Myrskyn vaikutukset matkaviestinverkkoihin

Myrskyjen seurauksena sähkölinjoja menee usein poikki, jolloin myös operaattoreiden tukiasemat saattavat vioittua kun tukiasemien sähkönsyöttö keskeytyy. DNA:lla on käytössä varavoimaa, joilla tukiasemat pysyvät toiminnassa tietyn ajan. Kaikissa tukiasemakohteissa on vähintään 3 tunnin akkuvarmennus ja laitetilan tai kohteen kriittisyydestä riippuen tilassa voi myös olla jopa kiinteää varavoimaa. Laitetiloille on tehty Viestintäviraston määräysten mukaisesti tärkeysluokittelu sen mukaan, kuinka kriittisiä yhteyksiä ja laitteita laitetilassa on. Tällä luokittelulla pyritään varmistamaan kriittisten kohteiden sähkönsyöttö ja tietynlainen matkaviestinverkon yleispeiton säilyvyys.

Myrskyn edetessä sähköyhtiöiden ja muiden operaattoreiden kanssa käydään keskusteluja siitä, miten yleispeitto saadaan kuntoon mahdollisimman nopeasti. Prioriteettilistan kärjessä ovat tukiasemat, joissa on kaikkien operaattoreiden liikennettä. Normaalisti hätäpuhelut ohjautuvat toisen operaattorin verkkoon, jos oman operaattorin verkot ovat alhaalla.

Kommentit

• Hei,

Viitalammentie 13, 50770 Mikkeli mökillä kuuluvuus ja verkko oli kokonaan kateissa 17.-28.8.2016. Aikaisemmin 3 ja 4 g ovat toimineet. Rauni-myrsky ei ainakaan teidän vikailmoitusten perusteella ole vaikuttanut vai onko lähimmässä tukiasemassa vikaa? Edes 2 G ei toiminut iltapäivällä 28.8.

Terv,
    '
    Arja Hulkko

• Muutenkin kännykän ja netin kuuluvuus on heikentynyt todella paljon tämän kevään aikana.
    Aikaisemmin viime syksy - kevät talvi kuuluvuus on ollut 3 tolpaa, mutta nyt tulee ilmoituksia ei verkkoa tai verkko on häilyvä 1 tolppa. Sama on myös mokkulan kanssa.

• Hei Arja! Kyseisessä osoitteessa ei ole tiedossamme olevaa vikaa. Jos ongelmaa on edelleen kuuluvuuden suhteen, suosittelen testaamaan liittymäsi sim-korttia jollain toisella puhelimella. Tällä toimenpiteellä saadaan testattua onko sama ongelma laitteesta riippumatta kaikilla DNA -liittymillä, vai onko itse puhelinlaitteessa jotain vikaa.

Helpoiten kuuluvuusongelmaa voi selvittää olemalla suoraan asiakaspalveluumme yhteydessä.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Hei!

Sama ongelma on iphonessa, samsungissa, sonyssa ja nokiassa sekä dna-mokkulassa. Tätä ongelmaa ei ollut alkukeväällä.
    Joten ei taida tarvita vaihdella simmejä puhelimien kesken.