Nat tyypin muutos

Haluaisin vaihtaa xbox NAT tyyppini openiksi, mutten siihen oikein selkeitä ohjeita mistään löytänyt. En pysty puhelinliittymäni rajoitusten takia soittamaan tekniseen tukeen... Onko tähän olemassa jossain joku äärimmäisen selkeä ohjeistus, kun huonoin mahdollinen nat tyyppi ei toimi pelatessa?

Kommentit

• Moikka Jere! Jos jaat puhelimen netin konsolille, ei asiaa ole valitettavasti mahdollista muuttaa, osoitteenmuunnos eli NAT on päällä jo verkosta käsin.

Datakäyttöön tarkoitetuilla liikkuvilla laajakaistoilla saa julkisen IP-osoitteen vaihtamalla APN osoitteen: https://www.dna.fi/tuki-mokkulat#ohjeet
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Käytössäni on kiinteä laajakaista. Avasin reitittimen asetussivun. Minulla ei kuitenkaan avautunut yhtään samanlainen näkymä kuin ohjeissa jotka löysin sivuiltanne? Reitittimeni malli on UBEE UBC 1303?
    Jere
  • Jos kyseessä on kiinteä laajakaista niin tähän pitäisi riittää että modeemista on UPnP kytkettynä päälle asetuksista, IP-osoitteita kiinteällä laajakaistalla löytyy 5 kappaletta eikä niitä ole muuten kuin modeemin NAT:n takana.

Tarvittaessa voit vaihtaa modeemista haluamasi ethernet portin siltaavaksi, jolloin tähän kytketty laite ei ole enää modeemin palomuurin takana ja saa oman IP-osoitteen. https://www.dna.fi/dna-valokuitu-plus-premium-modeemi-ubc1303-kaapelitalouksiin#asetukset
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Löytyykö jostain ohjeet miten voin tarkistaa onko UPnP kytkettynä päälle?

Jere
  • Modeemin porttien avaus

UBC1303-modeemissa on päällä oletuksena UnPn-portinohjaustyökalu. Käyttäjän on mahdollista avata portteja myös manuaalisesti, saavuttaakseen parhaimmat mahdolliset nopeudet (esim. pelatessa tai käytettäessä latausohjelmia).

UnPn-portinohjaustyökalun löydät, kun valitset ylhäältä kohdan Gateway ja tämän jälkeen sivuvalikosta Advanced settings ja Port Forwarding. Create entry -nappi avaa asetuksen, missä käyttäjä voi määrittää kohde-IP:n avulla avoimen portin tai porttialueen

DNA Iiro palveluneuvoja
  • Elikkä UPnP pitäisi olla automaattisesti käytössä?
    Xboxin puolelta verkkoasetuksissa sanotaan UPnP epäonnistui? Onko mahdollisesti kytkeytynyt pois päältä ja miten sen saa takaisin päälle?
    Jere