Netin nopeus

Alkaa kyllästyttämään takkuava netti. Asuinalueellani on tarjolla vain mobiililaajakaista yhteys, minulla on 300M liittymä. Eilen nopeustestin tulos oli 0,5mbs! Parhaimmillaan, eli päivällä kun perhe ja naapurit ovat töissä ja koulussa, tulos on ollut jopa 9mbs... Minulla on katolle asennetut 4g antennit ja singnaalin vahvuus on täydet viisi pykälää, eli siitä ei ole kiinni. Asun vain 15km päässä kaupungista, ja täällä ei käytännössä ole nettiä ollenkaan. Lasku kyllä tulee ajallaan, ja jostain kumman syystä myös maksan sen aina...
Miika Salo Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Täydet 5 tolppaa voi olla vain 700 tai lähinnä 800MHz taajuuteen. Jos tolpassa on muitakin taajuuksia ne kannattaa koittaa ottaa käyttöön, eli varmistaa että modeemi tukee useaa taajuutta yhtäaikaa. 1800 MHz ainakin kantaa aika kauaskin. Nämä kannattaa selvittää.

Jos on vanha vain 800MHz masto voi olla että ei ole juuri mitään tehtävissä, ennen raudanpäivitystä, nekun menee 10MHz kaistalla armotta tukkoon. Silloin kannattaa koittaa toista operaattoria, jos se auttaisi.
    Asentaja apina
  • Ja ne yhteyden muut arvot kertoo enemmän signaalin laadusta, nuo modeemin tolpat on yhtätyhjän kanssa.
    Asentaja