Mokkulan nat typen strictistä openiksi

Hei meille tuli uusi mokkula, niin miten saan open nat typen, koska meillä on strict
Niko Eloranta Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei Niko!

Ennen marraskuuta 2016 kaikki DNA:n mobiililaajakaistaliittymät olivat julkisen IP:n omaavia oletuksena. Marraskuusta 2016 lähtien ostettujen liittymien oletus on NAT osoitteenohjaus, eli niihin pitää tarvittaessa asettaa julkinen IP. Ohjeet julkisen IP:n hankkimiseen APN muutoksella löytyvät: https://www.dna.fi/tuki-mokkulat#ohjeet. Kaikki portit eivät ole julkisenkaan IP:n myötä avoimena, vaan mobiililaajakaistaliittymistä löytyy tiettyjä rajoitteita. Rajoitetut portit löytyvät: https://www.dna.fi/liikennerajoitukset.

Kun verkon puolelta saadaan julkinen IP, pitää myös laitteen NAT avata tarvittavilta osin. Tähän on useita erilaisia väyliä. Uusimmissa Mokkuloissa on moderneista reitittimistä tutut ominaisuudet portinsiirto (portforward), UPnP, DMZ ja siltaava tila (bridge mode).

Näistä helpoin on siltaava tila, joka avaa kaikki portit julkiseksi. Ongelmaksi muodostuu se, että siltaavaa tilaa käytettäessä vain yksi laite voi yhdistää kerrallaan Mokkulan kautta. Mokkula saa vain IPv4-osoitteen ja tietoturva heikentyy.

Fiksuinta onkin käyttää UPnP:tä ja portinsiirtoa. UPnP on oletuksena päällä useimmissa Mokkuloissa. Ominaisuus on kuin automaattinen portinavaus, mutta se tarvitsee tuen niin peliltä kuin pelilaitteelta.

Varminta onkin vaihtaa käyttöön julkinen APN, kytkeä päälle UPnP ja käyttää portinsiirtoa hienosäätöön, eli avata manuaalisesti portteja. Yleisesti ottaen portinsiirto tapahtuu etsimällä Googlella pelin tarvitsemat portit ja määrittämällä ne pelikoneen LAN IP:n sidottuna avoimiksi.

Mokkulasi käyttöohjeet löydät sivuiltamme: https://www.dna.fi/tuki-mokkulat