Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Nettiliittymä vaihdettiin nopeampaan, nopeus hitaampi?

Moi, vaihdettiin tässä pari päivää sitten DNA 4G liittymästä(en ihan varma mistä) DNA 4G Nopea Rajattomaan, ja nettinopeus (lataus) on noin 0,99 mbps Ookla Speedtestin mukaan. Vanhalla liittymällä (hitaammalla sopimuksen mukaan) vauhti kulki siinä kolmen ja viiden paikkeilla.

Kommentit

 • Ei noitten 4G liittymien vaihto "nopeampaan" mihinkään vaikuta, ellei vanha kolkuttele sen maksiminopeutta. Se liittymä vaikuttaa vaan nopeuden rajaamiseen maksimipäässä ja alapäässä ne toimii täysin samallailla siihen ilmoitettuun maksimiin asti.

  Jos ei ole modeemi vaihtunut samalla (ja taajuus esim sen mukana), samalla nopeudella ne toimii, joten olisiko vaan mittaus ajankohdassa eroa?
 • Mielestäni nykyinen asiakkaiden pettäminen pitäisi saada loppumaan.
  Syy hitaisiin nopeuksiin on tukiaseman kapasiteetin riittämättömyys.
  Se että kerrotaan 5 Mbit/s latusnopeusen olevan riittävä kaikilla liittymätyypeillä (näin tullee olemaan myös 5G:n osalla), ei ole hyväksyttävää.
  Operaattorin pitäisi määritellä hyväksyttävä nopeus liittymän maksiminopeuteen nähden, esim. 50 % maksiminopeudesta ja laajentaa verkkoaan, jos se ei täyty.
 • Samaa mieltä PW:n kanssa tuo on törkeää markkinointia ja suoranaista kusetusta.

  Tänään kävin taas mittailemassa yhdessä vuokratalossani 4G-nettiä ja 44/20 megaa tuli aamupäivällä. Illalla ei pysty katsomaan kunnolla edes tallenteita DNA TV-pilvestä (joka ei vie edes paljon kaistaa) kun netti heittelee jossain 0.5-5 megassa. Ei todellakaan auta vaikka pääsääntöisesti on yli 5 megaa, kun illalla ei toimi kunnolla ja ainakaan tietokonetta ei voi samaan aikaan käyttää, kun pilvitallenteita katsoo.

  Ei pitäisi olla noin surkeasti asiat. Ja tuollakin on 2ulkoista suunta-antennia ym, että yritetty on, mutta tolpasta loppuu ruuhka-aikana vaan potku...

  Todella harvalle on hyötyä yli 50 megasesta liittymästä, kun pääsääntöisesti on nopeus aina alle. DNA ei taida vaan myydä enää edes noita 50 megasia, vaan kaikki on jotain hyper nopeita lupausliittymiä... Tosin sekin on ihan sama jos hitaimmanliittymän hinta on mikä on ja halvempaa ei ole tarjolla.
 • Melkoista yleistämistä mutta mitäpä muutakaan odottaa kun netissä saa huutaa mitä vain eikä äiskä oo antamassa tukkapöllyä.

  Itsellä 50mbps liittymällä kyllä syntyisi harmaita hiuksia. Tällä hetkellä 300mbps on ihan hyvä raja, yleensä nopeus on jossai 200mbps hujakoilla.
 • No ole onnellinen että olet lähes ainoa käyttäjä siinä tukiasemassa, niin tollanen nopeus on mahdollista, mutta otappa auto alle ja lähde kiertämään suomea, useimmissa paikoissa saa haaveilla tollasista nopeuksista ja se on fakta.
 • Tässä oli kyse mobiililiittymästä.
 • Moi Veikka!

  Auttaako ensiapuna, jos käynnistät puhelimen uudelleen? Liittymätyypin vaihdosta tuon hidastelun ei pitäisi johtua, mutta jos yhteys ei edelleenkään lähde toimimaan liukkaammin, voidaan tilannetta selvittää tarkemmin asiakaspalvelumme vikapäivystyksessä numerossa 0800 300 500.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Moi!

  Samaa vikaa täälläkin... myyjä lupasi nopeamman ja halvemman liittymän (Huawein mokkula + supernetti 4G).
  Halvempi on kyllä tullut ja se on ihan susi: dna:n omalla nopeusmittarilla 1/30 kun vanha oli jatkuvasti 80-90/jotakin.
  Joten missäs viipyy se nopeampi liittymä, ilmeisesti niitä pitääkin olla kaksi??

  Jo ensimmäisessä vaiheessa oli ongelmia, rekisteröinti ei meinannut toimia millään. Asiakaspalvelu vastasi silloin ja "paras" kommentti oli että "odotas vähän, ei se heti toimi täydellä nopeudella.." Voi luoja! Kauanko pitää odottaa??!?!??!

  Ns. "Asiakaspalvelu" ei enää vastaa, laitettu viestiä moneen kertaan. Puhelinpalveluun on ihan turha soittaa.

  Väsyttää tuommonen kusetusmeininki ja toisaalta v***tuttaa kun meni uskomaan tuohon myyjän lupaukseen... "meillä on uusi masto ihan siinä sun vieressä". Tuskinpa vain.


 • Ihmetyttää nämä dna:n(varmaat muutkin tekevät) kun kaupataan 50M tilalle 300M ja luvataan nopeuden nousemista. Itselläni 50M toimi n.10-30M välillä, iltaisin tottakai hitaammin. As.palvelu kauppasi uuden modeemin ja 300M liittymän, modeemin piti olla tässä melkein se ratkaisevampi juttu. Noh, tuplasti kalliimpi liittymä toimii 20-30M nopeudella, joten lähtee takaisin 30pv tyytyväisyyslupauksen ansiosta.
 • Näinköhän 5G:n kanssa käy samoin :-(
 • Onko tämä hyväksyttävä nopeus DNA:n mielestä 17:20 perjantai iltapäivänä???

 • Veikka, oletko maksanut dna:n laskusi? Jos olet, niin dna vähät välittää sun nopeuksista. Jos et ole, niin välittävät vielä vähemmän koska kaikki tarmo menee siihen että saavat sut maksamaan laskusi.

  Kuten aiemmin sanoin, väsyttää tuommoinen kusetus. Dna:lla vikaa haetaan aina muualta kuin omista vehkeistä. Asiakaspalvelun raukat ovat pihalla kuin tampoonin narut eikä "asiantuntijaa" kiinnosta senkään vertaa.

  Kohta tulee viikko täyteen asiakaspalveluun laitetuista viesteistä eikä vastausta/yhteydenottoa ole kuulunut. Mutta en kyllä maksa laskuakaan, sen olen myös ilmoittanut laittamissani viesteissä.

  Joten pieni veikkaus pystyyn, kumpaan reagoidaan nopeammin:

  A) asiakaspalveluun menneisiin palautteisiin/yhteydenottopyyntöihin/vikailmoituksiin
  B) maksamattomaan laskuun


  "Huono, huonompi, dna"
 • Kyllä samasta tolpasta samalla taajuudella pitää tulla liittymätyypistä riippumatta samalla nopeudella. Siis vain max nopeuteen vaikuttaa liittymä.

  Joten joku muu on samalla muuttunut, jos modeemi, niin kannattaa katsoa mitä taajuutta se käyttää ja vaikkei näkisikään mikä on mahdollinen toinen taajuus sallia niiden käyttö kuitenkin.
 • Minulle kaupattiin 300Mbps 4G liittymä, kun vanha 150Mbps 4G sopimus oli umpeutumassa.
  Nopeus on kuitenkin sama. On se kummallista että liittymät myydään eri hinnoilla ja eri nopeudeilla ja silti nopeus on sama? "Joo, mutta se Mbps on vain teoreettinen nopeus" Saa**na,Teoreettinen nopeus vois vaikka olla mitä ja hinta vaikka mitä mutta maksiminopeuksissa ei ole eroa??? "Vähän" harhaanjohtava???
 • Tossa vielä speedtestit Telian 150Mbps liittymällä (työpuhelimessa) versus DNA 300Mbps liittymällä(Mokkulassa ZTE MF286) Lukittu 4G ja 1800Mhz taajudelle.
 • Mitä jos poistat taajuuslukituksen ZTE:stä, kun näyttää olevan LTE Cat.6 laite, joten miten lie toteutettu lukitus, mutta voi olla ettei osaa silloin käyttää toista taajuutta rinnalla (Jos tolpassa useampia löytyy ja tuki CA:lle). Vaikkakin nopeus on hyvää luokkaa jokatapauksessa...
 • Lisäksi puhelimen Wlan voi vaikuttaa nopeuteen, mittaa mieluummin tietokoneella ja langalla.
 • 4G taajuuden lukitus yhdelle taajuudelle estää pääsyn nopeimpiin nopeuksiin vaikka laite ja tukiasema näitä tukisikin. CA yhteydellä (puhelimissa 4G+) laite yhdistää useamman taajuuden tukiasemasta ja näin saavutetaan nopeammat latausnopeudet, joten lukituksen poistamista kannattaa myös kokeilla jos asut muuten hyvällä kuuluvuusalueella
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • DNA:lta tuli ohjeet että pitää valita just se 1800Mhz?? Vähän niinkuin lääkärit täällä paikallisessa TK:ssa. Toinen sanoo että syö Anitbiootteja ja toinen sanoo mene Röntgenkuvaukseen :-) Hyvää Päivää
 • Jaahans, sensuuri iski. Lauantaina kirjoittamani viesti on hävinnyt...
  Kerroin vain että asiakaspalvelusta otettiin yhteyttä sähköpostin kautta. Ja kun viestit tuntui kulkevan aika nopeaan (vastattiin jopa saman päivän aikana) niin kysyinpä sitten siitä myyjän kertomasta "uudesta mastosta". Ja siihen loppui vastaukset. He-he. Nyt on mennyt 4 päivää eikä vastausta ole tullut. Eli näin ollen tulkitsen että myyjä valehteli.

  Sairasta ja surullista että kauppaa pitää tehdä noin räikeästi valehtelemalla. Väkisinkin tulee mieleen autokauppiaat menneiltä vuosikymmeniltä.

 • Tai sitten käyt Specsaversilla ja huomaat että tuon viestisi jälkeen on tullut muitakin viestejä, ja se on edelleen läydettävissä. Katso Cellmapperista dna-mastot.
 • Hei "Asiakas 1M".
  14.12. kirjoittamani viesti näkyy, 21.12 kirjoitettu ei näy.
  Ja asiakaspalvelusta tuli viesti:

  "
  Täytyy kyllä myöntää, että nyt en osaa sanoa mitä tietoa myyjä on katsonut tuon uuden maston osalta, Iisalmen keskustan tukiasemamme kun otettu kaikki käyttöön vuonna 2016.
  "

  Päätän tämän keskustelun osaltani tähän.


Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.