Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Nopea upload nopeus, Hidas download (Hidas netti)

Meillä ei ole ikinä netti toiminut kunnolla.
Modeemina on Huawei B715 ja kaksi 4g mangneettiantennia olen parvekkelle asettanut tukiasemaa päin. Liittymä on 4g rajaton 100megaa.
Asetukset ovat mielestäni kunnossa ja resettanutkin olen modeemin pari kertaa.
Meidän netissä on vain pari käyttäjää, eli ei ole siitä ja download nopeus on vain 5.18 ja upload taas 18.23. Nämä samat nopeudet ovat olleet jo pitkään vuorokauden ajasta riippuen.
Mikä voisi olla vikana?

Kommentit

 • Mitä nopeuksia saat ilman ulkoisia antenneja? Antenneista ei välttämättä ole hyötyä lainkaan, vaan päinvastoinkin voi olla. Mitä nopeuksia saat kännykällä DNA liittymällä?
 • Antennit antavat vain pari megaa lisäystä. Yhteyspalkit taas menivät antennin asennuksen jälkeen yhdestä maksimiin, mutta nopeudessa ei paljoa eroa näkynyt. Liittymä toimii kodin ulkopuolella nopeasti mutta sisällä ei olla päästy 7 megasta korkeammalle , joka on aika kelvoton pelaamiseen. Puhelimen liittymällä sain aikalailla samoja lukuja, melkein huonompia.
 • Hidas netti jälleen! Maksan sadasta mutta saan vain 20-30 downloadia, upload tippunut aiemmasta yli 30stä 20een. Näitä rimanalituksia tulee aina vain useammin. Lohjalla oli aiemmin jonkunlailla toimiva DNA, mutta nykyisin vain tätä kuraa. Jos en saa maksamaani palvelua niin eikös tässä ole huijauksen makua? Minne voin tehdä rikosilmoituksen? En kai muuten saa takaisin maksamiani isoja summia.
 • Aimo, jos on 4G-yhteys, niin luehan ne sopparit mitä sovit.

  Kun ostat 100 megab 4G:n, niin kukaan ei lupaa sinulle 100 megan nopeuksia, vaan kaikilla operaattoreilla nopeusluopaus on 5-100. Tämä ei ole 100 megaa. Mitä voit tehdä? Voit tehdä rikosilmoituksen tai tutustua sopimusehtoihin ja viisastua - hanki VALOKUITU jos haluat 100M 24/7 vuoden jokaisena sekuntina ja päivänä.

  Turhaan valitat, kun on omaa tyhmyyttä!!!
 • Ei ihme että operaattorit voivat kusettaa asiakkaita, kun tuommoisia torveloita ja tyhmyyden ylistäjiä riittää! Vikoihin puututaan vasta kun tarpeeksi monta valittaa tai viraomaiset puuttuvat touhuiluun. "asiakas1ämmä" on tietenkin ihanneasiakas, ei hajuakaan kuluttajalaeista ja rahaa riittää kaapeleiden ja kuitujen asennukseen. Tällaisia tyhmyreitä on hyvä pompotella.
 • Ei ihme että operaattorit voivat kusettaa asiakkaita, kun tuommoisia torveloita ja tyhmyyden ylistäjiä riittää! Vikoihin puututaan vasta kun tarpeeksi monta valittaa tai viraomaiset puuttuvat touhuiluun. "asiakas1ämmä" on tietenkin ihanneasiakas, ei hajuakaan kuluttajalaeista ja rahaa riittää kaapeleiden ja kuitujen asennukseen. Tällaisia tyhmyreitä on hyvä pompotella.
 • Aimo, Tuo on totta
 • Ettekö te tosiaan lue sopimusehtoja tai tuotekuvauksia ennen nimen laittamista paperiin? Selkeästi kirjallisissa sopimusehdoissa määritellään mobiililaajakaistan nopeuden vaihteluvälit. Alaraja on 5 Mbit/s ja kun se toteutuu, saatte juurikin sitä mistä maksatte. Tietenkin jossain päin operaattorin verkkoa jollakin ajanhetkellä voi toteutua se 100 Mbit/s tai enemmän. Mutta se riippuu monesta tekijästä, joihin operaattorikaan ei voi vaikuttaa. Hyvänen aika sentään, kyse on radioverkkoihin perustuvasta teknologiasta joka on tarkoitettu liikkuvaan käyttöön. Mainokset ovat asia erikseen, eihän yksikään operaattori mainostaisi tuotettaan ”huippunopea 4G liittymä jossa nautit vähintään 5 megan nopeuksista” 😃
 • Mut muuten netti ois oikeesti lähelle sitä 100megaa (talon ulkopuolella) koska masto on suunnattu silleen ja meiän vanhan talon paksut seinät eristää singnaalia.
 • Olen paininut tämän saman ongelman kanssa. Nyt 3 erillistä antennia testanneena download nopeudet vieläkin siinä 5-10 megan välissä 150 megan liittymällä. Hieman nopeammaksi sain yhteyttä kun siirryin käyttämään zyxelin antennia jossa itse modeemi on ulkoantenniin integroituna. Jännä juttu on myös se että ensimmäisen viikon tällä antennilla oli nopeudet 15-25 megan luokaa, ja siitä sitten tippuivat 5-10 megan väliin. Tilanne ei ole korjaantunut yli vuoteen. Olen ollut asiasta yhteydessä kyllä operaattoriin ja siitä on tehty ilmoitus eteenpäin kyllä. Ilmeisesti kuitenkin näyttää siltä että ei näin metsässä asuvat asiakkaat kiinnosta operaattoreita riittävästi.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.