Netti nopeus

Hei! Minulla on tämmöinen huawei b715 reititin ja se on kyllä todella hidas nopeustestit parhaillaan ehkä 20mpbs ja pingi aina ethernetilläkin jotain 40-50 käsitykseni mukaan pitäisi olla nopeampi, mitä tehdä?

Kommentit

• Selvittää mitä taajuuksia on lähimastossa, mahdollisesti lukita johonkin/joihinkin (Ettei vaihda huonompaan mastoon), katsoa yhteyden arvoja, siirtää modeemin paikkaan ja mahdollisesti ulkoantenneja hankkia.

Aina jää se mahdollisuus, että tolppa on tukossa, mutta silloin pitäisi ainakin johonkin kellon aikaan tulla kyllä nopeammin.
    JJJ
  • Miten selvitän mitä taajuuksia on lähimaastossa ja tarkoitatko siis näitä kanavia
    Leevi
  • Tuolta:
    https://www.cellmapper.net/map?lang=fi

Valitset vasemmalta oikean operaattorin ja katson kartalta itseäsi lähinnä olevan maston. B715 tiedoista (nettihallinnassa), näkee maston mihin se on yhdistänyt ja taajuuden (vain yhden, eli päätaajuuden.)
    JJJ
  • Mulla on nyt 2 kpl noita B715 modeemeja, juuri kokeilin ("50megainen liittymä"). Tolpalle on matkaa 3.2 km Siellä on 800+1800MHz.

- Sisällä pupunkorvilla antaa toinen 22/6 Mbps

- Toinen Kahdella Iskran ulkoisella P56 antennilla 48/24 Mbps

Ankkuri taajuudeksi molemmat napanneet tuon 1800 MHz, joka selittänee huonoa uppia sisätiloissa olleelta modeemilta.
    JJJ
  • Löysin lähimmän antennin siinä oli sen bands ja id eli mitä minun pitää nyt siis vaihtaa asetuksista sori olen täysi amatööri
    Leevi
  • Mitä bandejä siinä mastossa on? Tuo Id.pitäisi löytyä modeemin hallinnasta, nii n tietää että on siihen yhdistänyt, samasta paikasta voisit katsoa yhteyden arvot

192.168.1.1/ Tuonne kirjaudut -> Lisäasetukset -> Järjestelmä ->laitteen tiedot kohta, sieltä lopusta:
    RSRQ (dB)

RSRP (dBm)

SINR

Kaista

JJJ
  • Rsrq - 13db
    Rsrp - 82dbm
    Sinr 5db
    Kaista lte 1800mhz
    Leevi
  • Suurinpiirtein samoja arvoja on itsellä noiden ulkoantennien kanssa. Sisäantennilla paljon huonommat. (1800 MHz taajuulta juurikin). Ainostaan RSRQ on vähän parempi itselläni 8-9 db, eli häiriöitä on vähemmän signaalissa.

En tiedä selittääkö se yksinään tuota nopeus eroa. Tietysti itselläni on apuna 800MHz taajuus tolpassa, mutta oletan niin olevan sielläkin. Näetkö onko siinä mastossasi myös B20 (Tai mahdollisesti jotain muitakin)?

Tuolta voi taulukoista katsella mitä nuo arvot käytännössä tarkoittaa:
    https://www.taisto.org/Mobiiliverkkotekniikka

Aktivoituuko CA, eli useampi taajuus samaan aikaan on toiminnassa, näet sen etusivulla, kun kuormitat, eli lataat jotain tai teet vaikka nopeustestiä, ilman kuormitusta sitä ei pidäkkään olla käytössä.

Eli tuossa alussa pitää näkyä 4G+ symbooli kuormittaessa: