Nettiliittymän käyttö ulkomailla

Alkukesästä palveluneuvojanne kertoi, että Dna:n nettiliittymää ei voi vielä käyttää tabletilla tm. ulkomailla. Hän kuitenkin vihjaisi,että asiaan olisi tulossa syyskuussa muutos. Onko tullut?

Kommentit

• Hei, aivan kaikki DNA Liikkuva Laajakaista -liittymät eivät toimi ulkomailla. Joissain vanhemmissa liittymissä käyttö ulkomailla on mahdollista avata, joten jos sinulla on jo meiltä DNA Liikkuva Laajakaista -liittymä, voit tarvittaessa asiakaspalvelustamme tiedustella onko liittymässäsi tätä mahdollisuutta. Jos on, niin käyttö ulkomailla veloitetaan käytetyn datamäärän perusteella.

Uusmyynnissä on liittymiä, joilla netti toimii myös ulkomailla. DNA Matkanetti 4G Max ja DNA Matkanetti 4G Super -liittymissä kuukausimaksuun kuuluu myös EU -datapaketit. Lisätiedot löydät osoitteesta https://kauppa4.dna.fi/nettimukaan
    DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Mites lähtevä posti kännykästä, toimiiko EU-datapaketeilla myös EU:ssa ja millä asetuksilla?
  • Sähköpostit käyttävät mobiilidataa kuten muutkin puhelimen sovellukset, eikä asetuksia pitäisi tarvita vaihtaa ulkomaille lähtiessä, kunhan tiedonsiirron muuten sallii puhelimen asetuksista
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Eli mitkähän ovat siis Espanjassa toimivan DNA:n smtp-serverin tiedot?
  • Tuossa kannattaa kokeilla ihan tavallisia sähköpostiasetuksia: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/sahkoposti-asetukset-puhelimeen/#c2105439
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Toimiiko rajaton 4G puhelimen netti Lontoossa, ja mitä sen käyttäminen maksaa
  • Hei Markku!

Hintatiedot löydät täältä Iso-Britannian tiedoilla. Netti toimii kyllä normaalisti EU-perusmaksulla 0,0057 €/Mt. Tuosta datapaketin ylittävästä käytöstä veloitetaan EU-lisämaksu 0,0074 €/Mt.
    DNA Ilkka palveluasiantuntija
  • Hei
    Tuleeko Kroatiassa ylimääräisiä kustannuksia netin käytöstä, liittymä on DNA rajaton?
  • Hei Katri, Kroatia kuuluu EU-roamingin piiriin: https://www.dna.fi/euroaming
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Olin Espanjassa 8-15 pv. netti ei toiminut missään. Hotellissa oli Wifi missä toimi puhelin, s-posti ja kuulemma Facebook
    Suuremmalla osalla ihmisistä toimi kaikki. !! Yrittivät laittaa myös minun nettiäni toimimaan. Onko kyse vain teistä Edellisellä operaattorilla toimi kaikki ihan normaalisti. Ei tarvinnut tehdä mitään. Maahan tullessa vaihtoi itse kaikki tarvittava teknilliset asetukset. Monia ulkomaa reissuja tehneenäni, harmitti todella paljon. Olisin tarvinnut kartta toimintoja sekä puhelimen käyttöä muuallakin kuin hotellissa Thaimaassa Malesiassa Italiassa Espanjassa Tunisiassa monissa muissakin maissa käyneenä. Olen aina päässyt mihin vain, toisella operaattorilla. Suomeen tullessa alkoi toimimaan vasta kotona. Lentokentällä ei toiminut  eikä linja-autossa.  Vaihtaessani teidän operaattorille,  ajattelin teillä toimivan kaikki. Olen todella pettynyt. Mistä on kysymys. Siis kysymys ei koskenut rahallista puolta. Eikä mitään muutakaan asiaa. Ystävällisin terveisin

• Hei Anne!

Suosittelen tässä tapauksessa olemaan suoraan asiakaspalveluumme yhteydessä niin saadaan katsottua onko liittymällä esim. verkkovierailuesto aktiivisena vai mistä liittymän toimimattomuus olisi voinut johtua, kiitos.

Asiakaspalvelu 044 144 044
    ma-pe klo 8-18
    la klo 9-16.30

Sähköisen yhteydenottolomakkeen ja chatin löydät sivulta https://www.dna.fi/yhteystiedot

DNA Hanna palveluasiantuntija
  • Olen lähdössä Saksaan, pitääkö minun ottaa mobiilidata pois päältä vai mitä minun oikein pitäisi tehdä? Voinko käyttää nettiä huoletta vai tuleeko se kalliiksi?
  • Moi Julia,

Kaikesta matkaviestinnästä laskutetaan EU/ETA-alueella aina vähintään kotimaan hinta. Kotimaan hinta on se liittymätyyppikohtainen yksikköhinta soitetuista puheluista, lähetetyistä viesteistä ja tiedonsiirrosta, jonka asiakas maksaa matkaviestinnästä kotimaassa.
    Käyttö- ja matkustusmäärästä riippuen kotimaan hinnan lisäksi voidaan veloittaa EU-perusmaksua tai EU-lisämaksua. 1.1.2019 alkaen EU-perusmaksu ja EU-lisämaksu ovat yhtä suuria: 0,0056 euroa megatavulta eli 5,6 euroa gigatavulta.

Kannattaa tutustua ulkomaan käyttöön ja hinnoitteluun tarkemmin täällä.
    DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija