Nimipalvelin ja Twitter

Palattuani maalta kotiin huomasin taas, että Twitterin selainliittymässä jäävät kuvat latautumatta, kun käytössä on DNA:n nimipalvelimet, joiden osoitteet kone saa kaapelimodeemin DHCP-palvelimelta.

Toisinaan kuvat näkyvät ja toisinaan sitten taas ei.

Ongelma ei sinänsä ole ylitsepääsemätön, sillä kaikki toimii erittäin hyvin, kun käytän DNA:n nimipalvelimien sijaan Googlen palvelimia.

Kyseiset nimipalvelimet ovat 62.241.198.246 ja 62.241.198.245

Jyrki Tikka Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Minulla ei auta tähän vaihto noihin Googlen palvelimiinkaan. Olisikohan tähän mitään pysyvämpää ratkaisua?
    OP
  • Hei!

Kannattaa olla ongelmasta yhteydessä suoraan maksuttomaan vikapäivystyksen numeroomme 0800 300 500, niin saadaan vika korjaukseen pikimmiten. Pahoittelut aiheutuvasta häiriöstä!
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Jep,sama vika jo jonkin aikaa.tänään soitin as. Palveluun ja hän neuvoi soittamaan päätelaite oppaalle?!! No,sitten hänkin sai viimein tiedon tekniseltä puolelta,että ongelma onkin dns osoitteissa ja päivitystä valmistellaan.outoa se,ettei dna:n sisällä tieto kulje as.palv.-tekninen tuki.
    Juha patola
  • Hei,
    Omien tutkimuksieni mukaan ongelma ei ole nimipalvelimissa, vaan reitityksissä. Ilmeisesti taakanjaon mukaan joskus sattuu huono palvelin johon reititys ei onnistu.

ping pbs.twimg.com
    PING eip-ntt.pbs.twimg.com.akahost.net (23.1.106.237) 56(84) bytes of data.

Mm. tämä oli ongelmallinen äsken.
    Mikko Niemelä
  • Hei Mikko! Kiitos mainiosta vinkistä, sain tässä vian toistettua myös itse ja toimitin tracert tiedot eteenpäin vian ollessa päällä
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Täällä sama ongelma. Sekä pc:llä selaimessa että puhelimen (Android) Twitter-sovelluksessa. Kun irroittaudun puhelimella kodin wlan-verkosta ja käytän toisen operaattorin liittymää, kuvat näkyvät heti.
    Johannes
  • Juuri näin, ja mobiilidatalla myös dna:lla lataa kuvat heti.
    Junnu
  • Sama ongelma täälläkin edelleen.
    Juho
  • Tämä ongelma on ollut jo pitkään DNA:n DNA:n kaapeliyhteyden kanssa. Mobiilidatalla Twitterin kuvat ja videot latautuvat ongelmitta, mutta kaapeliyhteydellä eivät lataudu lainkaan. Onko tähän odotettavissa jotain korjausta, vai pitääkö vaihtaa palveluntarjoajaa?
    Jarno
  • Vika on meillä tiedossa ja korjauksessa. Pahoittelut asiasta koituvasta haitasta
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Ongelma tuntuisi olevan edelleen olemassa. Tämä on nyt jo ollut aika pitkään olemassa, saisiko tästä jo jotain hyvitystä laskussa?
    Juho
  • Jep,haiskahtaa jo kohta sensuroinnilta!?
    Junnu
  • Kaipaisimme viasta lisää esimerkkejä tukeemme. Pyytäisimme ongelman kohdanneita olemaan yhteydessä maksuttomaan vikapäivystykseemme 0800 300 500, kiitos!
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Ketjusta päätellen infoa luulisi olevan!? Ratkaisusta näyttäs olevan puute.
    Junnu
  • Kuvien requestit jäävät vain odottamaan selaimessa, niihin ei tule vastausta ollenkaan tai mitään statusta.

Curl jonkin satunnaisen kuvan kohdalla sanoo näin:

curl --verbose https://pbs.twimg.com/media/EfKHrwAWAAEjVh1\?format\=jpg\&name\=small
    * Trying 184.31.10.237:443...
    * TCP_NODELAY set
    * Trying 2600:1480:4000:e5:::443...
    * TCP_NODELAY set
    * Immediate connect fail for 2600:1480:4000:e5::: Network is unreachable
    * Trying 2600:1480:4000:e5:::443...
    * TCP_NODELAY set
    * Immediate connect fail for 2600:1480:4000:e5::: Network is unreachable
    * Trying 2600:1480:4000:e5:::443...
    * TCP_NODELAY set
    Juho
  • Eiköhän tässä ole DNA:lle tullut selväksi, että reititys palvelimelle pbs.twimg.com, josta Twitterin kuvat jaetaan, eksyy välillä täysin hakoteille, jolloin Twitterin kuvat eivät näy millään laitteella. Käytettäessä DNA:n nimipalvelimien sijaan Googlen nimipalvelimia (8.8.8.8 ja 8.8.4.4) ongelmaa ei kuitenkaan esiinny. Kaikilla laitteilla nimipalvelimen vaihtaminen ei kuitenkaan onnistu.

Esimerkkinä juuri äsken kuvat katosivat ja katsoin dig-komennolla (Linux), minkä palvelimen suuntaan pyyntö tällä kertaa ohjataan ja tuloksena oli tällä kertaa 192.229.233.50. curl-komento tyypillisen Twitter-kuvan osoitteella menee lopulta aikakatkaisuun ja eihän siitä sitten mitään tule.

Ja mikä minä olen tätä tutkimaan. Eiköhän se ole palveluntarjoajan asia.

Oheisessa tiedostossa hieman äsken kirjoitettua myöhempi variaatio, jossa kohdepalvelin on toinen. Toimivassa tilanteessa DNA:n nimipalvelimien kauttakin päädytään tuonne *.wac.edgecastcdn.net-palvelimien joukkoon.
    Jyrki Tikka
  • Tai itse asiassa DNA:n nimipalvelimien kautta haku näyttäisi ohjautuvan fastly.net:in kautta.

;; ANSWER SECTION:
    pbs.twimg.com. 35 IN CNAME twimg.twitter.map.fastly.net.
    twimg.twitter.map.fastly.net. 96 IN A 151.101.84.159

Jyrki Tikka
  • Ja kun homma ei toimi, käy siis näin:

;; ANSWER SECTION:
    pbs.twimg.com. 232 IN CNAME pbs-ak.twimg.com.
    pbs-ak.twimg.com. 2932 IN CNAME pbs.twimg.akadns.net.
    pbs.twimg.akadns.net. 232 IN CNAME pbs.twimg.com.akamaized.net.
    pbs.twimg.com.akamaized.net. 1132 IN CNAME pbs.twimg.com.eip.akadns.net.
    pbs.twimg.com.eip.akadns.net. 232 IN CNAME eip-ntt.pbs.twimg.com.akahost.net.
    eip-ntt.pbs.twimg.com.akahost.net. 53 IN A 184.31.10.237

Jyrki Tikka
  • > Käytettäessä DNA:n nimipalvelimien sijaan Googlen nimipalvelimia (8.8.8.8 ja 8.8.4.4) ongelmaa ei kuitenkaan esiinny.

Väärin, koska DNS Load Balancing tarjoaa käytännössä satunnaisesti eri kuvapalvelimia ja akahostin viallinen palvelin tulee sieltäkin ennen pitkää tarjolle.

> Esimerkkinä juuri äsken kuvat katosivat ja katsoin dig-komennolla (Linux), minkä palvelimen suuntaan pyyntö tällä kertaa ohjataan ja tuloksena oli tällä kertaa 192.229.233.50.

IP osoitteeseen 192.229.233.50 routing on aivan kunnossa.

Edelleen ainoa kuvapalvelin johon routing leviää on eip-ntt.pbs.twimg.com.akahost.net.
    Mikko Niemelä
  • Eipä vain ole Googlen kautta kertaakaan tullut vastaan toimimatonta palvelinta, mutta DNA:n kautta lähes koko ajan.
    Jyrki Tikka
  • Olen pitänyt viime päivät logia ja Googlen DNS palvelimista on tullut mm. näillä aikaväleillä ja ajanhetkillä viallista Akahostia. Näiden välissä on ollut toimivia palvelimia.

11.8.2020 09.03.13 - 11.8.2020 09.08.11
    11.8.2020 13.39.58 - 11.8.2020 13.44.24
    11.8.2020 13.56.57
    11.8.2020 15.18.53 - 11.8.2020 15.23.40
    11.8.2020 22.27.33
    12.8.2020 02.35.10

DNS Load Balancing vaihtaa kuvapalvelinta niin satunnaisesti että ellet ota logia pitkältä aikaväliltä nopealla välityksellä voit luulla ettei ongelmaa ole. Ongelma on silti olemassa jokaisella DNS palvelimella, niin DNA:n, Googlen kuin Cloudflaren.
    Mikko Niemelä
  • Täällä sama ongelma. Nyt jo useamman viikon jättänyt lataamatta Twitterin kuvat. Tai jos kuvat latautuvat, niin siinä kestää 2-5 minuuttia, kunhan vain jaksaa odottaa.

Myöskään kännykän wifin kanssa ne eivät toimi.
    Niko Ikonen
  • Vaihdoin Googlen DNS:t käyttöön ja kuvat toimivat taas.
    Niko Ikonen