Netti ei toimi, DNA Valokuitu Plus-Modeemi EX400

Minulla on DNA Valokuitu Plus-Modeemi EX400, josta yhtäkkiä lähti netti joka ei palannut takaisin edes johtojen irrotamisen tai uudelleen käynnistämisen jälkeen. Ajattelin, että resetointi olisi auttanut asiaa, mutta nyt laite villkuu vain vihreää valoa koko ajan. Mikä vikana?

Kommentit

• Moi!

Kun laite havaitsee ohjelmistopäivityksen, modeemin ”Update”-valo vilkkuu hitaasti vihreänä. Käyttäjän tulee tällöin painaa ”Update”-painiketta, jolloin käynnistyy ohjelmistopäivitys

Modeemin käyttöohjeet löydät osoitteesta https://www.dna.fi/dna-valokuitu-plus-modeemi-ex400-ethernet-talouksiin#kayttoonotto
    DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Tällä hetkellä valo palaa ainoastaa keltaisena, joten eihän se nyt pysty yhdistämään nettiin.
  • Painoitko tuota update -painiketta? Jos painoit, laite luultavasti vielä päivittää ohjelmistoaan.

Käynnistyksen aikana ”Status” on keltainen. Tämä indikoi odotustilaa, jolloin laite ei ole vielä käynnistyt, eikä se ole saanut IP-osoitetta.
    DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Olen painanut. Okei, ehkä jään katsomaan tapahtuuko tämän kanssa edistystä.
  • Noniin Tässä välissä sammuttelin vielä muutaman kerran ja annoin kunnolla laitteen jäähtyä ja ties mitä niin lopulta sain netin takaisin.
  • Hyvä homma, että yhteys alkoi taas toimimaan!
    DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Yritin ottaa uutta modeemia käyttöön, mutta se vain vilkuttaa vihreätä, vaikka olen painanut jo kerran update-painiketta. Sen jälkeen se oli hetken keltainen, mutta palasi vilkuttamaan vihreää. Olen irrottanut virtatöpselin minuutiksi. Pitäisikö minun resetoida modeemi? Kone löytää verkon, mutta ei suostu yhdistämään tai siis ilmoittaa: Ei internet-yhteyttä.
  • Hei Päivi!

Resetointi on aina hyvä ensiapu, jos yhteys ei lähde toimimaan. Täältä https://www.dna.fi/tuki-modeemit  voit vielä tarkistaa oman modeemisi käyttöohjeet ja tarvittaessa saat apua vikapäivystyksestämme numerosta 0800 300 500.
    DNA Ida S palveluasiantuntija
  • Hei,

kiitos vastauksesta. Yritän resetointia huomenna ja menen antamallesi sivulle. Palaan sitten asiaan, jos nämä neuvot eivät auta.
  • Moi.
    Osaatko arvioida kuinka kauan modeemi ( ex400) latailee päivityksiä?
    T. Hannu
  • Ei kai päivityksen kesto ole ongelma tuossa reitittimessä. Yöllä nukutaan normaalisti ja silloin DNA:n päivitykset tulee automaattisesti, jos päivitys on jakelussa.
  • Näin se varmaan on tulevaisuudessa.
    Nyt on kyseessä ensiasennus ja pyysi päivittämään.
    Mutta asia korjaantu kun vaihdoin piuhan ulostulo kakkoseen.
    Nyt suklaa👌.
  • Eihän tuossa reitittimessä ole kuin 1 LAN-portti.
  • Joo, mut huoneistossa on neljä😅
  • Modeemi toimi aluksi mutta nyt status valo välkkyy vihreänä kun käynnistää ja kun painaa update nappia niin muuttuu keltaiseksi on alustettu useampaan kertaan ja annettu olla valon keltaisena 2päivää ajattelin että päivittää mutta ei muuttunut vihreäksi mikä avuksi
    F
  • Kun laite havaitsee ohjelmistopäivityksen, modeemin ”Update”-valo vilkkuu hitaasti vihreänä. Käyttäjän tulee tällöin painaa ”Update”-painiketta, jolloin käynnistyy ohjelmistopäivitys.
    Keltainen -statusvalo indikoi odotustilaa, jolloin laite ei ole vielä käynnistyt, eikä se ole saanut IP-osoitetta.

Oletko resetoinut modeemin kunnolla, et vain uudelleenkäynnistänyt? Resetoi modeemi painamalla modeemin takana olevaa reset-nappia 30 sekunnin ajan esim. hammastikulla painaen. Tällöin modeemissa välähtävät kaikki valot yhtäaikaisesti.

Jos tämäkään ei auta, kannattaa pirauttaa asiakaspalveluumme, niin päästään selvittämään tilannetta tarkemmin.
    www.dna.fi/yhteystiedot
    DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Hei,

Modeemissa palaa koko ajan keltainen valo ja nettiyhteyttä ei ole (nyt ainakin tämän koko päivän). Olen yrittänyt resetoida monta kertaa ja mitään ei tapahdu. Kun resetoin, pitääkö kaikkien johtojen olla paikallaan ja modeemi päällä? Olen kokeillut kaikkea.
    Ellen Nokkala
  • Moi! Resetointi onnistuu painamalla modeemin takana olevaa reset-nappia 30 sekunnin ajan. Tällöin modeemissa välähtävät kaikki valot yhtäaikaisesti. Johdot saavat olla normaalisti kiinni.

Jos resetointikaan ei auta, olisitko maksuttomaan vikapäivystykseemme 0800 300 500 yhteydessä, niin päästään tarkistamaan onko alueella mahdollisesti jotain yleistä vikaa, kiitos!
    DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Olen yrittänyt resetoida modeemin monta kertaa ja myös laittaa pois päältä mutta mikään ei toimk, mikä avuksi?
    Sanni Tommila
  • Yhteys jumittanut monena päivänä Helsingissä 00530 alueella (välillä toimii, välillä ei). Nyt resetoitu ja palanut keltainen valo suht pitkään, aiemmin vilkkui vihreä jossain vaiheessa. Taloyhtiössä tehdään jotain pientä remonttia ja alueella myös katutöitä joten en tiedä oisko noilla vaikutusta. Puhelimen kautta pääsen nettiin, eli muut laitteet toimii.

edit: yllä olevaa kirjoittaessani alkoi yhteys taas toimia, keltainen valo paloi ehkä 15 minuuttia. Arvelen että voi katketa uudelleen tänään tai hu.
    Jani K