MTV3 nykiminen

kukaan havainnut parina viime päivänä? Vika hubissa, taloyhtiön vehkeissä vai Maikkarilla?
pablo Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Sama täällä, menee kuvaruutu välillä  mustaksi ja sen jälkeen kuva lähtee samasta kohdasta uudelleen. Tätä esiintynyt jo useita päiviä siis MTV3 HD:llä. Tavallinen MTV3 näkyy ok. Asun Vantaanlaaksossa.
  Martti Korkiakoski
 • Kiitos. Ihmettelen eilen tai toissa päivänä Maikkarin pimeää ruutua ja siitä eteenpäin samaa homma kuin sulla. Asun Pähkinärinteessä, joten ainakin ollaan samahkolla alueella.
  pablo
 • Haiskahtaa ehkä Maikkarin vialta. Täytyy raportoida, kunhan viittii......
  pablo
 • Samaa vikaa Helsingissäkin eli on ilmeisesti koko maassa sama juttu että ruutu menee välillä mustaksi MTV3 HD:lla. En usko sen vian olevan Dnan päässä vaan ihan MTV3:lla. Sen kesätyöntekijät ei osaa korjata tai eivät huomaa koko vikaa.
  Jari
 • Todellinen Pöllölaakso siis.
  pablo
 • Hölmöjen kutsuminen pöllöiksi on loukkaus pöllö-lintuja kohtaan koska pöllöt on tunnetusti viisaita lintuja. 😉
  Jari
 • Totta. 😀
  pablo
 • Ei se vika missään maikkarilla voi olla joska silloin se olisi kaikilla eli veikkaan hubia tai talon tai asukkaan omia juttua.
  Ainoa vika mitä suoraan telkkarilla DNA kaapelissa on ilmentynyt on että joskus se maikkari oma kokoruudun kokoinen punainen väli info on ollut pirun pixelinen ja saattaa olla että esim. hubi sitten sekoaa tuohon eikä osaa palata linjoille
  Sitä saa mitä tilaa
 • @Sitä saa mitä tilaa, meillä ei ole hubia vaan normaali kaapelidigiboksi. Ja koska samaa vikaa on sekä Vantaalla että täällä Helsingissä niin kyllä se vika on jossain muualla kuin asiakkaan omissa laitteissa. Eli veikkaisin lähetyspäätä eli MTV3:a.
  Jari
 • Jari 
  Kyllä tässä nyt on turha syyttää maikkaria sillä vika olisi paljon laajempi joka on silläkin todistettavissa että meillä turussa toimii kaikki ok vaikka ollaan DNA kaapelissa eli vika on teidän ja DNA verkon välissä.

  Lähetyspään viat olisi valtakunnallisia mutta DNA kaapeliviat usein aika pienellä alueella riippuen kaapeloinnista eli olisin kyllä yhteydessä niiden vikapalveluun vaikka eivät aina omia vikojaan heti tunnustakaan:)
  Voi olla että tää hellekin on kypsentenyt joitan systeemejä ylikuumiksi on ne sitten dna tai taloyhtiö kamoja
  Onko nämä viat nyt siis vain samoilla seuduilla ja samassa kaupungissa kuten ymmärsin viesteistä?

  Sitä saa mitä tilaa
 • Kanavien pikselöityminen on tavanomainen vika TV-kanavilla ja tämä voi johtua muutamastakin eri asiasta. Yleisimmät ongelman lähteet ovat onneksi helposti itse korjattavissa ja nämä olisikin tärkeää käydä läpi ennen yhteydenottoa asiakaspalveluun.

  Antennijohtojen kytkennät heikkenevät itsestään ajan kanssa, joten ensi alkuun on tärkeää irroittaa kaapelit ja kytkeä ne uudelleen kunnolla. Antennijohdon tulee olla lyhyt (korkeintaan 4m) ja laadukas. Laite on testauksen ajaksi kytkettävä suoraan antennijohdolla antennirasiaan, välissä ei saa olla muita laitteita tai jakokappaleita.

  Jos kanavat näkyvät hyvin ilman ylimääräisiä jakokappaleita tai jatkojohtoja, on vika todennäköisesti niissä.

  Mikäli talossa on muita antennirasioita, tulisi kanavien toimivuus myös testata mahdollisuuksien mukaan toisesta antennirasiasta, toisella antennikaapelilla ja toisella vastaanottimella.

  Jos ongelma edelleen toistuu näiden toimenpiteiden jälkeen, tulisi asiasta olla yhteydessä 24/7 maksuttomaan vikailmoitusnumeroomme p.0800 300 500.
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • @Sitä saa mitä tilaa-kirjoitti:

  "Onko nämä viat nyt siis vain samoilla seuduilla ja samassa kaupungissa kuten ymmärsin viesteistä?"

  Jos yhtään tiedät maantiedettä niin Pähkinärinne ja Vantaanlaakso ei ole Helsingissä vaan Vantaalla ja molemmissa kaupungeissa on tuota vikaa.
  Jari
 • DNA Iiro, kyse ei ole pikselöitymisestä vaan siitä että kuva menee välillä MTV3 HD-kanavalla kokonaan mustaksi, tavallisen tarkkuuden MTV3 kanavalla tätä ei esiinny. Kuten ei muillakaan kanavilla.
  Jari
 • Dna  Iiro
  Ihan kiva että jaksatte jauhaa tuota antenni mantraa mutta otetaanpa nyt järki käteen kuten mainostattekin 😀

  Alan ammattilaiseena käytän parasta laatua olevaa kaapelia jota on runsas 2 metria ja silti pikselöi
  Koax Kabel Venton RG6F-CCS 135dB 5 x suojauksella ja luonnollisiesti myös metallikuoristet pistokkeet.
  Häiriösuoa parasta mitä saa.

  Jos kyseessä on asiakas joka käyttää vanhaa vuosien takaista halpis markettijohtoa voikin vika olla kaapelissa tai pilipali haaroittimissa ja hyväkin jakaja pudottaa aina signaalitasoa.

  En myös ymmärrä niitäkään jotka ostavat omakotiasennuksiinsa jotain meikäkaupoista kun sakasasta saa ebayn kauttta tätä laatukaapelia 100 metriä 21 eurolla kotiin tuotuna 😀

  Toisaalta on asioita joihin asukas ei voi vaikuttaa ja vaikka olisi itsellä mitä tahansa superkaapelia se ei auta jos talossa on verkko jotain 70 luvun vanhaa perus antennikaapelia.

  Sitten vielä sekin että joskus ei edes DNA kaapeliasentajat käytä järkeä vaan tekevät vain hommat äkkiä ja halvalla.

  Meidänkään talon asennuksessa ei kauheasti järkeä ole koska jakamo on meidän alla mutta kaapeli on viety ensin vinttikerrokseen 7 kerros ja sieltä sitten verkko jaetaan katjussa takaisi alas vaikka itse olisi kääntänyt suunnan ja säästäny jo siinä turhaa kaapelia vetämällä muutaman metrin kaapeia jakamosta meille ja muuttanut verkon niin että päättyvä rasia on 7 kerroksessa.
  Järjen käyttö ei vissiin ole sallittua Tai sitten vain ei tajuta kaikkea:)

  DNA:lla on helppo kaupata tätä systeemiä kun isännöitsijät on mieleissään kun kerrotaan ettei taloverkkoon tarvitse taloyhtiön uhrata latiakaan ja asukasan siitä sitten saa kärsiä kun syytellään aina sitä johdon pätkää mikä itsellä on

  Kahdessa Lumo talossa n 15 vuotta asuneena tiedän että kymmeniä kertoja on asentaja käynyt myös nettiongelmien takia eikä kertaakaan ole meillä ollut vikaa.

  Sitä saa mitä tilaa
 • Mitä tapahtui, ensin meni mtv katkonaiseksi,sitten pimeni,ääni kuului.Hai kanavat uudelleen, ei löytänyt kuin osan eikä maksullisia yhtään.Uudelleen tehtynä löysi erilaiset ,taas osan.Nyt urputtaa "ei signaalia".antenni taloyhtiön katolla, voisko olla siellä siis vika? Kummallista kyllä, yläkerran telkut toimii,mutta tämä alakerta tulee boxin kautta.Help!!!
  DNA syyllinen?
 • Sitä saa mitä tilaa: Taloyhtiö ei varmaankaan ollut halukas maksamaan jakoverkon muutostöiden kustannuksia, jos se yleensä olisi ollut siinä tilanteessa mahdollista.
  PW
 • DNA syyllinen?: Kannattaa laittaa taloyhtiö selvittämään antenniverkon ongelmat.
  Voihan se olla, että matka boxilta on liian pitkä tai sitten boxi on Wbox.
  PW
 • DNA syyllinen? 
  Tuntematta laitteistosi kokonaisuutta on vaikea kartoittaa asiaa
  olettasinko että asut omakotitalossa
  Miten vanha on antenni ja kaapelointi?
  Sitä ei moni tiedä mutta ammattipiireissä on tapana että aletraan mastosta ja jos asennus on vanha ja varsinkin piipussa savujen seassa ensin otetaan muutama sentti kaapelista pois ja putsataan hapettuneet kontaktipinnat.

  Sitten siihen kaapelin laatuu josta aiemmin jo sanoin

  Kaveri teki uudessa kerrostalossa jossa siis kaapelitelevisiösysteemi tästä kunnon kaappelista uuden 2 metrin välijohdon ja vaikka keskusanteeni- kaapelihommissa signaalitasot on amamttilaisten säätämiä nousi telkkarin signaalitaso 1 prosentin entiseen markettikaapeliin verraten
  Mieti sitten mita tapahtuu omakotitalossa normi antennisignaalilla vaikka mastossa olisikin joku vahvistin.

  MOT Jos taloverkko on tehty vanhalla peruskaapelilla signaalivaimentumaa tulee jo huomattaviasti + sitten se miten jaot ja rasioat on valittu vaimennuksiltaan ja onko antenniverkko jatkuva vai lähteekö joka tasiaan oma kaapeli.
  Usein "hartiapankkiasennukset" ovat vähän muuta kuin ihan oikein toteutettuja koska harva "Rane" tuntee näitä johto ja rasiajuttuja kun ei kaikki asentajatkaan.
  Vanhassa asunnossa isännöitsijä lähetti sähköliikkeen asentajan vaihtamaan rasian jonka jälkeen pimeni kaikki kuvat.
  Kysyin tyypiltä että mikäs on rasia tyyppi ja vaimennus hän sao ettei tiedä mutta oli ainoa heidän hyllyssä. No ei muuta kuin vanha takaisin ja antennifirmasta ammattilainen korvaamaan rasia sopivalla:)

  Jos signaali on ylhäällä riittävä niin asia voi olla kuten PW mainitsi että taso laskee ja ainakun hubin virittimet ovat tunnetuti epäherkkiä.

  Kerrostalossa taas tilanne on pulmallinen sillä esim. tällaiset ammattiliittojen ylläpitämät bosnes vuokratalotn kuten nää LUMO alias Kojamo ei satsaa lainkaan asukaiden vaatimuksiinjos ei joka mummukin talosta ala valittaa ja kun kaikki ei sitäkään tajua vaan edellisessä talossa mammat vaan totesi että hetken kun odottaa ja käynnistää telkkarin uudelleen niin yleensä toimii 😀
  Puhuin aikoinaan verkkovastaavalle että eikö voisi kytkeä toista kaapelia kun jamamossa on sekä DNA että Telia valokuidut johon tuli jyrkkä EI
  Sano vaan että jos ei kelpaa ota toinen liittymä joka meillä siis tarkoittaa kilpailevan firman mokkulaa tai 100m VDSL linjaa vanhan puhelinpiuhan kautta kuten meillä jotta saa edes varmat pikselöimättömät telkkaripalvelut koska telia jakaa kaikki IPTV tyylillä jolloin paskat kaapekli tai antennilinjat ei vaikuta.
  Uudessa paikassas juoksi DNA asentaja monta kertaa ja koukki asia kerrallaan kunnes totesi ettei löydä vikaa
  Lopputulema oli se että kun piti vaihtaa kuitupääte niin olivat varmuudeksi pyytäneet keskuspaikkaa testaamaan sieltä linjan ja kun pääte päivitettiin alko hommat toimia
  Täälläjuksivat vaihtamassa ties mitä ja varmaan tostakin taloyhtiölle lasku meni joten liekö tarkoitushakuyista tyrimistä
  Kyllä itselle tulisi aina ensimäiseksi mieleen tarkistaa omat päätteet mutta jos suotautuminen on tuo yleinen että vika on aina asiakkaalla niin mikäs ihme moinen toiminta.
  Näillä Lumo ja DNA hommilla on isännöitsijän mukaan sellaine sopimus että DNA asentaja korjaa ja talo maksaa
  Tuokin kusi eka kerralla kun dna mies sano että pitää vaihtaa antennirasia kunpiuhan vaihto ei auta 😀
  Ei uskonut ennen kuin soitin isännöitsijälle ja pyysin tämä kirjallisena ja iskin sitten pojan käteen kun seuraavalla huoltokeikalla akoi taas urputtamaan samasta jutusta.

  Sitä saa mitä tilaa
 • Eräs henkilö muistutta toistuvasti kahtiajaon merkityksellisyydestä hän on joutunut tuon tuosta vaihtamaan niitä kun ne vain jotenkin ihmeellisesti hajoaa käytössä. Onneksi on entinen ennen aikojaan työelämästä siirtynyt kaapelipuhelin asentaja.
  linströmmi
 • Vikaa on havaittu nyt useammassa paikassa pääkapunkiseudulla ja vikaa korjataan parhaillaan, vika ilmenee seuraavasti: "Lähetys pysähtyy ja TV ruutu on pimeänä n. 3 sek ja lähetys alkaa uudestaan siitä kohdasta mihin se pysähtyi". Pahoittelut asiasta koituvasta haitasta
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Joku kirjoitti aikoinaan nosta Canal Digitalin satelliittiboksesta ja toisaalla oli kmuuta juttua samasta operaattorista niin mahtaneeko kukaan olla kokeillut jo niiden uutta boksia joka on aika laikka hubia vastaava ja vaikuttaa paperilla hyvältä On se android jota porukka haluaa ja sen myötä siten playkaopan sovellukset. Cromecast jne.

  Purkki kuuluu 19 euron perustilauksen hintaan
  https://www.canaldigital.fi/kampanjat/tilaa/suosituimmat-kotimaiset-hdna/

  Sitä saa mitä tilaa
 • Jyväskylässä sama katkeamisilmiö, jota Iiro edellä kuvasi, on jatkunut koko kesän myös YLEn HD-kanavilla. Lähetys katkeaa hetkeksi yleensä ohjelman vaihtuessa. Vika on jossain lähetyspuolella, koska sama toistuu koti- ja mökkitelevisiossani. Missä siis vika ja ollaanko sille jotain tekemässä?
  Tapsa

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.