Nopeusmittaus

Mistähän johtuu, että nopusmittauksen tulos on joskus tällainen mittauksen jälkeen:

PW Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei PW!

Ainakaan mitään yleistä vikaa ei ole tiedossa palvelun suhteen tällä hetkellä. Nettiyhteyden pätkiminen voi aiheuttaa toki virheilmoituksia myös nopeustestin kanssa.
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Samaan aikaan DNA:n tukisivusto oli normaalia oleelliseti hitaampi.
    Retry:n painaminen käynnisti mittauksen ja se meni loppuun asti, mutta sama ilmoitus tuli mittauksen jälkeen.
    PW
  • Siinä tapauksessa kuulostaa tosiaan, että nettiyhteyden pätkiminen/hidastelu on vaikuttanut myös tuohon mittaukseen.
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Minulla tuli mieleen, että olisiko voinut olla niin, että mittaus onnistui, mutta tulos ei siirtynyt teidän palvelimellenne?
    PW
  • Vaihdoin tällä viikolla 100 M DNA-liittymän 150 M-liittymään,koska pari telkkaria, läppäriä ja älykännykkää on päällä ja entinen liittymä katkoi aina välillä. Nyt näyttää siltä että nopeusmittauksen perusteella teho ei ole noussut 40 Mbps-tason yli. Tähän tasoon pääsi 100 M liittymäkin. Lisäksi uusi wifi-verkko(5G) ei näköjään läpäise muurattuja tiiliseiniä samalla tavalla kuin entinen, telkkari katkoo entistä useammin ja monet ohjelmat läppärissä eivät lataudu enää. Liittymän toimivuus siis selkeästi heikkeni. Voiko tälle tehdä mitään muuta kuin perua sopimus?
    P T
  • Millä tavalla tuo 100 tai 150 meganen netti on toteutettu, jos kiinteä kaapeli/kuitu niin olisi pitänyt nousta nopeuden, jos taas 4G, niin ei tietenkään nouse mihinkään.

Kait siinä modeemissa on 2.4 GHz:kin verkkokin, kun tosiaan 5GHz verkko läpäisee todella huonosti esteitä.
    JJJ
  • JJJ: mokkulaliittymä 150 Mbps on liittymätyyppi. Siirryin jo 2G wifin käyttöön, ja se toimii paremmin. Muut ongelmat jatkuvat. Selvittely jatkuu arkipäiville.
    PT
  • Pätkiminen ei toki kuulu asiaan ja uudemmat modeemit harvoin aiheuttaa enää sitä että yhteys on pystyssä, mutta data ei liiku.

Nopeus on hyvä ja kaikki yli 5 megaa (välillä allekkin) on sopimuksen mukaista. nopeutta olisi voinut nostaa oikeastaan vaan, jos uusi modeemi tukee useaa yhteyttä/taajuutta samaan aikaan ja vanha ei, myös tolpan pitää tätä tietysti tukea. Muuten ylärajalla ei ole mitään tekemistä alarajan kanssa. Joten mitään vikaa tuossa ei ole, joskaan ei mitään hyötyäkään tainnut olla modeemin kanssa.