Modeemin päivitys.

Hei!

Minulla on nyt käytössä taloyhtiölaajakaista 10 megan nopeudella. Mietin tuplalaajakaistan ottamamista (100 megaa). Tilausta tehdessä sivusto kaupittelee uutta modeemia (DNA Valokuitu Plus -modeemi F-3686AC) mutta minulla on vanha Dna:an modeemi (Technicolor TC7200 WLAN) jonka otin taloyhtiölaajakaistan kytkemisen yhteydessä. Onko siis välttämätöntä tilata tuo uudempi modeemi?

Kommentit

• Riippuu taloyhtiölaajakaistan toteutuksesta. Jos nykyinen modeemi toimii, niin eköhän nopudennosto onnistu ilman modeemin vaihtoa, kun soitat asiakaspalveluun.
  • Näin itsekkin päättelin. vanha modeemi tukee yhteyttä 300 Mbit/s asti,  joten sen osalta ei pitäisi olla ongelmaa. Tosiaan tilausta tehdessä ja valittaessa että "minulle on jo modeemi", tulee ilmoitus että pitäisi olla nimenomaan tuo uudempi modeemi. Käytönnössähän tuo tuplalaajakaistan ottaminen vastaa "kotikäyttö osuudeltaan" nopeuden nostoa. Asia olisi hyvä tietää varmaksi sillä, Vanhaakaan modeemia ei vielä kokonaan maksettu, niin ei  huvittaisi tilata tuota uutta.
  • Kaikki uudet yksittäiset liittymät sekä Valokaapeli Plus toteutuksella olevat kiinteistölaajakaistat vaativat Valokaapeli Plus modeemin (jos on modeemitoteutus).
    Vanhemmissa taloyhtiölaajakaistoissa toimii vanhantyyppinen modeemi. Eikö taloyhtiön sopimukseen kuulunut modeemia, kun olet sen ostanut?

Ongelmaksi voi tosin muodostua tuo tuplalaajakaista, koska se on uusi liittymä (24 kk:n sitoutumisajalla) ja voi olla, että sitä ei uusmyynnisssä ole kuin valokaapeli Plus liittymiin.
    Pelkkä nopeudennosto onnistuu ilman uutta liittymää.
    Varmuuden asiasta saat, kun soitat asiakaspalveluun.
  • Kuului, juurikin tuo Technicolor TC7200 WLAN modeemi.

Dna tuplalaajakaista 100 sopimusehdoissa oli modeemista vain maininta että, DNA Welhokaista liittymä vaatii toimiakseen ED 3.0 -modeemin. Tuo vanha modeemi tukee tuota ED 3.0. Eli käytännössä pitäisi siis toimia.

• Hei!

Kaikki DNA Valokuitu Plus liittymän tilaukset vaativat uuden DNA Valokuitu Plus modeemin, mutta jos nykyinen taloyhtiölaajakaistan sopimus on vanhalla sopimuksella niin tähän käy edelleen myös vanhat modeemit

Jos tilaus ei jostain syystä onnistu nettikaupasta niin myyntinumeromme p.0800 550044 auttaa myös. Ark. 9–20, la 10–16. Numero on maksuton.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Onko vanhalla sopimuksella oleviin liittymiin vaihdettavissa liittymä tuplalaajakaistaksi, modeemia vaihtamatta?
  • Jos nykyinen taloyhtiölaajakaistan sopimus on vanhalla sopimuksella niin tähän käy edelleen myös vanhat modeemit. Mikäli sopimus on DNA Valokuitu Plus, tarvitsee myös tuplakaista uuden modeemin.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Ovatko vanhat liiittymät edelleen myynnissä vanhan sopimuksen taloyhtiölaajakaistoihin?
    Vai onko uusmyynnissä vain uusia liittymiä vanhan sopimuksen laajakaistoihin?
  • Tarjolla on edelleen vanhojen taloyhtiösopimusten mukaisia liittymiä, mikäli taloyhtiö ei ole päivittänyt sopimustaan Valokuitu Plus -nopeuksiin.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Kiitos tiedosta!
    Sitten kysyjän toivoma muutos onnistuu!
  • Mahtavaa!
    Selvisihän se! Kiitos Dna:aan palveluneuvojille vastauksista. Erikoiskunniakiitos myös PW:eelle joka hoiti asian tiedustelua kun omaansa! 😀
  • Miksi DNA pakottaa uutta modeemia Valokuitu Plus -nimellä myytäviin liittymiin, vaikka tekniikka talon sisällä on täysin sama kuin vanhoissa liittymissä? Puhun siis tavallisesta kaapeli-tv-taloudesta ilman taloyhtiönettiä.
  • DNA Valokuitu Plus -liittymän 1G nopeus on saavutettavissa vain DNA Valokuitu Plus modeemilla, FAQ aiheesta löytyy täältä: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/mika-on-dna-valokuitu-plus/
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Miksi modeemia pakkomyydään myös hitaammille 200- ja 50-megaisille liittymille? Samassa kerrostalossa on samaan aikaan käytössä vanhoja "perinteisiä" kaapeliliittymiä ja uusia Valokuitu Plus -liittymiä. Eivätkö uudet liittymät toimi ihan samassa verkossa?
  • Kyseessä on sama DNA Valokuitu Plus -liittymä, jolloin nopeuden päivittäminen onnistuu aina 1 Gigan yhteyteen asti. Uudessa modeemissa on myös panostettu nimenomaan WLAN verkon toimivuuteen, joka vanhemmissa modeemeissa on jäänyt nopeuden pullonkaulaksi.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Gigan yhteyden kanssa toki kannattaa ostaa siihen kykenevä modeemi, mutta mihin 200-megan liittymää käyttävä tarvitsee uutta modeemia? Uuden modeemin voi ostaa vaikka erikseen nopeuden noston yhteydessä. WLAN-pullonkaula vanhassa laitteessa on aika löyhä peruste ja sen voi ratkaista käyttämällä erillistä WLAN-purkkia.
  • On tekninen este. Uuset liittymät käyttävät enemmä taajuuksia, kun vanhat liittymät ja niitä vanhat modeemit eivät pysty vastaanottamaan. Vanhat liittymät toimivat edelleen ja ne pystyy päivittämään 350 Mbit/s asti.
    Jos koet saavasi Valokaapeli Plus liittymän halvemmalla, uhraa vähän rahaa vaikka takuutarkastetun valokaapelimodeemin hankintaan.
  • Heippa,

Minulla ongelma tuon tc7200:sen kanssa.

Laitoin täpän jossain väärän kohtaan ja nyt en pääse enää purkkiin sisälle antamallani ip-osoitteella, jotta saisin tekemäni muutoksen korjattua.

Verkko toimii kyllä normalisti, mutta en pääse millään laitteella purkin sisälle.

MIkä neuvoksi.

• Resetoi modeemi tehdasasetuksille.
  • Modeemi resetoitu. Mikähän mahtaa olla tämän jälkeen IP osoite jolla pääsen sisään?

Eikös oletusosoite ole näissä yleensä 192.168.0.1 ?

Tuolla ei ainakaan pääse. Mistä saan sen tämän hetkisen IP: n tietoon.
  • Oletko varmasti resetoinut, etkä vain uudelleenkäynnistänyt?
    Hae DNA:n sivulta modeemin käyttöohje, siitä selviää IP-osoite.
  • Nyt onnistui modeemin resetoitu en ja pääsin purkin sieluun käsiksi.

En ollut painanut resetoitu painiketta 15 sekuntia.