Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Norra kanavat

Mitä on tapahtunut, norran kanavoista näkee yhtäkkiä vain svt1 ja kunskapskanalen. Muitten kanavien kohdalla lukee ”kanavan jakelu tällä kanavapaikalla on päättynyt”

Kommentit

 • Näkyvät vain HD-versoina. SD_versiot poistuivat jakelusta 19.3.
 • Kiitos vastauksista - käynnistin laitteen uudelleen ja nyt kaikki kanavat näkyvät.
 • Olen hakenut kanavat nyt ainakin 5 kertaa ja palauttanut HD Thunder boxin tehdasasetukset kolmesti ja sulkenut boxin virrat kolmesti. Uusia Norran kanavapaikkoja ei vaan löydy. Puhelintuki ei osannut auttaa. Onko hyviä ajatuksia, mitä pitäisi tehdä?
 • Tupu: Oletko aivan varma, että olet palauttanut tehdasasetukset, etkä vain käynnistänyt boxia uudestaan?
  Kanavat ovat kaapeliverkossa nipussa 130 arvoilla
  282000 kHz
  6900 ksym/s
  256-QAM

  Kanavapaikkanumeroilla: 445,447,449 ja 451
  Koita hakea manuaalisesti


   
 • HD Thunder boxin sielunelämää en tunne, mutta joissakin boxeissa vanhat kanavapaikat eivät poistu uudelleenhaussa, vaan kanavapaikat on ensin poistettava ja vasta sitten haettava korvaavat kanavat (mm. Topfield).
  Joissakin laitteissa on mahdollisuus päivittää kanavaluettelo, jolloin se päivittyy oikein.
  Tehdasasetusten palutus käynnisttää uusasennuksen puhtaalta pöydältä, jolloin kaikki tehdyt asetusmuutokset ja mahdolliset suosikit on tehtävä uudestaan. Tuo on varmin tapa. Jos laite tuolloin kysyy tietojen säilyttämistä, on syytä vastata ei.
 • Kiitos neuvoista. Kaikki kokeiltu. Tuloksetta.
 • Tupu: Oletko koittanut päivittää digiboxia?
 • Sitä pitää vielä yrittää. Kiitos neuvoista.
 • Digiboxi päivitetty. Ei ollut ihan helppo homma, mutta onnistui lopulta. Sen jälkeen. tehdasasetukset palautettu. Eikä edelleenkään tule näkyviin  nuo hd:ksi muuttuneet kanavat. Jos huomenna ei dna:lla osata asialle mitään tehdä, pitänee sanoa Norra-paketti irti, koska vain puolet kanavista näkyy. Ilman tallentavaa boxia ei katselu onnistu  kun monet ohjelmat tulevat niin myöhään.
 • Hei Tupu!

  Löytyykö kanavalistaasi kuitenkin muita HD-kanavia? Joskus kanavien löytymättömyys voi johtua myös viallisesta antennikaapelista eli kannattaa varmuudenvuoksi kokeilla kanavien uudelleen hakua myös toisella johdolla tai ainakin kokeilla irrottaa nykyinen hetkeksi aikaa seinästä ja laitteesta. Varsinkin HD-digiboksin ovat herkkiä tiputtelemaan kanavia kokonaan pois jos signaalissa on vähänkin virheilyä.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Kaapeli on uudehko ja laadukas ja kaikki mahdolliset piuhat on irrotettu jo useita kertoja. Boxin virtanäppäintä on käytetty kiinni. Boxin on resetoitu. Nyt taas piuhat irti ja takaisin ja tehdasasetukset. Ei edelleenkään löydä kolmea Norra-paketin hd-kanavaa. Kaikki muut hd-kanavat kyllä löytyvät.
 • Kiitos DNA. Liikkeessä ei tiedetty asiasta sen enempää eikä puhelintukikaan osannut auttaa. Hankin DNA-hubin ja kovalevyn. Kanavat on nyt haettu hubiin ja hd-kanaviksi muuttuneet kolme Norra-paketin kanavaa eivät vieläkään löydy! Vika ei siis ollut vanhassa boxissa eikä kaapeleiden kiinnityksissä vaan DNA:ssa. Voisiko joku DNA:n ihminen nyt vihdoin selvittää, miksi nämä hd:ksi muuttuneet kolme kanavaa eivät vieläkään löydy!
 • Tiedoksi dna:llekin, että voitte vinkata hubin ostaneille, että Norran hd-kanavat löytyvät kanavapaikoilta 731-738. Jo aiemmin hd:nä ollut svt1 näkyy edelleen myös kanavapaikalla 442. Näin nämä asiat selviävät. Myyjä liikkeessä oli tänään ystävällinen ja teki parhaansa.
 • Hanna:"Varsinkin HD-digiboksin ovat herkkiä tiputtelemaan kanavia kokonaan pois"
  Tuo ominaisuus liittyy lähinnä Wboxeihin antenniverkossa.

  Tupu: Tuo vaikuttaisi kiinteistön jakoverkon vialta. Päättyvä rasia voi olla vialla, jolloin eri kanavanippujen tasot vaihtelevat. Kannattaa tilata huoltokäynti. Se on sinulle maksuton, koska vika ei ole laitteissasi (ei kannata pelästyä, vaikka maksulla ujkailevatkin).
 • Kiitos neuvoista  PW. Nyt Norran hd-kanavat näkyvät ja voi perjantaina katsoa Let's Dance. Ei olleet dna:lla ihan tehtävien tasalla tämän asian suhteen. Norran tilaajia ei ilmeisesti ole paljoa. Tosin myymälässä meitä tänään palvellut Kimmo oli erittäin ystävällinen ja yritti kaikkensa. Alun asennusvaikeuksien jälkeen hubi kovalevyinern vaikuttaa ihan hyvältä, joskin on vähän hidas ja jumittaa helposti, jos ei malta joka painalluksen jälkeen odottaa hetkisen.
 • Mikä tässä nyt oli syynä ettei niitä löytynyt? Yritettiinkö etsiä manuaalisesti väärältä taajuudelta vai mikä mätti? Muutenhan toi kävi DNA:n puolelta ihan unelmasti, sai yhden huijatun hubi asiakkaan lisää 😀
 • HDThunder4000-boxin automaattihaku ei hakenut hd-kanavia niille kanavanumeropaikoille, mitkä dna ilmoitti. Manuaalihaku ei niitä myöskään tuonut. Eikä siis hubissakaan tullut niille paikoille ne kadonneet kolme kanavaa vaan paikalta 732 alkaen. Edellinen kokemus operaattorin boxista Elisalta viiden vuoden takaa ja silloin vannoin, että ei koskaan enää operaattorin boxia. Kadonneiden hd-kanavien ongelmaa ratkoessani nettikeskusteluista ymmärsin, että hyvin toimivat ja tallentavat hd-boxit alkavat olla katoavaa kansanperinnettä ja kauppiaiden nettisivuja selatessa totesin, että uusi hd-boxi maksaisi noin 350 euroa. Että sen vuoksi nyt dna-hubi kovalevyinern seuraavat kaksi vuotta. En vielä osaa sanoa, oliko huono vai älyttömän huono valinta. Hubiin hitaus ja helposti jumiin meneminen tosin jo ärsyttää.
 • Ei se vieläkään löytänyt HD kanavia virittimen kautta, vaan katsot niitä IPTV kanavina netin yli (kanavapaikat yli jotain 600), silloin niitä ei voi tallentaa ollenkaan... Jotain mätää on verkossa varmaan, tuo huolto käynti voisi olla paikallaan, (jos sellainen on olemassa taloyhtiö/kaapeliasiakkaille. Antenniasiakkaana en tollaisista mitään tiedä, kiroan vaan ja suuntaan antennia kun HD-kanavat ei DNA:lla näy 😀 )
 • Ei oo todellista. Miten voi olla näin vaikeaa. Äsken jo kuvittelin, että kaikki on kunnossa. Sitten kai vaan yhteys taloyhtiön huoltofirmaan ja pyydän tarkastuskäynnin. Dna ei sellaista vaihtoehtoa ole missään vaiheessa esittänytkään, vaikka heidän mainostarransa alaovessa komeileekin kehuen hoitavansa tämän talon yhteyksiä.
 • Kannattaa suoraan DNA:lta pyytää se huoltokäynti.
 • Episodi jatkuu. Koska tuntui oudolta tilata itse asunto-osakeyhtiöön (kerrostalo) DNA:lta tarkastuskäyntiä, laitoin sähköpostia isännöitsijälle. Isännöitsijä ei vastannut viestiini. Viikkoa myöhemmin mieheni soitti isännöitsijälle, joka ei ollut ensin tuntunut edes ymmärtävän, mistä on kyse, ja hänen suurin huolenaiheensa oli ollut, että maksaako DNA:n tarkastuskäynti ja jos maksaa, asia on käsiteltävä taloyhtiön hallituksessa! Että nyt tässä odottelen, että kohta tulee ilmoitus, että hallitus on päättänyt, ettei mitään tarkastuskäyntiä tilata, kun se saattaa maksaa. Itsekö minun sitten on se käynti tilattava? Olisiko kenelläkään käsitystä siitä, kannattaako käydä paikallisessa DNA-liikkeessä, vai olisiko DNA:lla sähköposti, mihin asiasta voisi lähettää viestiä, ja missä viesti luettaisiin ja asialle tehtäisiin jotain. DNA:laisetkin voisivat ehkä kommentoida, kun ovat tätä viestiketjua jo aiemmin tuolla lukeneet ja kommentoineet. En käsitä, millä oikeudella DNA asiassa yhtään kenellekään laskua laittaisi. He myyvät Norra-pakettia ja heidän tehtävänään on huolehtia siitä, että pakettiin kuuluvat HD-kanavatkin näkyvät. Kanavien näkyviin saaminen oikeilla ohjelmapaikoillaan oli yksi syy siihen, että hankin DNA:n oman boxin ja tallentavan kovalevyn! - Katselemme siis edelleen kanavia vääriltä kanavapaikoilta eikä tallentaminen todellakaan ole mahdollista edes siihen hienolle DNA:n omalle kovalevylle. Teksti-tv ei 700-alkuisilla kanavilla toimi, joten ohjelmiin ei saa tekstitystä (siitäkin joskus hyötyä, jos katsoo ohjelmaa, missä puheesta ei oikein saa selvää ja Ruotsissa 1, 2 ja 4-kanavat tekstittävät käytännössä kaikki ohjelmat).
 • Huoltokäynti tulee tilata suoraan DNA:n kautta ja asukkaan on tämä itse tilattava. Jos omat laitteen ja kytkennät ovat kunnossa ja ongelma jää DNA:n puolelle niin silloin huoltokäynti on sinulle maksuton. Huoltokäynnin voit tilata maksuttomasta vikapäivystyksen numerostamme 0800 300 500, numero palvelee kellonympäri.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Kiitos.  Tämäpä tuli nopeasti ja selkokielellä.
 • Ja vielä sen verran, että ihmetyttää isännöitsijän asiantuntemattomuus! Taloyhtiöllä on huoltosopimus DNA:n kanssa, jonka perusteella DNA korjaa jakoverkkoviat ilman, että siitä tulisi laskua taloyhtiölle. Hallitusta tuossa asiassa ei tarvita.
  Muutenkin taloyhtiön on syytä korjata esiintyvät viat, kun niitä esiintyy!

  Normaalissa tapauksessa asiakas tilaa huoltokäynnin.
  Taloyhtiö tilaa huoltokäynnin, jos sama vika esiintyy useammassa huoneistossa.

  Kiinteistön jakoverkon rakennetta tuntematta, asukkaan kannattaa kertoa DNA:lle Isännöitsijän ja huoltoyhtiön/talonmiehen yhteystiedot, jotta DNA:n huoltomies pääsee talovahvistimelle ja mahdollisesti muihin huoneistoihin (ketjuverkko).
 • Nyt on huoltokäynti tilattu tämän viikon perjantaille. Käyvät meillä sisällä tarkistamassa antennipistokerasian, joskaan en ymmärrä, mikä vika rasiaan olisi voinut tulla ja vielä samana päivänä kun kanavat muuttuivat HD:ksi. Muiden kanavien näkymisessä kun ei ole ollut ongelmia. Muihin taloyhtiön  tiloihin saavat päästä omin avuin tai soittaa huoltofirman paikalle, jos eivät omilla avaimillaan pääse. Onpa ollut aikamoinen farssi tämäkin.
 • Tupu: Jos taloyhtiössä on ketjuverkko, niin ketjun viimeisestä rasiasta on voinut päätevastus rikkoontua. Jos vika ei ole huoneistosi rasiassa se voi olla toisen asukkaan rasiassa, jolloin huoltomiehen oliis päästävä siihen huoneistoon.
  Tähtiverkossa kaikki rasiat ovat päättyviä, mutta nekin voivat rikkoontua.
  Vika voi olla myös talovahvistimella.
  Nuo uudet HD-kanavat sijoitettiin täysin uuteen muxiin (282 MHz), joka oli vielä vapaana.
 • Nuo uudet HD-kanavat sijoitettiin täysin uuteen muxiin (282 MHz), joka oli vielä vapaana.

  Tuo^sta veikkaan löytyvän ongelman, joku estää nyt tätä virittymästä.

  Mielenkiinnolla odotellaan miten homma päättyy lopulta!
 • Hyvät PW ja JJJN! Kiitos tuesta ja hyvistä ohjeista. Näytän nämä diagnoosinne DNA:n huoltoihmiselle,  kun hän meille ilmiintyy. Kerron sitten, miten tässä kävi ja missä vika oli 😊
 • Huoltomies tuli tänä aamuna sovittuun aikaan ja jäi etsimään vikaa mieheni jäädessä pitämään hänelle seuraa. Ja löytyihän se vika, mutta ei meidän laitteista, kaapaleista, antennirasioista tai sähkösennuksista vaan ihan muualta. Aikoinaan, kun maksullinen Eurosport-kanava alkoi näkyä, niihin taloyhtiöihin, mitkä eivät tätä kanavaa halunneet, asennettiine esto/suodatin, ettei Eurosport näy. Huoltomiehen mukaan tämä esto/suodatin olisi meidänkin taloyhtiössä pitänyt poistaa viimeistään vuonna 2014, kun kaapeloinnit meidän kadullamme uusittiin. Tämä muinoin asennettu ja kaikkien unohtama esto/suodatin oli nyt tehnyt sen, etteivät hd:ksi muuttuneet kanavat näkyneet. - Estot on nyt poistettu ja kadonneet kanavat ovat hd-tasoisina näkyvissä Laskuakaan asiasta ei tule sen enempää minulle kuin taloyhtiöllekkään. Alltså slutet gott, allting gott!
 • Että semmonen juttu 😀

  Muistan että mulla oli joskus opiskelijana tuollainen joku suodin kämpän rasiassa suoraan (taloyhtiö+kaapeli) joka esti maksukanavien näkymisen, mutta muuten ei ole kokemusta tuollaisesta, miten se suodattaa. Että suodattaako juurikin taajuutta ja nyt noi uudet kanavat meni siihen suodatuksen piiriin..No hyvä että selvisi.
 • Aikoinaan noita suodattimia asennettiin huoneistoihin, jotka eivät halunnut liittyä kaapeliverkkoon. Se on voitu myös asentaa taloytiöön kokonaisuudessaan, jos taloyhtiö ei halunnut lliittyä kaapeliverkkoon.
  Silloin näkyivät vain vapaat analogiset kanavat.

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.