Siirry uusimpaan kommenttiin

Nyt se alkaa, radiokanavien poisto ktv-verkosta!

https://corporate.dna.fi/huoltotiedotteet?type=resttukari2&id=104588&scrollTo=n6pSAFvjas79&returnUrl=https%3A%2F%2Fcorporate.dna.fi%2Fuutishuone%3FscrollTo%3Dn6pSAFvjas79

Eli osassa Helsinkiä ja Vantaata tullaan lähipäivinä poistamaan radiokanavat kaapeliverkosta ja sen jälkeen pitää kikkailla jotta saa radiokanavat kuuluviin.

DNA, onko tietoa milloin tämä koskee 00700 aluetta?
Jari

Kommentit

 • Huhuu DNA, saisiko tähän kommenttia?
  Jari
 • Tarkoittaako tämä nyt sitä että keskusantenni pistokkeeseen ei voi liittää enää stereoiden FM virittimen johtoa?   Luullaanko siellä että radio kuuluu hyvin , kun vetää lapamatojohdon kiertämään katonrajaa huoneessa. pientalojen ympärillä on niitä puitakin ?
  Tällä hetkellä tv kuva tulee kuidulla, mutta kuitenkin siinä on kaikki kaapelitelevision palvelut, eli sehän on kaapeli, mutta radiokanavat tulee sitten ilmeisesti harava-antennin kautta joka on talon katolla ja asunnon seinäpistokkeisiin ei ole koskaan tarvinnut koskea ja siinä on tv ja radio johdolle omat pistokepaikat. Samaten radioasemin taajuudet on aivan samat , kun ne ovat matkaradion ferriittiantennin kauttakin.
  Kysyn
 • Sitäpä se tosiaan tarkoittaa ettei enää radio kuulu kytkemällä stereot TV/Radio-pistorasian R-pistokkeeseen vaan pitää olla se lapamatoantenni tai sitten harava-antenni talon katolla.

  Lisää aiheesta:
  https://www.dna.fi/FM-radio
  Jari
 • Moi Jari!

  Muille alueille ei ole vielä vahvistettua aikataulua muutosten osalta. Näistä tiedotetaan lähempänä aina alueittain.
  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Tuossa minun tapauksessa ei ole muuta kuin televisio toiminut kuin kaapeli , kun on kuitu ja  ne radiokanavat  tulee antenniverkon kautta ja netti tulee puhelinpistokkeeseen kuparijohdon kautta  kautta modeemiin, joka on se nopeutta jarruttava tekijä. Maksimissaan nopeus 100/50 Mbit/s
  Kysyn
 • Onpas DNA:la huonot nopeudet kuparin päästä. Kilpailija toimittaa perusnopeutta 200/100Mt ja maksimina 500/100Mt. Kuitu talojakomossa ja loppumatka kuparilla.
  Tomppa
 • Pitää varmaankin kaivaa vanha 60 luvun Grundig Concert Boy
  matkaradio kaapista ja alkaa sitä kuuntelemaan,
  kun DNA suuressa viisaudessaan pistää kaapelipuolen radion mykäksi.

  Koskas kaapeli TV lopetetaan.??

  Aqualung
 • @Tomppa, ei puhelinkaapelien kautta saa yhtään nopeampaa nettiä, se on sama tekninen rajoitus kaikilla operaattoreilla, asia johon operaattorit ei voi vaikuttaa.

  Meillä on kaksi kiinteää laajakaistaa, Elisa Viihde sekä Dnan talolaajakaista Ethernet-tekniikalla. Tuo Ellun kaista on max. 100 Mbps koska tulee puhelinkaapelia pitkin mutta Dnan talolaajakaista on 200 Mbps joten tekniikka on se joka rajoittaa.
  Jari
 • @Aqualang, ei ne varmasti kaapeli-tv:tä lopeta moneen vuoteen, eihän koko kaapeli-tv:ssä muuten olisi mitään ideaa. Käy Prismassa ostamassa vaikka Sonyn stereoradio-kasetti-cd-soitin, meillä on sellainen ja on hyvä peli. Hintaa noin 99 euroa, ja siinä on oma antenni ja pikavalintoja radiolle.
  Jari
 • No kuunnellaan niin kauan,kun homma toimii vanhoja stereoita.

  Pari viritinvahvistinta 70 luvulta.
  CD soitin + Kasettidekki + Kelanauhuri + Vinyylilevysoitin + 2 kaiutinparia.
  Näillä mennään,kunnes kuningas DNA
  pistää piuhat poikki.

  Aqualung
 • Mukava pääsiäislahja DNA:lta, juuri pitkänperjantain alla :-( :-(
  Mistä tietää, koska kanavat on haettava uudestaan? Ei kai niitä tarvits hakea 4 kertaa viikon aikana?
  PW minä päivänä
 • @Jari Sinulla on vanhentunutta tietoa. G.fast tekniikalla toteuttu nettiliittymä Kuitu talojakomoon ja siitä kupareilla (puhelinkaapeleita pitkin).
  Nopeus riippuu kaapeleiden pituudesta:
  Distance Performance target
  <100 m, FTTB 500-1000 Mbit/s
  100 m 500 Mbit/s
  200 m 200 Mbit/s
  250 m 150 Mbit/s

  DNA ei taida tarjota G.fast tekniikalla toteutettuja liittymiä.
  Vuosina 2015-2016 tekniikka oli testissä ja silloin siitä puhuttiin enemmän. Varsinkin pienemmät paikalliset puhelinyhtiöt teknikkaa käyttävät.

  Isoissa kerrostaloissa, joka kerrokseen kuitu ja G.fast laite niin kerroksen asukkaille saadaan 1Gb yhteys

  Nopeat verkkoyhteydet kiinteistöihin olemassa olevaa kupariverkkoa käyttäen – Uusin G.Fast -teknologia säästää kalliilta valokuituremonteilta | Ite wiki

  G.fast - Wikipedia

  Tekniikka kehittyy ja osa operaattoreita mukana (osa jumittuu vanhaan ja karsii vaan palveluita)  Tomppa
 • BBC: Aloittaa lyhytaaltolähetykset Eurooppaan uudelleen.
  DNA: Poistaa ula-lähetykset kaapeli-tv verkosta.

  Korvalappustereot sihisevät liian paljon sisäkuuntelussa, joten vaihtoehdot ovat ulkoantennin hankkiminen pöytäradiota varten tai kuuntelun lopettaminen. Kiitos Dna:lle tyhjästä.
  irritus
 • @Tomppa, ei G.Fastia käytä Suomessa mikään iso operaattori, esim. Elisa panostaa kuitu- ja kaapeliverkkoliittymiin eikä G.Fastia ole tulossa käyttöön heilläkään, tämän on sanonut Elisan edustaja! Sitäpaitsi Cat5e kaapeleilla saavutetaan suurempia nopeuksia kuin Cat3 (eli puhelinkaapeleilla).
  Jari
 • Kysyn: Jos kuuntelet FM-radiota eetteritaajuksilla, mikään ei sinulla muutu. Kaapeliverkossa taajuudet eivät ole samoja kuin eetterissä.
  PW
 • PW :  Tässä onkin se pointti, että jos taloyhtiö päättää ottaa myös netin kaapelin kautta , niin kuinka käy radiokanavien ? Voidaanko ne edelleen tuoda katolla olevan harava-antennin kautta ?
  Kysyn
 • Taitaa olla niin, että taloyhtiö joutuu investoimaan antenniin ja vahvistimiin, jotta radioliittimestä voi saada kattoantennista signaalin, varsinkin, jos ovat aikoinaan poistaneet ne, kun kaapeliverkkoon liittyivät.
  mie
 • Taloyhtiö ei voi sotkea kaapeli-tv-operaattorin toimittaman signaalin päälle omia antennisignaalejaan. Jos taloyhtiö käyttää Dna:n kaapelimodeemeja, ULA-radio ei tule vastaisuudessa toimimaan.

  Ainoastaan, mikäli taloyhtiö asentaisi kaksinkertaisen antenniverkon tuplajohtoineen ja tupla-antennirasioineen, Dna:n kaapelimodeemit tulisivat mahdolliseksi ULA-radion kanssa.

  Se tulisi kuitenkin hyvin kalliiksi. Myös projektin kustannus/hyöty suhde on surkea.

  Rahat kannattaa käyttää ennemmin yleis- ja valokaapeloinnin asennukseen. Kun taloyhtiön perusrakenteet ovat ajan tasalla, kaapelimodeemeista ja kaapeli-tv:stä voidaan luopua ja siirtyä antenni-tv:hen ja radioon. Lisäkanavia kaipaavat voivat ajanmukaisessa talossa hankkia IPTV-palvelun ja internet-yhteyden.
  irritus
 • @irritus, vaikka sinä oletkin vakaa antenniverkon kannattaja niin minä en kannata antenniverkkoon siirtymistä, ensinnäkin maksukanavia on kaapelissa enemmän, ja vaikka ei maksukanavia käyttäisikään, on kuitenkin vapaita kanavia, erityisesti vapaita HD-kanavia kaapelissa enemmän. Lisäksi tulee vielä kustannus siitä että pitää vaihtaa boksit antenniverkkobokseihin joka ei varmasti miellytä moniakaan!
  Jari
 • Lisään vielä että ennemmin kannattaa vaikka sitten vaihtaa kaapelioperaattoria jos radiokanavien menetys kismittää. Tässäkin on se ongelma että jos on maksukanavia ja kaapelikortit vaihtuu toiselle operaattorille niin boksilla ei enää voi katsoa jo tallennettuja ohjelmia maksukanavilta koska ne on yleensä HD-bokseissa lukittu tietylle kortille.
  Jari
 • Onko sellaista laitetta olemassakaan jolla voi erillisen FM-taajuuden työntää tuonne rasialle DNA kaapelisignaalin joukkoon? Ei varmaankaan ole mahdollista tai edes sallittua. Nyt sinne "olohuoneen" antennirasiaan tulee vaan yksi coax-kaapeli (Antenni ja FM on siellä päässä erotettu toisistaan.)

  Vai pitääkö Laittaa erilliset antennit katolle (UHF ja FM) ja käyttää DNA:n kaapelia vain nettikäyttöön (Ei tule kuitua). Eli DNA:n kaapeli > modeemiin kiinni ja erottaa antennisisäverkko kaapelista kokonaan?

  Mielenkiintoisia ongelmia aiheuttaa ja tuosta kaapeliTV:stä luopuminen jättää kuitenkin 9€/kk perusmaksun varmaankin ja kun nettikin maksaa jo lisäksi 50€/kk (1000M 49,99 €/kk/24 kk. Jatkossa 59,99€) ja muita operaattoreita ei kiinteään ole saatavilla.

  Tämä ylläoleva omakotitalossa, mutta taloyhtiöissä käytännössä sama ongelma.

  Eikä kertakaikkiaan kuulu radio sisällä uudessa talossa ilman ulkoista antennia. vahvistimia on 3 huoneessa ja kuuntelen niistä radiota päivittäin, niin jokaiseen huoneeseen joku lapamatoviritys tai oma ulkoantenni, kuulostaa järjettömältä.

  Eikä ole Helsingissä kohde, mutta eiköhän tuo tule muuallekkin suomeen, niin osaisi varautua.
  Jaakko
 • Jari, taloyhtiössä järkevin vaihtoehto voi todellakin olla kaapeli-tv-operaattorin vaihto sellaiseen, jolla radio toimii.

  Jaakko, teknisesti ULA-alueen voi kyllä suodattaa pois Dna:n signaalista ja lisätä sen päälle omat signaalinsa. Mutta sitten pitäisi suodattaa muutkin kaapelimodeemien käyttämät taajuudet pois. Nimittäin, jos joku kytkee tällä tavalla tuunattuun verkkoon kaapelimodeemin, se tulee häiritsemään ULA-lähetyksiä.

  Omakotitalossa asiat voi toki tehdä joustavammin kuin taloyhtiöissä. Kun tiedät tasan tarkkaan itse, ettei antennirasioihin tulla koskaan kytkemään kaapelimodeemeja, voit jakaa tulevan kaapelisignaalin jo ennen antennirasioita suoraan kaapelimodeemille ja 108 MHz ylipäästösuodattimelle. Sitten syötät oman antennisi signaalin 87,5 – 108 MHz kaistanpäästösuodattimeen. Yhdistä yli- ja kaistanpäästösuodattimen signaalit toisiinsa, vahvista ja syötä sekoitus talosi antennisisäverkkoon.
  irritus
 • Meillä kaapelioperaattorin vaihto ei ole järkevä ratkaisu.
  Kiinteistössä on 4 talovahvistinta, jotka omistaa DNA. Uusi opraattiri toki voisi nuo korvata omilla talovahvistimilla, joten TV-kuva olisi OK.
  Kiinteistöön tulee Telian kuitu, jota ei ole otettu käyttöön. Netin Telia sitten tarjoaisi v. 1984 rakennettuun puhelinkaapelointiin. Etäisin asukas puhelintalojakamosta on n. 100 m päässä, joten Telia lupaa vain 100 Mbit/s yhteyden, kun DNA:n verkossa on 1 Gbit/s mahdollinen.
  Toki maksukanaien osalta tulisi ongelmia, jotka tosin rahalla on hoidettavissa - myös maksukanavatarjonta on erilainen.
  Vanhemilla asiakkailla olevat Welhon aikaiset sähköpostiosoitteet menetettäisiin, joka voi olla monelle ongelma.
  PW
 • @PW, on totta että maksukanavatarjonta on operaattoreilla erilainen, isoista operaattoreista Elisalla ja Dnalla on paras valikoima, Telialla kaikkein heikoin. Lisäksi tuo aiemmin kertomani ongelma niiden maksukanavilta tallennettujen ohjelmien katsominen ei enää onnistu jos kanavakortti vaihtuu toiselle operaattorille.
  Jari
 • joopa joo
 • @irritus.  Eikö sitten taloyhtiö voi laittaa radiota varten FM antennin taloyhtiön katolle ja se tulisi kaapelissa siinä samassa johdossa jossa on kaapeli tv ja siihen ei saisi sitten kytkeä netti modeemia vaan netti otettaisiin puhelinpistokkeesta sitä vanhaa kuparikaapelia pitkin  G-fast tekniikalla edullisesti ja pidettäisiin huolta ettei kenenkään asuntoon olisi yli 100 metriä pitkää kuparikaapelia niin nopeus olisi 500 Mbit/s.  ks.@tomppa
  Kysyn
 • Kysyn, mainitsemallasi tavalla tuunatussa verkossa radiovastaanottoon tulee häiriöitä, mikäli yksikin asukas erehtyy kytkemään kaapelimodeemin antennirasiaan.

  Omakotitalossa tuo voisi vielä toimiakin, mutta taloyhtiössä asian valvonnasta tulee vaikeaa. Jotta kaapelimodeemit eivät lähtisi yrittämään yhteyden muodostamista, ULA:n lisäksi taloyhtiön pitäisi suodattaa myös kaapelimodeemin downstream-taajuudet pois. Downstream taajuudet taas vaihtuvat aika ajoin, joten näitä muutoksia täytyisi ryhtyä myös valvomaan.

  Olettaisin myös, että Dna suhtautuu negatiivisesti taloyhtiön omien vahvistimien käyttöön.
  irritus
 • Onkos tuon kaapelimodeemin toimivuudella muutenkaan merkitystä taloyhtiöissä, joissa taloyhtiölaajakaista toimitetaan yleiskaapelointia (ethernet) pitkin huoneistoihin?

  Jos yleiskaapelointia ei ole, silloin vaihtoehto on VDSL-tekniikka puhelinkaapeloinnin kautta, jolloin taas gigabitin nopeuksia ei saada? G.fast taitaa olla kuolleena syntynyt ajatus, koska ei ottanut tuulta siipiensä alle?

  Taitaa olla myös operaattorien mielivaltaa, tekevätkö yhtiön, jossa ei yleiskaapelointia, sisäverkon kaapelimodeemin vai VDSL:n kautta? Mutta ainahan operaattoria voi toki kilpailuttaa. Telia välittää kaikki ULA-taajuudet verkkoonsa sellaisenaan.

  " mainitsemallasi tavalla tuunatussa verkossa radiovastaanottoon tulee häiriöitä, mikäli yksikin asukas erehtyy kytkemään kaapelimodeemin antennirasiaan. "

  http://www.hmsmultimedia.fi/hms/tekstisivu.tmpl?navi_id=308
  https://www.traficom.fi/sites/default/files/media/regulation/65D%20MPS-luonnos%2031.5.2019.pdf

  Aika "kovaa" saa modeemi verkkoon päin tavaraa työntää, että naapurit sen nykyaikaisessa yhteisantenniverkossa (erotusvaimennus väh. 36 dB) huomaisi.

  " Jotta kaapelimodeemit eivät lähtisi yrittämään yhteyden muodostamista, ULA:n lisäksi taloyhtiön pitäisi suodattaa myös kaapelimodeemin downstream-taajuudet pois. Downstream taajuudet taas vaihtuvat aika ajoin, joten näitä muutoksia täytyisi ryhtyä myös valvomaan. "

  Voihan nekin suodattaa pois, jos tuota riskiä pelkää. Tietyllä taajuusalueella ovat varmasti, jolloin loukutus onnistuu luotettavasti.
  joopa joo
 • "Telia välittää kaikki ULA-taajuudet verkkoonsa sellaisenaan."

  Tämä totta mutta toisaalta sitten maksukanavien suhteen Telia on surkea, kanavapaketit on Dnalla ja Elisalla huomattavasti paremmat kuin Telialla, Dnalla esim. on erikokoisia Mix-paketteja joihin helposti saa haluamansa kanavat, kun taas Telialla on surkea valikoima kanavia ja surkea Mix-paketti johon ei edes mahdu kaikki kanavat välttämättä.

  Kaapeli-TV-operaattorin valinta on aina kompromissi!
  Jari
 • Lisään vielä että Telia ei esim. monesti hyödynnä kaapelimodeemeja, vaan käyttää VDSL:ää vaikka talossa olisi Telian kaapeli-tv  ja siksi maksiminopeus on 100 Mbps.
  Jari
 • @joopa joo, kaapelimodeemit joutuvat lähettämään kovaa, jotta signaalista olisi jotakin jäljellä talovahvistimella kaikkien jaottimien ja antennirasioiden jälkeenkin. Ensimmäiset kaapelimodeemithan muistuttivat ulkonäöltään NMT450-puhelimia jättimäisine jäähdytysripoineen.

  Mutta jos tämä ei ole käytännössä ongelma, niin ei muuta kuin kaappaamaan ULA-alue Dna:lta takaisin taloyhtiön omaan käyttöön.

  Operaattorit todellakin päättävät, mitä palveluita he tarjoavat. Jos operaattorin tarjoama järjestely ei kelpaa, niin taloyhtiö voi hankkia nopean kuituyhteyden ja jakaa sen omilla laitteillaan huoneistoihin. Kun tekniikka on taloyhtiön omissa käsissä, se voi valita käytettävän tekniikan itse.
  irritus
 • @Joopa Joo isot operaattorit testasivat G.fast tekniikkaa mutta eivät sitä ottaneet valikoimaan. Pienemmät paikallisoperaattorit sitä käyttävät menestyksekkäästl. Meillä G.fast tekniikalla toteutettu yhteys ja toimii loistavasti. Vakionopeus 200/100 ja lisähintaan 9,90€ hintaan nopeudeksi saa 500/100. Samassa yhteydessä antenni Tv vaihtui kaapeliTv:n vanhoja antennikaapeleita pitkin. Ainoa muutos joka huoneistoihin tuli oli uusi modeemi.
  Tomppa
 • Sain eilen tekstiviestin DNA:lta, jossa kerrottiin päivä, jolloin muutos meillä tapahtuu. DNA:n asiakkaana puhelinnumeroni on heillä tiedossa.
  Moni ei varmaan lue huolto- ja asiakastiedotteita ja heidän numeronsa ei välttämättä ole DNA:n tiedossa, joten muutos tullee suurelle joukolle ihmisiä yllätyksenä.
  PW
 • @PW, siis poistuuko teiltä siellä Lassilassakin radiokanavat ktv-verkosta?
  Jari
 • Siinä kun radiokanavat lakkaavat kuulumasta, niin paras että taloyhtiö ottaa antennifirmaan yhteyttä , jotta saadaan stereot kuulumaan keskusantennin  kautta, ja ilman nettiä.
  kysyn
 • @kysyn: Miksi ilman nettiä? Netti on nykypäivänä käytännössä pakollinen ja samanlainen perushyödyke kuin sähkö, lämpö ja vesi!
  Jari
 • Kasvata papparainen pääsi kapasiteettia niin ehkä tajuat että maailmaan mahtuu muutakin.

  Tarvitaan kiinteistön katolle taloyhtiön omat radioantennit ellei ne sen jälkeen kuulu samoilla taajuuksilla kuin antennivastaanotossakin.


  Radioasemat kaapeliverkossa
  Kaapeliverkossa välitetään radiokanavat samoilla taajuuksilla kuin antennivastaanotossakin.
  Kaapeli-TV – Järviradio (jarviradio.fi)

  Molto
 • @Molto, ketä haukut älyltään vajavaiseksi papparaiseksi? Tuollaista kieltä ei soisi täällä kuulevan/lukevansa!

  Mitä tulee radiotaajuuksiin niin olet väärässä, ainoastaan Telian kaapeliverkossa radiotaajuudet on samat kuin ilmateitse, muut operaattorit muuttaa taajuudet jotta ne ei mene päällekkäin ilmataajuuksien kanssa ja jotta ei synny monitie-etenemistä!
  Jari
 • @PW, olet aivan oikeassa, Dna ei tiedä niiden asukkaiden yhteystietoja, jotka eivät tilaa mitään Dna:n palvelua.

  Jos vain jaksat nähdä hieman vaivaa, laitapa taloyhtiön ilmoitustaululle heippalappu, jossa kerrot uudistuksesta.
  irritus
 • Eikö tässä koko hommassa ole takana se että ne FM taajuudet otetaan jossain vaiheessa nettikäyttöön kaapelissa. Silloin ei voi kyllä sinne sohlata omia taajuuksia kaapelin joukkoon ulkoisilla antenneilla?

  Tuolla tulikin ilmi, se että rasiathan seinässä menisi vaihtoon kanssa. Omakotitalossa tuokin helpompi toteuttaa, kun kaapelimodeemi on otettu ennen coax sisäverkkoa haaroittimella nousukaapelista. Mutta taloyhtiöissä vaikeaa.
  Jaakko
 • @Jaakko, olet ihan oikeassa elikkä ei tosiaan voi soveltaa ja säheltää talon omalla antennilla niitä FM-taajuuksia sekaan.

  Olet oikeassa myös siinä että taloyhtiöissä tuo on hankalaa tuo pistorasioiden vaihto, lisäksi esim. ethernet-verkotetuissa taloissa ei ole enää mitään järkeä koko muutoksessa koska netti tulee jokatapauksessa ethernet-verkon kautta eikä kaapelimodeemin kautta. Esimerkiksi niinkuin meidän taloyhtiössä jossa netti on ethernet-verkon kautta eikä tv-pistorasioiden kautta. Me olemmekin suurimmat häviäjät koko muutoksessa, mikään ei muutu netin kanssa eli netin kapasiteettia ja nopeutta voidaan nostaa muitta mutkitta mutta radiokanavat kyllä häviää.
  Jari
 • @PW ja muutkin, tässä on hyvä ilmoitus radiokanavien poistosta:

  https://www.dna.fi/FM-radio

  Eli tulostakaa tuo ja laittakaan porraskäytävän ilmoitustaululle sen huoltoilmoituksen kera.
  Jari
 • Valitettavasti https://www.dna.fi/FM-radio ei ole helposti tulostettavassa paperille. Vain yksi ⧹⧸ symbolista avattu osio näkyy kerrallaan. Paperiversioon koko tiedotteen joutuisi latomaan uudelleen.
  irritus
 • Mutta toisaalta, jos taloyhtiössä on netti ethernetin kautta, silloin voisi irrituksen antamaa ohjetta (omakotitalon lisäksi) soveltaa sielläkin. Eli DNA:n kaapelista suodattaa FM taajuudet pois ja laittaa antennilla radiotaajuudet tilalle. Niillä matalilla taajuuksilla kun ei ole käyttöä kait DNA:n kaapelissa, jos nettiä ei tarvi kaapelin kautta jakaa asuntoihin. Eli ne voisi suodattaa ennen sisäverkkoa pois.

  En sitten tiedä miten tuo ajatus käytännössä isossa mittakaavassa toimisi.
  Jaakko
 • Nykyiset fm-toimiluvat ovat voimassa pitkälle tulevaisuuteen. Ja uusi lisääkin ovat myöntämässä jotka ovat voimassa 2029 saakka voimassa. Olisivat hyvin voineet välittää alueella kuuluvat radiokanavat asiakkailleen. Löytyykö palstan aktiivikirjoittajista virtaa vastustaa mielettömyyttä? Vai riittääkö että, tv-kuva on täydellinen virheetön ja valtakunnassa kaikki hyvin?
  Runnari
 • Nyt jatkuu postinumeroalueilla Helsinki 00970 ja Vantaa 01200.

  PW
 • Sanottiin, että DVB-T kanavat poistuvat. Yli 800 MHz:n taajuudet poistuivat, mutta kanavalle 25 taajuudella 511,25 MHz on ilmestynyt joukko kanavia, joista osa näkyy.
  PW
 • Miten PW muuten, loppuiko ULA-jakelu alueellasi tänään ?

  Kuuluuko ULA-alueella, jos virittimällä kokeilet nyt mitään vai onko sinne tullut mahdollisesti jotain datalähetteitä?

  DNA:n kaapelissa on hyvin pitkän aikaa (väh. ~15 vuotta) ollut joku datapärinälähetys taajuudella 86 MHz, mikä kuuluu virittimillä, joissa on esim. aukoton 76 - 108 MHz viritysalue. Saa nähdä, häviääkö tämä ULA:n poiston yhteydessä. Joku kaapelimodeemeihin liittyvä tuo on, verkon päästä tuleva.

  joopa joo
 • En ole kaapeliverkon ULA:aa kokeillut, koska viritin radiokanavat vastaanottimeen sisäantennilla. Olettaisin niiden kuitenkin loppuneen, koska DNA niin kertoi kahdessa tekstiviestissäänkin. Minulla ei muita radiovastaanottimia ole, joten en viitsi kaapeliverkkoa kokeilla.

  Huomasin erään muutoken modeemissa: vastaanottopuolella on nyt 24 lukittua kanavaa aiemman 22 asemasta. Acquire Downstream Channel 570000000 Hz
  Locked ja muutkin taajuudet ovat korkeampia kuin aikaisemmin.
  Voisiko tästä johtua F-3890v3 modeemissa esiintyneet ongelmat, kun DVB-T sinaalia lähetetään 511,25 MHz taajuudella.  PW
 • Nyt tuo FM-kanavien poisto, koskee sitten alueita 00930 Helsinki ja 01280 Vantaa.

  https://corporate.dna.fi/huoltotiedotteet?type=resttukari2&id=104929&scrollTo=n6pSAFvjas79&returnUrl=https%3A%2F%2Fcorporate.dna.fi%2Fuutishuone%3FscrollTo%3Dn6pSAFvjas79

  Edelleen kysyn, onko Dnalla tietoa milloin 00700 Helsinki tulee tuo radiokanavien poisto?
  Jari
 • Osoitteita:
  00930 Helsinki
  Kauppakartanonkatu
  Lehdokkipolku
  Maksaruohonpolku

  01280 Vantaa
  Maalinauhantie
  Rajakentänkuja

  Jari: Seuraa huoltotiedotteita - parempaa tietoa et DNA:lta saa :-(
  PW
 • Heränneiden tiedotteita on joskus viiveellä ja huonosti.
  uljaskan

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.