Ohjelmaopas

Mistä voisi johtua, että TV:n ohjelmaoppaasta katoavat käynnissä olevaa ohjelmaa seuraavasta ohjelmasta tiedot. Tulevat takaisin vasta ohjelman alettua ja seuraavasta ohjelmasta taas katoavat. Tapahtuu vain Ylen kanavilla 1, 2 ja Teema. Entisessä tv:ssä toimivat, nykyinen Sony kd55xf9005. Oulun kaapeli.

Kommentit

• Samaa tehnyt muutaman kuukauden minunkin tv:llä Sony KD-55XD8599 Helsingissä DNA:n kaapelissa.
    jpuh
  • Samaa tekee Wbox hd3 helsinki kaapeli.
    Mistä johtuu
  • Hei! Meillä ei ole tiedossa yleistä vikaa jossa EPG tiedot käyttäytyvät kuvaillulla tavalla joten selvittäisimme mielellämme asiaa tarkemmin.

Pyytäisinkin olemaan asiasta yhteydessä asiakaspalveluun soittamalla p.044 144 044 (ma-pe klo 8-18, la 9-16:30) tai sähköisellä lomakkeella https://www.dna.fi/yhteystiedot niin saamme tekniselle tuellemme tarkempia osoitteita tietoon.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Asensin Telia Hybrid router fast 5370 air laitteen ja nyt ohjelmaopas ei toimi
    Ohjelmaoppaan avulla olen pystynyt tallentamaan ohjelmat ja nyt se ei onnistu
    Vuorotyöläisenä se on ollut mulle niin hyvä
    Pikaista apua ongelmaan tarvitsen heti heti
    Seija
  • Onko tähän apua saatavana
    Seija
  • Soita vikapalveluun Seija, jos sulla siis on DNA'lta joku liittymä tai hubi. Ei noilla tiedoilla voi kukaan auttaa ..
    JJJN
  • Kiitos JJJN soitan 👵🏻
    Seija
  • Mihin on hävinnyt Discovery kanavan EPG ollut jumissa monta päivää ja nyt kadonnut kokonaan? Katselen antenni verkon kautta Hausjärvellä..olisi kiva saada pian kuntoon sillä tekee nauhoitukset erittäin vaikeiksi..
    Reiska
  • Joo ei näy antennissa Wboxillakaan Discoveryn ohjelmatietoja? Onneksi tuo vanha laite osaa ajanmukaan tallentaa ilman epg-tietojakin, toisin kuin vaikka hubatus...

Täälläkään ei näy mitään:
    http://tvopas.dna.fi/
    JJJN
  • Hei!

Discoveryn EPG:n suhteen näyttää olevan kyseessä yleinen vika. Ohjelmatiedot eivät siis näy antenni-tv:ssä eivätkä tuolla ohjelmaoppaassa. Vika pyritään saamaan kuntoon mahdollisimman pian. Pahoittelut koituneesta haitasta!
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Nyt näyttäisi toimivan.
    JJJN
  • Kyllä, vika saatiin nyt korjattua kuntoon!
    DNA Ilkka palveluneuvoja
  • Paitsi että nyt ohjelmatiedot on väännetty samallalailla suomeksi, kun DNA TV:n ohjelmaoppaassa on, ei hyvä. Toivottavasti ei ole pysyvää?
    JJJN
  • Vieläkin Discoveryn ohjelmatiedot antenniverkossa samat kuin DNA-tv:n ohjelmaoppaassa. Täysin hyödyttömät kun ei mitään tietoa minkä kauden jaksoista kyse. Monen jakson kohdalla vain sama teksti. Voisiko noihin vähän panostaa. Mallia voi ottaa vaikkapa TV5 ja Kutosen ohjelmaoppaista tv:n puolella. DNA-tv:n ohjelmaoppaassahan näidenkin kanavien tiedot on pilattu ympäripyöreillä jaarituksilla.
    Patu
  • DNA:n ohjelmaopas on muutettu huonompaan suuntaan https://tvopas.dna.fi/ .
    PW
  • Saihan sieltä haluamansa kanavat näkyviin, kun klikkasi kaikki muut pois. Saa nähdä kuinka kauan tuo asetus pysyy. Aieemin ei valinta ei pysynyt montaa päivää.
    PW
  • On tuossa ohjelmaoppaassa vielä vikaa!
    Jos valitsee 2 kanavan tiedot, niin se toimii.
    Jos valitsee 3 tai 4 kanavaa, vain 1 knavan onhelmatiedot näytetään, eikä väkänen toimi, jolla voisi päästä tatsomaan muiden valittujen kanavien ohjelmatietoja.
    PW
  • Ohjelmaoppaassa https://tvopas.dna.fi/ taas vikaa!
    Sain aikaisemmin valittua ohjelmaoppaaseen 5 kanavaa, joita seuraan.
    Nyt ajattelin muuttaa valintojani, mutta se ei enää onnistu, kun kanavalistaa ei voi rullata alaspäin 🙁

PW
  • Ohjelmaoppaassa Ylen A-studion "kasvokuvana" näkyy entinen yleläinen mutta nykyisin MTV3:n uutisissa esiintyvä ankkuri. Kuvapäivityksen paikka?
    JH
  • Missä mennään https:/tvopas.dna.fi -ohjelmaopassivun kanssa tätä nykyä? Vaikuttaisi olleen jo hyvän aikaa täysin mykkä, eli pelkkä tumma taustaväri vain näkyy; myöskään verkkoselaimen konsolissa ei näy mitään virheitä. Lähdekoodi miltei tyhjä (mitään varsinaista sisältöä ei näy).
    Sj. L.
  • Hei Sj. L.!

Täällä tvopas.dna.fi -sivu toimii kyllä useammalla selaimella testattuna ihan normaalisti. Oletko testannut toimivuuden itse useammalla eri selaimella tai vaikkapa eri laitteella? Jos ongelmaa ilmenee vain yhdellä selaimella niin kannattaa tarkistaa että uusin versio on käytössä ja tarvittaessa kokeilla vielä sivuhistorian ym. poistamista.
    DNA Hanna palveluneuvoja
  • Jälleen kerran ohjelmatiedot ovat päättyneet sunnuntaihin sovelluksessa ja selaimella. Sama vika toissa viikolla. Miten vaikeaa on saada 7 päivän ohjelmaopas toimimaan?
    Hubiukko
  • Minulla https:/tvopas.dna.fi  toimii muilla selaimilla paitsi Waterfoxilla. Selaimesta on käytössä uusin tarjolla oleva versio. DNA:lta on kerrottu, että selain on vanhentunut.
    Kannattaa päivittää selain, jos Waterfoxiin ei ole tarvetta.
    1.10 pidemmälle Firefoxilla ei nyt pysty ohjelmatietoja katsomaan.
    PW
  • Kyllä siellä jotain häikkää täytyy olla tuolla tvopas.dna.fi -sivustolla, vähintään joitakuita verkkoselaimia tai renderöintimoottoreita koskien. Ainakaan uusimmalla yleisjaellulla Microsoft Edgellä (x64, Windows 10 julkaisuversio 1903, EdgeHTML 18.18362), jota pääsääntöisesti ja mieluiten käytän, muun muassa akunkestoon ja suorituskykyominaisuuksiin perustuen, ei tuo sivusto lataudu, edes historioiden, välimuistin jne. tyhjentämisenkään jälkeen. Muut sivustot/palvelut toimivat normaalisti, tv.dna.fi mukaan lukien. Chromium (tällä hetkellä versio ) -pohjainen selain puolestaan löytyy Android-äly(ttömyys)luurista; sillä sivusto näkyy, mutta kuvien latautuminen kestää luokkaa minuutin, vaikka nopeustestienkin (esimerkiksi SpeedTest.net sekä Fast.com) mukaan mobiililaajakaistayhteyteni (Elisa 4G) latausnopeus on jatkuvasti yli 15 Mbps, ja usein yli 24 Mbps.
    Sj. L.
  • * Pieni täydennys edelliseen viestiin (puuttumaan jäänyt versiotieto) : Chromium 77.0.3865.92
    Sj. L.
  • https:/tvopas.dna.fi  sivusto on ainoa DNA:n sivusto, joka ei toimi uusimmalla Waterfox 64 bit (56.2.14) selaimella, jota mieluiten käytän nettiselaimena.

PW
  • Kun jotain saa, niin jotain menettää 🙁
    Nyt ohjelmaopas näkyy myös Waterfoxilla, mutta ohjelmatiedot TV:ssä pääkaupunkiseudun kaapelissa ovat jämähtäneet tortaille eikä mene eteepäin.
    PW
  • Joo, suht amatöörimäisiä koodisekoiluja ovat myös DNA:n touhuilut nykyisin. :/ Hyvä sentään, että lähti vihdoin tuo tv-opas-sivu taasen toimimaan niin Waterfoxilla kuin Microsoft Edgelläkin. Nyt se myös latautuu jonkin verran aiempaa nopeammin (ainakin EdgeHTML ja Chromium). Ulkoasultaan ja käyttöliittymältään kyseinen ohjelmaopassivu on mielestäni yhä silti kokonaisuutena selvää kärkeä netissä, vaikka eräitä "vekkuleita" puutteita tai bugejakin siinä tänä päivänä on. Mainittakoon nyt kolme esimerkkiä: A) sivun yläosan kanavavalintanauha ei tunnu tukevan hiirellä raahausta vasemmalle/oikealle; B) kanavavalintanauhan selailuväkäsiä käyttäen kanavaryhmittelyt katkeilevat miten sattuu, sekavasti, vaikka ne olisi kyllä mahdollista määrittää näkymään aina kokonaan, esimerkiksi JS-pohjaisesti; C) valintanauhan kanavaryhmiä hiirellä osoitettaessa voisi kyseinen pompsi mieluusti reagoida siihen vaikkapa yksinkertaisella kuultavuusmuutoksella (CSS opacity).
    Sj. L.
  • Edellä mainitsemieni kehittämisten lisäksi sivun HTML-lähdekoodin HEAD-osaan olisi hyvä lisätä <meta name="format-detection" content="telephone=no"> -merkintä, niin verkkoselaimet eivät suotta automaattisesti puhelinnumerolinkittelisi (siniseksi ja alleviivatuksi) numerosarjoja, kuten nyt esimerkiksi ohjelmien mistä mihin -kellonaikatietoja, vaan ainoastaan silloin jos sivun HTML:ssä käytetään "tel"-hyperlinkkiä.
    Sj. L.
  • OULU. Television ohjelmaoppaasta puuttuvat kaikki ohjelmatiedot. Tilanne ollut päällä eilisestä alkaen vaihtelevasti. Eilen puoliyön aikoihin näkyivät tiedot osittain nyt (lauant. klo 11.30) ei ensimäistäkään tietoa.
    rabbe
  • Tiedot tulivat näkyviin kolme minuuttia edellisen viestin lähettämisen jälkeen??????
    rabbe
  • Mulla ei näkynyt eilen (pe 4.10.2019) OHJELMATIETOJA lainkaan TVssa!

Tänään la 5.10.2019 ohjelmatiedot näkyvät taas normaalisti. Kuinka kauan?

Mistähän tällaiset sekoilut johtuvat?

-------------------------

Olen ostanut Samsungin HD television tammikuussa 2019 DNAlta.

Oli pakko ostaa, kun katson myös Ruotsin kanavia ja Ruotsissa on jo pakko olla HD-TV kaikilla.

Katson tätä uutta televisiota vanhan digiboxini kautta, kun ei ollut varaa niihin muihin vaihtoehtoihin, mitä DNA tarjoaa.

Myivät muuten TVn kertomatta, että jotta TV toimii, niin tarvitaan DNAn 'erityislaitteita'.

Se, että tämä TV saatiin yleensäkin toimimaan, vaati sen että DNAlta tuli äijä käymään kotona ja se taas maksoi monia kymmeniä euroja.
    Päivi
  • Päivi

Siellä on ollut yleistä ongelmaa ohjelmaoppaassa.

Tuo televisio juttusi kuulostaa todella erikoiselta ja mielenkiintoiselta. Oletko DNA:n kaapelissa, jota kautta myös maksuruotsin kanavia katsot vai antennit ja asut lähellä rajaa joka on suunnattu ruotsiin ja suomeen?

Jouduit ostamaan uuden tv:n mutta silti katsot digiboxilla lähetyksiä jolloin TV:llä ei ole oikeastaan mitään väliä, kun toimii vaan näyttönä. Ellei kyse ollut että vanha tv oli joku kuvaputkimalli?

Myöskin mikähän ihme on että sillä tv:llä ei näy suoraan kanavat, vai onko sulle myyty tv jossa ei ole T2 viritintä  ja digiboxista se löytyy, eikait DNA sellaisia myy enää 2019 vuonna?
    JJJ
  • Telkkarin pysyy ostamaan mistä haluaa. Nykyisin kaikissa telkkareissa on HD-virittimet.
    Mistähän erityislaitteesta oli kysymys?

PW
  • Myös DNA:n automaattisessa sähköposti-ilmoituksessa on virhe: "Keskustelun olevan erittäin vilkas emme lähetä ilmoitusta jokaisesta uusista kommentista. Uusista kommenteista ilmoitetaan sen sijaan tietyllä aikavälillä." ––> ollessa, uudesta
    Sj. L.
  • Eipä toimi Paramount Networkin ohjelmaopas vieläkään TV:ssä. Tämän illan ohjelmat OK, mutta tulevat ohjelmat MTV Finlandin ohjelmia. Eipä onnistu ajastukset!
    JP
  • Kaapelitalossa Helsingissä asun.

Mun TV ei ole yhdistetty nettiin.

Käytän nettiä vain kannettavalta tietokoneelta, koska tahdon, että näyttö on tarpeeksi suuri.

En käytä, enkä omista älypuhelinta. Hommaan sen vasta sitten, jos on aivan pakko.

Nyt ohjelmatiedot ovat näkyneet TVssa normaalisti. 😀

Joten en osallistu enää tän viestin jälkeen tähän keskusteluun.

Hyviä jatkoja kaikille! 😀

-----------------------

Kyse oli näistä vaihtoehdoista, mikä olisi pitänyt hankkia, kun ostin uuden TVn:

Saat DNA TVn näkymään televisiossasi joko peilaamalla tai hankkimalla DNA TV Hubin. DNA TV Hubi yhdistää tutun television, vuokraamon ja netti-tv-sovellukset yhdeksi kokonaisuudeksi.

https://www.dna.fi/dnatv/tutustu

Päivi
  • Ei TV tarvi nettiä tai et tarvi hubia katsoaksesi kanavia, silti tuo kuulostaa oudolta, mutta jos et kirjottele enään, niin en minäkään siten kysele enmpää. Perseelleen meni kuitenkin, voi sen vanhan digiboxin heittää pois välistä melkein missä vaan tilanteessa, jos et siis halua sitä käyttää.
    JJJ
  • Taisi Päivi tarkoittaa CI+ -moduulia ”erityislaitteena”  ja nyt joutuu siis käyttämään vanhaa digiboksia, jossa on kortinlukija, että saa Ruotsin kanavat näkymään.
    Tai sitten yrittivät kaupata hubia, noita Ruotsin maksukanavia varten... 🤔
    JP
  • JJJ!

Ei toiminut toi mun uusi TV ilman mun vanhaa digiboxia (boxi oli aika kallis silloin aikanaan, kun ostin sen).

Esim. Ei löytänyt HD-kanavia uudesta TVsta.

Siksi se DNAn TV-asentajakin tuli mun kotiin.

Tässä sen uuden TVn tiedot:

Samsung 43” UHD 4K Smart TV UE43NU6025
    (2018 tuli tuotantoon) + CI+ -kortinlukija

Ohjelmien tallentaminen ei toimi enää, kun uusi TV tuli, mikä risoo.

Ei ollut mun vanha TV mikään kuvaputki-TV, vaan littana, mutta se ei kai ollut HD.

'Ei TV tarvi nettiä tai et tarvi hubia katsoaksesi kanavia.'

Mulle kyllä kerrottiin DNAlta, että tarvii, kun asiaa kyselin.

Mä oletin, että uusi TV alkaa toimimaan tosta vaan, kun laittaa johdot seinään ja ilman digiboxia, kun sen ostin sen, mutta toisin kävi.

Huonoa on ollut DNAn palvelu mun laiselle ihmiselle, joka ei näitä uusia televisioita tajua, koskien tätä mun uutta TVta.

Se asentajakin ihmetteli, ettei oltu luotu jotain yhteyttä DNAhan ja kai se sitten loi sen. Se oli kai jotain koskien sitä kortinlukijaa.

JJJ tai joku muu täällä päin Suomea!

Jos asut Helsingissä ja olet kunnon ihminen, niin tervetuloa kylään katsomaan mun TVn jutut ja laittamaan sen toimimaan kunnolla. Voin maksaa siitä 20 euroa.

Päivi
  • En asu pk-seudulla, joten paikanpäällä en voi auttaa. Häiritsee nämä DNA:n toimet. Myydään jos jotakin ihan väärin perustein ja varsinkin käyttäjille jotka eivät kaikkea tiedä ja uskoo myyjiä.

En nyt keksi yhtään syytä miksi tuolla TV:llä ei näy suoraan kanavat kaapeliverkossa, ehkä joku muu keksii?. DNA:n sivuilla on UE43RU6025 TV ja siinä ainakin on DVB-T2/C virittimet, niinkuin varmaan joka TV:ssä tänäpäivänä.

Jos olisi kyse kanavista jota ei kaapelissa välitetä, niin sitten nuo hubit ja aälypuhelimet tulisi kysymykseen, mutta kerta katsot vanhalla digiboxilla nyt, niin se ei voi olla syy.

Ja tuo mitä kirjoittelit DNA TV hubista ja älypuhelimista, niin ne tarvii nettiyhteyden, mutta ilman niitä pitäisi maksukortilla näkyä ihan samaan tapaan kuin ennenkin kanavat (laitetaan kortt ja paritetaan se CI+ moduuli).

Myöskin kun kerta katsot edelleen samalla digiboxilla se toimii virittimenä ja TV:llä ei ole väliä, jos kuva kerta on ennenkin tullut telkkaan, niin se vanha TV pitäisi riittää, mitään 4K vaatimusta ei ole kanaville. todella erikoista hommaa, mutta en osaa selittää miksi näin.
    JJJ
  • Selailin vielä nettiä ja saattaa olla että tuossa sun 4K TV:ssä ei olekkaan Kaapeli HD viritintä, joten sillä ei voi katsoa HD tai kaikkia muitakaan salattuja kanavia. Ostit siis sen TV:n mikä on viimeisiä missä ei toimi nuo...

Silti on hankala ymmärtää miksi ne ei näy vanhalla TV:llä ja nykyisellä digiboxilla, digiboxissa sopivat virittimet kuitenkin on. Jos on joku vanha plasmaTV ollut kyseessä jossa reso on 480p Voi olla ongelmia ehkäHD kanavilla, mutta vaikeaksi on mennytteidän kohdalla asia. Tallennuksen toimimattomuus on kanssa melko mysteeri..
    JJJ
  • Olethan Päivi hakenut TV:stä kaapelikanavat? DNA välittää kaapeliverkossa myös n.14 antenniverkon kanavaa. Jos olet virittänyt TV:stä antenniverkonkanavat, silloin jää juuri puuttumaan kaikki HD ja muut maksukanavat. Kannattaa tarkistaa vielä käyttöohjeesta kuinka kanavat viritetään? Joskus se valinta on omituisesti kaapeli-antenni tai kaapeli-kaapeli. Näin ainakin mun Samsung TV:ssä.
    JP
  • Sen verran korjausta aiempaan, etten aluksi oivaltanut vierittää vasemmalle tai oikealle tuon https://tvopas.dna.fi -sivun kanavavalintanauhaa hiiren keski-/rullapainiketta käyttäen.
    Sj. L.
  • Mistä mahtaa johtua, että kaapeli-TV:n EPG-ohjelmaluettelon mukaan TLC-kanavalla näkyy sama ohjelma 27.10. aamusta 29.10. aamuun asti? Ja siitä eteenpäin taas yhtä ja samaa ohjelmaa viikon loppuun saakka.
    Pii
  • Sony kd-55xd8577  tv ohjelma oppaasta puuttuu n. 90% seuraavan ohjelman tiedot. Tiedot puuttuvat vain ylen kanavilta. Vika on ollut lähes vuoden ajan. Muutkin ovat  valittaneet asiasta. Olen antenniverkossa Helsingissä.
    HH 4.11.2019
    Heikki haapala
  • Sama vika Ylen kanavilla., Sony kd55xf9005, Kaapeliverkko Oulu.
    rabbe