Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Numeron siirto toiselta operaattorilta

Hei, kun numero siirrtetään toiselta operaattorilta DNA:lle niin kuinka kauan siinä menee ja onko siinä välissä aika jolloin käytössä ei ole mitään liittymää: niin että vanha liittymä menee pois päältä mutta uusikaan ei ole vielä käytössä.

Kommentit

 • Liittymän siirrossa operaattorilta toiselle menee noin 14 vuorokautta.
  Vanha liittymä toimii siihen saakka,kun uusi tulee voimaan.
  Nykyinen numerosi säilyy myös operaattorin vaihdosta huolimatta,
  jos et ole erikseen maininnut,että haluat vaihtaa myös numeroa.

  Uuden liittymän aukeamisesta tulee textiviestillä ilmoitus.
  Vaihdat vaan uuden operaattorin simkortin puhelimeesi.
  Sammuta puhelin ja poista vanha simkortti.
  Laita uusi simkortti puhelimeen ja käynnistä laite.
  Homma pääpiirteittään tässä.

 • Ja jos on puhelin-numerot tallennettu simkortille,
  niin tallenna ne puhelimen omaan muistiin.

  Sitten uuden simkortin vaihdon / asennuksen jälkeen voit siirtää ne halutessasi
  uudelle simkortille,tai pitää ne puhelimen omassa muistissa.
 • en oikein suosittelisi enää sim-kortti tallenusta enää, vaihtoehtoina on puhelin tai google-tili (tai vastaava). google tallentaa ne keskusserverille ja synkronoi tarvittaessa. minä en luota googleen.

  muistaakseni dna lähettää aktivointi viestin sähköpostiin numeronsiirrossa ja sitä pitää klikata jotta siirto-prosessi alkaa, aktivointi viestiä ei tule kaikissa myynti-kanavissa vaan siirto-prosessi alkaa saman tien. netti-myynnissä tulee aktivointi-viesti.
 • Jos ostan netistä halvan
  Dna Mini Data-puhelinliittymän, niin voinko samalla kertaa ilmoittaa siihen vanhan puhelinnumeron, joka on vapautumassa Elisalta ja siirtyy siis DNA-liittymän puhelinnumeroksi???
 • Hei Markku,

  Myös netissä tilatessasi voit valita, otatko uuden numeron vai siirrätkö nykyisen numerosi toiselta operaattorilta.
  DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
 • Tarviiko vanhan operaattorin sopimus irtisanoa kun numero siirtyy operaattorilta toiselle?
 • Hei Raisa!

  Liittymää ei pidä erikseen irtisanoa vanhalta operaattorilta numeronsiirron yhteydessä, sillä numeron tulee olla aktiivinen, jotta siirto onnistuu. Operaattorit hoitavat irtisanomisen automaattisesti numeron siirtyessä.

  Huomaathan, että jos kyseessä on määräaikainen sopimus, jää tämä edelleen voimaan uudella numerolla.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Minulla on ollut joskus dna liittymä numerolla 0400-xxx. Onko tätä vanhaa numeroa mahdollista aktivoida uudelleen käyttöön?

  edit. numero piilotettu /DNA Ida T
 • Moi Johanna! http://www.siirretytnumerot.fi/  kertoo, että viestissäsi mainitsemasi numero on tällä hetkellä Telialla jonkun käytössä, tai sitten se on alunperin Telian omistama numero, joten asiaa pitäisi tiedustella Telialta. 😀
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Hei

  Minulla on vanha meille tärkeä numero Elisan kiinteässä verkossa. Olen hankkinut älypuhelimen joka on DNA:n verkossa. Miten tuon 09 alkuisen numeron voi siirtää älypuhelimeen? Terv ph
 • Hei, vaihtoehtona on DNA Kotiluuri -liittymä. Kyseessä on matkapuhelinverkossa toimiva liittymä, johon voidaan siirtää vanha lankaliittymässä oleva puhelinnumero tai antaa uusi lankapuhelinnumero.

  Hinnaston löydät osoitteesta https://www.dna.fi/hinnastot-ja-ehdot
  Tilaus onnistuu soittamalla asiakaspalveluumme 044 144 044.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Jos kävelen liikkeeseen ja otan dna:lta liittymän ja haluan säilyttää vanhan numeron niin kestääkö tosiaan nykypäivänä 14 vrk liittymän siirtyminen?
 • Hei Asko!

  Mikäli tilaus tehdään liikkeessä, niin silloin numeronsiirto käynnistyy viiden arkivuodokauden päähän ellei toisin sovita.
  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • hei
  säilyykö numeroni jos vaihdan dna-prepaidin johonkin kiinteän kuukausihinnan liittymään ?
 • Hei! Rekisteröityä Prepaidia ei voi toistaiseksi vaihtaa DNA -laskutusliittymäksi. Kunhan tämä on taas mahdollista, vaihto laskutusliittymäksi numeron säilyttäen onnistuu kyllä.

  Rekisteröidyn prepaid -liittymän numeronsiirto toiselle operaattorille on kyllä mahdollista tehdä, ja sitä kautta tarvittaessa paluu DNA:lle laskutusliittymäksi.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Moi, irtisanoin teillä olevan 044 alkuisen numeron noin 1-2kk sitten niin olisiko sitä mahdollista saada uudestaan käyttöön?
 • Hei Maukka!

  Jos irtisanomisesta on jo yli kuukausi niin siinä tapauksessa samaa liittymänumeroa ei ole mahdollista saada enää käyttöön.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Tuesta sanoivat et on mahdollista ottaa käyttöön, mutta menee maanantaille.
 • @DNA Hanna
  "Jos irtisanomisesta on jo yli kuukausi niin siinä tapauksessa samaa liittymänumeroa ei ole mahdollista saada enää käyttöön. "

  Taitaa olla se käytöstä poistetun numeron karenssi 6kk ennen kuin menee muualle käyttöön , joten pitäisi se ko. ajan puitteissa saada takaisin aiemmalle hakltijalle. Ainakin muilla operaattoreilla onnistuu.
 • Pahoittelut aikaisemmasta virheellisestä tiedosta. Kun kyseessä on siis DNA:n oma numero niin palautus on mahdollista tehdä 6kk karanteenin aikana. Jos kyseessä on toisen operaattorin numero tai dataliittymä niin karanteeniaika on tuolloin lyhyempi.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Sitä minäkin, kun kyseessä on siis DNA oma numero.
 • Ei DNA:lla ole kenellekään tullut mieleen lisätä liittymäpakettiin operaattorin vaihtajaa varten ohjetta siitä kuinka silloin toimitaan kun numero siirtyy DNA:lle.

 • Hei voiko Elisalta siirtää dnalle saman puhelin numeron mikä nyt on
 • Mikäli olet siirtämässä puhelinliittymääsi toiselta operaattorilta DNA:lle, lähetämme liittymän aktivoinnin jälkeen tekstiviestin, jossa kerromme, milloin liittymä on käyttövalmis. Mitään varsinaisia toimenpiteita mahdollisen aktivoinnin lisäksi ei liittymälle tarvitse siis tehdä, oli kyseesä sitten uudella numerolla avattu liittymä tai numeronsiirto toiselta operaattorilta. Millaisia ohjeita olisit siis tarkemmin kaivannut?

  Aleksi: Numeronsiirto Elisalta DNA:lle onnistuu kyllä. Kannattaa toki tarkistaa ettei nykyinen liittymäsopimus ole määräaikainen ja ettei siirrolle ole nykyisen operaattorin päässä mitään muutakaan estettä.

  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Ei oo määräaikainen annatko osoitteen missä sen voin tehdä
 • Numeronsiirto tapahtuu siis ihan normaalisti tilaamalla haluamasi liittymän meiltä. Voit tilata liittymän netistä https://www.dna.fi/puhe, soittamalla maksuttomaan myyntipalvelun numeroon 0800 550 044 tai tekemällä sopimuksen paikan päällä DNA Kaupassa.
  DNA Hanna palveluasiantuntija

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.