No-ip DNS:n kautta yhteys Huawei B715s-23c modeemiin

Minulla on kesäkuussa hankittu Modeemi Huawei B715 ja nettiyhteys 4G. Ongelmana on No-ip DNS palvelimelta saatava yhteys turvakameroihin. Aiemmin käytössä oli  TP-linkin modeemi ja Telian nettiyhteys, joiden kanssa ongelmaa ei ollut. Turvakameran WAN porteiksi on määritelty 2228-2230, joiden pitäisi olla sivujenne mukaan mahdollisia käyttää ja samat portit asetettu portinsiirrolla modeemiin. TOiseen suuntaan kamerat toimivat ok eli lähettävät kyllä kuvia liiketunistimen laukaisemina ja sisäverkossa kameroihin saa yhteyden wifin tai langan kautta. Mutta ulkoa ei saa yhteyttä tuolta no-ip DNS palvelimelta. Modeemi kuitenkin näyttää, että yhteys modeemista katsoen on online DNS palvelimeen. APN asetettu oletuksena julkinen.dna.fi.
Kun katson portti testauksella ovatko portit 2228-2230 auki niin eivät ole, joten onko jokin muu asetus mitä pitää modeemissa muuttaa?

Jasu Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Saako modeemi varmasti julkisen ip:n?
    kimppikoo
  • Kimppikoo.
    DNA sanoo että julkinen.dna.fi APN asetuksena ja portit yo alueella pitäisi antaa julkisen ip:n. Eivät kuitenkaan halunneet auttaa asiassa.

Miten voin tarkistaa että ip on varmasti julkinen? https://whatismyipaddress.com/ kuitenkin löytää heti ip:n, joka myös näkyy no-ip dns palvelimella, mutta siitä huolimatta avoimeksi määritetty portti on kiinni ainakin http://canyouseeme.org/ testerillä.
    Jasu
  • Katso modeemin hallinnasta, että se näyttää wan ip:n samaksi kuin tuo nettipalvelu. Testaathan yhteyttä internetin suunnasta, etkä sisäverkon puolelta dns nimellä? Se meinaan ei onnistu.
    kimppikoo
  • kimppikoo
    Tarkistin vielä, että sama ip näkyy whatmyipaddress.com , modeemin hallinnassa ja no-ip.comin hakemana eli kaikki ovat samoja. Koitin myös ulkoa päästä modeemiin, mutta noup ei onnistu. Aiemmin tosin pääsin sisäverkosta nettiin menemällä myös no-ip.com dns:n kautta ns ulkoa modeemiin, mutta testasin nyt myös aidosti ulkoa.
    Jostain syystä modeemi ei näytä avoimeksi määritettyjä portteja ulospäin auki ja siinä lienee ongelma. Onko jokin asetus väärin, jota DNA ei halua etsiä tai sitten modeemi rikki, jonka DNA haluaa minun selvittävän omalla kustannuksellani. DNA ohjaa vain asian selvittelyn hsworksille hintaan 2,30/min, mikä on minusta sikamaista, koska DNA ei osaa antaa neuvoja eikä selvittää ongelmaa ja luulisi uuden laitteen ongelman selvittelyn olevan myyjän eikä asiakkaan vastuulla.
    Jasu
  • Kyseinen laite toimii kuten pitääkin jos sitä osaa käyttää, minulla on no-ip palvelun kautta etäyhteydet palvelinlaitteistoon kotona eikä etäyhteydessä ole mitään ongelmia. Todennäköisesti sinulta uupuu porttiohjaukset tai olet säätänyt ne päin hanuria. Operaattoria on helpompi syyttää kuin myöntää kädettömyytensä.

PEBCAK - problem exists between chair and keyboard.
    Ebinwrz
  • Kannattanee myös tarkistaa ettei 4g liittymäsi ole minkään sortin puheliittymä, koska niissä kaikki osotteet on osoitteemuutoksen takana eikä julkinen.dna.fi auta mitään.
    4gliittyma
  • Pitäisi olla aito 4G kun olivat DNA:lla itse lattaneet sen modeemiin ja tehneet alkuasetukset.
    Jasu
  • Huomioithan että et voi tehdä tavallista porttiskannausta ja sillä tapaa tarkistaa onko jokin portti auki, sillä modeemin tehtävä on estää nämä. Kyse on laitteen tietoturvasta.

Jos liittymä ja APN ovat kunnossa niin tuossa vain omat laitteet vaativat porttiohjauksen tekemistä, tämä kuitenkin menee jo sisäverkon puolelle
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Ebinwrz
    Senpä takia tänne kirjoitankin, josko joku osaisi neuvoa miten porttiohjaukset pitää laittaa, koska DNA ei oikeasti halunnut antaa ohjeita. Joten jos sinulla on vinkkiä miten kannattaa laittaa, otan kiitollisuudella ohjeet.
    DNA:ta sätin siitä etteivät mitenkään halunneet auttaa vaan tuuppasivat ongelman muualle.
    ONkohan oheinen portinsiirto oikeanlainen
    Nimi         WAN            LAN-ip           LAN     Protokolla
    kamera 2230-2230 192.168.1.110 110-110 TCP/UDP

Jasu
  • DNA iiro
    Jos olen ostanut 4G liittymän tämän laitteen mukana ja olette siellä kortin koneeseen laittaneet, niin luulenko oikein että liittymä on oikeanlainen?
    Miten määritän portin avoimeksi ks viesti yllä ellei se mene yo tavalla. Ymmärtääkö no-ip sitten portin avoimeksi jos se on yo tavalla määritelty vaikka porttiskanneri ei sitä löydä? Vai tarvitseeko tehdä muita määrityksiä, jotta no-ip löytää sitä varten avatun portin.
    Modeemiin on laitettu DDNS luetteloon no-ip.com ja se on modeemin mukaan online, joten jotenkin modeemi löytää yhteyden no-ip:n kanssa.
    Jasu
  • Itselleni tuli juuri sama laite tänään 6.8. käyttöön ja epäilen, että tuo julkinen ip ei toimi kuten pitäisi.

Itse huomaan sen kun yhdistän Playstation 4:sen nettiin ja vaikka upnp ja julkinen ip käytössä, niin testi näyttää nat type 3 vaikka pitäisi olla näillä asetuksilla 2.

Kokeilin myös sirua minun vanhaan reitittimeen samoilla asetuksilla, ja siinä toimi kuten pitikin.
    Serfix
  • Moi Serfix
    "hyvä" huomata etten ole ainoa jolla ongelmaa. Kun vielä joku DNA:lta tai laitteen oikein confannut kertoisi mitkä asetukset on oikein. Onko jokin täppä joka pitää olla tai olla pois tms? Ebinwrz:ltä olisi hyvä kuulla millä asetuksilla sai yhteydet toimimaan.

Osaiskohan DNA kertoa, että onkohan oheinen portinsiirto oikeanlainen
    Nimi         WAN            LAN-ip           LAN     Protokolla
    kamera 2230-2230 192.168.1.110 110-110 TCP/UDP
    Jasu
  • Windowsin verkonmääritys kertoo ongelmasta näin, ks alla. Haiskahtaa siltä, että Huawein modeemi ei vain jotenkin avaa porttia, mutta miksi? julkinen.dna.fi käytössä, mutta miksi siellä salasana, joka automaattisesti? Onko sillä merkitystä?

DNA:n kautta voisitte helposti katsoa onko portti auki ja jos ei niin miksi. On aika tympeää kehottaa asiakasta maksamaan selvitystyö, jos teidän omat ohjeet ovat puutteelliset.

WIndows vianmääritysraportti:
    Havaitut ongelmat
    Etälaite tai -resurssi ei hyväksy yhteyttä Etälaite tai -resurssi ei hyväksy yhteyttä
    Laitetta tai resurssia (xxxx.no-ip.org) ei ole määritetty hyväksymään yhteyksiä portissa 2229.
    Tunnistettu
    Ota yhteyttä verkonvalvojaan
    Valmis
    Havaitut ongelmat
    Tunnistamisen tiedot
    6
    Laitetta tai resurssia (xxxx.no-ip.org) ei ole määritetty hyväksymään yhteyksiä portissa 2229.

Ota yhteyttä verkonvalvojaan
    Valmis
    Tietokone tai laite, jota yrität tavoittaa, on käytettävissä, mutta se ei tue toimintoa, jonka yrität tehdä. Kyseessä saattaa olla määritysongelma tai laitteen rajoitus.

Jasu
  • Saan laitteen käsiini viikonloppuna jolloin voin toimittaa portinohjauksen kuvakaappaukset sekä ohjeet miten tarkistaa onko IP-osoitteese edelleen uudelleenohjattu vai ns. julkinen.
    ebinwrz
  • Porttiohjauksesi on tehty yhdessä esimerkissäsi 2230 -> 110 ja kerrot kuitenkin, että kamera on asetettu samaan porttiin kuin wan puolella olet julkaissut. Eli onko se kamera nyt portissa 110 vaiko 2230? Ja onko kameroita useampi sisäverkon puolella? Jos on, niin joka kamera vaatii sitten oman porttinsa. Eli tyyliin 1. kamera 2230->2230, seuraava 2231->2231 jne...
    kimppikoo
  • Ulospäin=wan porttina 2230 ja sisäverkon=lan puolella 110. Mutta laitoin lan portiksi myös 2230, joten kaikki ovat nyt 2230. ip:nä 192.168.1.110. Tällä ei buuttaamisen jälkeen kuitenkaan vaikutusta. Kameroita kaikkiaan 3, jotka ovat olleet omissa porteissaan 2228-2230.

Kimppikoolle ja ebinwrz:lle kiitokset tumpelon ohjauksesta. Jään odotteleen vinkkejänne.
    Jasu
  • kimppikoo
    Iso kiitos vinkistä tuon lan-portin nimeämisestä. Nyt lähti yksi kameroista toimimaan kun wan=lan=2230. UpnP pois. Tarvitsi vielä lisäksi monta boottausta kamerassa ja modeemissa. Vanhin foscamin kamera pelaa, kun vielä saan uudemmat C1-malliset toimimaan. Nyt olen kuitenkin jo hajulla asiasta, joten eiköhän se tästä.

Aiemmalla modeemilla piti samoissa kameroissa olla lan=110 ja wan=2230, joten siitä lähti tuo lan-nimeäminen. Niin ne vaihtelee modeemien välilla nuo asetusten henkimaailma.
    Jasu
  • Hyvä homma jos pääset nyt eteenpäin! Tekemällä ja kysymällä sitä oppii =)
    kimppikoo