Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

mokkulan asetukset

Mitä eroa on käyttää data.dna.fi, kuin julkinen.dna.fi APN asetusta?
Mitä muutos tekee mokkulaan tai internet yhteyteen?

Onko muilla ilmennyt vikatilanteita 5GHz verkon kanssa
mokkula Huawei E5787s (4G+ matkamokkula)

Mitä hyötyä on käyttää kahta SSID:tä eli WLAN lähetys nimeä, kun ei voi käyttää 2,4GHz ja 5GHz taajuuksia samaan aikaan? Kaksi SSID:tä toimii vain 2,4GHz taajuudella

Kommentit

 • Moi!

  Julkinen IP osoite auttaa muita laitteita yhdistämään laitteellesi internetistä käsin, tästä on käytännössä hyötyä esim. verkkopeleissä tai valvontakameroissa. Tavallisessa selainkäytössä et huomaa eroa ja tämä toimii kuten ennenkin.

  Kolmatta kysymystäsi en ihan täysin ymmärtänyt, mutta kahden WLAN taajuuden käyttö auttaa esim. tilanteessa jossa osa kodin laitteista tukee vain 2,4 GHz taajuutta ja osa 5 GHz, jolloin molempien taajuuksien tarvitsee olla yhtä aikaa käytössä.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • tuossa mokkulassa ei saa valittua molempia taajuuksia, niikuin vaikka onnistuu tehä kotimokkulassa ZTE MF286 mallissa.
 • Mokkulan käyttöohjeessa kyllä mainitaan että 2.4Ghz- ja 5Ghz-taajuuksien yhtäaikainen käyttö Matkamokkulassa laskee WLAN-nopeuden puoleen, joten tuon olettaisi olevan myös ominaisuutena.

  Laitteen käyttöopas löytyy täältä: https://www.dna.fi/documents/753910/853450/DNA_Matkamokkula_4G_WLAN_E5787s.pdf/7e9f7906-8669-50ec-9cd6-7887c58b17f8
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • ei ole mahdollista käyttää molempia taajuuksia samanaikaisesti tuolla mokkulalla. Virhe on joko ohjeessa tai mokkulan ohjelmistossa.

  Kuvassa näkyy WLAN verkon taajuuden valinta, ei oo kimppa valintaa vaan molemmat taajuudet erikseen
 • Lisäksi löysin WLAN verkosta aika tarkan teknisen videon jossa sanotaan kaikki kanavat alle 48 on parhaita mahdollisia ja yli joutuu odottaa DFS tarkistusta ja mokkulassa ei ole kanavaa alle 100

  Kertoo videolla alkaen 4:35 https://www.youtube.com/watch?v=quUDT1LsG80

  Liitteenä kuva mokkulan hallinnasta

 • lisäksi tietokoneeni kertoo käyttävän kanavaa 100 joka on automaattisella kanavan valinnalla valittu kanava ja pienin pakotettavissa oleva
 • Dna vaihtoi toimivan 100MHz kotiliittymän 200M- versioon, pienen suostuttelun  jälkeen. Minulla on myös liikkuva laajakaista mökillämme. ( mokkula +tukiasema.) tukiasemana TP-Linkin TL-MR3020 wlan tukari. Siihen oli WLANin yli kytkttynä Opticam valvontakamera ja liiketunnistin Se toimi hyvin pienen säätelyn jälkeen kun sain ddns portit ym. oikeiksi. DNA:n liittymäpäivityksen jälkeen kamera, joka on n.250 km päässä pimeni. Ei yhteyttä.
  kävin mökillä ja mokkula oli pimeänä. Vaati käynnistyksen ja salasanan. Tällöin netti alkoi toimia, mutta kameraan ei pääse käsiksi netin kautta esim. Kotoa käsin. Sisäverkon kautta mökillä kuvan saa näkymään. Ulkoapäin piti ennen kirjautua osoitteeseen http://exxxxx.myipcamera.org:500( portti)
  Onko DNA:lla tehty jotain muutoksia uuteen liittymään? Edellinen n. 5v vanha liirtymä toimi hyvin. Vanha totuus olisi pitänyt muistaa. If it ain't broken, don't fix it! Apuja kaivataan, jotain tiedän verkoista, mutta nyt on seinä vastassa.
 • Katso modeemin hallinnasta, että se varmasti saa julkisen ip-osoitteen. Liittymän päivityksen jälkeen voi myös olla tarpeen vaihtaa apn osoite muotoon julkinen.dna.fi
 • Kiitos vinkistä. Tarkoitatko modeemillä nimenomaan mokkulaa, että se saa julkisen osoitteen vai pitääkö itse wlan tukiasemalle tehdä myös jotain?
 • Nimenomaan ”mokkulaa”, se muodostaa varsinaisen internet-yhteyden.
 • OK. Kiitos jälleen avusta

 • Hei
  .
  1.8.2018 
  Kotimokkula WLAN E5787s,käytössä uusin ladattavissa oleva firmware.Ip-liikenne
  2Ghz:n ja 5Ghz:n välillä LAn-verkossa ei kulje,vaikka laitteet saavat mokkulan dhcp-palvelimelta samasta c-luokasta ip-osoitteen.Asetuksissa ei löydä tähän vaikuttavaa optiota.Mokkula ilmeisesti blokkaa liikenteen.Siirto saman taajuuden verkkoon poistaa ongelman.Yleensä liikennettä ei kahden eri taajuusverkon välillä oletusarvoisesti blokata.Lienee Huawein softassa "bugi"..... • mä en tarvi ohjeita ne tuli laitteen mukana mutta asetuksia pitäs päästä käyttää  dna prepaid 4g wlan zte mf920v(a)
 • Hei
  Mokkula ohjaa valvontakameroiden kelloa mutta ei vaihda aikaa kesä/talviajan vaihtuessa.
  Miten saan helpommin mokkulan kellon ajan päivitettyä.
  Kiitoa
 • Mokkuloille ei ikävä kyllä ole tietoturvasyistä mahdollista avata etäkäyttöä ja laitteet hakevat automaattisesti matkapuhelinverkosta ajan jolloin myös kesäajan pitäisi päivittyä laitteille
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Ei toimi tämä tiedän viestiltäkään koska häviää näytöltä kesken viestin kirjoitukse .asetuksiin ei pääse admin tai 1234 salasanalla. mainitsemista syystä.
 • Haluan kirjautua mokkulan asetussivustolle, mutta en saa mahollisuutta vaihtaa käyttäjätunnusta (admin oletuksena). Kyseessä on firman mokkula (teidän kautta hankittu), jossa eri käyttäjätunnus ja salasana, kuin ohjeessa.
 • Miten saan natin avoimeksi? Minulla on vanha dna zte 7886 E7 mokkula?
 • Miten pystyn vaihtamaan natin avoimeksi? Minulla on vanha dna zte 7886 E7 mokkula.
 • Hei Marko!

  Nyt en täysin tiedä mikä mokkula sinulla on käytössä. Löydät kaikkien DNA:n valikoimaan kuuluvien mokkuloiden käyttöohjeet täältä: https://www.dna.fi/tuki-mokkulat.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Siis mokkulani malli on dna mokkula 4g MF90+.
 • Minulla on DNA mokkula Huawei 4G WLAN B315 ja Elisa SIM kortti. Verkkotilan merkkivalo punainen. 
  Kotimokkula ei onnistu
  muodostamaan yhteyttä langattomaan tai Ethernet
  -verkkoon, SIM-korttia ei tunnisteta, PIN-koodia ei
  ole syötetty tai PIN-koodin tarkistus epäonnistui. Onko se mokkula suljettu, saako käyttää Elisa kortti ja saako sen avaamaan? Mitä pitää tekemään?

 • Hei Marina!

  Mokkula toimii myös Elisan SIM-kortilla, mutta laitteeseen tarvitsee päivittää Elisan APN-asetukset. Olethan siis yhteydessä Elisan asiakaspalveluun, josta saat toivottavasti apua ja oikeat asetukset.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Miten käyttää dna mokkulassa 5g nettiä?
  Siinä on olemassa 2g ja 5g mutta sitä 5g:tä ei voi käyttää eikä mikään laite ikinä anna edes vaihtoehtoa käyttää sitä.
 • Mikä mokkula?, tai no tuo 5G ei ole netti, vaan Wlan/Wifi taajuus (n. 5GHz), johon voi yhdistä verkkokortiltaan sopivan laitteen.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.