Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Modeemin signaalin vahvistaminen

Mikä/ mitkä laitteet toimivat Sagemcom F-3284 DC modeemin kanssa kun haluaa parantaa signaalin kantavuutta toisen kerroksen huoneisiin (vetämättä kaapeleita).  Modeemin kytkentäpaikka on 1 kerroksessa asunnon nurkassa.

Kommentit

 • Modeemin voisi koittaa laittaa huoneistossa keskeisemmälle paikalle, jos se on mahdollista.
  2.4 GHz:n taajuus kantaa pidemmälle.

  WLAN vahvistin saattaa autta, mutta niitä en tunne.
  Sähköverkon kautta toimiva LA-adaperipari vaattaisi myös auttaa.
  Joku muu suositelkoon laitteita.
 • Hei!

  Helpoin tapa on asettaa modeemi keskeiselle paikalle, ohjeita WLAN yhteyden parantamiseksi löytyy täältä: https://www.dna.fi/tuki-netti. Ongelma tämän kanssa tulee mikäli talossa on vain yksi antennirasia, sillä antennijohto voi olla korkeintaan 4 metriä pitkä.

  WLAN verkon signaalia voi jatkaa käyttämällä ns. toistinta tai modeemista voi vetää ethernet johdolla erillisen reitittimen parempaan paikkaan asuntoa. Mikäli yhteys tarvitaan toiselle puolelle taloa esim. pöytäkonelle, niin ethernet johto on tuohon varmin ratkaisu, piuha kun voi olla jopa 100 metriä pitkä
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Hei,

  Onko todella niin, että ethernetkaapeli voi olla jopa 100 m pitkä? Eikö signaali silloin heikkene merkittävästi?
 • Hei Arto!

  Juurikin näin, ethernet kaapeli voi olla korkeintaan 100 metriä pitkä sen spesifikaatioiden mukaisesti. Tässä kuitenkin kannattaa ottaa huomioon että piuhan tulee maksimietäisyyksillä olla laadukas ja tarpeen mukaan myös suojattu ulkoisilta häiriöiltä. Häiriöiden mahdollisuus kasvaa mitä pidempi johto on kyseessä.

  Jos olet hankkimassa uutta johtoa, tässä kannattaa varmistaa että kyseessä on Cat 6 standardin mukainen piuha.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Kantaavuutta saattaa lisätä, jos käyttää 5.0 GHz:n taajuutta ja valitsee kiinteäksi kanavaksi nro 100 tai suuremman.
 • Hei,

  Kannattako modeemi myös sijoittaa ikkunan lähelle? Ja kuinka korkealle? Nyt se on nurkassa, poissa näkyvistä.
 • Jos kyseessä on kaapelimodeemi, ei ikkunan äärelle asettamisesta ole hyötyä. Tämä on mokkuloille jotka saavat yhteyden 3G/4G verkosta ja ikkuna läpäisee signaaleita parhaiten.

  Reititin tai WLAN modeemi tulisi sijoittaa asunnossa mahdollisimman keskeiselle paikalle, jolloin WLAN verkko kattaa asunnon kaikki huoneet parhaiten
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Hei,

  Tuohon PW:n vastaukseen liittyen: DNA:n asennusohjeessa tosiaan sanotaan, että 5GHz:n wlan-verkko tulisi valita, jos semmoinen löytyy. Mutta mistä näkee, että 5G-verkko on löytynyt? Kun kävin tsekkaamassa modeemin asetuksia ja muutin wlan-kotiverkkoni nimen semmoiseksi, jonka kaikki laitteeni entuudestaan tunnistavat, ei tämä asia tullut esiin tai en sitä havainnut. Toisaalta ohjeissa sanotaan, että verkon kuuluvuus voi heikentyä 2,4 GHz:n verkkoon nähden.
 • Hei,

  OK. Kahden kerroksen asunnossa tilanne on hankala: keskeistä paikkaa ei oikein löydy tai se on semmoinen, että modeemi on aina tiellä (käytävällä).
 • 5GHz WLAN yhteys on uudempaa tekniikkaa ja kaikki laitteet eivät tätä taajuutta tue, esim. läppärit eivät välttämättä löydä kyseistä taajuutta lainkaan. Vähänkään uudemmat älypuhelimet tai tabletit pitäisi tämän taajuuden kuitenkin löytää
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Joissakin modeemeissa käyttäjänimi on eri 2.4 GHz:n ja 5.0 GHz:n taajuuksille. Muissakin modeemeissa, joissa molemmat taajuudet ovat, voi kummallekin taajuudelle antaa oman nimen, vaikka niissä oletuksena olisikin sama nimi.
  Tuolloin on helppo ryhmitellä laitteet jommalle kummalle taajuudelle, riippuen siitä mitä taajuutta ne tukevat ja mikä kantavuus riittää.
 • Hei olin ostanut WLAN kaapelimodeemi DNAsta,  mutta ei toiminut hyvin ja joskus  ei voi toimia television kin yhteysi takia.
  mitä voin tehdä?
 • Hei!

  Mikäli yhteys ei toimi kuten pitäisi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme numeroon 044 144 044.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Moi
  Meillä on F-3686AC valokuitumodeemi, joka on toisessa päässä taloa, Wifi verkko ei aivan yllä toiseen päähän taloa. talossa on vain yksi antennipaikka. Mikä "vahvistin" toimii kyseisen modeemin kanssa.Vai voiko tehdö jotain muuta signaaln parantamiseksi??
 • Langattoman lähiverkon toistimet ovat pitkälti valmistaja, joskus jopa mallisarjakohtaisia. Kaapelimodeemin signaalia ei kannata yrittää toistaa, koska mistään ei voi tietää mikä toistin toimii Sagemcomin kanssa, jos edes mikään.

  Paras vaihtoehto on hankkia Ethernet-liitäntään kytkettävä langaton tukiasema, sijoittaa se keskeiselle paikalle huoneistossa ja vetää langattomalta tukiasemalta Ethernet-kaapeli kaapelimodeemille.
 • Hei,

  WiFin parantamiseksi löytyy ohjeita www.dna.fi/tuki-wifi 

  DNA:n myymä Asus Lyra on testiemme mukaan yksi markkinoiden parhaimmista WiFin peittoa parantavista ns. Mesh-järjestelmistä. https://kauppa4.dna.fi/DNA-Open/Nettiyhteydet-ja-laitteet/Modeemit-ja-mokkulat/Asus-Lyra-AC2200-WiFi-Mesh--j%C3%A4rjestelm%C3%A4/p/VMODE00002 

  Tavallisista toistimista on ollut yleisesti huonoja kokemuksia.
 • Mitäköhän tässä nyt pitäisi tehdä. Kodin yläkerrassa oli huonohko hteys joten hankin lyra ac2200.

  Nyt ylhäällä parempi, mutta aiemmin esim iPad sai lähes 400mb yhteyden olohuoneessa, mutta nyt tuskin 100. Ainoa poikkeus on kännykkäni jolla pääsen aiempiin yhteysnopeuksiin.

  Disabloin kaapelimodeemista sen wlanin ettei häiritsisi, tulisiko tehdä jotain muuta?

  Onko jotain ohjeita olemassa?
 • Mutta jos on dna hubi niin eihän silloin pysty modeemia sijoittamaan keskeiselle paikalle. Mikä neuvoksi?
 • Pinja: Miksi ei pystyisi sijoittamaan modemia keskeiselle paikalle. Voi vain vaatia pidemmän Ethernet-kaaapelin.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.