Netti toimii vain osittain.

Reititin jakaa netin piuhan kautta vieressä olevaan televisioon, mutta ei langattomasti talouden muihin laitteisiin. Signaali on voimakas ja näkyy, mutta netti ei tule perille.
Toni Oksanen

Kommentit

• Kannattaisko resetoida modeemi tai katsoa sen asetukset.
    PW
  • Tarkista niin paljon asioita kuin pystyt.

Laita ensin sama laite piuhalla reitittimeen ja totea yhteys toimivaksi, sitten irroita laite ja katso saako langattomasti vielä yhteyden.

Varmista, että olet yrittämässä juuri siihen langattomaan verkkoon, jota reititin jakaa (etkä esim naapurin).

Oletko laittanut langattomaan verkkoon salasanan? Onkohan laitteesi tallentanut tähän verkkoon liittyen jonkun väärän (vanhan?) salasanan. Voit kokeilla myös laittaa hetkeksi langattomasta salasanan pois päältä. Vastaavasti jotkut laitteet eivät suostu ottamaan yhteyttä liian heikosti suojattuun (tai suojaamattomaan) langattomaan verkkoon vaikka sen näkisivätkin. Eikö millään laitteella toimi tämä langaton verkko? Onko jokin niistä sellainen joka osaisi sanoa edes englanniksi pienintäkään virheilmoitusta?

Kirjaudu reitittimen hallintapaneelin ja katso onko siellä jotain lokia, joka näyttää liittyneitä laitteita tai liittymisyrityksiä. Täältä voi löytyä jokin vihje miksi ei toimi.

Mitä muuten tarkoittaa "netti ei tule perille"? Saako laite reitittimeltä IP-osoitteen? (Onko reititin reitittävässä tilassa, eikä siltaavana?) Voiko laite pingata reititintä? Pääseekö laitteelta reitittimen hallintapaneeliin? Voiko laite pingata Internetissä olevaa palvelinta IP-osoitteella (esim Googlen nimipalvelinta: ping 8.8.8.8)?

yxWaan