Nettiyhteys pätkii

Moikka, Viikon verran huomannut että pingi nousee yhtäkkiä lähelle 300. Kestää muutaman 10 sekunnin ajan. Mistähän mahtaa olla kysymys? Boksina Sagecom 3686v2 Nettiyhteys siis 400/50 Kokeilin jo käyttää virrat pois nettiboksista mutta ei ollut apua...Mitähän muuta kannattais kokeilla?

Kommentit

• Muutaman minuutin odottelun jälkeen

Lauri
  • Hei Lauri!

Esiintyykö tätä viiveen heittelyä siis useinkin ja vaikuttaako se merkittävästi yhteyden toimivuuteen?

Aluksi kannattaa ainakin kokeilla kytkeä päätelaite kiinteästi modeemiin mikäli vain mahdollista. Kattavasti vinkkejä ja ohjeita yhteysongelmiin löytyy myös sivuiltamme https://www.dna.fi/tuki-netti ja https://www.dna.fi/tuki-wifi.

Modeemin käyttöohjeissa lisäksi kerrottu miten asetuksien avulla pystyy tekemään parannuksia yhteyden toimivuuteen, nämä kannattaa myös käydä läpi. Ennen asetuksien muuttamista suosittelen vielä palauttamaan modeemin tehdasasetuksille. Ohjeet löydät täältä: https://www.dna.fi/dna-valokuitu-plus-modeemi-f-3686acv2-kaapelitalouksiin#asetukset
    DNA Hanna palveluasiantuntija
  • Nyt ainakin 2 viikon aikana joka ilta kerran tai kaks, Vaikuttaa niin että jos katsoo vaikka jotain striimiä niin se menee poikki ja pelatessa netissä peli alkaa tökkiä pahemman kerran, Kone on siis kiinteästi rj45 johdolla nettiboksissa kiinni ja mitään asetuksia ei ole muutettu. Täytyy kokeilla palauttaa nuo tehdasasetukset joskos siitä olisi jotain apuja.
    Lauri

• Ei liene tällainenkaan käyttäytyminen kunnon liitännälle tyypillistä? V2 tässäkin tapauksessa.
    Petri Nieminen
  • Itse itseäni kommentoin: tuo ed. viestissä esitetty lokijuttu ei oikein toimi netin päälläolon seurantaan, kun joka kerta PCn herätessä lepotilasta tulee tuo "No internet connection" lokiin. Ja kun muutaman sekunnin perästä nettiyhteys taas käynnistyy, niin tulee tuo "Online". PC pitäisi jättää tilaan, jossa se ei mene lainkaan lepotilaan, jos tätä selainlaajennusta seurantaan käyttää.
    Petri Nieminen