Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Muutoksia antenniverkon maksu-TV-kanavien lähetystekniikkaan ja näkyvyysalueeseen 17.5.2017

Uusien antenniverkon toimilupapäätösten myötä maksu-TV-lähetykset lähetetään 17.5.2017 alkaen Digitan B ja F-kanavanipuissa, joiden peittoalue tulee olemaan lähes sama kun nykyisen käytössä olevan D-kanavanipun peittoalue. HD-kanavien, niin maksuttomien kuin maksullistenkin, lähetykset jatkuvat edelleen DNA:n antenninverkossa (VHF).


Mistä muutoksessa on kyse?

Miten näkyvyysalueet tulevat muuttumaan?

Miten muutos vaikuttaa kanavatarjontaan?

Mitä laitteita tarvitsen antenniverkon maksu-TV-kanavien katsomiseen 17.5.2017 jälkeen?

Miten tarkistan ovatko laitteeni ajan tasalla?

Mitä käy asiakkaille D-näkyvyysalueen ulkopuolella?


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

HUOM!

17.5.2017 tapahtuu muutoksia koko antenniverkkoon uusien toimilupien myötä. Tämä muutos ei kosketa vain maksu-tv-asiakkaita vaan kaikkia antenni-tv-asiakkaita.

Kaikkien antenniverkon asiakkaiden tulee tehdä kanavahaku, jotta kanavat saa näkymään.

 • Osa uusista laitteista tekee kanavahaun automaattisesti.
 • Vanhempien laitteiden kohdalla pelkkä kanavahaku ei välttämättä riitä, vaan vaaditaan tehdasasetusten palautus (Huom! Tehdasasetusten palautus nollaa kaikki asetukset)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Lisätietoa osoitteessa https://www.dna.fi/antennitv

Viestintäviraston tiedote muutoksesta https://www.viestintavirasto.fi/tvradio/antenniverkonmuutokset.htmlNäytä paras vastaus

Kommentit

 • Mistä muutoksessa on kyse?

  17.5.2017 alkaen kaikki maksu-TV-lähetykset lähetetään uudella DVB-T2 -tekniikalla, jolloin kanavien katsomiseen tarvitaan Antenna Ready HD -laite. Myös maksuttomat kanavat siirtyvät 31.3.2020 käyttämään uutta lähetystekniikkaa, joten päivittämällä laitteet nyt, olet valmiina koko kanavatarjonnan muutokseen.

  DVB-T2-lähetystekniikkaan siirtyminen perustuu Valtioneuvoston vuonna 2012 eduskunnalle selontekona antamaan sähköisen median viestintäpoliittiseen ohjelmaan sekä kansainvälisiin päätöksiin.

  Muutoksella vapautetaan taajuuksia LTE-tekniikan käyttöön. Lisäksi uusi DVB-T2 -lähetystekniikka kasvattaa antenniverkon lähetyskapasiteettia. Tämä tarkoittaa sitä, että uudella tekniikalla pystytään lähettämään enemmän kanavia ja lisäksi se mahdollista HD-kanavien lähettämisen.


  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Miten näkyvyysalueet tulevat muuttumaan?

  17.5.2017 kaikkien antenniverkon tavallisen tarkkuuden maksu-TV-kanavien näkyvyysalue tulee vastaamaan nykyistä D-näkyvyysaluetta, joka kattaa 85% väestöstä. Joidenkin antenniverkon maksu-TV-kanavien näkyvyysalue muuttuu T2-siirtymän myötä. Maksu-TV-kanavia voi jatkossa katsoa antenniverkossa vain D-näkyvyysalueen sisäpuolella. HD-kanavien näkyvyysalueessa ei tapahdu muutoksia.
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Miten muutos vaikuttaa kanavatarjontaan?

  Seuraavien kanavien lähetystekniikassa ja peittoalueessa tapahtuu muutos Digitan antenniverkossa 17.5.2017. D-näkyvyysalueen ulkopuoliset asiakkaat eivät pysty vastaanottamaan kyseisiä kanavia antenniverkosta 17.5. jälkeen.


  Seuraavien kanavien osalta ei tapahdu muutoksia. Jos olet pystynyt katsomaan jotain näistä kanavista aiemmin, ovat laitteesi ajan tasalla ja asut D-näkyvyysalueella.


  Seuraavia kanavia on mahdollista katsoa DNA TV -sovelluksella. Huomioithan, että Ruutu+ -pakettien viihde- ja urheilukanavat ovat katsottavissa vain, jos kanava on tilattu Ruutu+ Viihde tai Ruutu+ Viihde & Urheilu -kanavapaketin kautta.   Näiden antenniverkon HD-kanavien osalta ei tapahdu muutoksia.  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Mitä laitteita tarvitsen antenniverkon maksu-TV-kanavien katsomiseen 17.5.2017 jälkeen?

  Testatutlaitteet.fi -sivulta voit tarkistaa, onko digiboksisi tai televisiosi Antenna Ready HD -laite.
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Miten tarkistan ovatko laitteeni ajan tasalla?

  • Tarkista näetkö testikanavan 99 tiedotteen
  •  Jos laitteessa ei ole TV-korttia, voit tarkistaa valmiuden kanavapaikalta 100
  • Kuva näkyy: Mikäli kanavalla näkyy kuva, ovat laitteesi kunnossa ja näet kanavat myös jatkossa
  • Kuva ei näy: Mikäli kanavalla ei näy kuvaa, tee ensin uusi kanavahaku laitteesi käyttöohjeen mukaan ja testaa kanavia uudelleen. Mikäli kuva ei edelleenkään näy, lue lisää miten voit päivittää laitteesi vastaanottamaan uutta lähetystekniikka.

  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Mitä käy asiakkaille D-näkyvyysalueen ulkopuolella?


  Olemme olleet henkilökohtaisesti yhteydessä D-näkyvyysalueen ulkopuolella asuviin asiakkaisiimme ja kertoneet heille tarkemmin tilanteesta, sekä siitä miten maksu-TV-kanavien katselua voi jatkaa 17.5. jälkeen.


  D-näkyvyysalueen ulkopuoliset asiakkaat voivat 17.5.2017 jälkeen katsoa maksu-TV-kanavia:


  • DNA TV -sovelluksella kännykän tai tabletin ruudulta sekä tietokoneen selaimella
  • DNA TV -sovelluksella kodin television isolta ruudulta, jolle kuvan voi siirtää esimerkiksi Chromecastin tai Apple TV:n avulla tai kytkemällä tietokoneen HDMI-kaapelilla televisioon
  • Uudella DNA TV-hubilla, joka tuo entistä laajemman maksu-tv-kanavatarjonnan antennikoteihin laajakaistan kautta

  • Antenniverkon HD-kanavat lähetetään DNA:n antenniverkon eli VHF-verkossa, jonka näkyvyysalue poikkeaa osittain muiden maksu-TV-lähetysten näkyvyysalueesta. Jos asut VHF-saatavuuden alueella, voit katsella antenniverkon HD-kanavia, kunhan sinulla on oikein suunnattu VHF-antenni sekä Antenna Ready HD -laite. HD-kanavien näkyvyysalueen voi tarkastaa osoitteen avulla täällä.

  DNA Ida S palveluneuvoja
 • kiitti niin saatanasti örvelöt.. teidän takia ei näy enää formuloita tai muutakaan ohjelmaa kuten näitä mm jääkiekon muitten joukkueen pelejä.. ei kyllä tollasella paska firmalla tee yhtään mitään kun jatkuvasti menee hermot tähän dna firmaan.. vittusti kiitoksia tollukat.. .. mikä helvetti siinä on ettette saa ikinä tehtyä mitään oikein.. pihtuputaan näkyvyys alue pimenee kokonaan.. laittakaa näkyvyys aue kuntoon ettei taas mene hermot
 • @ juha

  Niitä formuloita taidetaan lähettää C More Maxilla ja sitä jakelee antenniverkossa Digita. DNA toki myy noita kanavapaketteja , mutta näkyvyysalueista päättää Digita yhdessä Viestintäviraston kanssa.

  Laitapa sinne terveisiä.
 • Suosittelen kaikkia, jotka asuvat kaapeli-tvn saatavuusalueella, hommaamaan sellaisen. Antenniasentajat kiittävät, kun joka toinen kuukausi pitää käydä vahvistimia säätämässä taloyhtiöissä.
 • Mistä saa tarkempia tietoja DNA TV -hubista, kun sitä nyt kuitenkin jo tarjoatte asiakkailla?     https://www.dna.fi/antennikoti
 • Kohderyhmään kuuluvat asiakkat ovat saaneet tästä tarjouksen sähköpostiin ja lisätietoa laitteesta saa viestin ohjeen mukaisesti.

  Muilta osin laitteesta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Edellä on kommenttina tuosta VHF A -nipusta: "Näiden antenniverkon HD-kanavien osalta ei tapahdu muutoksia."
  Jotenkin olen siinä uskossa, että muutoksena Nelonen HD tulisi juurikin tuohon VHF A -kanavanippuun?
  https://www.viestintavirasto.fi/attachments/tv-sanoma.pdf
 • Tällainen uutinen oli eilen MTV:n sivulla:
  MTV tarjoaa katsojille MTV3-, Sub- ja AVA-kanaviensa teräväpiirtoversiot operaattoreiden kaapeli- ja antenniverkoissa salaamattomina.
  Lisäksi kohotettiin katsojia tarkistamaan kanavien HD-saatavuus omalta operaattorilta.
  Kysynkin nyt DNA:lta että koska nämä em. kanavat ilmestyvät DNA:n tarjontaan myös salaamattomina?
 • Uusien antenniverkon toimilupapäätösten myötä maksu-TV-lähetykset lähetetään 17.5.2017 alkaen Digitan F-kanavanipussa, jonka peittoalue tulee olemaan lähes sama kun nykyisen käytössä olevan D-kanavanipun peittoalue. Maksu-TV-kanavia voi siis jatkossa katsoa antenniverkossa vain nykyisen D-näkyvyysalueen sisäpuolella. 17.5.2017 alkaen kaikki maksu-TV-lähetykset lähetetään uudella DVB-T2 -tekniikalla, jolloin kanavien katsomiseen tarvitaan Antenna Ready HD -laite. Tämä kaikki on selvää.
  Mutta...
  Miten on, kun antennitaloudessa (omakotitalo taajaman ulkopuolella) on vain UHF-antenni (ei siis VHF-antennia ollenkaan, eikä talous ole edes DNA:n VHF-lähettimien näkyvyysalueella). Talous on Digitan D-nipun näkyvyysalueen sisäpuolella myös 17.5.2017 jälkeen, joten maksukanavat näkyvät edelleen DNA:n kortilla Digitan verkon kautta, kunhan taloudessa on Antenna Ready HD -laite. Mutta näkyykö 17.5. jälkeen myös maksulliset HD-kanavat vai vain tavallisen tarkkuuden maksu-tv-kanavat?
 • Hei Pipsa!

  DNA:n VHF-verkon kanavien näkyvyyteen ei ole siis tulossa mitään muutoksia. 17.5. tapahtuva muutos koskettaa siis ainoastaan Digitan UHF-verkon kanavien näkyvyyttä.
  DNA Hanna palveluneuvoja
 • Kiitos nopeasta vastauksesta, DNA:n Hanna. Mutta en vieläkään ymmärtänyt. Tai sitten esitin kysymykseni huonosti. Tiedän kyllä, että 17.5. tapahtuva muutos koskettaa ainoastaan Digitan UHF-verkon kanavien näkyvyyttä. Kysymykseni ydin on se, että näkyykö yhdistelmällä DNA:n kortti/ T2, Antenna Ready HD -laite/ Digitan UHF-verkko jatkossa (17.5. jälkeen) DNA:n maksukanavat (C More Max, Eurosport jne.) vain tavallisella tarkkuudella, vain näkyykö maksukanavia myös HD-tarkkuudella?

  Vai onko niin, että antennitalouksissa DNA:n kortin HD-kanavat on mahdollista saada näkyviin vain VHF-verkossa? Eli että niitä ei lähetetä (tai ole koskaan lähetettykään) Digitan UHF-verkon kautta televisiota katsoville antennitalouksille? Eli, jos on näin, niin 17.5. jälkeen...
  *jos ei ole T2-viritintä/Antenna Ready HD -laitetta, niin maksukanavat lakkaavat näkymästä kokonaan
  *jos taas on T2-viritin/Antenna Ready HD -laite, niin maksukanavat jatkavat 17.5. näkymistään samoin kuin tälläkin hetkellä, tosin uudessa F-nipussa. Mutta maksullisten kanavien HD-tarkkuuden versiot eivät näy.

  Käytännössä siis, mikäli haluaa nähdä maksukanavat HD-tarkkuudella (ja asuu VHF-näkyvyysalueen ulkopuolella sekä kiinteän laajakaistan ulkopuolella), niin ainoaksi vaihtoehdoksi jää Canal Digitalin satelliittipalvelun piiriin siirtyminen?
 • Kaikki antenniverkon HD-kanavat lähetään siis nyt ja jatkossa DNA:n VHF-verkossa. Eli jos näkyvyyttä VHF-verkon kanaville ei tällä hetkellä ole niin tuon 17.5. tapahtuvan muutoksen suhteen ei tähän ole tulossa muutoksia. Jatkossa muut (SD-laatuiset) maksukanavat näkyvät siis kuten ennenkin kunhan käytössä on Antenna Ready HD -laite ja näkyvyys tuolle uudelle Digitan F-kanavanipulle (suurinpiirtein sama kattavuus kuin nykyisellä D-kanavanipulla) löytyy.
  DNA Hanna palveluneuvoja
 • laitoitte tarjouksen dna tv hubista jolla voisi katsella maksukanavia kun pimenevät. nyt kyseessä koti jossa pelkkä tv.                                             olisin tilannut tuollaisen laitteen mutta soitetttuani dna kauppaan kävi ilmi että laitteen lisäksi tarvitsen reitittimen 180e!                                                            mainoksessa myös mainitaan että nettiyhteys tulee tarjouksessa olevan laitteen mukana mutta näin ei ilmeisesti ole? mainitaan myös että voi tallentaa mobiililaitteilla mutta ei tällä itse laitteella?
  käsitykseni oli että tässä laitteessa on itsessään reititin ja nettiyhteys tulee tuohon  24kk tarjoukseen mukana! kotiin jossa ei käytetä nettiä mutta olisi haluttu katsoa maksukanavia pitää siis ostaa 11,40ekk/24kk laite+ 15ekk netti+180e reititin+10-70e maksukanavat! no huh huh


 • Digita kertoo 17.5. tapahtuvasta DVB-T2 muutoksesta myös hyvin sivuillaan: http://digita.fi/kuluttajille/tv/uusi_toimilupakausi

  Uusi kanavajärjestys löytyy täältä: http://digita.fi/kuluttajille/tv/tv_ohjeet_ja_tietopankki/kanavajarjestys

  UHF verkossa välitettävien kanavien näkyvyysalueet löytyvät täältä: http://digita.fi/kuluttajille/tv/nakyvyysalueet_17.5.2017_alkaen
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Nuo Digitan tiedot koskevat vain VAPAITA antenniverkon kanavia , ei antenniverkon maksukanavia.

  Olisiko mitenkään mahdollista , että tekin päivittäisitte tietonne maksukanavien osalta ja kanavakarttanne????
 • Hämmentävää, että tällaisia muutoksia halutaan tehdä. Tässä kaksi esimerkkiä selkeästä palvelun huononemisesta. Kun maksukanavat on hankittu vain urheilun takia, niin järkevältä ei näytä DNA-paketin käyttö jatkossa.

  Esimerkiksi Hyvinkäällä, jossa kanavanippu D ei ole näkynyt aikaisemminkaan (esim. Eurosport 2), niin tämän muutoksen jälkeen ei näy enää edes Eurosport 1.

  Toinen esimerkki on kesämökkipaikkakunnalta, jossa tähän asti on voinut katsella MTV3 MAX-kanavaa. No, muutoksen jälkeen esim. formula 1-lähetyksistä voi siellä vain haaveilla.
 • Kannattaa se UHF-antenni kääntää Hyvinkäällä Espooseen (Lahtikin näkyy, riippuu antennista/vahvistimista), niin näkyy kaikki. VHF-antenni Nukarille päin. Jos laitteet on siis kunnossa, jos ei ni haravaa laittamaan ja jos ei osaa niin antennimies tai Soneralta Kaapeli-tv.
 • Kiitos mikko kommentista. Laitteet kunnossa, alueella ei kaapelia. Sijaintimme sellainen, että Espoo ei näy, Lahdenkin kanssa oli ongelmia, ja silloin suunnattiin Hyvinkään täytelähettimeen. Nukari ei ole ongelma, HD-kanavat näkyy, mutta Eurosport tulee tuolta UHF-nipuista.

 • Huomenna 17.5. tapahtuvaan antenniverkon lähetystekniikan muutokseen liittyen kokosimme vielä muutamia ohjeita ja vinkkejä, jotka kannattaa käydä läpi, mikäli kanavien toimivuuden kanssa ilmenee huomenna ongelmia.
  • Mikäli olet jo aikaisemmin testannut, että kanava 99 (tai kanava 100 niillä asiakkailla, joilla ei ole katselukorttia käytössä) toimii ja käytössäsi on digiboksi, kannattaa vielä tarkistaa, että laitteella on uusin ohjelmistoversio asennettuna. Tämän tarkistaminen onnistuu esimerkiksi laitevalmistajan sivuilta. DNA:n Wbox-digiboksien ohjeet löytyvät täältä dna.fi/tuki-digiboksit. Jos käytössä on Antenna Ready HD -laite niin tämän linkityksen tulee olla myös kunnossa.
  • Jos kanavia ei muutoksen jälkeen löydy kanavahaulla niin kannattaa antenninjohto sekä laitteen virtajohto irrottaa hetkeksi aikaa seinästä ja laitteesta. Kun kytkennät ovat takaisin paikoillaan, tulee laitteelle tehdä vielä tehdasasetusten palautus.
  • Mikäli virtojen käyttäminen pois laitteesta tai tehdasasetusten palautus ei auta ja ohjelmistoversio on ajan tasalla, syy kanavien toimimattomuuteen voi olla myös itse antennikaapelissa. Jos taloudessa on useampi televisio, niin kannattaa kanavien toimivuus testata toisella laitteella. Jos kanavat toisella laitteella toimivat tai mikäli testaaminen ei ole mahdollista niin tulisi antenninjohto vaihtaa kokonaan uuteen.
  • Jos itse laitteet ja kytkennät ovat kunnossa, mutta kanavat eivät silti toimi, tulisi seuraavaksi vielä varmistaa kanavien näkyvyys. Tämä onnistuu Digitan sivuilla digita.fi/karttapalvelu. Kannattaa siis tarkistaa, että antenni on varmasti suunnattu lähetinasemaan, joka lähettää uuden F-kanavanipun kanavia. Tarvittaessa apua antennin suuntauksessa voi pyytää esimerkiksi DNA:n yhteistyökumppanilta EasyAsennukselta www.easyasennus.fi.
  Jos mikään ylläolevista toimenpiteistä ei auta, niin olettehan ystävällisesti suoraan puhelimitse yhteydessä asiakaspalveluumme, että voimme selvittää tilannetta tarkempien asiakastietojen kanssa, kiitos.

  Asiakaspalvelu 044 144 044
  ma-pe klo 8-18
  la klo 9-16.30

  HUOM! Digitan verkossa yöllä tapahtuvat muutokset saattavat vaikuttaa esimerkiksi ajastettuihin tallennuksiin, joten tämä kannattaa myös ottaa huomioon.
  DNA Hanna palveluneuvoja
 • Ja vielä kun saisitte tiedot päivitettyä sivuillenne maksukanavien osalta (B- ja F-kanavaniput) sekä kanavakarttanne ajan tasalle. Digita on jo päivittänyt listansa vapaiden kanavien osalta.

  https://www.dna.fi/kanavalista-antenni​​​

  https://www.dna.fi/documents/15182/60609/Antenni-TV-kanavakartta.pdf​​​


 • Samoin odotellaan edelleen sitä uutta PID-taulukkoa.
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/missa-on-vhf-kanavanippujen-nykyinen-pid-taulukko/
 • Voiaiko joku yksinkertaisesti selittää, miten saan näkymään formulat maxilta 17.5. jälkeen?
  DNA:n TV-sovellus löytyy, Wbox, jossa on joku kortti sisällä, normiteleviso (en tiedä mikä HD ready) ja DNA:n kotimokkula.
  Kiitos.
 • Nyt kaikki hd kanavat ovat niin pikselillä, ettei pysty katsomaan. Myös wboxin kautta katsottaessa. Normikanavat 1,2 jne näkyvät ok, mutta 21, 22 jne ovat ihan pikselillä.

  Syy ?????
 • Lähettivät DNA, että näkyvät maksukanavat tämän muutoksen jälkeenkin, vaankun ei näy... Kanavahaku tehty, joten eikun toiseen lähettimeen suuntausta...
 • Ei todellakaan toimi DNAn paketti. Paljon häiriöitä tänään
 • Enää näkyy meillä kanavaniput A,C ja E...
 • Ja VHF-niput..
 • YLE:n HD- kanavilla pikselöi komeasti Tuusulan antennilaitteissa.
  Singnaalin laatu ja voimakkuus 100%, ja bittivirheiden taso 0%.
  Hitsi, mitä tehdä?
 • En tiedä, meillä näkyy HD- kanavat hyvin, jopa YLEn kanavat. Tosin asumme Liperin alueella, Joten sekin voi vaikuttaa
 • No, eipä tarvinnut itse tehdä mitään, koska joku muu teki jotain.
  Pikselöinti loppui kuin kanan lento. Loppu aamu-teeveestä
  näyttä menevän häiriöttä.
  Näin se homma etenee!
 • Mikä on kun korttikanavat ei näy ,tähän saakka näkyi nyt ei .Televisio on hd redy on päivitetty ja tehty kaikki temput mutta ei.
 • Tampereella ei näyn mm. enään MAX jne...
  Mitä tehdä on pelit ja vehkeet eli hd mutta ei toimi!
  Kelle soitetaan? Apua kaivataan. • Kanavahaut tehty, mutta MAX, Discovery jne. eivät näy. Tämä siis Hyvinkäällä.
  TV:nä 3 viikkoa vanha Samsung.
 • Haluaisin peruuttaa tuon maksukanava korttiini, koska entarvitse sitä enää. Kuinka toimin tässä asiassa. Nuo maksukanavat jotka ennen näkyneet niin eivät enää näy. En aio ostaa mitään uusia laitteita tällä hetkellä.
 • Johtuu tuo kanavien näkyminem siitä, että lähetysasema mihin antenni suunnattu, ei enää lähetä kyseisiä kanavia...
  Meidän lähetysasemasta lähti kaikki kanavat ja DNA lähetti viikko sitten sähköpostia, että näkyy muutosten jälkeen, vaankun ei näy
 • Kaikki muut näkyy paitsi max,vaikka se tohon tv-kortti pakettiin kuuluu. voi olla, että irtisanon koko paskan. t.Lappeenrannasta

 • Huom! Olet jo voinut tehdä tämän, mutta kumminkin... Kokeile virittää kanavat uudelleen, jos kanavat rupeaisivat näkymään...
 • Kiitos vastauksestasi, mutta olen virittänyt nuo kanavat jo uudelleen ja edelleenkään maksukanavia ei näy. Joku henkilö joka tietää näistä asioista kertoi minulle, että pitäisi ostaa uuis digiboksi. En aio kyllä toista tuollaista laitetta hommata. Mieluummin perun tuon kortin. Normikanavat näkyy kyllä.
 • Joo, aika harmillinen homma.
 • Hienoa on kyllä dna:n touhu, nytten asiakaspalvelukin tukossa ettei pääse sinnekkään läpi.
  Eipä näy laukaassakaan maksukanavat, varmaan hyvittävät seuraavassa laskussa????
  Lisää tälläsiä keskeneräisiä päivityksiä käyttöön.
 • Mikä siinä on syynä että kaikki muut kanavaniput ovat peitoltaan 90% ja yli , mutta B ja F niput eli maksukorttikanavat vain 85% ? Keskelle eteläistä suomea jää iso kaistale jossa asuu paljon ihmisiä joilta pimenee maksit ja muut. Eikö raha kelpaa ? Miettikää nyt vähän asiaa uudelleen. Terveisin Kari
 • @ Kari

  "Miettikää nyt vähän asiaa uudelleen"

  Niinpä.

  Tänään alkaneen uuden toimilupakauden yksi muutos , josta ei juurikaan ole tiedotettu , aikaisempaan on se , että Viestintävirasto / Valtioneuvosto ei enää edellytä toimiluvassa TV-yhtiöiltä peittovaatimuksia. Siis asia on jätetty yksinoman TV-yhtiöiden päätettäväksi eikä valtiovalta halua puuttua asiaan enää.

  No tässä ne seuraukset sitten nähdään , kun kanavia jaellaan kuluttajalle pelkästään markkinaehtoisesti. Silloin raha ratkaisee ei niinkään kuluttajien tarpeet.
 • Maksu tv-kanavat eivät nyt sitten näy.
  Ymmärsin että pitäisi uusia digiboxi joka on vain muutaman vuoden vanha mutta onkos omakotitalon antennilla joku merkitys näkyvyyteen ?
  Meillä se "perinteinen edullinen joulukuusimallin antenni" , riittääkö se tästä eteenpäin ?
 • Vinkkejä? Ei näy kuin Hd kanavat 1, 2, 3, Fem ja YleTeema. Nelonen, sub ym. kadonneet. Haettu kanavat uudestaan monesti, tehdasasetukset palautettu...
 • MTV3 HD PID arvot kiinnostaisi.. äänet hukassa.
 • Ylempi viesti oli minun, ja muiden kanavien näkymättömyys selvisikin jo. Syy oli antennissa.
 • Minula hävisi eilen suurin osa normaaleista kanavista, vaikka olen kaapeliverkossa. Mm. mtv3 ja nelonen poissa. Koitettu hakea kanavia uusiksi, mutta ei löydy noita peruskanavia. Onko kaapeliverkossakin tapahtunut jotain muutoksia? Asun Oulun alueella.
 • Miten on mahdollista, että kanavapaketin sisältä puuttuu muutama kanava? Eurosporteista kumpikaan ei esimerkiksi näy, mutta esim. Discovery näkyy? Sama esim. Viasatin kanavat näkyvät, mutta Eurosport 2 ei? Eilen vielä kaikki näkyi normaalisti, eli joku on muuttunut vaikka eihän näissä olisi muutosta pitänyt tapahtua?On kokeiltu tehdasasetusten palautus ja uudelleen viritykset sekä antennijohtojen vaihto ja toisesta antennirasiasta viritys.
  Mielelläni kuulisin tähän selityksen ja mitä voisi tehdä?
 • Mulla tulossa uusi telkka dna:lta ja hain tuohon vanhaan ei hd-ready telkkariin kanavat uudestaan ja se ei löytänyt yhtään pakettiini kuuluvaa kanavaa. Pitäskö ei hd-ready telkan löytää kuitenkin kanavat vaikka ne ei sillä näkyskään? Joutaa perua tilaus jos näin on, tuli kyllä sähköpostia että näkyy jatkossakin mutta kommentteja lukiessa en ois enää niin varma asiasta.
 • Vanha late ei voi löytää edes uuden (T2) kanavia, kun se ei osaa lukea signaalia ollenkaan, joten ne kanavat puuttuvat listasta.
 • Antti, kaapeliverkossa ei ole tapahtunut muutoksia, muutos koskee nimenomaan antenniverkkoa. Kokeile vielä palauttaa laitteet tehdasasetuksille. Löytyykö kanavat sillä?

  Jaakko, tarkistitko jo osoitteesi Digitan karttapalvelusta? Pitäisikö siis saatavuus myös näiden luettelemiesi kanavien, jotka eivät nyt näy, olla kunnossa?
  DNA Ida T palveluneuvoja
 • Kyllä olen näkyvyysalueella. Espoon lähettimeen on noin 25km. Nyt kun tarkemmin katsoin kanavia, niin koko F nippu puuttuu tällä hetkellä. Kaikki muut paketit näkyvät moitteetta. Missä voi olla vika?
 • Odottaisin dna:lta jotain selvitystä,kaikki temput on tehty mutta korttikanavat puuttuu vai onko dna:n systeemeissä jotain vikaa kun tuntuu niin laajalti ympäri suomea ongelmia olevan?
 • Testikanava 100 näkyy, mutta ei vapaita HD kanavia. Kanavat haettu uudelleen ja tehdasasetukset palautettu ym. Missä vika?  Okt, antenni ja Espoo.
 • @ Vesa

  "Testikanava 100 näkyy, mutta ei vapaita HD kanavia. Kanavat haettu uudelleen ja tehdasasetukset palautettu ym. Missä vika?  Okt, antenni ja Espoo."

  Testikanava 100 tulee Digitan UHF-verkosta , mutta vapaat HD-kanavat DNA:n VHF-verkosta.

  Siis tarvitset VHF-antennin , joka on suunnattu DNA:n lähettimelle.
 • Veikko
  Molemmat antennit löytyvät katolta ja suuntauksenkin pitäisi olla kohdillaan.
 • @ Vesa.

  Se on outoa. Meillä YLE:n HD:t kyllä pelaa. VHF-ntenni on suunnattu Espoon Järvikylän lähettimelle.
  Löytääkö vastaanottimesi noita YLE:n HD-kanavia laisinkaan vai eikä ne vain näy , vaikka ovat kanavalistalla?
 • @ Vesa

  Kannattaisiko kuitenkin tarkistaa sen VHF-antennin suuntaus??

  Tässä kartta

  https://www.dna.fi/tuki-antennikoti​​​
 • VeikkoEi löydä lainkaan eikä myöskään ole listalla. Suuntana myös Järvikylä, jonne katolta melkein näkyykin. Antennivahvistimen kuntoa ei oikein pääse tarkistamaan omin nokin, kun on vähän hankalassa paikassa, joten pitänee hankkia joku tsekkaamaan sen toiminta ym
 • No mitenkäs kun ylen hd kanavat näkyy mutta kortti kanavat ei näy?
 • @ Vesa

  Jos vataanotin ei löydä mitään VHF-verkon kanavia , niin taitaa tosiaan olla syytä tarkastaa antennivahvistin ja kaikki muukin siinä samalla.

  Tässä vielä uusin DNA:n kanavakartta

  https://www.dna.fi/documents/15182/60609/Antenni-TV-kanavakartta.pdf​​​
 • @ matti

  "No mitenkäs kun ylen hd kanavat näkyy mutta kortti kanavat ei näy?"

  Jos ne korttikanavat ovat aiemmin näkyneet ja tulevat Digitan UHF-verkosta , niin ne eilen muuttuivat DVB-T:stä DVB-T2:ksi ja vaativat korttilinkityksen.

  Siis ota yhteyttä DNA :n aspaan , jos linktyksestyä on kyse.
 • No voihan rähmä , kun täällä ei voi editoida edes kirjoitusvirheitään.
 • Mihin päin tampereella pitää antenni suunnata? Osoite sorsankuja
 • Auttaisiko tämä kartta

  https://www.dna.fi/tuki-antennikoti​​​
 • Jaakko, löytääkö laite F-kanavanipun kanavapaikkoja? Jos löytää, minkä virheilmoituksen saat kanavilta? Onko käytössäsi HD-laite, onko sitä linkitetty?

  Matti, onko laitteesi linkitetty katselukorttisi kanssa, minkä virheilmoituksen saat?
  DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
 • Tai sitten tämä kartta

  http://www.digita.fi/kuluttajille/karttapalvelu​​​
 • Jos tilanne on se, ettei löydy mitään VHF -kanavia vaikka suuntauksen pitäisi olla oikein kannattaa vielä käydä läpi asunnon mahdolliset useammat antennirasiat. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että oli antenniasentaja jostain ihmeen syystä kytkenyt niin, että UHF ja VHF antenneilta molemmilta lähti omat vetonsa, mutta ne eivät suinkaan päätyneet samaan vahvistimeen ja siitä huoneiston kahteen antennirasiaan vaan VHF veto kulki suoraan vain toiseen rasioista.
 • Hanna Mari auttaisiko uusi  kortti on vanha kortti vai miten se linkitys hoituu? Jos auttaa niin laita tulemaan.
 • Varmaan ongelma se että vääränlainen kortinlukija telkkarissa ei vika kortissa. Juuri itsekkin sain tämän tietooni että näin voi olla.
 • Matti, onko käytössäsi siis CI+-kortinlukija tai HD-digiboksi? Minkä virheilmoituksen saat kun yrität katsoa maksukanavaa?

  DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
 • Hanna Mari käytössä on cl+kortinlukija ilmoitus tulee , ei kanavaa?
 • Sais kaatua tai tuhoutua koko helvetin viritykset taas jokin rahastus !
 • Matti, fiksuinta tässä kohtaa lienee että olet puhelimitse yhteydessä asiakaspalveluumme niin pääsemme selvittämään tarkemmin tilannetta asiakkuutesi tietojen kera. Kiitos!

  Asiakaspalvelu 044 144 044
  ma-pe 8-18
  la 9-16.30

  DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
 • On ostettu uutta kortin lukijaa, linkitetty kortti ja lukija, haettu kanavat multikiljoona kertaa, mutta kun ei näy niin ei näy koska:

  1. Entisessä alilähettimessä ei ole lähetystekniikkaa
  2. Jyväskylän signaali muutenkin on silppua ja DNA:n tarjonta riittää kilometrien päähän, mutta väärään suuntaan. Kivasti maksan eri urheilukanavien näkymättömyydestä.
  Olipa tosi hyvä uudistus.
 • Kokonaisuudessaan aikamoista kuluttajan aliarviointia tämä muutos.

  Sekä kotona että mökillä näkyi nipusta E maksukanavat, mutta F-nippua ei lähetetä kummassakaan paikassa.

  Ja sitten DNA:lla oli otsaa etukäteen ilmoitella, että osaltanne kaikki on kunnossa.

  Ilmeisesti Canal Digital ainoa järkevä vaihtoehto.
 • Huomiona vielä:
  Jos televisiossasi näkyy muutoksen jälkeen kuitenkin vain osa antenniverkon tavallisen tarkkuuden maksu-tv-kanavista, eikä laitteen tehdasasetusten palautus ja uusi kanavahaku auta, kiinteistön antennivastaanotto saattaa vaatia uudelleenviritystä. Jotta myös uudelle taajuudelle siirtyneet kanavat saadaan näkyviin, kannattaa olla yhteydessä antenniasentajaan ja taloyhtiöissä isännöitsijään.

  Aiheesta lisää täällä
  DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
 • Moi,
  lienee nyt niin, että täältä Ilomantsin Koitereen rannalta palautan DNA:n maksukortin pois tämän uuden hienon uudistuksen myötä ? Ennen niin tasapuolinen ja käyttäjälle kätevä lähetystekniikka tiputti nyt sitten uudistuksen myötä tämänkin alueen  ihmiset pois hyvän maksupalvelun piiristä, ei näy D eikä F kanavaniput täällä Itä-Suomessa antennin kautta ! Eipä auttanut uusi kaikilla valmiuksilla oleva taulu-tv:kään. Miksi Koli ei lähetä näitä kanavanippuja ? Ennen signaali tuli sieltä. Alusta saakka maksukortin hankkineena lopetan nyt sitten tämän maksukanavapalvelun käytön ja tyydyn vain normaaleihin kanaviin ilman mitään lisähärpäkkeiden hankkimista.
 • Ongelma ratkesi vahvistimen uudelleen ohjelmoinnilla, siellä ei ollut oikeat kanavapaikat päällä. F-nipun taajuus siis sellainen, mitä ei aiemmin ole ollut käytössä.
 • Valitettavasti Itä-Suomen maksukanavat meni Kuopion lähettimeen...
 • Haloo... jos sattuu kuulumaan sinne DNA.lle.
  Me asumme alueella, johon antennillamme pitäisi näkyä kaikki ohjelmat , mutta mm. urheilukanavat eivät näy....  
  Maksamme kuitenkin koko ajan maksua niistä... eli täysin tyhjästä.
  Olemme kyllästyneet DNA lässytyksiin ja höpötyksiin... pitääkö meidän tehdä valitus kulutusasiamiehelle (vast)  DNA toiminnasta vai onko yhtiöllä sen verran selkärankaa, että saa hommat toimimaan... ja nopeasti.
  Joka tapauksessa vaadimme korvausta nykytilanteesta DNA:lta.
  Enkä taatusti ole yksin.


 • Hei, kuten tuossa yllä on mainittukin:

  Jos televisiossa näkyy muutoksen jälkeen vain osa antenniverkon tavallisen tarkkuuden maksu-tv-kanavista, eikä laitteen tehdasasetusten palautus ja uusi kanavahaku auta, kiinteistön antennivastaanotto/vahvistin saattaa vaatia uudelleenviritystä.

  Jotta myös uudelle taajuudelle siirtyneet kanavat saadaan näkyviin, kannattaa olla yhteydessä antenniasentajaan ja taloyhtiöissä isännöitsijään.
  DNA Iiro palveluneuvoja
 • Joroisista vissiin pitää olla antenni Kuopioon suunnattu jotta maksukanavat näkyy, tai ainakin pitäs näkyä. Asiakaspalvelusta kerrottiin vanhojen antennien toimivan joten toivottavasti näin on.
 • ​@ Ootellaan

  "Joroisista vissiin pitää olla antenni Kuopioon suunnattu jotta maksukanavat näkyy, tai ainakin pitäs näkyä"

  Juurikin näin , jos tarkoitan Digitan UHF-verkossa välitettäviä maksukanavia. No DNA:n VHF-verkon kanavat eivät taida Joroisissa näkyä lasinkaan.

  http://www.digita.fi/kuluttajille/karttapalvelu​​​
  https://www.dna.fi/tuki-antennikoti​​​
 • Niinhän tuo näkyy olevan.
 • Helevetin hyvä homma, kisat kesken ja asentajaa saa odotella antennia suuntaaman kun itsellä ei moisia välineitä löydy..loppuu tämän talon paketin maksu tämän jälkeen.
 • ++ olisi mukavaa kun olisi selkeällä suomenkielellä kerrottu esim. itä-suomen alueen mahd. tarve suunnata antennit nyt kuopioon, olisi voinut varautua...voin vaan kuvitella vielä ns. tavantallaajien kohdalla..kyllä suomenkielellä ihan vituttaa taas.

  Toki meidän omaa kädettömyyttähän tämä kaikki on.
 • Hyvin näkyy testikuva kanavilla 99 (on maksukanavia) ja kanavalla 100 (testi kaikille). Silti 17.5. 2017 päivityksessä katosi puolet maksukanavista. Digiboxi (DNA:n WBOX HD3) on palautettu tehdasasetuksiin ja haettu kanavat uudelleen. Pariin kertaan. Harmittaa maksaa palvelusta joka ei ole enää käytettävissä.
 • Muistutellaan vielä asiasta:

  Jos televisiossa näkyy muutoksen jälkeen vain osa antenniverkon tavallisen tarkkuuden maksu-tv-kanavista, eikä laitteen tehdasasetusten palautus ja uusi kanavahaku auta, kiinteistön antennivastaanotto/vahvistin saattaa vaatia uudelleenviritystä.

  Jotta myös uudelle taajuudelle siirtyneet kanavat saadaan näkyviin, tulee olla yhteydessä antenniasentajaan tai taloyhtiöissä isännöitsijään.
  DNA Ida S palveluneuvoja
 • Dna käyttää monopoliasemaansa törkeästi hyväkseen , miksei voinut informoida asiasta aikaisemmin nyt vaan selitellään. Tiedettiin että kanava ei lähetä HD lähetyksiä enään(heinola) ei voitu ilmoittaa aikaisemmin .Nyt on yks kaks isot kustannukset edessä. Tämä kyllä muistetaan.
 • Tämä homma menee ainakin täällä niin, että entinen alilähetin on myllä HD:n osalta. Eli kaikki maksukanavat häipyivät kuin tuhka tuuleen. Digitan kartan mukaan signaalia on, mutta DNA:n oman kartan mukaan siellä täällä epämääräisiä keltaisia läiskiä, eli ei käytännössä mitään. Korjaantuuko tilanne alilähettimien osalta? Jos näin ei ole, iso osa asiakkaista maksaa tyhjästä, mikä on tietenkin näppärä tapa rahastaa ihmisiä. Ei tähän auta selitykset, paremmat antennit tms. Kun ei ole tarjontaa, niin ei ole tarjontaa.
  1. Mistä voin hakea korvausta Dna.n kusetuksesta? Minulla on ollut kolme rinnakkaiskorttia. syksyllä aioin katkaista sopimuksen mutta dnalta sanottiin, että formulat näkyvät myös kaudella, 2017 eli jatkoin sopimusta. Jokin aika sitten tuli kirje, että asun digitan antennipäivityksen jälkeen kantaman ulkopuolella, joten sopimukseni irtisanotaan. Soitin dnalle jossa sanottiin, että jos kanava 99 näkyy ei mitään hätää, päivitä vain laitteesi niin, että kanava 99 näkyy. Tämähän tarkoitti minun tapauksessani kolmea uutta televisiota ja lisäksi hankin hd-digiboksin ja kolmeen televisioon paremmat kortinlukijat. Avot 99 kanava näkyi joka tvstä, mutta ei maksukanavat, soitin dnalle, jossa sanottiin, että digita vielä säätää pari päivää, alkaa kyllä näkyyn, jos 99 toimii. Meni pari päivää ja katosi 99 kanavakin. Soitin dnalle, niin sanoivat että tuli heillekkin yllätyksenä, että digita on lähettänyt 99 kanavaa eri kanavanipussa kun maksukanavat. Nyt sitten tämän viimeisen puhelun aikana irtisanottiin maksukorttini ja toivoteltiin aurinkoista kevättä. 
 • Hei, 
  Jotain positiivistakin. Talossamme Espoon Eestinkalliossa on vanha ns. yhdistelmäantenni, joka on suunnattu Digita Kivenlahteen (UHF). DNA Espoon Järvikylä on hieman samassa suunnassa, mutta DNA:n HD-lähetykset (VHF) ovat tähän saakka näkyneet huonosti. 17.5. tapahtui selvä muutos parempaan, nyt signaalin laatu 70 % ja voimakkuus 40 %. Mukava yllätys, sillä ymmärsin, ettei tähän pitänyt olla vaikutusta.
 • Ennen uudistusta päivitettiin sekä uhf ja vhf antennit, vahvistin ja antennimies katsoi läppärillä suunnat ja signaalit kohdalleen. Uudistuksen jälkeen hävisi 44 Discovery ja 126 Viasat History. Neuvonnassa saa diipadaaapaa, hae kanavat jne tee tehdasasetukset,,,näillä avuilla ei pötkitä. Tv on uusi t2 valmiudella jne. 99 tai 100 testikanavia ei löydy haulla. Ensin ko kanavat näkyi hakemalla kanavat mutta pätkien. Tehdastuksen jälkeen katosivat lopullisesti.

  Ihme kun näyttäisi olevan kaikki ko kanavat digitan uhf paketissa, mutta esim max näkyyedelleen, vain nämä 2 ja testikanavat katosi?
 • Uudistuksen jälkeen maksulliset kanavat kyllä näkyvät, mutta pätkivät. Signaalivahvuus 100 ja laatu 90 kestää hetken kunnes putoaa nollaan. Taas palaavat noihin lukuihin hetkeksi. Näin Espoossa UHF antennilla. Tuskin suuntaamisella on vaikutusta kun vahvuus ja laatu tulee kuitenkin noin hyvinä?
 • Sama homma täällä Lapuan lähettimeltä katsottuna B-kanavanippu(T2) 40 kanavalla signaalin laatu aamuisin täyttä kuraa, mutta voimakkuus ok. Kuva välillä yhtä mössöä.
 • Irtisanouduttu.
 • Tänään myös minä irtisanouduin maksukanava jutuista.
 • Tilanne ennen uudistusta , kaikki+maksukanavat näkyivät antennitaloudessa muutaman vuoden vanhalla Topfield digiboksilla. DNA toimitti uuden WBox HD-ready digiboksin ja ajattelin että nyt kun vain vanhan kortin linkittää uuteen boxiin niin homma jatkuu hoodeenä.
  Kaksi päivää olen nyt odotellut että linkitys tapahtuisi ( sillä eihän tässä kait voi olla muusta kyse) mutta eipä vain maksukanavat näy , muut HD-tason kanavat kyllä näkyvät.
  Uuteen boxiin on tehdasasetukset palautettu ja kanavat haettu uudestaan sen jälkeen. Vaan eipä näy vieläkään maksukanavat. Boxi löytää kyllä kanavia peräti 87 kpl....
  Mikäs tässä nyt suomeksi sanottuna mättää ?
 • Olin yhteydessä tänään antenniasentajaan.Hänen mukaansa noilla signaalivahvuuksilla vika ei ole antennissa tai johdoissa, vaan dna:n päässä. Puitakaan ei päivässä ole eteen kasvanut. Tv on kaksi kuukautta vanha, asetukset palautettu jne. Tv:n tuen kannsa myös käyty asetukset yms. läpi... ei vikaa... vaan taas sormi osoitti dna:n suuntaan. Voisiko joku dna:lta selvittää mikä on vialla? Katso myös aiempi viesti.Yhteydenottoa odotellessa!
 • moi
  nyt saatte luvan tulla antenni tv ongelmat nurmijärvellä ilmaisiksi, kanavat sub, liv jim,hero, alfa, 0700.EI NÄY.....
 • Huomasin pari tuntia sitten että TopFieldin digiboksi ei ollut tallettanut aika-ajoja, viimeisin levyltä löytynyt kisa oli espanjasta 14.5.2017. Skannasin kanavat uudestaan ja yhtään maksukanavaa ei löytynyt. Googlettamalla selvisi että maksukanavat eivät enää TopFieldillä näy. Kävin ostamassa Conax-lukijan telkkariin ja siirsin PlusTV-kortin siihen. Skannasi ja ilmoitti että ei jotain katselu lupaa tms. Lisää googlausta ja selvisi että kortti pitää linkittää moduliin. Loin DNA-tunnuksen mutta sieltä ei löytynyt valikkoa jolla homman voisi tehdä. Laskulta ilmenee että minulla on DNA TV-kortti sekä PlusTV-paketti.
  Mitä nyt seuraavaksi? Aika-ajot meni ohitse, mutta kisa vasta huomenna.
 • DNA  ONKIN TÄYS PASKA SAIS LOPUA KOKO FIRMA MYYVÄT SELLAISTA MITÄ EI EDES PYSTY TOIMITTAMAAN .
  lIIKENNE JA VIESTINTÄMINISTERI BERNER NÄMÄ PÄÄTÖKSET ON TEHNYT JUKU VARMAAN MAKSANUT HIUKAN KORRUPTIORAHAA EIKÄ NÄY RAVIT

 • Mitähän kummallista tapahtui varsinkin f-nipun kohdalla eurosportin kanaville kun signaali putos niin heikoksi jotta ei signaalia lukee kaiken aikaa ruudussa ja pikselipaska menee siellä taustalla...  ääni pätkien ...???   ja ongelma vaan jatkuu. Digitahan ei asiakkailleen stana mitään vastaa..  kokeiltu on.

   Nyt oikeesti...   vaadin hyvityksiä sitten koska kanavat ei näy...
 • Joo dna on ihan paska /on liikenne ja viestintäministerin Bernerin toimesta pistetty kaikki katvialueet boigottiin  pistäkää jakeluun kannattaa jättää ylevero maksamatta koska sille ei saa mitään vastinetta
 • noh yleveroo ei voi olla kuittaamatta...  se varastetaan välistä valtion toimesta.  Mutta se että kanavat katoaa kesken katselun on outoo. Kaiken hermojen menetysten keskellä nöyrryin taas ja hain kanavat uudelleen. Tarkistin kanavien taajuudet ennen hakua ja mikään ei muuttunut. No.. problem solved..  taas,  kun jaksais vaan tämäntästä tehdä aina noi omat kanavat uusiks kasaan...   liian hienoa tekniikkaa koska hommat ei pysy nipussa ja sitä en voi käsittää. Koko f-nippu oli siin kateissa ...   voiko moinen oikeesti johtua näistä himalaitteista???  Miten on mahdollista että ne vaan katoaa katsellessa??  Tää on täyttä maksavan kiusaamista...   vähän kuin tämä grillikylki joka tossa on kummitellut  ...   ja tullee vielä pomppiin tiemmä sopivassa tilanteessa..

   No olen taas avautunnu...   takasin en ota sanaakaan..  varsinkaan mitä tonne digitaan huutelin.


 • Ihme firma tämä dna lasku tulee maksukanavista sujuvasti vaikka dna:n täytyy tietää että kanavat ei täällä (Heinolassa) tule näkymään kunnolla kuin vasta syksyllä kun tulee uusi lähetin. Eikä minkään näköistä informaatiota voinut etukäteen ilmoittaa, lasku huomautus tulee kyllä sujuvasti. Voi v.....ttu.
 • No se laskun lähetys on ainoa,mikä DNA,lla toimii 100% varmuudella.
  Muut palvelut ja niiden toimivuus on sitten niin ja näin.

 • No kyllä Suomen kansa on tyhmä ,tällaiset kusetukset dnalla ovat ylestä mINISTERI Bernerhän NÄITÄ VARMAAN TEHTAILEE
 • Kuinka voi olla että näen enään kanavanipun A, kaikki muut poissa?
 • Millä alueella asut. Digitan karttapalvelu kertoo aika paljon.

  https://www.digita.fi/karttapalvelu​​​
 • Hei,

  Ostin DVB-T2 digiboksin mutta ei näy ilmaisia HD-kanavia kuin Nelonen HD:tä? Kaikki Yle:n HD:t kanavat ei näy?! Asun Turussa länsikeskuksella.

  Kiitos vastauksesta!
 • DU: Et ilmeisesti vastaanota DNA VHF-alueen kanavia! Ole yhteydessä kiinteistön Isännöitsijään. Nelonen HD tulee Digitan UHF-verkosta.
 • Pitää olla VHF antenni Ylen kanavia varten. Nelonen HD on UHF puolelta.

 • Moi,

  Kiitos nopeasta vastauksesta!
  Vaikuttaako asiaan vaikka asun omakotitalossa?
 • Vhf ja UHF antenni pitää olla omakotitalossa, jotta näkee kanavat.
 • Moi,
  Katoin verkkokaupasta UHF sekä VHF yhdistelmä antennin eli ostan sen. Sen jälkeen uus kanavahakua? Näkyykö myös MTV3, Subin HD kanavia myös?
 • Tommonen tilaukseen: https://kauppa4.dna.fi/DNA-Open/TV/Televisiot-ja-oheislaitteet/DNA-Antennipakkaus/p/VMISC00001 Jos on vähänkin vanhat vahvistimet ja systeemit, tuosta saa samalla uudet.
 • En suosittele yhdistelmäantennia. Hankala suunnata (riippuu paikasta, yleensä lähettimet eri suunnissa.) Toki semmoisen saa laittaa, jos haluaa, tuosta dna antennipaketista saa tavaraa satasen edestä, ja yleensä vanha UHF antenni toimii. Toki uusi maksaa vain muutaman kympin, sitten kerralla kaikki on kunnossa.

  "Yhdistelmäantennit (laajakaista-antennit) eivät ole
  Viestintäviraston määräyksen mukaisia, koska ne
  vastaanottavat herkästi tv-vastaanottoa häiritseviä
  radiosignaaleja"
 • Yhdistelmä antennit toimivat vain, jos UHF (Digita) ja VHF (DNA kännykkätornit) lähettimet ovat samassa suunnassa. Muuten kannattaa ostaa erillinen VHF antenni DNA kaupasta. Mtv3HD vaatii DNA kortin ja SubHDtä ei ole ollenkaan antenniverkossa.
 • ÄäÄ, eli säätöä tarvii tehdä. Entäs jos nyt vaan tyydyn tohon Digitaan UHF:ään 😀
  ja odotan sieltä tulee lisää HD-kanavia?
 • Linkistä näkee antenniverkon kanavat.

  Kanavat
 • Kiitos, Sami! Kätevä lista!
 • Ennen VHF-anennin asennusta, kannattaa varmistaa, että asuu DNA:n peittoalueella.
  1.4.2020 tapahtuu jotain muutoksia - aika näyttää, että mitä vaikutusta sillä on.
 • Osaako kukaan DNA:lta sanoa, miten on mahdollista että DNA:n HD kanavat näkyy aamuisin suht hyvin, mutta sitten iltapäivää ja iltaa kohti alkaa pätkiä ja illasta häviää kokonaan? Tämä siis Tuusulassa. Tämä muutos tapahtui 2017 kesän jälkeen. Omakotitalossa on toimivat UHF ja VHF antennit EasyAsennuksen jäljiltä, digivirittimet on resetoitu ja kanavat haettu uusiks moneen kertaan ja aina sama juttu. Aamulla kanavat näkyy mutta illalla ei. Elisan Viihdepaketti kaapelin kautta alkaa kummasti kiinnostaa tämän DNA:n sijaan... 

  Janne
 • Normaalia Porvoossakin, kun formulaviikonloppu alkaa, niin VHF kanavat häviävät ja Maanantaina taas palaavat ja täydellä signaalilla.
  Sami S

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.