Mokkulaan tuleva 50M netti hitaampi kuin puhelimeen tuleva 50M netti.

Minulla on DNA:lta 50M netit mokkulaan (ZTE MF186A) ja kännykkään (Honor 8). Samassa paikassa peräkkäin mitatut nettien nopeudet Ooklan Speedtesterillä serverinä DNA Welho Helsinki:
Kännykkä: Ping 15-20, Download 35-55 Mbps, Upload 35-45 Mbps, Signaalin voimakkuus -60 dBm
Mokkula: Ping 40-50, Download 30-50 Mbps, Upload ~6 Mbps, Signaalin voimakkuus -55dBm (Tosin samana päivänä, kun mokkulan otin käyttöön, lukemat olivat samoja kuin kännykälläkin. Seuraavasta päivästä lähtien luvut pysyivät matalina)

Suurimpana ongelmana mokkulan netillä pelatessa samalla tietokoneella, saattaa heittää peleistä ulos hetkellisen katkoksen takia (kännykällä tätä ei tapahtunut, molempia WLAN yhteydellä käytettäessä)

Mahdollisia ehdotuksia mokkulan nettiyhteyden parantamiseksi?

Kommentit

• Edit: Mokkulan malli MF286A
  • No sepä on tuo tuomiopäivän laite, ZTE 286 mokkula. Kokeile toisella modeemilla ja uskon, että yllätyt positiivisesti.
  • Hei Jugi!

Verkkopelaamiseen suosittelemme aina ensisijaisesti kiinteää nettiyhteyttä. Jos tälle ei kuitenkaan ole esim. saatavuutta niin pelikäytössä ainoat suositeltavat mokkulat ovat kotimokkuloita ja ulkomokkuloita, joista MF286 saa erityismaininnan. Pelikäytössä mokkulaa kannattaa käyttää Ethernet-johdon avulla. Jos on pakko käyttää langatontayhteyttä löytyy sen optimointiin vinkkejä täältä: www.dna.fi/tuki-wlan.

Alkuun kannattaa toki käytössä olevan mokkulan suhteen kokeilla resetointia, mokkulan sijoittamista eri paikkaan asunnossa, tarkistaa mahdolliset päivitykset ja käydä laitteen asetukset läpi. Vinkkejä yhteysnopeuksien parantamiseen löytyy myös sivuiltamme: https://www.dna.fi/tuki-netti
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Ei parane tuo tauti mokkulasta, ulkoantenni on varmin ratkaisu. Antennin saat suunnattua parhaaseen mastoon ja yhteys pysyy päällä ilman katkoja.
  • Pätkiminen ei vielä ilmaantunut Ethernet kaapelilla käytettäessä, mutta nopeudet eivät muutuneet kuin 0.5Mbps paremmaksi. Resetointi ei muuta vauhtia yhtään.
  • https://taisto.org/Mobiiliverkkotekniikka, tuossa näkyy olevan hyvä tieto pläjäys mobiiliverkkojen antenneista. Saako siinä mokkulassa taajuutta lukittua, se yleensä antaa ensiavun nopeuteen. Alla syy, miksi antenni kannattaa :).