Siirry uusimpaan kommenttiin

MTV 90s (403) ja Mezzo HD (419) pätkii kaapelissa

MTV 90s (403) ja Mezzo HD (419) pätkii kaapeli-tv:n puolella Helsingissä, välillä on ihan hyvä signaali mutta sitten se tipahtaa välillä puoleen maksimista ja silloin pätkii ja pikselöi, välillä signaali tippuu jopa nollaan jolloin kuva häviää kokonaan. Nuo kanavat siis samassa kanavanipussa ja taajuus on 394 MHz.

Antennijohdot on uusia, boksit myös ihan hyväkuntoisia ja useammassakin boksissa ja antennirasiassa tuota tapahtuu.
Joten vian täytyy olla jossain Dnan headendin ja taloyhtiön välimatkalla.

IPTV:n puolella moista ei onneksi tapahdu mutta ei saisi tapahtua kaapelissakaan.

Onko kukaan muu huomannut samaa? Ja mitä asialle voisi tehdä? Korona-aikana on vähän kurjaa kutsua asentajaakaan paikalle signaalia mittaamaan..

Kommentit

 • Ai niin, ja ennenkuin kukaan ehtii ehdottaa viallista TV/Data-jakoa niin sellaista ei ole käytössä koska meillä netti tulee ethernet-tekniikalla eikä kaapelilaajakaistalla!
 • Voi olla kyse kiinteistön jakoverkon kapasiteetin riittämättömyydestä.
  "Antennijohdot on uusia, boksit myös ihan hyväkuntoisia ja useammassakin boksissa ja antennirasiassa tuota tapahtuu.
  Joten vian täytyy olla jossain Dnan headendin ja taloyhtiön välimatkalla."
  Tuo viittaisi siihen, että asut omakotitalossa. Omakotitalojen jakoverkot on usein "mitä sattuu" virityksiä. Se kannattaisi tarkistaa.
 • PW, luepas tarkemmin viestini! Ja tarkkuutta myös siihen mitä vastaat.

  Ei omakotitaloissa ole mitään taloyhtiöitä ja Helsingin alueella ei edes omakotitaloihin saa Dnan kaapelitv:tä!
  Ja tämä kerrostalo jossa asun, on rakennettu vuonna 2001 joten mikään ikiwanha sen jakoverkko ei sentään ole! Siksi täällä on nimenomaisesti erikseen ethernet-verkko ja vielä puhelinverkkokin niiltä ajoilta kun Elisalta sai sentään yksityisetkin lankapuhelinliittymiä.
 • Tuo viittaisi antennirasiuavikaan - muitakin mahdollisuuksia on.
  Kerrostaloissa harvoin on yhtä antennirasiaa useampia rasioita. Isommissa huoneistoissa ehkä 2 kpl.
  Miten olet antenniverkon laitteesi kytkenyt, kun niitä tuntuu olevan melko paljon?
  Onko boxien ulostulossa signaali, kun ne on sammutettu? Ainakin Topfieldissä se täytyy erikseen asettaa.

 • Vuonna 2001 rakennetuissa taloissa on säädösten mukaan jokaisessa huoneessa antennirasia, meidän olohuoneessa jopa kaksikin. Se on siis mennyttä aikaa, 1970-lukua että huoneistossa on vain yksi rasia. Nykyiset säädökset vaatii että huoneistossa pitää jokaisessa huoneessa olla radio/TV-antennirasia sekä nettiliityntä.

  Olen kytkenyt laitteet niin että ne on mahdollisimman suoraan rasiassa kiinni ja boksit kyllä välittää valmiustilassakin signaalia mutta siltikin pätkii, olen myös kokeillut antennivahvistintakin, sekään ei aina auta.
 • Vika voi olla sähkökaapissa olevassa antenniverkon jakajassa. Niissä on yleensä 15 dB:n vaimennus kuhunkin haaraan. Rasioiden olisi syytä olla tuolloin 6 dB.n päättyviä rasioita.
  Toki vika voi olla talojakamossa olevassa haaroittimessakin.
 • Noihin jakajiin ja haaroittimiin ei helpolla pääse käsiksi, tarkoitan siis huoneistokohtaista jakajaa, se vaan ei ole niin ikään sähkötaulun yhteydessä eikä myöskään telekaapissakaan. Talojakamon haaroittimeen toki asentaja pääsisi käsiksi.
 • PW tarkoittaa että, sun tarvii tilata antenni-asentaja mittaamaan signaalitasot. PW epäilee ilmeisesti jonkinlaista "piulinta kohinaa" kaapelissa en tiedä itsekään mitä tarkoittaa mutta tuollaisesta ne antenni ihmiset puhuu. Saattaa olla maksullinen asentajan käynti.
 • Uudemmissa taloissa on huoneistossa jonkinlainen sähkö- tai telekaappi, mihin nousukaapelit tulevat ja mistä on asennettu putkitukset ja kaapelit huoneistossa oleville rasioille. Tuossa kaapissa on tarvittavat jakajat niin antenni- kuin ethernet-yhteyksiäkin varten. Muutoin useampaan rasiaan ei saada toimivia yhteyksiä huoneistossa. Noissa jakajissa saattaa olla vikoja.
  Toki tuo voidaan toteuttaa myös niin, että nousuja on riittävän paljon ja ne vain kytketään halutuille käyttöpaikoille.
  Tähtiverkossa voi myös helposti syntyä vaimennusongelma.
  Paha sanoa, kun huoneiston jakoverkosta Jari ei ole antanut tarkempaa tietoa.

  Talojakamossa on haarottimia, joihin huoneistoihin menevät nousut on kytketty ja niissä voi olla vikaa. Niihin pääsee käsilsi vain DNA:n huoltomies.
 • Toki useampiakin antennirasioita voidaan toteuttaa huoneiston sisällä ketjuttamalla, mutta tuollein ei voida kaikissa rasiossa käyttää päättyvää rasiaa ja rasioiden vaimennusten pitää olla riittäviä. Tuo saattaa johtaa eteisimmissä rasioissa vaimennusongelmaan. Eli ei se rasiaongelma ole välttämättä pois suljettu (ketjun ensimmäinen rasia).
 • Jari: Koitappa irroittaa radioantennikaapelit rasioista. Jos ongelma poistuu, niin joko radiovaastaanottimissa on vikaa tai antennirasiat ovat liian pienivaimennuksekkisia.
 • PW, siis meillä on telekaappi mutta siinä on vain puhelimen kytkennät ja sitten on tietenkin noi ethernet-liitännät. Sähkökaapissa on vain johdonsuojakatkaisimet (eli ns. automaattisulakkeet) ja vikavirtasuojat) eli ei missään ole mitään jaotinta tai haaroitinta tv-signaalille. Eli niiden täytynee olla talojakamossa myös noiden huoneistokohtaisten jakajien tai haaroittimien.
  Ja mitä tulee radiovastaanottoon niin ei sekään auta että kytkee radiokaapelin pois rasiasta.

  Ja tosiaan välillä signaali on ihan hyvä mutta välillä se tippuu ja joskus katoaa kokonaan. Millään muulla kanavanipulla tätä ei tietääkseni esiinny, vain tuolla muxilla jossa on MTV 90s ja Mezzo HD. Tosin eihän mulla kaikki kanavat edes näy, turhaa tilata ja maksaa sellaisesta jota ei tule katsottua. Joten en tiedä vaikka muissakin nipuissa olisi vikaa, vapaat kanavat näkyy ihan hyvin, samoin mm. C More, Eurosportit ja V Film-kanavat sekä muut MTV Networksin/Viacomin musakanavat.
 • Ilmeisesti huoneistoon tulee 1 antenninousukaapeli johonkin rasiaan ja siitä on muut antennirasiat  ketjutettu.
  Tiedätkö onko huoneistosi kovin lähellä talovahvistinta. Voisi olla myös yliohjautumisongelma.
  Kun sinulla on ethernet-yhteys, niin tuota on hieman vaikea arvoida, kun vastaanottimien signaalin voimakkuus prosentit ovat mitä satuu.

  Voi olla, että joudut pyytämään huoltokäynnin, jos tuo tarpeeksi häiritsee. Ehkä asiakaspalvelu osaisi jotain sanoa, kun yhteyttäsi mittailevat. Kanattanee soittaa.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.