nettiyhteys pätkii iltaisin

livestriimi on lakanut pätkiä joka ilta puoli viiden jälkeen melkein viikon ajan. käytössäni on kaksi eri mokkulaa ja pätkiminen alkaa molemmilla. lisäksi pätkiminen alkaa kahdessa eri paikassa, jotka ovat n. 10 km etäisyydellä toisistaa (Kaarinan keskustassa ja Vaalassa Turun rajalla). mikä on vialla?
Anne-Marie Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Anne-Marie!

Tässä tapauksessa vika voi mahdollisesti olla myös livestriimin tarjoajan päässä. Toimiiko netti tai muut livestriimit tuolloin normaalisti?
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • lähetyspää toimii. livestriimiin liitty chat. olen kysynyt chatissä onko muilla huono striimi. ei ole kuulemma. ongelma on minulla.

Anne-Marie Elo
  • Mitä nopeuksia saat näihin aikoihin kun yhteys alkaa pätkiä? https://www.dna.fi/nopeustesti
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • mittasin nopeuden kaksi iltaa sitten ja uudelleen juuri nyt, kun striimi on toiminut pätkimättä koko aamun. näyttää siltä että nyt yhteys on jopa hitaampi kuin toissapäivän iltana!
    Anne-Marie Elo
  • Tuo on kyllä hyvä yhteys 4G laajakaistalta ja latausnopeus riittää hyvin HD-streaminkin pyörittämiseen, joten ainakaan pätkimisen ei pitäisi johtua yhteysnopeudesta
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Jos se streami on päällä nopeusmittausta tehdessä, niin se nopeus pitää lisätä tuohon mittautulokseen (teoriassa.).

Jos kyse jostain isosta kuten Youtuben streamistä, niin se kyllä toimii noilla nopeuksilla mennentullen. Laatua siitäkin voi pienentää jo katsoo jotain 4K-kuvaa (vaikka vahingossa). Ei oikein nettiongelmalta kyllä vaikuta tämä.
    JJJ
  • striimi oli päällä kumpaakin mittausta tehdessä. se on Youtubessa menevä linnunpesäkamera:
    https://www.youtube.com/watch?v=xQu9kZeQtZ0

nauhoitan sitä Potplayer-nimisellä ohjelmalla ja parhaalla laadulla mitä saan. eihän sieltä tähän aikaan vuodesta illalla tietty pimeässä mitään näe, mutta jos ongelma jatkuu kevätpuolelle niin alkais näkyä ja sitten harmittaa.

Anne-Marie Elo
  • Mildan ja Raimiksen pesältä tuleva streami on max FullHD (1080p), veikkaan, että 3-5 megaa lähetyksen bittivirta. Itse lähetän Youtubeen 1080p kuvaa 4 Megan bitratella, eli on tuossa paljon varaa sinullakin netissä, joten jostain muusta pätkiminen johtuu. Alemmilla kuvalaaduilla tulee pätkimättä vieläkin alhaisemmalla nopeudella.

Katsoppa koneen tehonkulutus tallennuksessa (Tehtävienhallinnasta), jospa se kyykyttää laitetta ja siksi pätkii, kun prosessori huutaa hoosiannaa (tai muisti on täynnä kokoajan)...
    JJJ
  • otin task managerin tiedot ylös nyt. saapas nähdä alkaako tökkiminen illemmalla. otan sitten uudet lukemat.
    Firefox siellä näyttää ottavan muistia about 2x niin paljon kuin Potplayer. P-player näkyy vievän n. 1/4 CPU-ajasta. otsikko rivillä CPU-prosentti heittelee alle 50 % lukemissa (tarkoittaako kok.kulutusta CPU-kapasiteetista?)

Anne-Marie Elo
  • 17:05 stream alkoi tökkiä taas. se on - off suunnilleen 50-60 %. taks managerin luvuissa ei mielestäni ole oleellista eroa.
    Anne-Marie Elo
  • Kyllä siellä sitten koneessa resursseja riittää tuohon videon pyörittämiseen ja tallentamiseen, ei sekään pitäisi sitten olla se ongelma. Erikoista touhua. Kokeileppa vielä mitata nettiä kun tökkii, vai onko se tuon 16 megaa silloin juuri?

Voit myös kokeilla toisella selaimella, jos sillä toimisi sujuvammin.
    JJJ
  • Tuo striimi on jysähtänyt 18.59.35 aikaan. Sen jälkeen ei toimi sitten täälläkään tietenkään.
    JJJ
  • joo, se stream pistetään poikki seitsemältä illalla ja käynnistetään aamulla seitsemältä. siinä välissä se ei lähetä. tarkoitus on säästää energiaa. siellä on aurinkopaneelit eikä ne tähän aikaan vuodesta paljoa hyrrää. varaenergiana on metanolipolttokenno mutta se on tällä hetkellä epäkunnossa.
    Anne-Marie Elo
  • sama juttu taas kuin edellisinäkin iltoina: 16:48 yhteys alkoi pätkiä kahdella eri mokkulalla ja kahdella eri tietokoneella.
    Anne-Marie Elo
  • ... ja taas sama juttu kuin edellisinä iltoina. nyt varmuuden vuoksi updeittasin sen Potplayer-ohjelma, mutta uusin versio ei saanut napattua striimiä yhtään paremmin. toiset katsojat Latviassa ovat saaneet häiriötöntä striimiä.

Anne-Marie Elo
  • häiriöt alkoivat eilen illalla kuten joka ilta yli viikon ajan) klo 16:39 jatkuivat koko illan. muut katselijat muualla Euroopassa eivät näe lähetyksessä vikaa.
    tämä seuraamani livekamera oli poikkeuksellisesti käynnissä koko viime yön. 23:06 häiriöt loppuivat. sen jälkeen niitä tuli hetkellisesti vielä pari kertaa ja 00:20 jälkeen niitä ei ollut enää lainkaan.
    jokin täkäläinen ilmiö tuottaa häiriötä nettiyhteydelleni.
    Anne-Marie Elo
  • Ompa hassua. Näyttääkö se netin nopeus kuitenkin edelleen noita +15 megan lukemia, kun pätkiminen alkaa? Toi youtube kuva ei kyllä tarvi kun sen 5 megaa varmaan parhaimmillaankin, joten pitäisi kyllä noilla nopeuksilla toimia.

Onko siellä teillä muita käyttäjiä samaan aikaan samassa netissä kanssasi, joilla voisi olla suuri netin kulutus samaan aikaan?
    JJJ
  • ei tällä samallla routerilla ole muita kuin mun tietokone. toisella routerilla meidän huushollissa on kaksi tietokonetta, joista toinen ei vastaanota striimiä, muutamia sähköposteja vain silloin tällöin. molemmat routerit kärsivät samasta ongelmasta: hiukan ennen iltaviittä striimi alkaa pätkiä.
    tein nopeustestin. ei näytä heikolta, mutta silti striimi tulee pätkissä

alla kuva, joka havainnollistaa sitä striimiä, jota vastaanotan. kuvassa on hiukan vajaa 18 min. siniset pätkät osoitttavat sitä osaa nauhoituksesta kun striimi tulee perille. valkoisissa väleissä on tauko. niinkuin näkyy striimi on enemmän off kuin on. melkein alkaa kohta harmittaa.

Anne-Marie Elo
  • taas n. puoli yhdeltä yöllä striimi alkoi normalisoitua ja 00:44 jälkeen katkoja ei ole ollut.
    jokin sitä lähetystehoa imuroi näillä seuduin niin ettei tämä striimi tule perille.
    saman kaltainen tilanne oli viimeisten talviolympialaisten aikaan (vai oliko se sitä edellisten, en jaksa muistaa). silloin striimi meni huonoksi joka kerta kun kisoissa alkoi jokin lökäpöksylaskettelukilpailu. silloin suomalaiset laskettelijat olivat maailman huipulla. kilpailun jälkeen tilanne normalisoitui.
    Anne-Marie Elo
  • Pyytäisin tässä tapauksessa olemaan yhteydessä asiakaspalveluun soittamalla p.044 144 044 (ma-pe klo 8-18, la 9-16:30) tai puhelimen sovelluskaupasta löytyvän Oma DNA -sovelluksen viestien kautta, niin saamme yhteysongelmaa selvitettyä tarkemmin verkon puolelta
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • eilen illalla striimi muuttui normaaliksi 23:47.
    16:57 pätkiminen alkoi taas.
    Anne-Marie Elo
  • otin yhteyttä asiakaspalveluun (mutten soittamalla) samantien, mutten ole saanut minkäänlaista vastausta toistaiseksi.

tein listan niistä häiriöistä, jotka olen havainnut tähän mennessä. häiriöt alkoivat 26.11. sulkeissa oleva loppumisaika (19:00) tarkoittaa sitä, että lähetys pesältä loppui iltaseitsemältä. 4.12. alkaen striimi on lähettänyt vuorokaudet ympäriinsä non-stoppina.
    9.12. lähetys jumittui 22:52 siten, että tietokone alkoi päivittää Windowsia omin päin. 00:39 yhteys toimi kunnolla, kun havaitsin keskeytyksen.
    9.12. 16:17 - (22:52 stop? 00:39 -> ok)
    10.12. 16:43 alkoi taas ja pätkii koko ajan.

odotan asiakaspalvelunnen yhteydenottoa....

Anne-Marie Elo