Nopeus romahti fw-päivityksen jälkeen

Päivitin toissapäivänä "DNA Valokuitu Plus lisänopeus 1G" liittymäni Inteno DG200AL - reitittimen firmiksen: DG200AL-WU7U_DNA3.16.9-200331_1642
Samantien ds-nopeus romahti normaalista noin 900+Mbps:sta jonnekin 500-600Mbps! On otettu virtoja pois yms. eikä minnekään muualle ole muutoksia tehty. Mistä voin ladata edellisen toimivan firmiksen vai mitä teette tilanteen korjaamiseksi? Vai puolitetaanko hintakin? 😀

Kommentit

• Vielä lisäyksenä huomio, että hallintasivustolla (Expert Mode) ensimmäisenä oleva verkkokartta vaan pyörii ja pyörii, lopulta saattaa tulla kartta näkyviin tai sitten ei. Myöskin koko sivun "tiedot" , eli "Wifi,Lan,Wan" laatikot saattavat yht äkkiä vaan mennä tyhjiksi, ikäänkuin koko boxi olisi buutannut, mutta tulevat taas parin sekunnin kuluttua takaisin näkyviin.
    Juha
  • Kokeilepa tehdasasetustenpalautusta , mikäli mahdollsta.
    Veikko
  • Veikko, sitä ASPAkin varmasti seuraavaksi ehdottaa - odotan kuitenkin vielä hetken onko muillakin ollut samoja ongelmia. Ei huvittaisi kaikkia omia mappauksia ja forwardeja nollata turhaan..
    Juha
  • Niinpä.
    Jos siinä modeemissa on mahdollisuus tallentaa omat asetukset jonnekin muualle talteen , niin sitten ehkä se resetointi kannattaa tehdä ja jos ei auta , niin palauttaa vanhat asetukset.
    Veikko
  • Myös Sagemcom F@ST 3686 AC:n nopeus on päivityksen jälkeen pudonnut n. 10-15 %.
    PW
  • Oma DG200 modeemi näyttäisi pelaavan kuten ennen päivitystä. Olen ajanut speedtestiä erillisellä speedtest sovelluksella, kun yhdessä välissä selaimen versio vaikutti todella paljon saavutettuun nopeuteen. Päivityksien yhteydessä selaimen välimuistin tyhjennys voi auttaa sisällön näyttämiseen oikein. Monen muun aikaisemman modeemin kanssa opittu tapa.
    Make
  • Niinpä.

Speedtestistä on tosiaan olemassa tietokoneille myös ns. työpöytäversio. Selainversio on vähän mitä on. Suosittelen.

https://www.speedtest.net/apps/desktop
    Veikko
  • On aikalailla eri juttu onko nopeus tippunut gigasessa yhteydessä vai 100 tai 200 megasessa.

Modeemia voi kyllä epäillä jos joku 100-400 liittymä tippuu, mutta

1g linja voi olla kaikenkaikkiaan aikakovilla nyt, ja nopeudet laskee sen takia, tuskin sinne taloyhtiöön esim. tulee mitään 100 gigasta linjaa jakamoon.

Vai onko jotain parempaa tietoa että juuri modeemista johtuu tiputukset?
    JJJ
  • Täällä sama juttu. Latausnopeus on vielä 800Mbps mutta upload enää alle 2 Mbps!!!

etäduunari
  • JJJ: No jos kello 12:00 nopeus on 900Mbps, kello 12:10 päivitän firmiksen ja kello 12:20 nopeus on tippunut 500Mbps:ään, voisi kuvitella että tuossa on joku syy-seuraussuhde... 😃
    Juha
  • No joo, tässä ketjussa on nyt mainittu ainakin 2 eri "modeemia" ja nopeuden romahtaminen. Molemmat on kyllä saanut päivityksen viimeaikoina, mutta mutta.

Tuleeko sulle Juha siis ethernet?, tuo modeemi näyttää olevan ADSL/VDSL modeemi, joten sitä linjaa pitkin ei taida gigasta tulla. Jos se on pelkässä reitinkäytössä, nii mitä sieltä linjasta tulee ilman sitä?
    JJJ
  • JJJ: Joo hieman kyllä hämmentää jos muissakin, aivan eri laitteissa on sama vika pukannut päälle samaan aikaan...

Tämä Inteno DG200AL-AC on kyllä ihan kuituvehje, eteisen sähkökeskukseen tulee eetteri ja siitä eteenpäin purkkiin. Normioloissa joskus päästy jonnekin 990Mbpsn nurkille, siksipä tämän pudotuksen välittömästi päivityksen jälkeen heti huomasinkin.. Tottakai on vaihtelua, mutta ei näin suurta, ja jotenkin nämä ajankohdat ei täsmää... No DNA varmasti tutkii..
    Juha
  • Ei DNA tutki mitään, jos sinne ei soita.

Jos kyseessä Tämä, niin kuidunkanssa tuolla ei ole mitään tekemistä (muutakuin DNA typerä nimeäminen):
    https://kauppa4.dna.fi/Nettiyhteydet-ja-laitteet/Modeemit-ja-mokkulat/DNA-Valokuitu-Plus--modeemi-DG200AC-Ethernet--ja-DSL-talouksiin/p/VMODD00002

Ehthernet taloudessa tuo toimii vaan reitittimenä ja ilman tuota toimii ihan hyvin netti suoraan kaapelista ja tilalle voi laittaa vaikka 5 euron tyhmänkytkimen testiä varten, jos ei saa sähkökaappiin liitettyä jotain portillista konetta testiä varten.

Onhan se mahdollista että kyse on molemmissa tapauksissa modeemin päivitysongelmastakin. Tätä kautta ei tosiaan oikein apua saa, jos ei halua kokeilla ja pois sulkea vikoja itse. Make tuossa kertoi että hänellä toimii päivityksen jälkeen, muttei ollut nopeudesta tietoa (Liittymästä/todellisesta nopeudesta), joten vähän vahjavaiseksi jäi sekin apu. Helpoin on soittaa sinne DNA:lle ja kuunneella selityksiä ja voivat ainakin mitata linjaa ja lopulta toivoa parasta 😀
    JJJ
  • JJJ: Joo, laitoin jo viestiä heille asiasta, mutta ilmeisesti on ruuhkaa aspassa..

Itselläni voipi mennä nuo termitkin sekaisin, mutta olen ymmärtänyt että VDSL2 ei pääse lähellekään gigaa, joten FTTH tai FTTB kai lienee kyseessä?

Melko hyvin selitetty asia tuolla;
    https://mt-tech.fi/100mbit-s-toimiva-netti-valokuidulla-kaapelinetilla-vdsl2sella-vai-4glla/

No, katsellaan. Aion illalla yrittää tuota factory resettiä. Harmittaa kesken etätyökauden ruveta säätämään mutta minkäs teet..

Juha
  • @Juha
    "Itselläni voipi mennä nuo termitkin sekaisin, mutta olen ymmärtänyt että VDSL2 ei pääse lähellekään gigaa, joten FTTH tai FTTB kai lienee kyseessä?"

Onhan se joskus vähän vaikeaa noiden teknisten termien kanssa.Se on varmaa , että johonkin saakka yhteydessäsi se kuitu tulee , mutta huoneistoosi tulee kuparilla ethernet sen Intenon WAN-porttiin , koska kuituliitäntöjä siinä ei ole.

Täältä voi opiskella termejä.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Fiber_to_the_x
    Veikko
  • @Veikko  Joo jo ennenkuin tuota "suht kattavaa :-) " wiki-artikkelia rupean opiskelemaan niin juuri tajusin itsekin että kyllähän se kuparia taitaa tuo CAT6-kaapelikin olla 😀
    Juha
  • Suosittelen mittaamaan nopeudet suoraan sieltä huoneistoon tulevasta noususta kuten edellä jo vähän vinkattiinkin. Siis noususta kaapeli suoraan vaikka läppärin ethernet-porttiin ja mittaus.

Sillä voi varmistaa onko nopeuden lasku modeemista johtuvaa vai ei.
    Veikko
  • Hei taas, anteeksi kun pääsi kiireissä unohtumaan, mielestäni on aina asiallista päivittää tilanne jos muutoksia tapahtuu. Eli noin viikon kuluttua viimeisestä postauksestani ja vikailmoituksesta DNA:lle - mitään muutoksia en itse koneelle tai reitittimille, kaapeloinnille tms. tehnyt - nopeus palautui itsekseen ennalleen, eli siitä "vikatilanteen" n. 500megasta nykyiseen reiluun 900megaan.

Ellen luottaisi 110% teleyhtiöiden avoimeen, mahdollisten mokien tunnustamiseen ja virheiden myöntämiseen, voisin kuvitella että samaan aikaan reitittimien fw-päivitysten kanssa tehtiin runkoreitittimille myös jotain päivityksiä jotka heijastuivat eteenpäin. Mutta tokihan tämä olisi rehellisesti kerrottu ja tiedotettu heti.

Mutta nyt bitti taas lentää ja ollaan kiitollisia ja onnellisia! :-) Aurinkoista kevättä!
    Juha