Mozilla Thunderbird s-postiohjelmassa smtp. dnainternet.net lähetys ei toimi.

Tiliasetuksina on dnainternet.netin asetuksille : dnainternet.neti käyttäjätunnus,
portiksi valittu 465,normaali salasana ja SSL/TSL suojaus. Ei vain toimi tällä koneella, mutta samassa verkossa toimii toisella koneella molemmissa Win7 pro.
Missä mahtaa bugi piileskellä.
Jussi Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Oletko tarkastanut asetukset kirjoitusvirheistä. Ainakin tekstissä on kirjoitusvirhe.
    PW
  • asetukset ovat siis :

Kuvaus :             ei määritelty
    Palvelin :            smtp.dnainternet.net
    Portti :                465
    Käyttäjätunnus : xxxx
    Todennustapa :  Normaali salasana
    Yhteyden suojaus : SSL/TLS

näillä posti ei vain lähde. Käyttäjätunnus toimii suoraan webmailin palvelimella.
    Jussi
  • Hmmm...

Joskus Thunderbird ei oikein suostu toimimaan , jos käyttäjätunnuksena on postiosoite esim. muotoa matti.meikäläinen@dnainternet.net. Tilalle pitää laittaa postilaatikon nimi , jos sen jostakin saa kaivettua.
    Veikko
  • Kannattaisi ehkä poistaa tili Thunderbirdistä ja luoda se uudestaan.
    PW
  • Dna:n webmailissa ei lähetys toiminut millään vaihtoehdolla, vaihdoin sähköpostipalvelinta ja uudella smtp. osoiteella postit lähtee mailmalle ilman minkäänlaisia ongelmia.
    Vika ei ole Thunderbirdissä. Missä vaiheessa se dna webmailin postilaatikon nimi on asetettu ????
    Jussi
  • @Jussi

"Missä vaiheessa se dna webmailin postilaatikon nimi on asetettu ????"

Kun palvelimelle luodaan uusi postilaatikko , niin palvelin antaa sille nimen , joka linkataan käyttäjän postiosoitteeseen. Eri asia on näkyykö se nimi käyttäjälle missään kayttöliittymässä. Webmailiahan käytetään selaimella ja yleensä sitä postilaatikon nimeä ei näy missään. Jos ei asetuksissa sitä nimeä missään näy , niin lähettämällä omasta osoitteestaan itselleen testiviestin , niin viestin yksityiskohtaisista otsilkkotiedoista sen löytää , jos osaa etsiä.

Erilliset postiohjelmat kuten mm. Thunderbird kyllä hyväksyvät käyttäjätunnukseksi postiosoitteen tai sen laatikon nimen. Toiminta riippuu sen asiakkaan postiohjelman ja palvelinohjelman yhteensopivuudesta.
    Veikko
  • Todettakoon, että DNA ei ole vuosiin tarjonnut sähköpostilaatikoita. Nykyisiin sähköpostilaatikoihin ei enää voi lisätä sähköpostilaatikoita, vaikka täyttä määrää ei olisi ottanut käyttöön.
    @welho.con postilaatikon webmailissa ei käytetä kirjautuessa sähköpostiosoitetta, vaan käyttäjätunnusta. Ilmeisesti Jussilla ei ole tuota sähköpostiosoitetta, koska smtp.dnainternet.net  käyttää.
    Minä olen käyttäny @welho.com:a thunderbirdillä. Muistaaksen webmailissa pitää salia sähköpostiohjelman käyttö sähköpostiohjelmalla.