Nopeus

Elikkäs minulla on köytössä tämmöinen huawei b715 reititin ja siihen Dna:n 300m netti. Mikä avuksi kun netti ikinä ei ole saavuttanut yli 70m nopeutta normisti tuskin 20. Olen kaikki mahdolliset asetukset parhaaseen yhteyteen tehnyt esim. Lukinnut taajuusalueen lähimpään mastoon, kanava lukittu, kaistanleveys. En asu missään korvessa, ihan normi asutus alueella. Aika hassua että ei edes kolmas osaa netin nopeudesta ole tullut ikinä.

Rsrq -13db
RSRP - 96dbm
Sinr - 12db

Mokkula on ikkunan vieressä yläkerrassa käytän siitä pleikkariin ethernettiä kaapeli on cat 6a.

Kommentit

• Yleensä noissa taajamissa ne mastot onkin kohtuu tukossa, kun paljon käyttäjiä.

No katso alkuun Cellmapperista mitä taajuuksia on tolpassa tarjolla ja nuo arvot nyt ei paljon parempaan anna mahdollisuutta, et tosin kertonut miltä taajuudelta ne on:

SINR on toivottavasti positiivista, mutta esim tuolta katsottuna.
    10-15dB:
    10-25Mbps (800Mhz käytönnössä, muualla kuin SYV,alue) ja korkeemmilla:
    30-50Mbps./ Taajuus.

Joten esim 800+1800 MHz on n.40-75 Mbps

Yleensä koskaan ei ainakaan kannata yhteen taajuuteen lukita.

Purkki ei tue QAM-256, joten nuo pitänee aikalailla kait paikkansa. (eikä se QAM-256 noilla arvoilla aktivoitusikaan...)
    https://www.taisto.org/Mobiiliverkkotekniikka
    JJJ
  • Masto on b3+b20 eli 800+1800 ja sitä yleensä käytän sillä on pienin pingi pelatessa, mutta ei kovia nopeuksia tule. nopeimmat mittaus tulokset on tullut kun lukinnut lte2600 vaikka signaali onkin vain 4 palkkia. Miksi muuten lte 900 ei toimi meinaa kun lukitsen siihen saan ehkä 3 download ja noin 700mbps upload ja sitten se pätkäisee.
    Leva
  • 900 Mhz on 3G käytössä. Ilmeisesti tuo 2600Mhz masto on jossain muualla sitten, muuten en ymmärtänyt.

Itselläni sama modeemi ja 2X Iskra P56 antennit. Muut arvot on paremmat, mutta Sinr on jotain 0-5. Masto on 3.5 km päässä B3+B20. Tulee n. 45-50mbps ja uppi 22-25mbps. Liittymä tosin vaan 50 meganen, mutta Ei sieltä näillä juuri enempää irtoa.
    JJJ
  • Tosiaan mulla on Elisan liittymä ja DNA:lla nykyää samassa mastossa vielä 2100 MHz tuohon päälle, samoilla vehkeillä tuli DNA:n liityymällä yöllä 170 megaa, mutta päivällä jäi 50-60. En siis viitsinyt nykyistä "ilmasta" liittymääni vaihtaa DNA:han, kun en sillä yö nopeudella juuri mitään tee.
    Elisa, ulkoisilla antenneilla nyt Keskiarvo (1800 Mhz):
    Rsrq -8db
    RSRP - 80dbm
    SINR +2
    JJJ
  • ihan normaaliahan se on ettei mobiilinetti toimi sillä mainoksessa näkyvällä nopeudella. yleensä operaattorin puolesta kaikki on ok jos sopimuspaperissa näkyvä miniminopeus toteutuu ja sehän on yleensä vaan jotain pari megaa
    nimeni
  • Niin, kyllähän se sillä maksimillakin toimii kun menee sellaiseen paikkaan jossa se on edes mahdollista ja sellaiset laitteet myös. Esim. 800+1800 MHz ei pysty saavuttamaan edes 300 megaa.

Saati sitten kun kun on jossain pelkän 800 MHz alueella jossa teoreettinenkin maximi yhdellä taajuudella taitaa olla sen 75 megaa ja reilu 90 jos 256Qam.