Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

MTV3 HD

"MTV poistaa salauksen MTV HD-kanavasta, aloittaa Sub HD ja Ava HD -kanavat
Kirjoittaja Petteri Pyyny
(Google+) @ 6.5.2017 14:58 Kommentteja (22)

Vihdoinkin! Maikkarin HD-kanavat kaikille, ilmaiseksi - myös Sub HD-aikaanMTV
ilmoitti eilen tuovansa nykyisen HD-kanavatarjontansa lisäksi tarjolle myös teräväpiirtoversiot Sub ja Ava -kanavistaan. Samalla yhtiö ilmoitti luopuvansa salauksesta kaikissa maksuttomissa HD-kanavissaan (MTV3 HD, Sub HD, Ava HD), tuoden ne näin ilmaiseksi tarjolle kaikille antenni- ja kaapelitalouksille.
Tähän saakka monet kaapelioperaattorit ovat perineet ainakin maksukortin perusmaksun verran MTV:n ja Nelosen teräväpiirtokanavien salauksen avaamisesta. Nyt siis Maikkarin kanavat alkavat näkymään, oli digivirittimessä maksukorttia tai ei."

Tänään aamulla vielä toimi mutta ei enään klo 18 edes linkitetyn kortin kanssa. Vikapalvelu pyysi 3,50euroa kuukadessa lisää, että näkyisi. Mitä helvettiä te oikein sekoilette?


Näytä paras vastaus

Kommentit

 • Hei!

  MTV3 HD -kanava oli vapaakatselussa DNA:n kaapelitalouksissa ja antenniverkossa jääkiekon MM-kisojen ajan. Nyt kisojen päätyttyä kanavan katseluun vaaditaan jälleen DNA TV -kortti, jonka perushinta on 3,50 e/kk. Asiaa koskeva tiedotteemme löytyy osoitteesta dna.fi/asiakastiedotteet?type=tukari3&id=335.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Sama ihmetys.

  Teliahan tuota ainakin mainosti jo viikko sitten: "Tänään 15.5. MTV3 HD -kanava on siirretty vapaasti katsottavaksi peruskanavien joukkoon. Kanavan katseluun ei siis enää tarvitse Telian kaapelikorttia."

  Mitä DNA vielä miettii?

 • Mitä helvettiä te nyt taas leikitte?
 • Ei taida olle DNA:n ja MTV:n välillä sopimusta, että voisivat poistaa salauksen (ehkä)
 • Miksi DNA veloittaa kun Maikkari lupaa toisin???
  Onneksi kaapelitaloyhtiössä voi tehdä yhtiökokoukselle ehdotuksen palveluntarjoajan vaihtamiseksi.
 • DNA on ainoa kolmesta isosta kaapelioperaattorista, jolla tuo MTV3 HD on edelleen salattu ja maksaa erikseen. Siitä voitanee päätellä jotain.
 • Ja lisäksi muilla operaattoreilla tulossa Sub HD ja Ava HD. DNA on nyt valitettavati se HD jarru. Muutenkin dna:lla tämä peruskanava tarjontakin vaatimattomampi kilpailijoihin nähden.

  dna - elämä on
 • Herätys Dna!
  Tuolla tavalla kiristämällä en osta yhtäkään lisämaksullista palvelua enkä maksukorttia teiltä. Dna on kerännyt huonoa mainetta töpeksimällä useissa asioissa jo pidemmän aikaa ja nyt jatkuu tämä HD-kanavapelleily. (Hki, kaapeli).

  Dna on omalta osaltani boikotissa, vain pakolliset maksut taloyhtiön kautta valitettavasti toistaiseksi menevät Dnalle. Tähänkin tullee muutos yhtiökokouksessa.
 • Linkki ei johtanut MTV3:n päätökseen!
  DNA on suurin kaapeltelevisio operaattori. Pienemmät operaattorit tekevät ratkaisuja huhujen perusteella tietäen, että he saavat samat ehdot, kun suurin ja kaunein saa neuvotteluiden jälkeen.
  Tämä liittynee siihen, että Nelosen ja MTV3:n kanavien lähetys on taas syksyllä katkolla, jos sopimukseen ei päästä.
  Jos DNA hyväksyy ehdot, se tullee nostamaan huoltomaksun suuruutta, joka voi tulla osakkaalle kalliimmaksi kuin nykyinen TV-korttimaksu.
 • ilmoitti ainakin johtaa MTV uutiseen. Olen nyt irtisanonut kaikki maksulliset dna palvelut ja kohta on yhtikökouksessa esillä operaattorin vaihto. Pitäkää tunkkinne
 • Kyllä se vaan on hankalaa kun tosiasiassa niitä maksukortteja pitäisi olla useita ja linkittää ja naittaa niitä laitteisiin, kun HD-laitteita on taloudessa useita. Ja tämä vain siksi että jotain mainosrahoitteisia kanavia pääsisi katsomaan paremmalla tarkkuudella. Kortin siirtely laitteesta toiseen on hankalaa ja aina ei ala toimia, ei saa kontaktia. Tämä tekniikka on epävarmaa ja vanhanaikaista. Välillä korteissa vikaa, välillä lukijassa; kukaan ei ota vastuuta toimimattomuudesta, joskus kesken ohjelman tullut ilmoitus että maksullinen kanava eli kortti yksinkertaisesti lakkaa toimimasta tai kontakti katkeaa. (Tämä siis silloin kun vielä oli maksukanavia käytössäni.)
 • Huoh! DNA jatkaa siis valitsemallaan rahat pois maineesta välittämättä -linjallaan. Kyl nyt meni DNA:lta ne viimeisetkin pisteet. Eipä tarvi ootella mua tilaamaan korttia eikä soitella mulle mihinkään muuhunkaan palveluun asiakkaaksi kerran on noin raha-ahnetta porukka.  🙁 Kyllä periaate pitäisi olla että ilmaiskanavat on ilmaisia oli ne sit kuinka HD:ta. Surkeeta rahastusta sanonpa vaan...
 • Tästä päivästä alkaen Elisan kaapelissa MTV3 HD, Sub HD ja AVA HD vapaassa katselussa ilman korttia. Myös Nelonen HD on ollut ilmainen jo pitkään. DNA vaan rahastaa perus HD kanavista!
 • Tämä on huono juttu. Olemme onneksi vaihtaneet jo puhelin operaattoria...
  Paha DNA.
 • Enemmän mua sapettaa että Elisalla korttimaksuun ( 42 € / 12 kk )  sisältyy mm.  ; " Eurosport HD, BBC World News , RT , Travel channel , ja CNN. " No joo olishan noi Sub Ja ava hoodeetkin ihan kivat .
 • Dna vois kommentoida jotain asiallista syytä miksi eivät suostu näyttämään kanavia eikä jatkaa tuolla mykkäkoululinjalla joka on erittäin lapsellista. Tympäsee ku kaapelioperaattoria ei voi vaihtaa, Dna käyttää tätä sumeilematta hyväksi. No, puhelinliittymä lähti kostoksi vaihtoon vaikkei siinä mitään valittamista ollut. Säälittävä pulju ja hd-jarru.
 • Alkaa olemaan kyllä viimesiä niittejä tämä mtvhd häslääminen. Tämä kyllä osoittaa että dna on ainakin johdonmukainen maineensa tuhoamisessa. Naurettavan hintaisia 24kk määräaikaisia sopimuksia vaan tyrkitään niin mobiilissa kuin kiinteässä verkossa ja asiakaspalvelu on copy/paste tasoa. Sitten kun kanavan tarjoaja ojentaa ilmaiseksi hd kanavaa jakeluun asiakkaalle niin mitä tekee dna? ei mitään, hienoa!
 • "Katsojalle helppo HD-loikka

  Nähdäkseen teräväpiirto-, eli HD-lähetyksen, tulee katsojan tarkistaa laitteistonsa HD-valmius ja kanavien HD-saatavuus omalta operaattorilta sekä vain virittää kanavat näkymään. HD-kanavien näkyvyydessä saattaa ilmetä operaattorikohtaisia eroja. Operaattorit viestivät oman verkkonsa asiakkaille tarkemmin milloin MTV3:n, Subin ja AVAn HD-versiot tulevat tarjolle. "

  Http://mtv.fi/viihde/televisio/artikkeli/mtv-n-hd-kanavat-teravapiirtona-kaikkien-katsottavaksi/6418100

  No tarkistetaan saatavuutta, saako täältä vastauksen vai pitääkö soittaa aspaan?
  Milloin ylläolevat mainosrahoitteiset HD kanavat tulevat saataville DNA antenniverkossa?
 • Dna, vastatkaa tähän HD-palautteeseen!
 • Ainakin toistaiseksi MTV3 HD oli vapaassa katselussa DNA:n verkossa ainoastaan MM-kisojen ajan, kuten tiedotteessamme kerrotaan.

  Sub HD ja AVA HD -kanavia ei lähetetä tällä hetkellä lainkaan DNA:n kaapeli- tai VHF-verkossa, joten näihin tuo MTV:n uutisointi vapaastakatselusta ei siis tuo muutoksia. Tiedotamme erikseen mikäli tähän on tulossa muutoksia.

  Toki HD-sisältöä pyritään jatkuvasti tuomaan lisää ja varmasti tulevaisuudessa peruskanavien HD-versiot ovat enimmissä määrin vapaassa katselussa. Tämä riippuu toki aina itse kanavayhtiöiden päätöksistä ja heidän tekemistään sopimuksista operaattoreiden kanssa.

  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Miksi ei lähetetä? Tuohon kysymykseen ei vastata koskaan.
 • Copy-paste -vastauksia vaan nämä suoltaa...
 • Ok kiitos tiedosta.
  Osaako joku vastata mille operaattotille MTV sitten tarjoaa noita salaamattomana antenniverkossa, jos ei DNA:lle ei tarjota?

  "MTV tarjoaa katsojille MTV3-, Sub- ja AVA-kanaviensa teräväpiirtoversiot operaattoreiden kaapeli- ja antenniverkoissa salaamattomina."
 • Kyselin tuota MTV:n palautteen kautta, mutta saa nähdä tuleeko vastausta.

  "Liittyen tähän uutiseen http://www.mtv.fi/viihde/televisio/artikkeli/mtv-n-hd-kanavat-teravapiirtona-kaikkien-katsottavaksi/6418100

  Mille antennioperaattorille olette HD vapaakatselua tarjonneet? Ainakaan DNA:lle ette ja muut antennioperaattorit eivät taida suomessa HD:ta välittää.
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/mtv3hd-6qt7/
  "
 • @ Janne
  "Miksi ei lähetetä? Tuohon kysymykseen ei vastata koskaan."

  Niinpä. Eiköhän se syy ole rahanahneus.
 • Kysyin tätä mtv 3 HD asiaa myös maikkarilta ja kertoivat vapauttaneensa kanavan vapaaseen katseluun, mutta jos kanava ei näy, niin asiaa pitää tiedustella operaattoriltasi.
  Tiedustelisin nyt asiaa, miksi kanava ei hd:na näy?
  Ei mtv 3:n uutisissa kerrottu mitään jääkiekkokisojen määräajasta. Ja asiaa uutisoitiin kuitenkin seiskan uutisissa.
 • Tämä kyllä taas kertoo paljon Dnan jähmeydestä, ammattitaidottomuudesta ja rahanahneudesta. Tällaisiin asioihin pitäisi pystyä reagoimaan paljon nopeammin. On todella kummallista, että antenniverkossakin on asiat paremmin kuin kaapelissa, puhumattakaan muista operaatoreista. Kuten joku jo aiemmin sanoi, pitäisi olla täysin itsestään selvää, että ilmaisjakelussa olevat kanavat tulevat kaapelistakin ilmaiseksi ja HD:t HD:nä.
 • @Teijo, ei DNA antenniverkossa ole sen paremmin. Ainoastaan YLE:n kanavat on salaamattomana.
 • Lainaus dna vastauksesta. "Tämä riippuu toki aina itse kanavayhtiöiden päätöksistä"  ja maikkarin julkaisusta "Samalla yhtiö ilmoitti luopuvansa salauksesta kaikissa maksuttomissa HD-kanavissaan (MTV3 HD, Sub HD, Ava HD), tuoden ne näin ilmaiseksi tarjolle kaikille antenni- ja kaapelitalouksille." Nähdäkseni dna suoltaa tässä törkeää valetta.
 • Dna asiakaspalvelu:
  Kertokaa tarkka perustelu sille, että pakotatte maksullisen kortinlukijan käyttöön MTV3 HD:n osalta, kun MTV3 on kertonut ettei sitä tarvita MTV3 HDn osalta?
 • Tämä on julkinen keskusteluryhmä, jossa DNA ei kommentoi asioita, jotka ovat sille epäedullisia ja pyrkivät vain vaikenemaan ongelmat olemattomiksi tai selittelemään jotain ympäripyöreätä!
 • Asioista dna:lla päättävät piiloutuvat asiakaspalvelijoiden selän taakse.
  Asiakaspalvelijat eivät oikeasti tiedä missä siellä mennään tai heitä on ohjeistettu olemaan kertomatta.
  Asiakkaat - me - ovat välttämätön paha, jolta pitää vetää välistä jopa ilmaispalveluista rahaa.
  Toivottavasti tämä Dna:n röyhkeä ja välinpitämätön käytös kolahtaa roimasti omaan nilkkaan eli osakkeenomistajan osinkoon ja osakkeen arvoon.

 • Asiakaspalvelijat, hoi!
  Lukeeko dna:n johtorymä näitä palstoja?

  Voisitteko välittää nämä tunnelmat esimiehillenne ja johtoonne, jotta tietäisivät mitä asiakkaat oikeasti ajattelevat dnan puuhasteluista.

 • heh mitä bs:iä toi DNA asiakaspalvelun vastaus oli. Varmaankin tulee lisää ilmaisia HD kanavia mutta maksukortin taakse. Vastuu vieritettiin kanavayhtiölle joka taas on ilmoittanut että HD kanavat on ilmaiseksi annettu eteenpäin. Joku kyllä tässä kusettaa ja yllätys, yllätys, kärsijä on asiakas. Toki varmaan DNA:n Idalla on kädet sidottu tollaseen vastaukseen mutta antaa kyllä ikävän kuvan asiakaspalvelun luetettavuudesta kun kysymyksiin ei saa vastata vaan kierellään vastaus ihan muuksi.
 • Dna on täynnä pikkutakkijohtajia jotka eivät ota mitään vastuuta kun paska osuu tuulettimeen. Piileskellään pöydän alla ja odotetaan että joku tekniikasta ratkaisee asian. Sitä ennen asiakaspalvelu kokee kohtuuttoman paskamyrskyn koska eivät saa mitään tietoa ylempää. Ja kyllä he yrittävät ihan tosissaan. Mutta sitten kun saadaan joku onnistuminen niin kyllähän pikkutakit juoksevat jonossa poseeraamaan ja antamaan haastatteluja. Talo on täynnä oman edun tavoittelijoita joita ei ikävä kyllä asiakkaat kiinnosta yhtään. Olen nähnyt tämän yrityskulttuurin todella läheltä eikä ikinä enää. Talo on täynnä ihmisiä jotka haluavat antaa kaikkensa asiakkaalle mutta saavat kirjallisia varoituksia koska tekivät liikaa asian eteen. Talon prosessiin ei kuulu joustavuus tai nopeat ratkaisut.
 • Ei kai kukaan luule että DNA näyttäisi MTV3 HD ilmaiseksi? Nämä kaikki luvat maksaa DNA:lle joten luonnollista että eivät ole vielä pitkään aikaa neuvottelemassa AVAn tai Subin lähettämistä HD:na.

  Sääli sillä tässä kärsijänä on suurimpana antenniasiakkaat.

  DNA pitäisi kyllä kaapeli puolella ottaa mallia muista operaattoreista ja lähettää nämä omassa kaapelissaan ja HD:na.
 • Elisa peruskanavat: MTV3 (HD), Nelonen (HD) TULOSSA: SUB (HD), AVA (HD)
  Elisa kaapelikortti (3.5e/kk): 10 kanavaa mm. Europort (HD), FOX (HD), National Geographic Channel (HD), BBC World news, CNN, RT

  DNA peruskanavat: ei mitään extraa muihin kaapeli operaattoreihin verrattuna
  DNA kaapelikortti (3.5e/kk): MTV3 (HD), Nelonen (HD) Fox (HD), National Geographic channel (HD)

  Eipä mulla muuta.
 • " ettäsemmosta "
  Elisalla on jo noi MTV3 HD, Sub HD ja AVA HD ilmaisia salaamattomia kanavia. Lisäksi maksuttomana on myös Nelonen HD, Deutsche Welle ja NHK World, mitä DNA ei tarjoa ilmaiseksi.
 • Kaapelissa voivat lypsää niin paljon kuin haluavat. Kaapelioperaattoria kun ei voi vaihtaa.

  Tässä kuitenkin antenniasiakkaat myös kärsivät ja olisi kyllä korkea aika saada kaikki kanavat HD ja näin siirtyä tälle vuosituhannelle!
 • Nimenomaan. Kolmisen vuotta sitten dna puhui 4k kanavan koekäytöstä ja nyt on tultu siihen että jarrutetaan jo hd:n leviämistä. Käsittämättömän paska pulju jonka kiinnostus asiakkaista näyttää olevan puhdas nolla.
 • Neuvottelemme HD-kanavien muutoksiin liittyen jakelusopimuksia MTV:n kanssa. DNA:n tavoitteena on pyrkiä tarjoamaan asiakkaille välittämänsä sisältö mahdollisimman laadukkaasti, jakelutiestä riippuen HD-laatuisena ja jatkossa myös 4K-laatuisena.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Sanomattakin lienee selvää että nämä mtv:n kanavat tulevat nimenomaan ilmaiseen jakeluun eikä kaapelikortin taakse? Mistähän mahtaa johtua että muut operaattorit saivat nämä kanavat jo aikoja sitten jakeluun? Olisiko aihetta henkilöstömuutoksiin? Koska on tulossa nelonen hd jota muut operaattorit jakavat ilmaiseksi? Minkä takia ylipäätään jakelussanne on lainkaan sd pikselimössöä jos kerran kanavasta on olemassa hd versio? Mikäli 4k kanavia saatte jakeluun seuraavan 10 vuoden aikana ni johan olisi temppu. Siinä kohtaa stremaus palvelut ovat tappaneet jo antenni/kaapeli tv:n joten sillä niin väliä loppupeleissä.
 • DNA voisi olla kehityksen mukana, eikä jarruttaa sitä rahastusmallillaan. Viestiketjussa ei ole vieläkään saatu vastausta sille, miksi Maikkarin uutisessa HD-kanavat on vapautettu kaikille, mutta DNA talouksissa ne eivät näy. DNA ampuu tällä toiminnallaan itseään nilkkaan. Tuntuu pelkältä rahastukselta.
 • Mitenkään DNA:ta puolustelematta ette voi tietää millaiset neuvottelut käydään verhojen takana. MTV voi kyllä julkaista kanavien olevan "vapaita ja ilmaisia", mutta voi olla tuon "ilmaisuuden" käytännössä maksavan jotain operaattoreille - summia, joita liiketaloudellisin perustein toimiva operaattori ei välttämättä voi sulattaa.
 • Veikkaisinpa, että Elisa on luottanut netti-informaatioon ja toiminut sillä perusteella ja käy parhaillaan neuvotteluita MTV3:n kanssa - huonoista lähtökohdista, kun on kanavat jo ottanut käyttöön.
  Ilman sopimusta ja sen edellyttämiä korvauksia kanavayhtiölle ei vastuullinen operaattori voi kanavia verkossaan välittää, vaikka MTV3 paineita luokin omilla nettikirjoituksillaan.                                                                                                                                                
 • Jos on rahasta kiinni niin silloin voi ilmoittaa että hinta on dna:lle liian kallis. Nyt sentää sanottu että neuvotellaan mutta aika vähän informaatiota sekin pitää sisällään. Tuo kilpailun puute on ongelma ja se pitäisi lainsäädännöllä lopettaa ettei nykyisen kaltaisia tilanteita pääse syntymään vaan asiakas voi heti valita omiin tarpeisiin sopivan operaattorin.
 • Kyllä kaapeliverkoissakin on kilpailua - ainakin pääkaupunkiseudulla. Tietääkseni meidän kiinteistöön olisi saatavissa myös Elisan- ja Soneran kaapeliverkot. Vaihtaminen on melko työläs operaatio, eikä se välttämättä johda asukkaille edullisempaan kokonaisratkaisuun.
 • Ei prkl... pitää varmaan luopua tuosta dna-tv-kortista ja ottaa C More Total jostain muualta jos tämä tällaiseksi menee? Toki tuon boxin kautta näkee hd-kanavat, mutta kun sitä korttia ei viitsisi siirrellä laitteesta toiseen - varsinkin kun ei muissa laitteissa ole edes kortinlukijoita! Ei tässä ole vähääkään järkeä - yksi operaattori päättää seisoa kehityksen jarruna??? Eipä tuolla 4K-tv:lläkään juuri virkaa ole...
 • Ompa jännä. Muutin Dna taloon elisa viihde asiakkaana ja täten en näe esim nelonen HD kanavaa johon tarvisi dna:n katselukortin. Toisaalta minulla näkyy sitten nuo muut HD kanavat ilman mitään salausta :O Osaakohan joku kertoa miten voi näin olla.
 • Saisi DNA nyt jakeluun ensin edes olemassa olevat HD laatuiset kanavat ennen kun alkaa brassailee 4K laatuisten kanavien jakeluneuvotteluista. Mitäköhän kanavia tuo edes tarkoittaa kun mikään suomi-kanava ei edes ole 4K tasoista nyt ja tuskin on pitkään aikaan? Käsittämätöntä että muka ei saisi lähettää MTV3 HD kanavaa vapaasti jo nyt ilman neuvotteluita kun se kuitenkin löytyy kortin takaa ja hyvin näytti onnistuvan lätkän mm-kisojen aikaan. Kiitos DNA:lle kuitenkin edes siitä lyhyestä HD-ajasta vaikka aika karvas maku jäi kun "tikkari vietiin pois suusta" jälkikäteen.
 • Mitä hemmettiä, DNA?! Jos MTV3 ilmoittaa, että kanavat ovat ilmaisia, niin miten te voitte rahastaa ilmaisista kanavista, jotka ko. kanava itse on antanut katsojille vapaaseen jakeluun? Haloo?? MTV3 HD takaisin ja Sub HD myös. Näen parempaa laatua katsomalla telkkarista Youtubea kuin oikeita kanavia.
 • " Käsittämätöntä että muka ei saisi lähettää MTV3 HD kanavaa vapaasti jo nyt ilman neuvotteluita kun se kuitenkin löytyy kortin takaa ja hyvin näytti onnistuvan lätkän mm-kisojen aikaan."

  MTV:llä oli varmasti intressinsä tarjota ko. kanava ilmaiseksi jakelun ko. kisojen aikaan hyvien mainostulojen varmistamiseksi. Se, että MTV mainostaa yleisesti ko. kanavan olevan "vapaa" tai "ilmainen" ei tarkoita sen olevan sitä myöskin operaattoreille. Rahaa pyrkivät näiltä varmasti saamaan maksimaalisen määrän.

  Kyseessä on neuvottelutaktiikka: Julkistamalla noiden kanavien olevan "vapaita" ja "ilmaisia" teidän kaltaiset asiakkaat - jotka hermostuvat jo parin viikon HD-kanavien puutteesta - luovat MTV:lle loistavan neuvotteluaseman.
 • @Wbox2 user

  "Se, että MTV mainostaa yleisesti ko. kanavan olevan "vapaa" tai  "ilmainen" ei tarkoita sen olevan sitä myöskin operaattoreille. Rahaa  pyrkivät näiltä varmasti saamaan maksimaalisen määrän."

  Sehän on ihan itsestään selvää , että operaattorit haluavat ja myös saavat rahaa TV-yhtiöiltä kanavien jakelusta. Sehän on niiden bisnes.

  Maksut ovat kuitenkin kokonaisuus ja luultavasti könttä kaikista kanavista per tv-yhtiö. Minua kummastuttaa kuitenkin se , että esim. Elisa on saanut neuvoteltua sopimuksen MTV3:n kanssa , johon sisältyy MTV3 HD ilmaisena , mutta DNA ei. Lieneekö sitten saamattomuutta vai mitä???

  PS. Minun mielestäni kaikki vapaat kanavat pitäisi sisällyttää yleispalveluvelvoitteeseen eikä vain YLE:n kanavat. Se olisi tasapuolista.
 • Veikko: Eiköhän se ole niin, että TV-yhtiöt veloittavat kaapelitv-operaattoreita eikä päinvastoin. Kaapelitv-operaattorit taas perivät taloyhtiöiltä maksuja, jotka veloitetaan osana vastikkeessa ja luovat asukkaille harhan, että kanavat olisivat "ilmaisia".

  Antenniverkossa operaattori ei lähetä mitään vapaita kanavia ilmaiseksi (poikkeus YLE:n HD-kanavat DNA:n verkossa).
 • Kaapeli-tv-operaattorit päättävät kaupallisten kanvien osalta kanavavalikoimastaan ihan itse. Ainoastaan operaattorin omat osakkeenomistajat, YLE ja tekijänoikeusjärjestöt voivat velvoittaa operaattoria yhtään mihinkään.

  Operaattoreilla ei ole minkäänlaisia velvoitteita kaupallisten kanavien suunnalta.
 • @ Wbox2 user

  "Antenniverkossa operaattori ei lähetä mitään vapaita kanavia ilmaiseksi (poikkeus YLE:n HD-kanavat DNA:n verkossa)."

  Taisinpa olla vähän epätäsmällinen. Noita antennikanavia lähinnä tarkoitin ja niiden lähettämistä TV-yhtiöt  maksavat operaattoreille.

  No enpä noita sopimuksia ole nähnyt , mutta arvelen , että myös Digita joutuu lähetttämään YLE:n SD-kanavat ilmaiseksi eikä vain DNA YLE:n HD-kanavien osalta.

  No tämä on enemmänkin jonnin joutavaa arvelua , mitä kukin maksaa ja kenelle. Kyllähän ne YLE:n kanavatkin maksavat kuluttajille sen YLE-veron verran. Siis kaikki maksaa ja sen vuoksi olisikin tasapuolisuuden nimissä päästävä siihen , että kaikki vapaat kanavat kuukuisivat yleispalveluvelvoitteen piiriin. Se takaisi tasapuolisen saatavuuden ja hinta voisi sitten olle sen mukainen.
 • Komppaan Veikon ehdotusta, kaikki ilmaiset kanavat samalla tavalla kaikille ja ottakoon maksullisista paketeista sitte sen mitä haluaa tai saa. Nyt on yhden operaattorin kiukuttelun ja mielivaltaisten päätösten takana se saako joku ilmaisia kanavia nähtäväkseen.
 • Veikko: Ei varmasti Digita lähetä yhtään kanavaa ilmaiseksi, eikä mikään taho heitä sellaiseen velvoita. YLE:n HD-kanavia he jonkun aikaa lähettelivät ilman veloitusta, mutta lopettivat lyhyeen, kun sopimusta maksullisesta lähettämisestä ei syntynyt.

  Must Carry ei koske antenniverkkoa.
 • Sen jälkeen kun Digita irroitettiin YLE:stä omaksi yhtiökseen, YLE on maksanut kanaviensa FM-, PAL- ja DVB-jakelusta Digitalle. SD-kanavat eivät ole mikään poikkeus, myös niiden antennijakelu maksaa.
 • @ Wbox2 user

  "Must Carry ei koske antenniverkkoa"

  Juu tiedetään. Se must carry koskee kaapelioperaattoreita eli niiden on välitettävä kaapeliverkossaan yleispalveluvelvoitteen alaiset kanavat (eli YLE:n kanavat) siellä , missä ne näkyvät antenniverkossa.

  Minua ei niinkään kiinnosta se maksupuoli , vaan se että kaikkia vapaita kanavia velvoitettaisiin jakelemaan kuten yleispalvelukanavia. Miten se rahoitettaisiin on sitten ihan oma lukunsa. Nykysysteemi missä kaupalliset toimijat voivat vapaasti päättää , mitä jaellaan ja missäkin verkossa , johtaa vain sillisalaattiin , jossa kuluttajat ovat liian eriarvoisessa asemassa.
 • Veikko: Jos "vapaat kanavat" annettaisiin jaettavaksi operaattoreille ilmaiseksi, niin tuo vapaiden kanavien jakeluvelvoite olisi varmaankin ok, mutta niin kauan kuin näin ole, niin aika mahdottomaan neuvotteluasemaan tuollainen velvoite operaattorit ajaisivat. Heidän olisi pakko maksaa TV-yhtiölle ihan mitä he sattuvat kanavasta pyytämään.
 • @ Wbox2 user

  Niin minä en kyllä edellä lukinnut kantaani tähän vapaiden kanavien rahoitukseen mitenkään. En tietenkään kannata sellaista menettelyä , missä jakeluoperaattorit velvoitettaisiin välittämään kanavia mihin hintaan tahansa.

  Ei minulla ole asiaan mitään valmista ehdotusta , mutta varmasti jotakin voitaisiin toimijoiden kesken (ja valtiovalta mukaan lukien) sopia , millä kuluttajien tasapuolinen kohtelu turvattaisiin paremmin. Nykytila e ikyllä palvele kuluttajien etua.
 • Suurin ongelma tässä onkin juuri maksupuoli.

  Tekijänoikeusjärjestöjä tulisi kieltää veloittamasta yhdestä ja samasta samanaikaisesta lähetyksestä useaan kertaan. Nythän tv-kanava maksaa ensin tekijänoikeusmaksut siitä, että saavat lähetyksen antenniverkkoon.

  Jos taloyhtiöllä on yhteisantenniverkko tai kaapeli-tv, tämä jo kertaalleen koko Suomen kansasta maksettu lähetyskorvaus ei enää riitäkään, vaan tekijänoikeusjärjestöille pitää maksaa vielä toiseen kertaan samasta asiasta, jotta se näkyy myös kerrostalossa.

  Aivan järjetöntä touhua. Toivottavasti uudisrakentamisessa tämä idiotismi tajutaan ottaa huomioon ja luovutaan kokonaan yhteisantenniverkoista ja kaapeli-tv:stä. Joka huoneistolle oma antenni seinään, niin saadaan tämäkin vedätykseen joku roti.
 • @ irritus

  Niinpä.

  Ja tuo ohjelmien tekijänoikeudet on vain yksi osa koko asiaa. Koska vain YLE:n toiminta rahoitetaan verovaroin ja kaikki muut toimijat , niin TV-yhtiot kuin jakeluoperaattoritkin , ovat kaupallisia yhtiöitä , niin soppa on valmis.

  Siis tarvittaisiin jonkinlainen kattosopimus alalle , joka raamittaisi maksut ja jakeluvelvoitteet jne.
 • Eipä ole kanavia vieläkään ilmestynyt..
 • Komppaan Veikon ehdotusta, kaikki ilmaiset kanavat samalla tavalla kaikille ja ottakoon maksullisista paketeista sitte sen mitä haluaa tai saa. Nyt on yhden operaattorin kiukuttelun ja mielivaltaisten päätösten takana se saako joku ilmaisia kanavia nähtäväkseen.​​​​

  Eihän se ole kiukuttelua jos operaattori haluaa neuvotella sopimuksen joka ei tule sille liian kalliiksi! Ettekö te Dnan haukkujat lue ollenkaan näitä muita viestejä, johan tuossa on edellä kerrottu että operaattorit MAKSAA siitä tv-yhtiölle että saavat näyttää kanavia, ei se ilmaista ole operaattoreille. Ja jos nyt sitten leivotaan ne kohonneet lisäkustannukset noista maikkarin "ilmaisista" hd-kanavista taloyhtiön maksamaan ktv-vastikkeeseen niin sitten alkaa vinkuna siitä että miksi Dna nostaa ktv-kk maksua...ei herran jestas. Kaikki pitäisi aina saada ilmaiseksi...
 • Nuohan on vain lukijoiden mutuilua, ei tarkkaa tietoa. Ja telia sekä elisa näyttää kyseiset kanavat kaapelissa ilmaiseksi koko ajan.
 • Onko havaintoa virallisista tarkkailijoista? Ehkä dna pyrkii Guinessin ennätystenkirjaan huonoimalla asiakaspalvelulla.
 • Tosi ärsyttävästi salaus poistettiin väliaikaisesti samaan aikaa, kun MTV uutisoi ilmaisuudesta. En voinut mistään tietään, että DNA ei avannutkaan kanavaa lopullisesti ja nyt joudun säätämään talletusakastuksiani edestakaisin ja osa ohjelmista jäi tallentamatta. Ei kyllä varsinaisesti paranna kuvaani DNAn toiminnasta.
 • Tähän väliin pieni muistutus. Jos yhtiökokouksessa päätetään vaihtaa palveluntarjoajaa, pitää asia tuoda esille jo kokouksen esityslistassa. Muuten kokouksessa käsitellään ainoastaan sääntömääräiset asiat ja muista asioista voidaan vain keskustella ilman päätösoikeutta.

  Joten osakkaan tulee ajoissa tehdä ehdotus as oy:n hallitukselle. Mielellään hyvin perusteltuna. Mahdollisesti tarvitaan useampi allekirjoitus ehdotukseen.
 • Yhden osakkaan pyyntö - asian otettavaksi päätettäväksi/selvitettäväksi yhtiökokouksessa - riittää.

 • @ PW

  Riippuu vähän yhtiöjärjestyksestä. Meidän yhtiössä ainakaan yhden osakkaan pyyntö ei riitä siihen , että hallituksen on PAKKO ottaa asia yhtiökokouksen asialistalle , vaan siihen tarvitaan 10% yhtiön osakemäärästä.

  Toki käytännössä hyvä hallitus toimii niin , että yhdenkin osakkaan ehdotus (vaikkei tuo vaadittu äänimäärä täyttyisikään) valmistellaan ja tuodaan yhtiökokouksen päätettäväksi. Siis ilman pakkoa.
 • @PW, pitää olla ihan virallinen aloite taloyhtiön hallitukselle ja omasta kokemuksesta voi silti olla hankalaa saada asiaa eteenpäin. Kannattaa kyllä kerätä vaikka nimilistaa tueksi, jos muu ei auta.
 • Niinpä.

  Kerroin edellä mitä meidän taloyhtiön yhtiöjärjestys sanoo asioiden tuomisesta yhtiökokouksen asialistalle.

  No se on vasta puoli voittoa , jos asia saadaan esityslistalle. Kuten jpuh edellä totesi , niin se , että asiassa saadaan ehdottajaa tyydyttävä päätös yhtiökokouksessa on paljon suuremman työn takana. Siis normaalisti tarvitaan ko. asiassa yksinkertainen äänten enemmistö kokouksessa.
 • En tarkoittanut, ettei asian päätettäväksi ottamisen ehdotuksen tulisi olla virallinen ja kirjallisesti hallitukselle esitetty hyvissä ajoin ennen hallituksen kokousta, jossa käsitellään yhtiökokouksen asiat.
  Eritys pitäisi olla hyvin perusteltu ja sen taloudelliset vaikutukset selvitetty.
  Hallitus voi asiallisilla perusteilla jättää asian pois yhtiökokouskutsun esityslistasta.
  Meillä ei tähän asiaan ole mitään muita edellytyksiä yhtiöjärjestyksessä (ylimääräisen yhtiökokouksen kutsupyyntöön tarvitaa 20 % osakkeista).
 • Ja taas topicciin: Ei vieläkään kanavia näy. Kiva, kun teräväpiirtoa edistetään.
 • Palataanpa ketjun alkuperäiseen aiheeseen takaisin. :-)

  Kun puhutaan kanavien rahoituksesta , niin tässä edellä on käsitelty vain maksuja siltä osin , kun ne liittyvät jakeluoperaattorien tv-yhtiöille maksamiin tai asiakkailta perimiin. No nehän ovat myös erilaisia riippuen siitä onko kyseessä antenniverkko vai kaapeliverkko. Siis kanavan jakelusta antenniverkossa tv-yhtiö maksaa jakelijalle ja kaapeliverkossa jakelija maksaa tv-yhtiölle sekä veloittaa sitten asiakkaitaan.

  Maksukanavien osalta systeemissä ei käsittääkseni olekaan suurempaa ongelmaa.

  Vapaiden kanavien osalta sen sijaan on korjattavaa. YLE rahoittaa ohjelmansa ja jakelunsa verovaroin ja siltä osin mielestäni on homma hallinnassa. Kaupallisten TV-yhtiöiden vapaat kanavat sen sijaan kaipaisivat rahoitusremonttia.

  Jos minä nyt mitään ymmärrän asiasta , niin kaupallisten yhtiöiden vapaita kanavia on heidän bisnesideansa mukaisesti tarkoitus rahoittaa MAINOSTULOILLA. Tämä ei kuitenkaan näytä tv-yhtiöille kelpaavan , vaan ne haluavat rahaa vapaista kanavista myös jakeluyhtiöiltä ja ne kuluttajilta.

  Mitä ne sellaiset vapaat kanavat oikein ovat????


 • Suomi vaan on niin taka-pajula. Kaikki tarjolla olevat HD-kanavat pitäisi saada samantien kaikille tarjolle. Vaikka sitten maksukortin taakse. Suomen tilanne jopa kääpiövaltioihin verrattuna on HD-kanavien suhteen naurettava. Muualla pukataan jo esimerkiksi formuloita/NHL:ää UHD:na pihalle niin täällä pakotetaan katsomaan SD-kuraa.
 • Suomi on vähäväkinen suuri maa, jonne ei ole eksynyt montakaan ammattitaitoista ihmistä erilaisiin tehtäviin. Ehkä mmahanmuutto korjaa tilanteen - joskus!
 • Seuraava suuri muutos on, kun MPGE4:n tilalle kehitetään jokin UHD pakkaustapa, jolla sen lähete saadan rampautettua mahtumaan pienempään tillan, jolloin sille löytyy tilaa Suomen antenniverkosta.
 • " PW "
  Tuohonhan on jo kehitetty HEVC pakkaus.
 • Olisi myös mukava palata takaisin aiheeseen: DNA on ainoa kolmesta suuresta kaapelioperaattoreista, joilla ei siis noita MTV3 HD, Sub HD ja AVA HD-kanavia ole vapaassa salaamattomassa jakelussa.
 • Eletään vuotta 2017 ja EDELLEEN joutuu maksamaan erikseen perus HD-kanavista. HERÄTYS! Puhelinliittymänkin meinasin vaihtaa teille, mutta taidan siirtyä tuonne violettiin leiriin tai pysyä sinisessä.
 • Voisikohan olla niin, että DNA:lla on hieman toinen tilanne sopimusneuvotteluissa, kun muilla kaapelioperaattoreilla. MTV3 saattaa vaatia noita kanavia myös antenniverkkoon VHFIII-alueelle ja siellä ei taida kapasiteetti riittää.
 • Mitäpä sen tietää kun ei kerrota.
 • Kiitos kun pidätte meidät ajan tasalla DNA. Kiva, kun Elisalla ja Telialla pystyvät nauttimaan teräväpiirrosta..
 • "No nehän ovat myös erilaisia riippuen siitä onko kyseessä antenniverkko  vai kaapeliverkko. Siis kanavan jakelusta antenniverkossa tv-yhtiö  maksaa jakelijalle ja kaapeliverkossa jakelija maksaa tv-yhtiölle sekä  veloittaa sitten asiakkaitaan."

  Tv-yhtiö maksaa myös kaapelioperaattorille. Paitsi Yle jolla on must carry-asema.
  Kaapeliliittymän perusmaksuun ei saa laittaa mitään ohjelmapalvelujen kustannuksia.

  Asia oli helpompi ennen kun myös kaupallisilla kanavilla oli must carry-status. Kaapeliyhtiöiden mielestä must carry-velvoite oli Suomessa liian laaja ja ne kantelivat asiasta EU-komissioon. EU oli samaa mieltä ja nyt vain julkisen palvelun kanavilla on jakeluvelvoite. Kaikki muu jakelu on sopimuspohjaista eli käytännössä tv-yhtiö maksaa operaattorille. Summat tuskin ovat kovin suuria kun Telia ja Elisa noin nopeasti sopivat MTV:n kanssa.
 • Kun kerta siirrytään eurooppalaisiin maksukäytäntöihin, on syytä siirtyä samalla myös eurooppalaisiin kytkentäkäytäntöihin.

  Suomalainen tapa kytkeä kaapeli-tv koko taloon kerralla on kovin erikoinen. Saksalainen tuttavani sai kerrostalo-huoneistoonsa muuttamisen jälkeen kaapeli-tv-yhtiöltä liittymisukaasikirjeitä.

  Kun hän ei kaapeli-tv:stä katso eikä kirjeisiin vastannut, kaapelioperaattori kävi kytkemässä hänen huoneistoonsa johtavan kaapeli-tv:n irti.

  Näinhän tämän pitäisi toimia myös Suomessa.
 • irritus: Tuota on Suomessa harrastettu vuosia sitten. Sillion niihin huoneistoihn, jotka eivät kaapeliin liittyneet, asennettiin antennirasiaan suodatin estämään maksukanavien käytön. Tuolloin oltiin vielä analogia-ajassa. Sitä en tiedä miten homma digiaikana hoidettaisiin ketjoverkossa.
  Mitenkähän kaapeliverkko liittymättömissä huoneistoissa nytkyisin toimii 🙁 ?

  Onneksi nykyisin kaapeliTV liittyminen tapahtuu yhtiökokouksen enemmistöpäätöksellä.
 • Ja hiljaisuus jatkuu varsinkin DNAn osalta... Ei yllätä ketään!
 • Huonoa DNA, kun luvatut ilmaiset HD kanavat ei näy. Olen monesti tehnyt telkusta kanavahaut siinä toivossa, että aktivoituisi edes se mtv3 HD, mutta ei tule ruutuun kuin mustaa kuvaa. Jostain luin, että operaattorit ilmoittaa asiakkailleen milloin kanavat on nähtävissä, mutta sellaista ilmoituista ei ole näkynyt. siis mitä ihmettä?. kusetusta ?.
  Muuten toimii hyvin nämä TV1 HD, TV2 HD,YLE5/TEEMA HD,mun laitteissa, joten digiboxini on HD ready. Odotan, että  DNA ilmoittaa julkisesti, että ei aio lähettää kaapelissa ilmaista mtv3 HD kuvaa, avaHD, eikä subtvHD kuvaa.
 • MTV3 HD edellyttää edelleen TV-korttia!
  Ei MTV3 ole noita HD-kanavia vapauttanut, kun niitä ei heidän ilmaisessa Katsomossa näy!
 • Mtv, sub ja ava näkyy hd:na ainakin samsungin tv-sovelluksessa.
 • Ja Elisa että Telia näyttää ne ilmaiseksi niin on ne vapautettu.
 • Laittakaa nyt herrantähden subHD ja avaHD vaikka maksukortin taakse tarjolle. Eletään kuitenkin vuotta 2017 ja HD-kanavia pantataan...
 • Pitkät on neuvottelut kun mitään ei tapahdu suuntaan eikä toiseen. Huoh ja blääh...Perus DNA:ta siis.
 • " Pasi "

  Ei missään nimessä maksukortin taakse noita kanavia. Koko pointtihan tuossa oli se, että ne olisivat vapaana ja salaamattomina.
 • Minulle kelpaa "vaikka" maksukortin taakse. Kuukausibudjettini ei 3,50€ kaadu... 😀 Parempi tietty jos ilmaiseksi saa. Pääasia on, että teräväpiirtokanavia on yleensäkin saatavilla. Nyt noita ei saa rahallakaan..
 • Kylläpä se on DNA:lla vaikeaa kun ei saa subia ja avaa hd lähetykseen. Pettynyt, niin kovin pettynyt. Muilla näkyvät jo.
 • DNA:lla tuntuu ottavan aina todella pitkään kaiken uuden tuleminen. Iso, lihava "palveluntarjoaja" ja liikeet sen mukaisia näköjään. DNA:n nopean kuidun päässä on oltu jo vuodesta 2007 ja sen suhteen ei ole valittamista, mutta TV-asiat on aina ottaneet liikaa aikaa. Vieläkin hyvin muistissa alkuperäisen wboxin (Humax wbox) firmware-spedeily. En ihmettele vaikka tässä menisi vuoden päivät ennen kuin Sub HD ja AVA HD saadaan kaapeliin.

  p.s Humax wbox edelleen loistoboksi. Montakohan wbox 2/2s/3 on siinä välissä pistetty paaliin=)
 • Handen sanat kuin minun näppäimistöltä. Humaxin wbox 1 edelleen täälläkin käytössä. testattu on wbox2 ja wbox3 huonoiksi todeten. HD-jarru edelleen päällä dna:lla. Surkeeta toimintaa.
 • Älyvapaata toimintaa! Kyllä MTV3HD pitää näkyä ilmaiseksi kun kerran salaus on MTV:n puolelta poistettu. En todellakaan hanki korttia sen vuoksi, että DNA tässä koittaa rahastaa välistä.

  Kunnon HD jarru toimintaa teiltä!
 • Älkää myöskään unohtako, että kaapeli-tv rahastaa myös katsojia. Kaapeli-tv:ssä ei ole täten yhtään ILMAISTA kanavaa, vaan kaikki kanavat maksavat. Tähän perusmaksuun sisältyy sitten operaattorista riippuen eri määrä salamaattomia. Se on eri asia miten tämä veloitus on toteutettu taloyhtiössä asukkailta. Toiset eivät edes tiedä maksavansa ja täten kokee kaapeli-tv:n ilmaiseksi. Eri operaattoreilla on sitten vähemmän ja toisilla enemmän vapaita kanavia. Listoista päätellen dna:lla vähiten. Operaattoreissakin eroja miten pitää sitä voittoa asiakkailta saada, eikä taida dna:n pörssiytyminen helpottaa asiakkaan näkökulmasta. DNA:n myötä hävisi kaapeli:ssa radiostakin kanavia. Ennen kuului kaikki mitä ilmastakin + oli extra kanavia. Tänä päivänä ei ole niitä extroja ja radiokanavienkin suhteen ilmateitse saa reilusti enemmän kuin kaapelista.

  dna - elämä on
 • Ihan peruslähtökohtahan pitäisi olla, että kaapelissa on ilmaiseksi vähintään se mitä oilmassakin on.

  Miksi näin ei ole, Dna?
  Mitä perusteluja teillä on asiakkaiden kiusaamiselle, Dna?
  Miksi tänne ei saada kunnollisia vastauksia, Dna?
 • Teijo: Noita HD-kanavia ei ole ilmassa, joten peruslähtökohtasi on toteutunut.
  Edellenkin veikkaan, että Telia ja Elisa pelkkinä kaapelioperaattoreina ovat asian voineet sopia MTV3:n kanssa, mutta MTV3 vaatinee DNA:lta kanavien välitystä sekä kaapeli- että antenniverkossa ja nuo kanavat eivät mahtune DNA:n VHF-verkkoon.
 • Kovasti veikkaillaan, faktaa kaivataan. Peruslähtökohta on erillainen, ilmassa ilmaista ja kaapelissa maksaa joitain euroja kuukaudessa asuntoa kohden taloyhtiölle.
 • Kirjoitinkin: vähintään. Silloin voisi olla hieman enemmänkin, se ei sulje sitä mahdollisuutta pois.
  Sitä luulisi, että kaapelissa asiat on paremmin, mutta ei ainakaan Dna:n kaapelissa ole.
 • Operaattorit (ml. DNA) voivat näyttää kaapelissaan ilmaiseksi tai maksullisesti sellaisia kanavia, joista sillä on sopimus. Se, että joku näkyy ilmaiseksi antennissa ei välttämättä merkitse kaapelin puolella yhtään mitään. Mikään ei pakota sisällöntuottajaa ylipäätään edes myymästä kanavaansa kaapelioperaattoreille.

  Se, että esimerkiksi MTV3 HD viipyy johtunee sopimusongelmista. Ei kai DNA:lla ole mitään syytä olla näyttämättä ko. kanavaa, jos se vain heille on mahdollista.
 • Tuohon olisi kiva saada vastaus Dnalta itseltään.
 • Aihetta sivuten DNA:n kaapelissa ei ole edelleenkään vuosien jälkeen saatavilla Cmore Series HD kanavaa. Kilpailijoilta se löytyy tarjonnasta. Hankalaa tuntuu olevan HD-kanavien osalta. Pitkään oli vain Cmoren "pääkanava" HD:na ja myöhemmin tuli saataville myös Cmore Stars HD. Series HD ei tule kirveelläkään 😉
 • MTV on ilmoittanut että MTV3 HD (ja pari muutakin kanavaa) on vapaassa käytössä. Ei tietääkseni ole missään ilmoittanut, että Dna ei saa niitä jaella - ja Dnahan jakaa mutta maksukortin takaa.
  Rahahan tässä on Dnan ainoa syy: yrittää repiä asiakkailta rahaa maksukorttien muodossa, vaikka itse saa MTV3 HD -signaalin vapaasti käyttöönsä.

  MTV:llä ei luulisi olevan mitään syytä jarruttaa sitä, että katsojat pääsisivät katsomaan myös heidän kanaviaan kunnollisella kuvanlaadulla. Eivät ne MTV:n mainostajat ainakaan siitä tykkää.

  Mutta uskon ja toivon, että kaikki tämä kolahtaa Dnan omaan nilkkaan.
  Onneksi Dna pitää meidät asiakkaat loistavasti tietoisina siitä, missä mennään.
 • Yhteiskunta on mennyt niin monimutkaiseksi, että ei yritykset voi toimia niin, etteivät sopisi asiasta palvelun omistajan kanssa.
  Eivät asiakaspalvelijat tiedä sopimusneuvottelujen tilannetta, joten turha heidän on täällä alkaa jossittelemaan.
 • Tämä taitaakin olla todella vaikea sopimusvääntö: taitaa dna vääntää ihan itse itsensä kanssa. Pääasia että kestää pitkään. Asiakaspalvelijat voivat varmaan kysyä talon sisältä jos eivät muuten tiedä.
 • MTV3 menettää rajusti katsojia, jotka eivät halua maksaa korttimaksua hd-kuvasta. Suttuinen peruskanavan kuva on käyttökelvoton. Eläköön YLE!
 • MTV3 HD on tähän asti ollut kaikkea muuta kun teräväpiirtoa.Toki on kuva parempi kuin SD mutta kymppi uutiset (studiolähetys) on luvattoman huono myös HD tasoisena.

 • Taitaa mennä tuo tv-kortti nyt katkolle siihen asti, kunnes Sub HD ja AVA HD alkavat näkyä... Jos olen vaikka puoli vuotta maksamatta, säästän jo 21 euroa. Lieköhän näkyvät nuo kanavat syksylläkään, voi ehkä olla että neuvottelut menevät MTV:n kanssa niin pahasti solmuun, että lakkaa peruskanavatkin näkymästä. Siinä onkin sitten selittelemistä, kun eivät mummot näe Salkkareita... 😉
 • Uskoisin, että näitä neuvotteluja käydään kiivaasti kulisseissa koko kesä, varsinkin heinäkuu on hyvä neuvottelukuukausi näin vaikean asian ratkaisemiseksi.  
  Luotan Dna:n pikkupomoihin, että he ajattelevat varmasti asiakkaan etua ja tyytyväisyyttä.
 • Kyllä on hyvät neuvottelijat ku muut sai heti ja dna ei.
 • Onhan se ymmärrettävää että pikkupomoilla ei riitä aikaa kaikkiin neuvotteluihin vaikkapa tv-yhtiöiden kanssa, kun epäselvää on jopa se tarvitaanko mitään neuvotteluita...
  Tosiaan pikkupomot ovat nyt pörssiyhtiön pikkupomoja, joten on niin paljon muutakin huolehdittavaa kuin vain asiakkaat.
 • Hei!

  Valitettavasti asiaan ei ole tullut uutta tiedotettavaa. Neuvottelemme HD-kanavien muutoksiin liittyen jakelusopimuksia MTV:n kanssa. DNA:n tavoitteena on pyrkiä tarjoamaan asiakkaille välittämänsä sisältö mahdollisimman laadukkaasti, jakelutiestä riippuen HD-laatuisena ja jatkossa myös 4K-laatuisena.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Hei Iiro.
  Kuinka kauan näitä neuvotteluja on nyt jo käyty?
  Milloin on odotettavissa konkreettisia tuloksia?

  Hoitakaa nyt ensin nämä HD-kanavat kuntoon. Sitten voitte viivytellä 4K:n kanssa.

 • Muuten Iiro noin kuukausi sitten kollegasi Hanna vastasi toisella forumin palstalla täsmälleen samoin sanoin!
  Eli teillä ei todellakaan tapahdu mitään edistystä.

  Lisäksi tästä viestiketjusta on sensuroitu viesti, jossa kehotettiin ottamaan yhteyttä DNA:n johtoportaaseen, kun muuten on niin vaiteliasta. Ilmeisesti joku on sitten lähestynyt toimitusjohtajaa yms. sähköpostitse, kun näin radikaaliin toimenpiteeseen piti ryhtyä.

  Lisäksi näitä DNA:lle kiusallisia keskusteluja on jotenkin piilotettu niin, ettei forumin aloitussivuilta näitä löydä eikä oikein haullakaan; pitää olla suora linkki....
 • Teijo, seinille huutelet. Iiro on vaan työkalu, jolle maksetaan DNA:n puolesta valehtelusta ja asiakkaiden harhauttamisesta. Henkilökohtaiseen kokemukseen perustuen Iiro ei ole edes mainitsemissani asioissa erityisen hyvä. Voisit yhtähyvin kysellä asioita jakoavaimelta tai vasaralta.

  DNA:n sähköpostit ovat muotoa "etunimi.sukunimi@dna.fi". Kehotan laittamaan palautettaa jollekkin Iiroa vähän ylemmän palkkaluokan henkilölle, jolla on mandaatti muuhunkin kuin vain maksavien asiakkaiden sumuttamiseen. Hyviä ehdokkaita tähän löytyy esim. https://corporate.dna.fi/fi/hallinnointi

  Näiltä aspan "työkaluilta" ei tule koskaan mitään mielekästä tai informatiivista vastausta saamaan.

 • On DNA:n puolelta aika säälittävää, että poistetaan viestejä, joissa on julkista tietoa yrityksestänne. Yritättekö tietoisesti piilotella näitä yhteystietoja? Kannattaisi perehtyä hieman osakeyhtiölakiin.

  Tässä vielä suora linkki DNA Oyj:n johtoryhmän jäsenien listaan.
  https://corporate.dna.fi/fi/hallinnointi#toimitusjohtaja-ja-johtoryhma
 • Tiedän.

  Itse asiassa lähestyinkin jo herra toimitusjohtajaa ja muuatta toista dna-herraa sähköpostilla, jossa ilmaisin tyytymättömyyteni DNA:n kaapeli-tv-palveluihin ja joka sisälsi mm. linkin tähän keskusteluketjuun.
  Tämän seurauksena ilmeisesti sinun edellinen viestisi sensuroitiin ja Iiro sai tehtävän kopioida Hannan kuukauden vanhan viestin tänne meitä valistamaan.


 • Dead Iiro. Ajoin viestisi valehtelusuodattimen läpi ja sain tällaisen.
  Hei!

  Minun on käsketty pitämään teidät hiljaisina. Väittämällä että, neuvottelemme HD-kanavien muutoksiin liittyen jakelusopimuksia MTV:n kanssa. Mitään neuvotteluja HD kanvien salauiksen poistosta ei kuitenkaan todellisuudessä käydä, koska niitä ei tarvita. DNA:n tavoitteena on pyrkiä tahkoamaan mahdollisimman paljon rahaa asiakkailla välittämänsä sisällön laadusta välittämättä, pyrimme jatkossakin rahastamaan asiakkaitamme joka käänteessä.
                                                                                                     DNA Iiro     palveluneuvoja
 • Vanhan liiton miehenä en ymmärrä alkuunkaan venkoilua tv-kuvan laadun kanssa. Tekniikka on olemassa ja käsittääkseni MTV pukkaa hd:tä ulos. Sitten pörssiyhtiöoperaattori laittaa jarrun päälle ja kiristää MTV:n katsoja-asiakkailta rahaa jaettavaksi osinkoina osakkailleen periaatteella maksa tai ole ilman. Korttien kanssa pelaaminen peruskanavilla, joihin MTV3:n luen, on kivikautta. Asun vaihdellen kahdella paikkakunnalla eikä tule kuuloonkaan, että maksan ja kuljetan korttia mukana. Jätän kehnosti näkyvät kanavat katsomatta.Miettikääs oikeat päättäjät ansaintalogiikkanne uusiksi.

 • Irtisanoin tänään korttini ja tilasin palvelun kilpailevalta IPTV-operaattorilta, jolla näkyy 6 € perusmaksulla 12 HD-kanavaa. Katsotaan sitten paluuta, kun palvelut ovat samalla tasolla!
 • OIKEIN ! Taidan tehdä saman!
 • Taitaa kadota 4 maksukanavatkin jolleivat pääse maksuista sopuun lokakuun loppuun mennessä.
 • Kyllä nyt "neuvoteltavaa" riittää Dnalla...
 •                                  
  •                     MTV3 HD            
                       Miksi ketju on piilotettu?
 • Neukkumeininkiä.
  Tympeistä ja hankalista asioista ei saa keskustella  ...julkisesti.
 • Aloitin uuden keskusteluaiheen MTV3 HD:n "katoamisesta".
  Katsotaan mitä dna tähän selittelee,

  Viimeksi kun tätä samaa ilmiötä ihmettelin, sain sähköpostiini suoran linkin kadonneeseen keskusteluun, mutta hakutoiminto ei sitä ole sen koommin löytänyt.
 • DNA.n kaapeliteeveen perusmaksu ei ole kuin nimelliset 9,39 €/kk euroa kuussa eli rapiat 112 euroa vuodessa.

  Perusmaksun vastineeksi saa sentään kuitenkin samat kanavat kuin ilmaiseksi omalla harava-antennilla saa ilman kuukausimaksuja ja bonuksena huikaisevat neljä lisäkanavaa eli MTV tositeevee uusintakanavan, TV7 jeesuskanavan, France 24 uutiskanavan ja SuomiAreena HD kanavan.

  Sen verran "hyvä" hintalaatusuhde DNA:n kaapelitelevisiossa, että että itse ostin oman UHF, VHF ja FM-antennin ja vahvistimen ja sanoin kaapelin irti.  Hinnaksi tuli 200 euroa. Bonuksena sain myös Ruotsin kanavat näkyviin maksutta myös HD-versiona kun Kalixin lähetin on niin lähellä Oulua että näkyy nekin. Lisäksi investoin 300 euroa satelliittiantennisysteemiin (28E, 26E, 19E, 13E, 5E, 1W ja 27.5W). Satelliittin kautta näkyy nyt kuukausimaksutta noin 2500-3000 kappaletta tv-kanavia joiden mukana on esimerkiksi Saksan kaikki kanavat, Italian kanavat, Englannin BBC 1-4 HD, ITV HD, Channel 4 HD, CNN International HD, Eurosport 1, pari kymmentä musakanavaa, BBC World News HD, MBC, jne jne jne). Jos maksukanavia kaipaan lisäksi niin sen kun tilaan paketin Canal Digitalilta, Viasatilta, HD+ operaattorilta, NC+lta, Sky UK.lta, Sky DE firmalta tai vaikka UPC Directin kautta.

  Kaapeliteeveen takaisinkytkentään lupaan harkita heti kun saan DNA:lta vähintään samat kanavat samalla hinnalla kuin omilla vehkeillä eikä tarvi maksaa mistään MTV3 HD kanavasta vielä lisää.


 • Totta on tuo, että satelliitista näkyy tuhansia kanavia, itselläkin tällä hetkellä näkyvissä positiot 28.2E, 19.2E, 13E ja 0.8. Paljon saa "ilmaiseksi" sellaisia kanavia, joista dna haluaa rahaa, mutta rahallakaan ei saa esim. FoxHD tai NelonenHD -kanavia.
  Ulkomaisten satelliittimaksupakettien hankkiminen suomeen on mahdollista, muttaaika haastavaa, kallista ja riskialtista.

  Liittyin kaapeliin lähinnä sen takia, että saan kotimaiset HD-kanavat, mukaanlukien subHD:n ja avaHD:n... voisiko arvon dna kohta julkistaa tietoa, että ovatko nuo kotimaiset tulossa valikoimaan vai tuliko tehtyä virhe kaapeliin liittymisessä?
  Ps. Yhtään maksupakettia en dna:lta tilaa ennenkuin nuo kotimaiset HD-kanavat näkyy, kuten ne näkyvät muillakin kaapelioperaattoreilla. 
  Miksi teidän täytyy olla huonoin??
 • DNA ampuu omaan jalkaan.  Valittu toimintamalli rampauttaa yritystä, kun asiakkaat ovat tyytymättömiä ja kaikkoavat. Sanovat irti jopa puhelinliittymänsä, kun HD ei näy televisiossa. Kyllä yrityksen ehdottomasti kannattaisi pitää asiakkaansa tyytyväisinä ja harkita asioita toisella tavalla. Olisiko mahdollista myydä puhelinliittymäpaketti, jossa tulee mukana ilmainen HD kortti?
 • Mitähän sitten tapahtuu, kun kaikki kanavat muuttuvat muutaman vuoden sisällä HD-kanaviksi? Millä DNA sitten rahastaa, vai skaalaako se kanavista rinnalle SD-versiot, jotka näkee ilman korttia?
 • Kaikki kanavat eivät muutu HD-kanaviksi muutaman vuoden päästä, vaikka pakkaustapa muuttuukin. Suurin osa kanavista säilynee SD-versioina edelleen.
 • Antenniverkossa ei B- ja F-nipuissa ole yhtään HD-kanavaa, vaikka pakkaustapa muuttuikin. Sinne mahtuu vain enemmän SD-kanavia. Määrä lienee laatua tärkeämpää.
 • Juuri yksi päivä tutkailin yhtä dvb-t2 verkon muxia/kanavanippua. Järjetön määrä SD ja HD kanavia kyseisessä nipussa. Varmasti on pitänyt niistää bittivirtoja, jotta kyseiset kanavat sinne mahtuvat, vaikka olikin käytetty suurimman hyötykaistan (mutta myös häiriöherkimmän) tarjoavaa QAM256 modulointia. En muista nähneeni koskaan edes DNA kaapeliverkossa kanavanippua, jossa olisi noin monta kanavaa.

  @IPTV:hen siirtynyt.  Älä anna DNA:lle hyviä ideoita =)
 • On se kyllä ihme kun ei saada ilmaista kanavaa näkymään ilmaiseksi vaan pitää rahastaa siitäkin. Jos Ylen HD kanavat eivät olisi "must-carry" kanavia niin DNA varmaa vaatisi niistäkin maksua. Alkaisipa Elisa tai Telia perustamaan omaa antenniverkkoa 🙁
 • F- ja B- nipuissa ei ole yhtään HD-kanavaa!
 • Hei Dnan Iirot ja Anut.
  Missä vaiheessa ne jo kuukausia sitten kehumanne neuvottelut MTV:n kanssa ovat nyt menossa? Ehkäpä jopa palveluvastaava Anu V voisi ottaa päivän tilanteesta selvää vierailemalla isonpomon huoneessa kyselemässä.
 • @PW
  Totta. Nipussa F on 36 kanavaa, mutta se onkin UHF DVB-T2 eli ei ole DNA:n muksi. Näistä kanavista osa on vielä Ruutu+ Urheilu ja Viasat NHL kanavia, joista harvemmin tulee lähetystä ympäri vuorokauden.

  MTV3 HD ääniongelmasta. DVB-T2 verkon kanavaa oli mahdollisuus katsoa kesälomaviikkoina ja äänenlaatu on todella täytää p@sk@a. Ääniraita on koodattu AAC-HE (MPEG4) muodossa ja se on joko todellisen ylipakattu pienelle bittiviralle (<96 kbps) tai sitten Maikkarin kooderissa on jokin asetus pahasti pielessä. Kaapeliverkossa sama kanava lähettää ääniraidan perinteisessä MPEG1-Layer 2 muodossa muistaakseni 256 kbps bittivirralla. Kaapeliverkon ääniraita on parhainta hifiä verrattuna antenniverkon kanavaan! Kaapeliverkon asukkina ihmettelinkin pitkään miksi ihmiset valittaa äänistä, mutta tämä selittää asian.
 • Miten nuo muxit liittyvät MTV:n tytärkanavien HD-näkymisen kortittomuuteen ja maksuttomuuteen pääkaupunkiseudun Dna-kaapelissa?
 • Sama määrä kanavia oli ennen muutosta Digitan D-nipussa. Ne ovat vain nyt siirtyneet Digitan F-nippuun. Kanavamäärä taitaa 1.9.2017 pienentyä huomattavasti, kun Ruutu+ kanavat poistunevat valikoimasta.

  Veikkaisin, että MTV3 vaatii tytärkanaviensa HD-lähetykset sekä antenni- että kaapeliverkkoon. DNA on ainoa operaattori, jolla on kanavia molemmissa verkoissa.
  Kun Ruutu+ poistuu antenniverkosta, niin DNA:n antenniverkkoon vapautuu 2:n HD-kanavan paikat. Aika näyttää, haluaako DNA tuhlata ne "ilmaismanaville".
 • Yrittääkö DNA piilotella tätä palstaa kun ei nouse listan ylimmäksi vaikka uutta viestiä tänne tulee. DNA ei varmaan edes missään vaiheessa niitä "neuvotteluita" aloittanut mtv3hd sub hd ja ava hd kanavia koskien tai sitten on kyllä kovat neuvottelut käynnissä kun ei vieläkään olla kuultu mitään ja aikaa mennyt yli 2 kuukautta.
 • Niinpä. Idan ja Hannan ja Iiron tehtävänähän on lähinnä siivota näitä jo "vanhentuneita" tapauksia foorumilta piiloon. Siinä he onnistuvatkin todella hyvin, suurkiitokset siitä heille.

  Toinen asia jossa dna on onnistunut erityisen hyvin on perusteelliset neuvottelut. On ymmärrettävää, että tällä kertaa hyvin mutkikas asia kuitenkin venyy. Mutta varmasti tulle hyvä.
 • @Ei näin
  Tällä foorumilla keskustelusäikeet taitavat pysytellä alkuperäisellä paikallaan ja pikku hiljaa liukuvat kakkossivulle jne. uusien keskustelujen syntyessä. Topiikki ei siis nouse keulille, kun siihen tulee tuore vastaus.

  Sub HD yms. kaipaaville pieni lohdutus voi olla, että Sub HD signaalia (720p) voi katsoa Katsomon live-kanavan kautta. Toki kuva on vielä kertaalleen bittinäännytetty Katsomo palvelulle sopivaksi, mutta huomattavasti paremmalta se näyttää kuin perinteinen Sub SD kanava kaapeliverkossa. Itse olen ajoittain katsonut kanavaa näin iPad+AppleTV yhdistelmällä.
 • Unohtui mainita, että nämä kanavat ovat joutuneet samaan limboon kuin Cmore Series HD, jota ei saada kirveelläkään näkymään.
 • Juu tuo hd taitaa olla myrkkyä dna:lle.
 • Katsotaan nyt, mitä tapahtuu syyskuun loppuun mennessä, mihin asti DNA:n ja nelosen ja MTV3:n välinen sopimus on kaapeliverkossa voimassa - pimenevätkö nuo kanavat, vai saadaanko pysyvä sopimus aikaiseksi?
 • Maikkarilla ei näy ilmaiseksi HD kanavat. Täytyy ostaa 3,5€ /kk maksukortti. Tv1 ja2 vain ilmaisia samoin teema.
  Maikkari jää kehityksestä jälkeen niin tekniikan kun ohjelmistonsakin suhteen.
 • Väärin. Ainoastaan dna veloittaa maikkarin hd-kanavasta korttimaksun. Muilla näkyy ilmaiseksi sisältäen vielä subin ja avan hd-kanavat. Eli syypää on dna.
 • Ketä ovat ne muut, jotka tarjoavat muka ilmaiseksi?
 • Kaksi muuta suurta kaapeli-TV operaattoria, eli Telia ja Elisa.
 • @Rami

  Telia
  https://www.telia.fi/asiakastuki/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote?id=80d46608-7ddc-4228-8929-dab5ced56b17

  Elisa (en löytänyt virallista tiedotetta)
  https://palsta.elisa.fi/kaapeli-tv-17/mtv3-hd-505762

  Näiden myötä salaus poistettiin ja valikoimiin tuli myös lähes välittömästi Sub HD ja Ava HD myöskin ilman korttia.

  Huomioiden senkin mitä lisäkanavia kilpailijat tarjoavat kortin kylkiäisenä sen kk-maksua vastaan, niin DNA:lla tilanne on umpisurkea.
 • Mutta eikö esim. Elisan MTV3-HD näy vain Elisa viihteen kautta? Se siis maksaa!
  Jos DNA lähettäisi ko. kanavan ilmaiseksi, ei tarvitse muuta kuin suunnata antenni DNA-lähettimeen??
  Onko näin?
 • https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/kaapeli-tv/ohje/kanavapaikat/

  kaapeli-tv:n kanavalistassa lukee peruskanava mtv3 hd, ava hd ja sub hd. voi verrata fox hd, jossa ei lue perässä peruskanava eli tarvitsee kortin kuten ng hd, mutta sd versio on peruskanava.
 • MTV3 HD näkyy Elisan kaapelitelevisioverkossa ilman katselukorttia. Toki se näkyy Elisa Viihteessäkin, jos sellaisen tilaa erikseen.

  Väite "vain Elisa viihteen kautta" pitää paikkansa ainoastaan sellaisessa tapauksessa, että televisiosi on kytketty sekä Dna:n kaapeli-tv:hen että Elisa Viihteeseen, tai että televisiosi on kytketty sekä televisioantenniin että Elisa Viihteeseen.
 • Minulla antenniTV, joten nuo Telia tai Elisa jutut eivät auta mitään?
  Ainoa tapa saada tuo MTV-HD on odottaa, että DNA vapauttaisi kanavan, siis ilmaiseksi? Antenni on kyllä suunnattu DNA-lähettimeen.
 • Jos on äly-tv niin ainakin samsungin töllössä oleva katsomo-sovellus näyttää kaikki kanavat hd:na
 • Mulla Samsungin 8000, yritänkin tuota!
 • Netissä oleva ilmainen Katsomo-versio ei näytä noita HD-kanavia. Onko tuo äly-TV:n Katsomo maksullinen?
  Jos VHF-antenni on suunnattu DNA:n lähettimeen, sitä kautta näkyy MTV HD kanava, jos vastaanotin on DVB-T2. Ainakin aikoinaan väitettiin, ettei se korttia kaipaa.
 • Kyllä kaipaa! Minulla just noin, VHF-antenni on suunnattu DNA:n lähettimeen!
  Näen YLEN hd-kanavat, mutta en MTV.
 • PW, jos vastaanotat lähetykset Dna:n kautta, MTV3 HD ei näy ilman Dna:n maksu-tv-korttia. Tämä koskee sekä Dna:n kaapeli-tv:tä että Dna:n maanpäällisiä lähetyksiä.
 • Asiahan ei minulle mitenkään kuulu, mutta en ole koskaan pennin latiakaan maksanut maksukortista oli maksukanavia tai ei. Se on aina, siis 10 vuotta ollu 0€/kk sopimuksella.
 • Katsomon töllöversio ei ole maksullinen.
 • Sonyn Android-tv:n Katsomo-apistä ei muuten edes näy kanavien suoria lähetyksiä.
 • Chromecast näyttää myös hd:na mobiilisovelluksen kautta.
 • Tuskin onnistuu mun vanhalla cc versiolla. Kokeilin viimeksi kolme reititintä sitten. Tuhoon tuomittu yritys.
 • Minulla on vanha ja toimii.
 • paolo: En ole minäkään maksanut TV-kortista erikseen. Se on kuulunut aina kulloisenkin liittymäni hintaan, mutta kyllä DNA liittymästä perii ihan kunnollisen hinnan.
 • Eli taitaa olla niin et SUB & AVA HD eivät tule DNA:n valikoimaan 🙁
 • Se lienee jo päivänselvä asia. Dna panostaa sd-laatuun nykyään :/
 • Sellainen TV kuin sinä haluat.
 • Pitää vai haluta sitä, mitä myyjä on havainnut hyväksi tarjota!
 • Vetäkää DNA v*ttu päähän.
 • Kohta 6kk mennyt mtv HD kanavien avauksesta. Vieläkään ei näy dna kaapelissa. Voisiko joku  dna:lta kertoa mikä mättää? Mitään neuvottelut käynnissä puppua ei kannata syöttää. Jos 6kk ei riitä näin yksinkertaisen asian tekemiseen niin firman johto vaihtoon.
 • Tiukat väännöt on!! Malttia, malttia, kyllä ne vielä ilmoittaa että loppuu vahnatkin HD-lähetykset, kun hinnat on niin tiukat.

  Paska putka koko dna, asiakas maksaa vaan ei saa mitään.
 • Eipä noita MTV3:n vapauttamia ilmaisia HD-kanavia näy heidän netinkautta nähtävässä Katsomossakaan.
  DNA on eri firma kun MTV3.
 • Kyllä muuten näkyy.
 • @PW. Katsomosta näkee HD-versiot kanavista. On tullut kokeiltua MTV3 ja Sub kanavia ja ne näkyivät HD-signaalina (720p). Tosin alhaisemmalla bittivirralla kuin esim. MTV3 HD kaapelissa (~6-8 Mbps).
 • Paremman puutteessa katsomon hd käy mutta kyllä nykyaikana vähintään hd-tasoista kuvaa pitäis tulla joka paikasta.
 • Arvon PW, Telian ja Elisan kaapelissa nuo uudet HD kanavat on olleet asiakkaiden katsottavissa jo kesäkuusta saakka.


 • ja vielä ilman korttia. DNA, herätkää, syksy tuli jo!
 • Ei tuolla https://www.katsomo.fi/#!/tv ainakaan luvata niiden olevan HD-kanavia!
 • Kyllä sen jo silmällä erottaa että on. Bittivirta vähemmän niinkuin yllä mainittu niin näkyy jonkun verran pakkaus. Näin siis ainakin samsungin töllöissä ja Android tv:n sovelluksessa. Myös android luurisovellus chromecastilla peilattuna näyttää hd-kuvaa.
 • Minulla ei töllössä ole Katsomon katsomismahdollisuutta, vaan olen sen suhteen pöytätietokoneen varassa ja siirrän tarvittaesa kuvan ja äänen HDMI-kaapelilla töllölle.
  Kuvasta ei mitenkään selviä, millä resoluutiolla kuvaa lähetetään, kuten monissa muissa streameissa.
 • Katsomon onhjeista: Kuvanlaatu vaihtelee jonkin verran ohjelmakohtaisesti. Tavoitteena on aina HD-tasoinen kuva (joko 720 tai 1080, kuvataajuus 25 tai 50 fps). Mahdollisuuksien mukaan pyrimme tuomaan saataville parempaa ja terävämpää 1080 tai/ja 50 fps kuvaa.

  Ohjelmatallenteiden kuvanlaatu määräytyy mm. sem mukaan, onko kyseinen ohjelma saatavilla paremmalla HD-laadulla ja onko MTV:llä tarvittavat esitysoikeudet paremmalle kuvanlaadulle. Jotkin vanhoista sisällöistä saattavat olla laadultaan SD-tasoista, mutta esimerkiksi kaikki uusi kotimainen sisältö on katseltavissa Katsomosta HD-kuvanlaadulla.

  Kaikki Katsomon suoratoistokanavat (MTV3, Sub ja Ava) toistuvat myös tätä nykyä 50 fps kuvataajuudella.
 • DNA:n ainoa virallinen reaktio tähän ketjuun on ollut viestin poistaminen jossa kehoitettiin lähettämään sähköpostia suoraan ylemmälle johdolle. Tämä kertoo siitä, miten säälittävän selkärangatonta, vastuuntonta ja lapsellista DNA:n toiminta oikeasti on. Ensin yritetään vaientaa ja sitten leikitään mykkäkoulua toivoen, että maksavat asiakkaat unohtavat valheet, epäasiallisen toiminnan ja törkeän rahastuksen. Ihan suoraan suomalaisen yritysjohtajan aapisesta vedetään. Koska selkeästi ainoa reaktio DNA:n puolelta on saatu, kun Jukka Leinoselle alkoi tulla suoria sähköposteja. Kehotan  siis kaikkia laittamaan palautteensa suoraan hänelle, kun tuntuu muuten kaikuvan maksavien asiakkaiden palaute kuuroille korville. Mistä sitä tietää, jos Jukka vaikka yhtäkkiä kasvattaisi jopa hieman selkärankaa, kertoisi miten asiat todellisuudessa ovat, ja lopettaisi valehtelun "työkalujensa" suulla.
 • Asiakkaat maksavat enemmän ja saavat vähemmän mutta ;

  http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/dna-menestyy-odotettua-paremmin-6682341

  Onnea Dna ! Elämä on .
 • Tärähän se on, kun kaapeli-tv on vain yksi pieni osa valtavan yrityksen liiketoimintaa. DNA tahkoaa rahat jollain ihan muulla kuin kaapeli-tv:n palveluilla. Miksi kehittää niitä, kun suurin osa asiakkaista on sitoutettu määräaikaisilla sopimuksilla puhelinliittymiin? Niistähän se raha tulee. Keskivertoasiakkaan ajatusmaailman kiteyttää hyvin erään tuttavani puolustautuminen arvosteluuni, kun hän otti kalliin määraikaisen liittymän DNA:lta: ”kaipa ne siellä tietää”. Kyllä tietävätkin, nimittäin sen, kuinka asiakkaalta viedään rahat ja annetaan mahdollisimman vähän vastinetta! Olisipa edelleen pienet alueelliset kaapeliyhtiöt, ei olisi varaa kyykyttää asiakkaita yhtään...
 • Toistan ehkä jo itseäni mutta en ota - eikä perheeseenkään oteta - yhtään mitään maksullista palvelua Dnalta, ei puhelinliittymää, ei maksutvkorttia, ennen kuin tämä asia on kunnossa. Dna on osaltani mahdollisimman täydellisessä boikotissa pois lukien taloyhtiön pakkokaapeli Dnalta. Suosittelen muillekin: tämä on näköjään ainoa kieli, jota Dna ymmärtää (vaikenemisen lisäksi).
 • Kyselin sähköpostin välityksellä tästä DNAn johdolta, jolloin  Asiakaspalvelija vastasi, että käyvät neuvotteluja MTVn kanssa ??????
  Että silleen!
 • Siis kyselin toissapäivänä!
 • Nämä ovat ne neuvottelut, joita on käyty alkukesästä lähtien ja joihin ei ole kutsuttu Maikkarin väkeä =)
 • Tämä on seurausta siitä kun ei kilpailua ole niin ei tarvi ajatella asiakasta vaan voi suoltaa paskaa kuvanlaatua niin kauan ku haluaa. Onneksi kanavat on siirtymässä nettiin.
 • Kysyin aiheesta MTV:ltä, tässä vastaus.

  Hei!
  Kiitos viestistäsi koskien HD- kanavien jakelua.
  MTV on antanut operaattoreille mahdollisuuden avata MTV3-, Sub- ja AVA -kanavien HD -versiot vapaaseen katseluun. Tämä muutos koskee operaattoreista riippuen kaapeli- ja IPTV-verkkoja sekä VHF-antennijakelua. UHF-antennijakelussa MTV3, Sub ja AVA -kanavista on jatkossakin vain SD-versiot jakelussa.  HD-kanavien näkyvyydessä saattaa ilmetä operaattorikohtaisia eroja. Operaattorit viestivät oman verkkonsa asiakkaille tarkemmin, milloin MTV3:n, Subin ja AVAn HD-versiot tulevat tarjolle.  Operaattorit saavat poistaa korttilinkityksen asiakkailta. Lisäkysymyksissä teitä parhaiten osaa opastaa oma operaattorinne.  
  Ystävällisin terveisin MTV/ Jenna

  Jokainen voi tästä vetää omat johtopäätökset "neuvotteluista" ja siitä kumpi puhu paskaa DNA vai MTV. Kertoo myös aika surullista tarinaa Jukka Leinosesta, jos ei kaverilla riitä selkäranka myöntämään miten asia on, vaan käskee työkalujaan valehtelemaan maksaville asiakkailleen, jotta pysyisivät hiljaisina. Aika säälittävää toimintaa.

  Itse lähestyn asiassa seuraavaksi kuluttaja-asiamiestä, koska tällainen selkeä asiakkaille valehteleminen ei tule olla missään nimessä hyväksyttävää. Tulen myös saattamaan Jukka Leinosen toiminnan DNA:n hallituksen tietoon. Aika vaikea on käsittää, miten asiakkaille päin naamaa valehteleminen on yhtiön edun mukaista, maineesta nyt puhumattakaan.
 • Oikeata toimintaa,  Lasse! Hyvä, kun jaksat!
 • Itse asiassa kysyin asiaa aiemmin juuri tältä Jukka Leinoselta, joka laittoi asiakaspalvelijan vastaamaan, että juuri neuvotellaan!!
 • Mielenkiinnosta asiaan, anna linkki missä Jukka Leinonen on sanonut kertomasi asiat. Leinonen ilmeisesti on DNAn toimari eikä yleensä yrityksissä ole tapana toimarin palvella maksavia asiakkaitaan asiakaspalvelulla vaan siihen on aivan toiset tahot. Jos näin olisi, niin se vähäinenkin johtaminen (pun intended) jäisi tekemättä.
  Tosin ylläolevan Jennan referenssit Maikkarin työntekijänä olisi kivat, sillä kuten tiedämme asiakaspalvelijat saattavat puhua/kirjoittaa mitä vaan.
  Tosin haluat ymmärtää yo. viestiä myös omalle mielipiteellesi sopivaksi)?) - asiaanperehtymättömänä näes viestistä voi ymmärtää paljon muutakin ja eri tavalla kuin sinä haluat.
 • Minullekin kävi juuri niin kuin Esalle ja Lasselle yhteydenottoni seurauksena taannoin.
 • Ei tarvitse juurikaan perehtyä asiaan niin on selvää ettei dna edes halua jakaa noita kanavia ilmaiseksi, tai edes korttilinkityksen kans.

  "Kaapeliverkossa katselu on siirtynyt pääosin jo teräväpiirtoon, ja olemme ylpeitä voidessamme viedä katselun uudelle tasolle, eli 4K Ultra HD:hen ensimmäisinä Suomessa”, johtaja Mikko Saarentaus DNA:n viihdeliiketoiminnasta.

  Melkoista paskaa puhuu Saarentaus kun dna nimenomaan yrittää hidastaa teräväpiirtoon siirtymistä.

  Ja linkki lausahdukseen: https://www.sttinfo.fi/tiedote/dna-aloittaa-viasat-ultra-hd--kanavan-lahetykset-kaapeliverkossaan-ensimmaisena-suomessa?publisherId=1881&releaseId=63269752

 • Tästä saa sen kuvan että Dna vetää välistä rahat . Pistäkee ny Dna samat kanavat ilmasena ja kortille kun Elisalla niin tulee taas Joulu .
 • Toistan itseäni... pistäkää ne perkeleen HD kanavat kaapeliin vaikka maksukortin taakse. Onhan nyt viime vuosituhannen hommaa katsoa SD-kuvaa 4k OLED-telkkarista.
 • Näyttää siltä, että tässä asiassa määrää TV teollisuus, tuomalla kaikenlaisia uusia tuotteita markkinoille oman myyntinsä edistämiseksi ja ostajat sitten suureen ääneen vaativat niiden palveluisen toteuttamista tarjolla olevissa verkoissa.
  Ostajat ostavat tuotteita selvittämättä niiden sopivuutta tarjolla oleviin palveluihin.
 • Onneksi 4k hdr kuvaa saa jo nettipalveluista niin ei aivan hukkaan ominaisuudet mene :). Itse kyllä syytän enemmän operaattoreita kuin tv-valmistajia. Kyllä vähintään hd pitää olla standardi nykyaikana.
 • Tässä ei ole mistään teknisesti vaikeasta suorituksesta kyse: saihan Dna MTV3 HD -kanavan näkymään kaapelissa ilman maksukorttia jääkiekkokisojenkin ajaksi väliaikaisesti. Nyt olisi kyse ihan samasta: olemassa olevat HD-ilmaiskanavat vapautettaisiin ilman maksukorttia näkyviksi.
  On siis ihan Dnan omasta tahdosta kysymys.
 • Nelonen HD tulee Digitan DVB-T2 jakeluun ilmaisena ja salaamattomana. Kuulemma näkyy jo.

  https://www.digita.fi/medialle/tiedotteet/sanoman_nelonen_hd_-kanava_kaynnistyy_digitan_antenni-tv-verkossa_1.11.2017.5056.news

  No niin, DNA "Iirot" ja "Iidat". Kyselkääpä kabinetista, josko tämän kanavan kohdalla tapahtuisi jotain DNA-kaapelissakin. Samalla muistuttakaa, että se Maikkarin keissi on edelleen hoitamatta.
 • ^Ja jos jäi epäselväksi, niin haen tässä sitä, että kenties kyseinen kanava(t) näkyisi jatkossa vapaasti kaapelissakin.
 • Käsittämätöntä, että "neuvottelut" kestävät ja kestävät. Tulisi nyt edes Sub HD ja Ava HD kanavat maksukortin taakse... Toki voisi kuvitella, että HD kanavat olisivat jo sitä nykyaikaa ihan vapaasti katsottavinakin...
 • Taitaa olla kyse siitä, että jos nykyiset korttikanavat vapautettaisiin vapaaseen katseluun, porukka hankkisi ns. hyväksymättömän boxin, kun nuo kanavat riittäisivät peruskatseluun ja tallennukseen ja samalla voisi katsoa yhtä salattua kanvaa.
 • @PW
  Jo nyt kaikki DNA-verkon perus-HD-kanavat on vain Conax-salattu, mutta ei "läpisalattu" edistyneemmillä CI+ sydeemeillä. Eikä kyseisiä kanavia ole siten myöskään aidosti linkitetty. Voin esim. katsoa kakkostelkkarina toimivalta PC:ltäni MTV3 HD, Nelonen HD, FOX HD, National Geographic HD ja Kuukauden kanava -kanavia, vaikka siinä on ihan perus vanhanmallinen CI/CAM kortinlukija DVB-C viritinkortin kylkiäisenä. PC-ympäristöönhän ei taida edelleenkään saada käyttökuntoon CI+ tason lukijoita.


 • Tämä viivytystaistelu johtuu siitä että:

   - dna haluaa uudet HD-kanavat kortin taakse, että saavat laskuttaa 3,50€/kk
   - mtv3 haluaa kanavat vapaakatseluun

  Jos tuota ristiriitaa ei olisi, niin kanavat näkyisivät vapaakatselussa ilman korttia kuten Elisan ja Telian kaapelissa.
 • Voisiko joku dnalta vastata missä viipyy Sub- ja AVA -kanavien HD -versiot  kaapeliverkossa ?
  Laittakaa ne aluksi vaikka kortin taakse jos kunhan saisi ne näkymään.
 • Jos Digita aloittaa ilmaiseksi (kuten nelonen), niin sitten dna aloittaa

 • Digita ei tee mitään. Jos kanavayhtiö haluaa kanavan Digitan verkkoon, sen tulee sopia siitä Digitan kanssa ja maksaa tuosta siirrosta. B- ja F-nippuihin ei montaa HD-kanavaa enää mahdu, kun nelonenkin sinne tuli. Ehkä sitten keväällä 2020, kun kaikki kanavat siirtyvät MPEG4 tekniikkaan.
  Onhan nytkin National Geographic Channel kanava ilmaisjakelussa antenni- ja kaapeliverkoissa, mutta sen HD-versio on korttimaksullinen.
 • Keväällä tuli hieno uudistus, kun itäsuomesta loppui kaikkien maksukanavien katselumahdollisuus, eikä nyt näy yhtään HD kanavaa.  Varmaan vuonna 2020 loppuu kaikenlainen tv tarjonta antenni verkossa.  Ei kiinnosta DNA :ta eikä Digitaa.  Ennen HD uudistusta oli paljon parempi tarjonta.

 • Eipä ole tullut katsottua tätä ketjua kohta puoleen vuoteen mutta nähtävästi en ole mitään menettänytkään. DNA:n "neuvottelut" sen kun vaan jatkuu ja jatkuu ja jatkuu... Positiivista tuo nelosen hd näkyvyys joka täytyy illalla kokeilla pitäääkö paikkaansa. DNA sd Oy:lle terveisiä että ei tarvi ootella mua ainakaan asiakkaaksi missään muodossa (puh,tv..yms), sen verran huonosti ja ahneesti ne on tämänkin HD asian hoitanut. Surullista että vielä nykyaikana täytyy kestää tuollaista DNAn kaltaista rahastusta perus-tv kuvasta.
 • Olen aivan samoilla samoilla linjoilla Jackin kanssa: ei tule tähänkään talouteen mitään dna-asiakkuutta hyvin pitkään aikaan. Tiedotusvälineissä pullistellaan edistyksellisyydellä ja hyvällä tuloksella mutta tällaista alkeellista asiaa (ilmaiset HD-peruskanavat ilman maksukortteja kaapeliin) ei saada millään kuntoon.

  VOISIVATKO ASIAKASPALVELIJAT TAAS VAIHTEEKSI KÄVÄISTÄ KYSYMÄSSÄ YLÄPORTAASTA, ONKO ASIALLE TAPAHTUMASSA OIKEASTI MITÄÄN.
 • Keväällä 2020 siirrytään sitten lähettämään lähettämään noita normaali tasoisia lähetyksiä siellä hd taajuuksilla, mutta alkuun ihan perus laadulla.  Tarvitaan siis hd tv, että näkee sitten normaali laadun kanavia. Ei siis näy HD laatu vielä silloinkaan. Tämän vastauksen sain Digitalta.  Dna:n vastausten kanssa on pientä viivettä.
   Satelliitin kautta saa jo 4k kuvaa ja muualla jopa 8k jakelussa.  
   Ollaan siis takapajulassa.
 • Joo 2020 on 2020 ja nyt on nyt.
  Dna-kaapeli on eri asia kuin harava-antennit, satelliitit ja nettitvt.
  Dna on ihan pihalla asiakkaisensa tunnoista. Miten voi olla noin vaikeaa?

  Ei todellakaan anna hyvää kuvaa dnasta kun MTV jakaa HD-kanavansa ilmaiseksi mutta Dna haluaa vetää välistä.

  Ei tarvitsisi muuta kuin ottaa ne taalanmerkit pois MTV3 HD:n (ja Nelonen HD:n) kaapelissa jo olemassa olevista kanavista. Seuraava askel olisi sitten jo vaikeampi: pitäisi lisätä sinne kaapeliin MTV:n ilmaiseksi lahjoittamat kanavat: Ava HD ja Sub HD.
 • Esa: Ei keväällä 2020 tule mitään HD-TV taajuuksia. Samoja taajuuksia ne on, mutta vain kanavien pakkaustapa ja nippujen välitystekniikka (DVB-T2) muuttuu ja se edellyttää HD-vastaanotinta.
  Nykymuotoisiin nippuihin ei juuri lisää kanavia mahdu. Pakkaustavan muutos mahdollistaa joko kanavamäärän lisäyksen tai joidenkin kanavien muuttumisen HD-kanaviksi. Saa nähdä kumpaan antenniverkossa panostetaan.
  Ehkä painotus siirtyy HD-kanaviin,  jos DNA luopuu maksuTV-kanavien välityksestä antenniverkossa ja tarjoaa niitä vain kaapeliverkon ja hubin välityksellä.
 • Enkä ihmettelisi, vaikka DNA siirtäisi jossain vaiheessa kaapeliTV:n maksukanavat pelkästään IP-verkon kautta vastaanotettaviksi Hubilla, jolloin vapautuisi paljon taajuuksia netin käyttöön.
 • Siellä Kolilla on masto.  Se välitti monta vuotta maksutv kanavia ja oli kiva katsoa esim. F1 kisoja.  Keväällä loppui kaikkien maksu välitys. Ei tullut muuta kuin Harju &Pöntinen eläkeläisten iloksi. Dna:n ei oo tarvetta välittää siellä ohjelmia.  Digitan mielestä suomen HD verkko on riittävän suuri.  Itse asun Vantaalla antenni verkossa. Elisaviihteen kautta katselen Avan, Subin Mtv3 :n Nelosen Ylen Fox ja National Georaphic.  Lisäksi minulla on Dna tv kortti yhdessä telkkarissa.
 • No eipä näköjään enää löytynyt Foxin Avan Subin eikä National Georaphic :in kanavia.  Voi v...u  mitä säätämistä taas
 • Samalla voisi alkaa saamaan tv5 kanavaa HD-tasoisena tarjolle. TV5 jo twiittasikin pari viikkoa sitten että tarjoavat kaikille kaapelioperaattoreille mahdollisuuden tarjota TV5 kanavaa HD:nä.

  nim. Olympialaiset jo nurkan takana

 • Ehkä DNA panttaa HD:ta sopivasti olympialaisiin asti, jotta voisi sitten rehennellen antaa lehdistötiedotteen teräväpiirron edistämisestä?
 • Miksi asiakaspalvelun iirot ja iidat eivät enää vastaa?
 • Voin vastata heidän puolestaan koska vastaus on aina sama: hd kanavat eivät näy mutta ilmoitamme jos asiaan tulee muutos.
  Lienee selvää että dna:lla ei ole aikomustakaan lisätä hd-kanavien määrää. Maxivision lienee paras vaihtoehto koska heiltä saa kaikki suomalaiset kanavat hd:na. Tosin ei ilmaiseksi mutta parempi sekin kuin sd.
 • Minä ainakin sanon irti matkapuhelinliittymäni DNAssa, ihan vaan siitä syystä, ettei Mtv 3 näy Hdnä antenniverkossa.

 • MTV3 HD on antenniverkossa DNA:n VHF-kanavilla ja vaatii TV-kortin.
 • Vai niin !
 • Onko kellään tiedossa tuleeko TV5 näkymään antenitalouksiin HD:na? Hirveätä olisi katsoa tulevai olumpialaisia SD kuvalla kun ylellä sentäs sen olisi saanut HD:na.
 • Vasta eilen minulle kerrottiin asiakaspalvelusta suurin piirtein näin:

  "Valitettavasti kyseisten HD-kanavien jakelusta DNA-verkossa ei ole tullut mitään tietoa."
 • Näyttää siltä että DNA:ta ei asiakkaat kiinnosta. Taloyhtiöiden tulisi harkita muihin kaapelioperaattoreihin vaihtamista.
 • Antenni talouksien pitää olla tyytyväinen, jos ylipäätään näkee ölynpiäläiset.  Pitää katsoa netistä tai satelliittin kautta jos haluu hyvää kuvaa.  Kohta on sama tilanne kuin Tallinnassa 80luvulla. Suunnattava antennit jonnekin muualle.
 • "Etelä-Korean talvikisoissa 2018 Yle voi näyttää kaiken muun paitsi jääkiekon."

  https://yle.fi/urheilu/3-8827940
 • Hienoa, muuta ei tarvitakaan !
 • Voisi varmaan tuosta uutisesta päätellä, että sopimus MTV:n kanavista HD-muodossa on nyt saatu:
  http://lounea.fi/tiedotteet/mtvhd/

 • Eikös Lounea ja DNA ole ihan eri firmat, joten tuo uutinen ei koske DNA:ta.
 • Perustarkkuuden TV-lähetykset loppuvat Suomessa viimeistään vuonna 2020 ja jo nyt on paljon kanavia jotka ovat katsottavissa ainoastaan teräväpiirtona.

  En jaksa uskoa tuohon.  Digita ilmoitti että lähetetään vaan hd tekniikalla. Miten lienee Dna :n tulkinta /käytäntö. 


 • Esa: Olet väärässä. v. 2020 muuttuu kanavien pakkaustapa MPEG4:ksi ja se vaatii DVB-T2 vastaanottimen, mutta suurin osa kanavista lähetetään kuitenkin edelleen SD-tarkkuudella.
 • Esa: Nytkin Digitan B- ja F-niput on toteutettu DVB-T2 tekniikalla, mutta HD-lähetystä on vain Nelonen HD-kanavalla.
 • Kannattaa muistaa, että DNA on ainoa kaapelioperaattori, jolla on maksukanavia myös antenniverkossa. Se mutkistanee DNA:n neuvotteluita MTV3:n kanssa.
 • Antennissa monopoli, mutta netistä löytyy.  HD kanavia saa esimerkiksi
  https://www.watson.fi/fi
 • Vielä enemmän hd kanavia saa maxivisionilta. Tosin pitää ostaa boxi.
 • Kyllä.  Uskomattoman paljon.
  Katsokaapa vaikka.
 • Maxivisionin ainoa ongelma on ettei maksukanavia voi tallentaa mitenkään. Suoria lähetyksiä katson itsekkin myös sen kautta.
 • Mikähän on kun MTV HD lopetti näkymisen mutta näkyy kuitenkin jotain maksukanavia (myös HD kanavia) vaikka mitään en ole tilannut.

  Viikko sitten näkyi MTV HD hienosti kun tein korttilinkityksen ja heitin kortin telkkariin.

  Onko antenni TV kortissa joku kk maksu jos haluaa katsoa vain MTV HD koska omilla sivuilla näkyy vain 0e/kk ja kortti ollut laatikossa jo 2016 asti.
 • Ilmaiskortilla ei salattuja kanavia näy (mm. MTV3 HD VHF-verkon kautta) - ainoastaan kuukaudenkanava. Maksullisella kortilla (3.50 €/kk) näkyy lisäksi MTV3 HD kanava.
  Uusi maksullinen kortti purkaa salaukset n. 1 vko:n ajan.
  Toki joitakin tarjouksia on saattanut olla, mutta ne ovat määräaikaisia.
  Vapaat HD-kanavat (YLE ja Nelonen HD) näkyvät ilman korttiakin.
 • Ok, purkaako tuo uusi ilmaiskorttikin siis noin viikon (linkityksen jälkeen) kaikki kanavat koska en tuosta ole mitään ikinä maksanut ja näkyy mm. viasatin ja cmore:n kanavat tällä hetkellä, ainoastaan MTV HD pimeni, ilmeisesti loputkin pimenevät jonkin ajan päästä ?
 • Pari viikoa näkyi täällä sen jälkeen pimeni kanavat.
 • Suurinosa kanavista näkyy muutaman viikon ilmaiseksi, kun hankkii uuden kortin.
 • Mulla on sellainen samsung tv, että sillä voi tallentaa maksukanavia jos kortti televisiossa ja maksukanavia näkyy antennin kautta. Tupla virittimet. Eikä töllön tarvitse olla päällä, voin siis sammuttaa yöksi.
 • Esa: Sammuuko töllö todellakin, vai jääkö se valmiustilaan samutettaessa? Näin ainkin toimii minun yksivirittimellinen Panasonic.
 • @Esa
  Jos meinasit tuota maxivisionin tallennusta, niin sitä ei saa näkyviin kuin erillisellä boxilla, joten ei onnistu tv:llä tallennus.
 • Tallennus television usb muistille vaati että kortti on televisiossa.  Ei siis jos lähetys puretaan jossain boxissa.  
  En osaa sanoa millainen on Samsung tv:n valmiustila,mutta ihan normaalisti kaukosäätimellä sammuu.
 • Minulla TV:n virtavalo on punainen, kun se on sammutettuna ja vilkkuva oranssi silloin, kun TV:n sammuttaa tulevan tallennuksen ollessa asetettu. Tallennuksen jälkeen se muuttuu punaiseksi.
 • Eri mallia kuin mulla.
 • Tuomme tänään Sub HD ja AVA HD -kanavat kaapeliverkkoon vapaasti katsottaviksi kanaviksi. Samalla myös MTV3 HD -kanavan salaus kaapeliverkossa poistuu ja kanava on jatkossa vapaasti katseltavissa ilman maksullista DNA TV -korttia.

  Maikkarin HD-kanavien kanavanumerot DNA:n kaapeliverkossa:
  • MTV3 HD kanavapaikka 23
  • Sub HD kanavapaikka 26
  • AVA HD kanavapaikka 33
  Muutostyöt on aloitettu aikaisin tänä aamuna ja näiden arvioidaan valmistuvan puoleen päivään mennessä.

  Mikäli kanavat eivät ilmesty automaattisesti kanavalistalle, tulee tehdä kanavahaku päätelaitteen ohjeiden mukaisesti.

  Antenniverkossa MTV3 HD -kanava vaatii vielä toistaiseksi TV-kortin tilauksen, mutta toivomme että kanava saadaan vapaaseen jakeluun myös antenniasiakkaillemme.

  https://corporate.dna.fi/lehdistotiedotteet?type=stt2&id=65096156
  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
  Paras vastaus
 • Kiva saada välillä jotain positiivisiakin uutisia DNA:lta 😀 tosin ketutus vaan kasvaa meillä anteeniverkkolaisilla kun siinnä eletään edelleenkin aatamin aikaisilla asetuksilla. 🙁
 • Toivottavasti ei antenniverkossa olevien tarvitse liian kauaa odottaa. Toki jos Sub HD ja AVA HD aiotaan tuoda antenniin niin sitten voin odottaa hieman pidempään.
 • Oli varmaan uuvuttavat neuvottelut MTV:n kanssa.
 • Hyvä!
  Seuraavaksi TV5 HD. Sieltä tulee kohta olympiajääkiekko.
  Nyt Dna pikaisesti taas neuvottelemaan.
 • Ei muuta kun antenniverkkolaiset MTV3:a painostamaan!
  Keväällä 2020 Digitan verkkoon tulee lisää kapasiteettiä - ekäpä silloin (ilmaiskanavat taitavat viimeiseen asti pitää kiinni nykyisestä pakkaustavasta eivätkä halua Digitalle maksaa 2 kanavan välittämisestä).
 • Dna-hubissa ei nämä kanavat näy, vaikka kuinka hakisi kanat uusiksi???
 • Ei voi olla totta, että antennilla katsovat jäävät maksukortin taakse halutessaan DNAn teräväpiirtokanavia, kun kaapeliverkoan asiakkaat näkevät ne ilmaiseksi. Mitähän tasa-arvovaltuutettu sanoo asiasta? Itse laitoin kantelulomakkeen netissä yhdenvertaisuusvaltuutetulle. Antenniverkon asiakkaat voivat muutkin täyttää noita lomakkeita netin kautta helposti.  
 • Ei voi olla totta, että antennilla katsovat jäävät maksukortin taakse halutessaan DNAn teräväpiirtokanavia, kun kaapeliverkoan asiakkaat näkevät ne ilmaiseksi. Mitähän tasa-arvovaltuutettu sanoo asiasta? Itse laitoin kantelulomakkeen netissä yhdenvertaisuusvaltuutetulle. Antenniverkon asiakkaat voivat muutkin täyttää noita lomakkeita netin kautta helposti.
 • Eihän sen maksukortin takana ole kuin mtv3 HD. Noita muita kanavia HD:na saa antenniasiakas varmaan odotella sinne 2020 asti 🙁
 • DNA:n viestistä: "Antenniverkossa MTV3 HD -kanava vaatii vielä toistaiseksi TV-kortin tilauksen, mutta toivomme että kanava saadaan vapaaseen jakeluun myös antenniasiakkaillemme."
  Kärsivällisyyttä!
  Paineita voi luoda kanavayhtiölle.
 • Kun MTV:ltä kysyy että tuleeko antenniin milloin. Niin vastaus on että operaattorilta kannattaa kysyä.
 • "Itse laitoin kantelulomakkeen netissä yhdenvertaisuusvaltuutetulle."

  Tämä oli varmaankin huumoria:)
  Viestintäasiat kuuluvat viestintävirastolle. Koska nämä eivät ole must carrry-kanavia, niin sinnekään ei kannata valittaa. Oikea valitusosoite on tv-yhtiö ja kaapelioperaattori.  
 • Lisäys: antennikatsojalle tietysti maaverkon operaattori.
 • @Juhani
  "Ei voi olla totta, että antennilla katsovat jäävät maksukortin taakse halutessaan DNAn teräväpiirtokanavia, kun kaapeliverkoan asiakkaat näkevät ne ilmaiseksi. "

  Kaapeliverkon kanavatarjonta onkin huomattavasti laajempi kuin haravassa johtuen järjestelmän luonteesta. Ja pitää muistaa, että kaapeliasiakkaat maksavat aika lailla maksuja asiakkuudestaaan, vaikka ei tilaisi yhtään maksullista kanavaa. Vastaava epäsuhta tilanne on tälläkin hetkellä kaapelissa. Nelonen HD on salattu ja kortin takana kaapelissa, mutta avoin haravassa.

 • Minusta tuon alkuperäisen lain säädöksen tehtävä oli nimenomaan estää se voisi syntyä tämmöistä tilannetta, jossa antenniverkon sama avoin kanava on kaapelissa salattu.
 • jpuh, muistelet vanhaa Viestintämarkkinalakia, joka ei ole enää voimassa.

  Nykyinen Tietoyhteiskuntakaari ei velvoita kaapeli-tv-operaattoria välittämään muita kanavia kuin 1,2 ja 5.
 • "Ja pitää muistaa, että kaapeliasiakkaat maksavat aika lailla maksuja asiakkuudestaaan, vaikka ei tilaisi yhtään maksullista kanavaa. Vastaava epäsuhta tilanne on tälläkin hetkellä kaapelissa. Nelonen HD on salattu ja kortin takana kaapelissa, mutta avoin haravassa."
  Kaapeliasikas voi hankkia vaikka muutaman kympin sisäantennin ja katsella antennilähetystä. Itse antenniasiakkaana en saa kaapelia vaikka haluaisin (tai mitä tahansa saa kun maksaa tarpeeksi eli kilometritolkulla kaapelinkaivuuta). Hyvin toimivista nettiyhteydestä ja tv-lähetyksistä voisin hyvinkin maksaa kuukausimaksua mutta aika useaan kotiin ei niitä kohtuukustannuksin voi valita. Siksi olisi hyvä että saataisiin ainakin se mtv3hd näkymään antennissakin ilmaiseksi. Ei luulisi paljon vaativan kun kerran kortin kanssa jo näkyy.
 • @irritus
  Myös mainitut kanavat HD-muodossa kuuluvat siirtovelvoitteeseen niillä alueilla, jossa antenniverkon kautta näkyvät.
  Edelleen kuuluvat myös mtv3 ja Nelonen siirtovelvoitteeseen SD-muodossa.
  Tuosta ongelmasta päästään, jos eivät tulevisuudessa lähetä noita SD-muotoisia lähetyksiä ollenkaan.

  "Siirtovelvoitteen alaisia ohjelmistoja ovat
  Yleisradio Oy:n julkisen palvelun televisio- ja radio-ohjelmistot, joita jaetaan maanpäällisessä joukkoviestintäverkossa. Televisiokanavista siirtovelvoitteen piiriin kuuluvat YLE TV1, YLE TV2, YLE Fem ja YLE Teema. DNA:n verkkojen peittoalueella myös YLE TV1 HD, YLE TV2 HD, YLE Fem HD ja YLE Teema HD kuuluvat siirtovelvoitteen piiriin.
  Vapaasti vastaanotettavat yleisen edun mukaiset valtakunnallisen ohjelmistoluvan nojalla lähetettävät televisio-ohjelmistot, joihin tulee liittää ääni- ja tekstityspalvelu. Tällaisia ohjelmistoja ovat MTV3 ja Nelonen."
 • Nyt voisi sitten varmaan tarkistaa DNA TV:n hintaa tai lisätä perusmaksuun jotain sisältöä näiden ilmaisiksi muuttuneiden tilalle!
  Nyt enää Nelonen HD, FOX HD, National Geographic HD ja kuukauden kanava/ottelu.
  Veikkaanpa että Nelosen on kilpailun takia tultava mukaan ilmaisjakeluun!
  Mitä sen jälkeen jää tuohon tuotteeseen ja tekniikalla rahastaminen on muutenkin naurettavaa!?
 • Miten MTV3 ja Nelonen voivat olla yleisen edun kanavia, kun kukaan ei tällaisia ohjelmistotoimilupia edes hakenut?

  5.1.2017 myönnettyjen ohjemistotoimilupien päätöksessä todetaan Kanavanipun A osalta "Yhtään hakemusta yleisen edun kanavaksi ei ole jätetty, joten jäljelle jäävä kapasiteetti voidaan kokonaisuudessaan myöntää muuhun televisiotoimintaan."
 • En ole nyt varma, mutta tänä vuonna ei ymmärtääkseni ole haettu yhtään uutta toimilupaa tuohon nippuun. Ovat vanhalla luvalla helmikuu 2020 asti, jolloin DVB-T systeemillä ei lähetetä enää mitään.

 • @Hannu

  DNA TV:ssä tallennettavissa HD-kanavia? Ei taida yhtä poikkeusta lukuun ottamatta olla ja senkin laatu taitaa olla jotain muuta tallenteena. Eikä Maikkarin tai Nelosen kanavat, lukuun ottamatta iptv-tilauksia, ole katsottavissa suorina.
  DNA TV:llä en siis tarkoita Hubin "DNA TV:tä" (hubin GUita pyörittävä applikaatio yms.), johon se mobiiliversion (DNA TV) hinta ei alunperinkään perustu.


 • Offtopikkia, mutta Nelonen HD muuttui kaapelissa salatuksi 2010, kun silloinen Welhon verkko siirtyi DNA:lle Sanomilta. Esim. Elisan kaapelissa se on näkynyt salaamattomana koko olemassaolonsa ajan.

 • Juhani: Eivät kaapelverkon katsojat näe mitään ilmaiseksi!
 • Partse: Jokainen voi asuinpaikkansa Suomessa valita vapaasti, joten turha täällä on valintaansa valittaa! Muuta palveluiden ääreen!
 • "Edelleen kuuluvat myös mtv3 ja Nelonen siirtovelvoitteeseen SD-muodossa."

  Tämä on vanhaa tietoa. Nuo kanavat eivät enää hakeneet yleisen edun toimilupaa, koska siitä tulee kanavalle velvoitteita mutta ei suoranaista hyötyä. MTV3 kyllä edelleen lähettää esim. huonokuuloisten tekstityksiä vaikka ei pakko olekkaan.
 • MTV3 ja AlfaTV näkyvät pian kaikkialla Suomessa – Viestintävirasto myönsi kaksi toimilupaa yleisen edun televisiotoimintaan

  https://www.viestintavirasto.fi/viestintavirasto/ajankohtaista/2017/mtv3jaalfatvnakyvatpiankaikkiallasuomessa-viestintavirastomyonsikaksitoimilupaayleiseneduntelevisiotoimintaan.html
 • Unohdin tosiaan tämän, onhan siitä kanavalle hyötyä. Mutta HD-asiaan tämä ei liity:

  https://www.paivanlehti.fi/hallituksen-lupaama-miljoonatuki-houkutti-mtv3-ja-alfatv-saivat-yleisen-edun-kanavan-luvat/

  "Taustalta löytyy hallituksen toukokuun lopulla esittämä lisäbudjetin miljoonan euron tuki niin sanottujen yleisen edun TV-kanavien uutis- ja ajankohtaistoiminnan tukemiseksi. Lisäksi median innovaatiotuesta Tekesille jäävää rahaa kohdennetaan uudelleen samaan asiaan, jolloin tukipotti lienee lähempänä kahta miljoonaa euroa."
 • Onkohan Sub HD  ja Ava HD tulossa edes antenniin kun puhuttiin vain että mtv3hd on antennissa vielä toistaiseksi kortin takana...
 • Teevee: Tuota kannattaa kysy MTV3:lta! Heidän asiansa on laittaa ne Digitan verkkoon. DNA:n verkkoon ne eivät enää mahdu, eikä DNA:lla muutenkaa liene intressiä ilmaiskanavien tarjontaan verkossaan.
  Katsomon kautta niitä voi katsoa.
 • Dna hupi boksi kadotti antenniverkon MTV 3 HD:n! Vielä viikko sitten näkyi normaalisti, mutta lomareissulta palattuani näkyy vain musta ruutu. Laitos on käynnistetty uudelleen/kanavat haettu, mutta ei vaikutusta! Onko muilla käynyt samoin?
 • Jaa-a. Pitäis ensin varata lomareissu ja käydä siellä.
 • Vielä hetki sitten antennissa riitti CI-kortti MTV3 HD:n näkymiseen, mutta nyt se vaatii jo CI+ kortin.
  Rahastaako tässä DNA, vai mtv3?

  Melko kallis ilmaiskanavaksi.