Etsimäsi kommentti on joko siirretty toiseen keskusteluun tai poistettu kokonaan.

Nettiyhteys Malminkatu 22

Sivustonne tarjoaa yhteydeksi Valokuitu Plus x -malleja, olemassa olevaa EPC3825 kaapelimodomia ei siis voine käyttää?


Hannu Heiskanen Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

 • Valokaapeli Plus liittymään ei tuo modeemi käy.
  Taloyhtiölaajakaistassa tuo modeemi toimii 10/2 Mbit/s nopeudella, vaikka taloyhtiön sopimus olisi Valokaapel Plus sopimus.
  Jos sinulla on oleva yhteys pääkaupunkiseudulla, jossa tuo modeemi toimii, niin se nettiliittymä toimii myös Malminkadulla tuolla modeemilla.
  Tuolloin ei ole pakko vaihtaa Valokaapeli Plus liittymään.

  PW
 • Hyvinhän toi Cisco EPC 3825 modeemi toimii vielä 100/10M
  Taloyhtiö liittymässä.
  Että ei tarvii vaihtaa valokuituun,jos ei halua vielä nopeampaa liittymää.

  https://imgur.com/a/0XRjBQt


  Tombstone
 • Taloyhtiön sopimus on vanhaa mallia (taloyhtiö Welhokaista 100) - ei Valokuitu Plus, joten toki siinä toimii 350 Mbit/s asti.
  PW
 • Hei Hannu,

  Suosittelemme kaikkiin yhteyksiin käytettäväksi DNA Valokuitu Plus -modeemia jotta yhteys toimii parhaalla mahdollisella tavalla.
  Voit toki ottaa perus taloyhtiölaajakaistaan tai lisänopeuteen käyttöösi myös tuon EPC 3825 modeemin, Valokuitu Plus -laajakaistaan se ei sen sijaan ole sopiva laite.
  DNA Hanna-Mari palveluneuvoja
 • Kauppa se on mikä kannattaa! Asiakkan on syytä harkita asiaa omien tarpeittensa kannalta.
  PW
 • Minulla oli aikoinaan vanhan mallinen liittymä ja siinä nopeutena 350 Mbit/s. Oleellista nopeuseroa en huomannut, kun siirryin Valokaapeli Plus 1 Gbit/s yhteyteen.
  Kun yhteys muuttui Talyhtiölaajakaistaksi n. 2,5 kk sitten, niin olen aamuisissa mittauksissa todennut lähetysnopeuden hieman tippuneen [n. -(1-2) Mbit/s].
  Iltaisin nopeudet ovat oleelisesti aikaisempaa huonommat, mutta kuitenkin lupausten rajoissa.
  Onko taloyhtiölajakaistassa jotain eroa nopeuksien suhteen suoraan (ei taloyhtiölaajakaista) yhteyteen verrattuna?
  PW
 • PW, eihän tuo silloin täytä ns. "nopeuslupausta" (minimi 400/70M). Toisaalta en yhtään ihmettele, jos talon liityntäverkkoa ei ole päivitetty vastaavasti esim. liittämällä kiinteistö suoraan valokuituun. Kuorman noustessa nopeudet tippuvat aina. Käytännössä taidetaan mennä "kokeillaan kepillä jäätä -periaatteella" noissa.

  Meilläkin on nykyisin sivujen mukaan tämä valokuitu plus, vaikka talo ollut kiinni alueen koaksiaaliverkossa vuodesta -90. 2015 tehtiin talosopimus ja mikään ei muuten ole muuttunut, mutta oletettavasti (?) runkoverkossa riittää kapasiteettia, joten voimme tilata myös 1 Gbit/s nopeuksisia liittymiä muutoksen jälkeen. En tosin usko hetkeäkään, että toimisi edes tuolla 400M nopeudella,..
  Nopeus 100/10 ollut mittareiden mukaan täysin sama tuon 3 vuotta. Hinnat ovat tuplakaistoissa muuttuneet ja ne on paketoitu eri tavalla. Myytävät lisänopeudet ovat nyt 100M, 200M ja 1 G kiinteässä verkossa (vanhassa 100 ja 350M).
  Miksiköhän pelkässä kiinteässä yhteydessä on tyytyväisyystakuu 30 vrk, mutta tuplakaistassa ei? PW, en ymmärtänyt viimeistä kysymystäsi?
  jpuh
 • Lähetysnopeus on muuttunut  98 Mbit/s.sta 96 Mbit/s, joten kyllä nopeuslupaus täyttyy - sitä tulla merkinnällä tarkoitin.
  Viimeisellä kysymyksellä tarkoitin, että jos en ota taloyhtiölaajakaistaa, vaan jatkan nykyisellä laajakaistaalla tai vaihtoehtoisesti siirryn taloyhtiölaajakaistaan, niin ovatko nuo täysin samoja yhteyksiä, vai onko taloyhtiölaajakaistaan varattu vain tietty määrä kapasiteettiä, joka olisi erillään tavallisten liittymien kapasiteetistä.
  PW
 • Ei ole varattu. Tietääkseni segmentin koon mukaan mennään eli mitä pienempi segmentti ja vähemmän modeemeja syömässä kaistaa sen nopeampaa saadaan ulos (nopeuden vaihtelu pienenee?). Paras koko on tietysti oma kuitumuunnin, josta saadaan kuristettua juuri haluttu nopeus ulos. Alueelliset verkot ovat niitä vanhoja jäänteitä, jotka korvataan yleensä kerrostalon remontoinnin yhteydessä kahdella erillisellä kuitumuuntimella (tv ja data) taloyhtiön tähtipisteessä. Eri operaattoreilla se menee vähän eri lailla tuo toteutus, muuta yleensä docsista ei enää silloin käytetä vaan siirrytään suoraan ethernet-toteutukseen sisäverkon osalta (tai kuitukotiin pienemmissä kohteissa).
  jpuh
 • OK! Kiitos vastuksestasi.
  Minulla on vähän eri käsitys kuitumuuntimesta.
  Jos kiinteistön remontin yhteydessä TV ja Data erotetaan omiin verkkoihinsa, niin ei silloin operaattori vaihda kiinteistöön tulevia kupareita kuiduksi.
  Kuitumuuntimella sovitetaan yksimuotokuitu monimuotokuituun, jos päätelaite on toteutettu monimuotokuituliitännällä.
  PW

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.