Modeemin ulkoiset mitat + muita yksityiskohtaisia kysymyksiä

Sain kotiini tarjouskirjeen taloyhtiöön kytketystä "valokuidusta". Huoneistoihin ei kuitenkaan tule mitään valokuituja eikä edes ethernetiä, joten oletan, että kyse on antennikaapelimodeemiyhteydestä.

Kysymys 1: Tarjousaikana pakettiin kuuluu ilmainen modeemi. Onko se Sagemcom F-3686ACv2 vai mikä muu?

Kysymys 2: Meillä on antenniliitäntä aika hankalassa paikassa ja käytännössä joutuisin ruuvaamaan seinään jonkinlaisen telineen, jossa modeemi tulisi lepäämään turvassa kolhuilta. Tätä varten tarvitsen modeemin ulkoiset mitat millimetreissä.

Kysymys 3: Seinäteline tulisi ihan antennipistokkeen viereen lattian rajaan. Modeemin mukana tuleva antennikaapeli lienee tähän tarkoitukseen liian pitkä. Saako teiltä vastaavia kaapeleita esim. 50-60 cm pitkinä?

Kysymys 4: Kuinka pitkä on modeemin sähköjohto?

Kysymys 5: Onko modeemin sähköjohdon päässä muuntajamötikkä, vai onko sähköjohto suora, ns. laitekaapeli?

Kysymys 6: Onko liittymässä julkinen (vaihtuva OK) IP-osoite? Onko sisääntulevaa IPv4-liikennettä sallittu; mitkä portit? Kyselen, koska tarvitsen etäyhteyden kotiin VPN:llä.

Kommentit

• Soittamalla asiakaspalveluun saat kiinteistöön kohdistuvaa oikeaa tietoa tarjouksen sisällöstä.
    Jos WLAN:a haluat käyttää, kannattaa harkita modeemin sijoituspaikkaa, jotta saat WLAN-kantavuuden kaikkiin käyttöpisteisiin. Mukana tuleva 2 m:n kaapeli voi jopa osottautua turhan lyhyeksi.
    Modeemeissa on yleensä erillinen verkkolaite.
    Kuluttaja liittymät ovat siltaavia dynaamisia liittymiä, joissa on mahdollista käyttä 5:ttä julkista IP-numeroa, jos modeemin laittaa siltaavaan tilaan (oletuksena reitittävä tila).
  • Kiitos! Tässä taisikin olla jo vastaus kysymykseeni nro 5.

Wifiä, VPN:ää, palomuuria yms. varten käytän erillistä laitetta.
  • Valitettavasti modeemien mitoista ei ole erillistä dokumentaatiota, mutta ihan WLAN yhteyden kantavuuden vuoksi tämä suunnitelma modeemin asettamisesta lattianrajaan ei ole suotavaa. Yhteys on parempi mitä korkeammalla ja keskeisemmällä paikalla modeemi tai reititin on.

Taloyhtiön sopimukseen kuuluva modeemi riippuu täysin taloyhtiön kampanjasta, tämä voi olla vanhempi WLAN modeemi tai uuden sopimuksen mukainen DNA Valokuitu Plus modeemi.

Modeemien sähköjohdot ovat arviolta 1-2 metrisiä ja niissä on kaikissa muuntaja päässä, modeemin mukana tulee oma antennijohto mutta emme valitettavasti myy näitä erikseen, lyhyempiä johtoja voi tiedustella alan liikkeestä.

Liittymässä on julkinen vaihtuva IP osoite, tarkemmat specsit mm. porteista löytyy täältä kohdasta "Liikennerajoitukset": https://www.dna.fi/tuki-modeemit
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Kiitos Iiro! Vastaukset kysymyksiin 3-6 ovat nyt aika lailla selvät. WiFi yms. palvelut ovat minulla tosiaan hoidossa muulla tavoin, joten modeemin sijainti ei vaikuta kuuluvuuteen.

Tosiaan edes Sagemcom ei tuntenut DNA:n myymää modeemimallia eikä sieltä saanut ladattua tarkempia mittoja.Täytynee mennä tarjouskirjeen ja mittanauhan kanssa DNA:n myymälään selvittämään vastaukset kysymyksiin 1-2. 😀
  • Sagemcom F-3686AC modeemi on n. 21 cm korkea, n. 25 cm syvä ja jalustan leveys n. 8 cm.
    Tuolta löytyy tietoa DNA:n myymistä laajakaistamodeemeista https://www.dna.fi/tuki-modeemit#kaapeliliittyma