolloin siinä ei toimi internet. Aikaraja toimii ja kaikki WLAN kautta yhdistetyt laitteet toimivat oikein, mutta kaikki ethernet kaapelilla liitetyt laitteet tiputtavat lähetysnopeuden lähelle nollaa. Tämä luonnolisesti aiheuttaa paljon ongelmia, tiedostojen lähetys ei onnistu, pelit kaatuilevat jne. Kun poistan aikarajan käytöstä, kaikki johdolla kytketyt laitteet toimivat taas normaalisti.

Onkohan laite viallinen vai onko tämä mallivika?