Netti pätkii aamuöisin.

Minulla on kotonani lämpötila/kosteus-mittari NODEMCU:lla toteutettuna joka lähettää kerran minuutissa serverille tiedot.

Olen huomannut nyt että useampana päivänä, noin kerran-pari viikossa, ei ole tiedon lähettäminen mennyt perille noin 2-4h tunnin aikana. Käppyröissä näkyy selkeä aukko yleensä klo 05-06 tienoilla. Katkot alkavat minuutilleen tasatunnein. Esim. maanantaina 30.11.2020 yhteys on katkennut 06:00 ja jatkunut 09:30.

Liittymä on Welhon tarjoama taloyhtiönetti ethernetillä. Onko nämä jotain "huoltokatkoja" vai pitääkö tässä alkaa tekemään tarkempaa vianpaikannusta omista laitteista? Tätä ei siis tapahdu joka päivä, mutta joka viikko.

Kommentit

 • Päivitys: Kyselin naapureilta ja muillakin ollut vastaavanlaista ongelmaa aamuöisin.
 • Jos katkokset tapahtuvat joka viikko ja kerran pari viikossa ei kyse ole ainakaan huoltotöistä. Tasatunnein tapahtuva katkos voisi kuitenkin kieliä jostain automaatiosta, mahdollisesti taloyhtiön laitetilassa.

  Kun vika ilmenee myös talon muilla asukkailla niin tästä kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluun p.044 144 044 niin pääsemme tarvittaessa yhdessä teknisen tukemme kanssa selvittämään taloyhtiön kytkimen tilaa tarkemmin
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Katso ONKO liikennettä paljon, jos on Suosittelen jakamaan verkon lohkoihin, esim mittarit valot, tv jne. F-secure toimii tällöin paremmin
  Syy ei ole tiedossa tarkalleen. mutta toimii, yhteys ei välttämättä poikki vaan f-secure jumissa siis pilvi.
 • Liikennettä ei ole paljoa vaan käytännössä tuo yksi laite joka lähettää yhden kerran minuutissa todalla pienen määrän dataa.

  F-Secure ei ole käytössä missään muodossa.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.