Ohjelmistopäivitys 3.409.1 DNA Valokuitu Plus –modeemi F-3686AC

DNA Valokuitu Plus -modeemi F-3686AC kaapelitalouksiin on saanut uuden ohjelmistoversion. Päivittäminen modeemeille tapahtuu portaittain pienissä erissä. Kaapelimodeemeissa päivittäminen tapahtuu automaattisesti yön aikana, kunhan modeemi on päällä.

Päivityksen jälkeen mahdollisesti ilmenevissä virhetilanteissa suosittelemme ensi alkuun käynnistämään modeemin uudelleen. Jos tämä ei auta, kannattaa modeemi vielä resetoida takaisin tehdasasetuksille. Painaessa modeemin pohjassa olevaa reset-nappia 30 sek. ajan modeemi palautuu tehdasasetuksiin.

Ohjelmistopäivityksen uusi versionumero on 3.409.1 (vanha 2.89.0 tai harvinaisissa tapauksissa 3.65.0).

Muutoslista:
- Packet loss korjattu IPv6 liikenteellä kun käytetään langatonta verkkoa (2.4GHz tai 5GHz)
- Broadcomin ajuriversio päivitetty uusimpaan, sisältää suorituskyky-, tietoturva- ja käytettävyyskorjauksia
- Kaikki asetetut asetukset pitäisi pysyä tulevissa päivityksissä, myös siltaava tila
- Korjaus ongelmaan, missä WiFin kanavaleveys tippuu aina 20MHz (automatiikka voi silti kääntää asetuksen 20MHziin, jos ympäristö näin määrää)
- WiFi-asetuksiin on lisätty edistyneet AirTime Fairness, Bandsteering ja Beamforming -asetukset. Näistä AirTime fairness on oletuksena päällä. AirTime Fairness auttaa kun verkossa on n ja ac laitteita, Bandsteering, jos käyttäjä haluaa 2.4GHz ja 5GHz SSID olevan samannimisiä ja Beamforming nostaa nopeutta jos käyttölaitteissa on tälle tuki (voi aiheuttaa yhteensopivuusongelmia, jos ei ole)
- DFS-kanavien käyttöilmoitus lisätty. Jos käyttäjä valitsee WiFi kanavan DFS-skannauksen vaativista kanavista, tulee pop-up ilmoitus
- Kanavan häiriöilmoitus lisätty kanava-asetuksen viereen
- OBSS coexistence -asetus lisätty WiFi-asetuksiin. Pois päältä ottaminen auttaa, jos haluaa pakottaa tietyn kanavan tai kanavaleveyden. Ei suositella käytettäväksi kuin tietyissä tilanteissa
- USB-levyn oletus käyttäjätunnus ja salasana on nyt loogisemmin admin/1234
- Muokattu tiettyjä käyttöliittymän virheitä
- Säädetty modeemin oletusasetuksia (Huom! Omat asetukset pysyvät myös päivityksen jälkeen, ellei modeemille tehdä tehdasasetuksille palautusta)
Näytä paras vastaus

Kommentit

• Saako Sagecom F-3284DC päivitystä joka korjaa IPv6 verkon ongelmat?
  • Hei AP,

valitettavasti F-3284DC kohdalla Ipv6 packet loss langattomassa verkossa on edelleen selvityksessä.

F-3284DC:ssä Ipv6:n packet lossin voi kiertää käyttämällä Ethernet-johtoa tai kääntämällä kaiken liikenteen Ipv4:lle (oletuksena tällä hetkellä jo päällä).
    Olli Kehityspäällikkö
  • Onko uudessa versiossa mahdollisuus asettaa osa porteista reitittäviksi ja osa siltaaviksi?
    Nykyisessä versiossa siihen on "mahdollisuus", mutta se ei toimi. Asetin portit 1 ja 2 soltaaviksi. Modeemi käynnistyi uudestaan, mutta ETH-valo pysyi pimeänä, eikä modeemin hallintaan päässyt.
    Miksi asetuksissa on valintoja, jotka eivät toimi DNAS:n verkossa?
  • Hei,

siltaavan asettaminen erikseen eri porteille pitäisi onnistua vanhallakin versiolla.

Mitä asetuksia PW tarkoitat? Edistyneissä asetuksissa voi olla joitakin tiettyjä kohtia, mitä ei ole nähty tarpeelliseksi poistaa. Suosittelemme toki, että käyttäjä jättää vaihtamatta asetuksia, mistä ei ole aivan varma. Softahan perustuu geneeriselle käyttöliittymälle, joten emme yleensä poista mitään, vain lisäämme ominaisuuksia.
    Olli Kehityspäällikkö
  • Mokkulamies: Toivottavasti muistan oikein, koska nyt olen kokonaan siltaavassa tilassa. Reitittävässä tilasa menen Advance valikkoon ja siellä hakemistoon jossa voi ruksata halumansa ETH-portit, jotka saavat suoran IP-osoitteen (valitsin 1 ja 2) ja tallensin valinnan (siinä on varoitus, että se ei toimi, jollei operaattori sitä salli). Tämän jälkeen modeemi käynnistyi uudestaan, mutta netti ei toiminut portin 1 kautta eikä myöskään ETH-valo syttynyt, joten palasin täysin siltaavaan tilaan.
    Voisitko laittaa minulle päivityksen uuteen versioon, jotta voisin sitä testata?
  • Mokkulamies: Todettakoon vielä, että normaalisti käytän modeemia siltaavassa tilassa ja reitittävään tilaan menen saman vaikon kautta, mistä mennään siltaavaankin tilaan ja sen jälkeen yritän Advaces vaikon kautta tehdä asetusta 1 ja 2 porttien osalta. En siis käynnistä modeemia resetin kautta.
  • PW:lle: mulla on F-3686AC 2.89 softalla, ja siinä toimii porttien säätäminen siltaavaksi (passthrough mode). Mulla on nyt 3 porttia siltaavana ja 1 reitittävänä (hallintaportti).

Kun koko modemi on siltaavassa tilassa, siihen pääse kiinni IP-osoitteella 192.168.100.1. Normaali (reittiävän silan) IP-osoitehan on 192.168.1.1.

Onko muilla ilmennyt F-3686AC osittaista jumiutumista siltaavssa tilassa? Pingit menee läpi, mutta esim. http/https/ssh ei, ja vaatii modemin boottauksen. Ei ole merkitystä onko koko modemi siltaavassa tilassa tai portti passthrough modessa.
  • Paavo: Minulla ei ole modeemi jumiutunut kokonaan siltaavassa tilassa.
    Pitäisikö laittaa modeemi ensin reitittävään tilaan restoimalla ja vasta sitten yrittää laittaa halutut portit siltaaviksi?
    Mikä portti sinulla on reitittävänä?
  • Kokeilin laittaa portit 3 ja 4 siltaavaan tilaan. Tulos oli outo 🙁
    Tietokoneella pääsin portilla 1 pääsin reitittävässä tilassa nettiin.
    Kun laitoin ethernet-kaapelin porttiin 3, en päässyt sillä nettiin, vaikka yhteyskuvake oli OK.
    Hallintasivullekin mentiin siltaavan tilan IP-osoitteella, mutta näkymä oli reitittävän tilan näkymä.
    Palasin kokonaan siltaavaan tilaan.
  • @Paavo Leinonen Minullakin HTTP yhteyksien läpipääsyssä esiintyy juuri nyt ongelmia.
    Porttitestillä portti 80 on suljettuna, 443 (HTTPS) ei, vaikka asetukset kunnossa..

Jokin konflikti tullut sisäisen portin 80 kanssa tässä päivityksessä? Minun laitteeni on reitittävässä tilassa, mutta ei pitkään mikäli ongelma ei korjaannu.
  • Versiolla 3.409.1 haluamani porttien asetus siltaavaan tilaan onnistui resetoinnin jälkeen.
    Siltaavalla portilla hallintanäkymä on sama kuin reitittävässäkin tilassa.

Ainakin toistaiseksi WiFi on 5 GHz:llä toiminut hyvin kokonaan reitittävässä tilassa, kun enabloi ne disabloidutkin asetukset. Minulla on vain 802.11/ac laitteita, jonka takia en 2.4 GHz:n toimivuutta ole kokeillut.
    Asus reititin on toistaiseksi levolla, vaikka sillä avistuksen paremmat nopeudet saikin :-)
  • Mulla oli 2.89 softalla portit 1-3 passthrough-tilassa, jokaisessa postissa yksi kone. Nelosportti oli reitittävä, ja siinä myös kiinni yksi kone.

3.409.1 softan tultua otin vanhat asetukset varulta talteen, ja resetoin tehdasasetuksille. Laitoin WLAN ja WPS pois päältä ja käänsin koko modemin siltaavaan tilaan.

Minulla yhteydet ovat toimineen (modemin jumeja lukuun ottamatta) niin kuin pitääkin, sekä reitittävässä että siltaavassa tilassa (koko modemi siltaavana, tai osa porterista passthrough-modessa).

Sellainen tiedoksi että reitittävästä portista IPv6-osoitteet saa SLAAC:illa, ja siltaavasta portista/modemista DVCPv6:lla. Prefix delegation toimii OK, mun vaan piti ottaa se käyttöön wide dhcp:llä kun ISC dhclient ei siihen (minun käsissäni?) taipunut.

Uudella softalla ei ole jumiutumia esiintynyt, mutta aika näyttää. Vanhalla softalla modemi piti resetoida kerran kuukaudessa-parissa.

Modemin hallintaosoite on siis 192.168.1.1 reitittävistä porteista. Siltaavassa tilassa modemiin pääsee osoitteesta 192.168.100.1. En ole kokeillut hallintaa passthrough-modessa olevasta portista.
  • Minulla on tuon portin passthrough tilan kanssa seuraavanlainen ongelma.

Reititin on muuten NAT-modessa, mutta yhden rj-45 portin olen laittanut port passthrough tilaan. Ongelma on ettei NATin takana olevasta koneesta saa yhteyttä passthrough portin takana olevaan koneeseen, mutta muualta verkosta pääsee kylläkin.

Onkohan joku täppä jäänyt säätämättä reitittimestä...
  • Mokkulamies kyseli, että mitä ohjeita kaivataan. Tämän ongelman kerroin, mutta eipä ole mokkulamies asiaan vastannut 🙁

Siltaavassa tilassa olevaan laitteeseen on mentävä sen julkisella IP-osoitteella.
  • @Olli Ahola, tuosta samaisesta "ominaisuudesta" mainitsinkin tekemässäni ketjussa ("80 portti uudelleenohjaus ei toimi päivityksen jälkeen").

Ongelma liittyy siihen että reititin yrittää etsiä lähiverkosta tuota konetta joka on passthroughissa. Voit todeta tämän sillä tavoin että pidät esimerkiksi ftp palvelinta nat-moden sisällä olevassa koneessa ja yhdistät siihen käyttäen ulkoverkon Iptä. Siirtonopeus on tällöin sama kun siirtäisit suoraan sisäverkossa, mitä reititin nimenomaan tekeekin.

Jostain kumman syystä reitittimen softa ei ymmärrä tuon sisäverkon tulkkauksen lopettamista siltauksessa tai passthroughissa olevissa kohteissa. Itselläkin on verkkosivupalvelin, johon saa yhteyden sisäverkosta ainoastaan proxyllä tai olemalla ulkoverkossa fyysisesti.. Suosittelenkin käyttämään porttiohjauksia Passthroughin sijasta, ellei sinulle ole OK käyttää proxyjä. Valitettavasti portin 80 porttiohjaus meni uusimmassa päivityksessä rikki, jonka vuoksi itsellänikin on tuo Passthrough käytössä.
  • @Olli Ahola, eli siihen port-passthrough -koneeseen ei pääse sisäverkosta sillä julkisella IP-osoitteella, mutta muualta internetistä se toimii? Reititysongelmahan tämä sitten on, mutta vika voi olla useammassa paikassa?

Kun sisäverkon kone yrittää siihen port-passthrough -koneeseen, niin reititinhän puskee sen paketin (natattuna) DNA:lle, jonka pitäisi reitittää se takaisin sille port-passthrough -koneelle. Ja paluu sitten päinvastoin, eli port-passthrough -kone vastaa reitittimen julkiseen IP-osoitteeseen, eli paketti vilahtaa reitittimen läpi DNA:lle, jonka pitäisi palauttaa sen reitittimelle, joka ohjaa sen edelleen sisäverkon koneelle.

Olisko mahdollista ratkaista asia laittamalla siihen port-passthrough -koneeseen toinen verkkokortti (ethernet tai WLAN), joka kytketään sisäverkkoon? Sisäverkosta tähän siis liikennöitäisiin 192.168.x.y osoitteella, ja ulkomaailmasta sen koneen julkisella IP-osoitteella. Tämä antaisi myös mahdollisuuden säätää oikeuksia/palomuuria vapaammin sisäverkon (enemmän luotetuille?) koneille.

-Paavo
  • @Paavo Leinonen, kuvailemallasi tavalla olin tilanteen ratkaissut.

Mutta kyllähän tuo ilman tätä 'kikkailua' pitäisi kaiketi toimia.
  • Tämän päivityksen myötä itsellä tuo modeemi on ruvennut kaatuilemaan randomisti. Ei usein, ehkä kerran viikossa. Boottaa onneksi itsensä takaisin ylös. Kaatuillut yleensä ilman raskasta liikennettä, nyt pari kertaa yksikseen tietokoneen ollessa vain päällä. Eikä taustalla päivityksiä jne. muuta raskasta liikennettä koneelle. Modeemi on resetoitu, kun tuo huomattiin, eikä vaikutusta.
    Edellisellä softalla ei kaatuillut kertaakaan, tai ollut muitakaan ongelmia

Modeemi on sillattuna (ipv4 + ipv6), eli perässä oma reititin, Modeemin wifi poissa päältä.

Onko muilla ilmaantunut vastaavaa?
  • Minulla ei ole kaatuillut päivityksen jälkeen, tosin modeemini on reitittävässä tilassa - myös IPv4+IPv6.
  • Aki: Minulla oli aiemmin modeemi siltaavassa tilassa ja sen perässä erillinen reititin.
    Päivityksen jälkeen kokeilin, miten modeemi toimii reitittävässä tilassa ilman erillistä reititintä.
    Käytössäni on vain 5.0 GHz:n taajuus (2.4 GHz disabloituna). Koska minulla on vain ac-laitteita, laitoin täpät niihin 2 ruutuun, missä niitä ei ollut ja lähetystaajuuden laitoin kiinteäksi.
    Hyvin on toiminut, eikä WiFi ole sortunut, joten erillinen reititin jäi eläkkeelle.
  • En tiedä vähentäisikö boottaamista, jos tyhjentäisi Event log:n. Sinne tuntuu näissä rampautetuissa firmiksissä kertyvän tavaraa urakalla.
  • Logit on kokeiltu pyyhkiä alussa jo, ja eikös ne resetissä kanssa pyyhkiydy.
  • Aki: Oletko varmistanut, että koaksiaaliliittimet on kunnolla kiinni modeemissa ja kahtiajaossa. Kahtiajoko kannattaisi ehkä käydä vaihtamassa.
    Millaiset Connction arvot ( Power) modeemi antaa ja kuinka monta?
  • Vanhalla softalla uptimea sen parisen kuukautta mitä ehti oleman päällä, ja kytkentöihin ei koskettu. Ja kyllä, sillontällön asiaa tuli seurattua. Eli jollei uus softa pysty fyysisiä kytkentöjä muuttelemaan, niin tuskin niissä vikaa 😀  Powerit: Down 20kpl 4.1-6.0dBmV ja up 5kpl 38.3-40.5dBmV. Muuten nopeus vakaa ja hyvä.
  • Minä olen joskus huomannut, että koaksiaalikaapeli on itsaekseen hieman löystynyt.
    Powerit tuntuvat olevan kunnossa.
    Mielestäni uusi ohjelmisto on paljon paremmin toimiva kuin vanha. Sitä en tiedä, mitä ohjelmistossa on muuttunut, mutta esim. taajuudet ovat voinneet vaihtua niin, että kahtiajaon mahdollinen viallisuus tulee esille.
    Laitehallinnan langattomasta yhteydestä kannattaa katsoa 5.0 GHz:n kohdalta
    Beamforming Transmission (BFR)
    Beamforming Reception (BFE)
    Niiden asetukset ovat oletuksena Disabled. Minä muutin ne Enableksi. Tämän ketjun ensimmäisessä viestissä on niistä jotain sanottu. Kannattanee muuttaa ne ja katsoa, mitä tapahtuu.
    Kanava kannattaa myös laittaa kiinteäksi ja sellaiseksi, jota lähiseudun kanavat eivät häiritse.
    2.4 GHz:stä minulla ei ole kokemusta, mutta sen suhteen kannattaa luke tämän ketjun ensimmäinen viesti.

• Uptime 22d 14½h, eli ei ole kaatuillut. Siltaavassa tilassa koko purkki, WLAN disabled.

Jos se on resetoitukin, niin epäilisin myös HW-ongelmaa, tai virtalähdettä. Kuinka kuumana itse modemi ja sen virtalähde toimivat? Mulla on modemi n. kädenlämpöinen (päältä kokeiltuna) ja virtalähde vähän viileämpi. Missähän mun IR-lämpömittari on?

Modemin yläosa ("katto") 33-36 astetta eri paikoista mitattuna, virtalähde n. 30astetta.
  • Wlan täälläkin siis disabled kokonaan. Ja lämmöt suurinpiirtein samoissa noin arvioiden, ei siis "kuuma", eikä ahtaassa tilassa. Yksikseen ilman isoa liikennettä tuo näyttää kaatuilevan, ei siis juurikaan haittaa tällä hetkellä. Nyt oli yhtenä päivänä aamuyöllä boottaillut uptimesta päätellen.
  • Ohjelmistopäivityksen jälkeen wifin nopeus tippui noin 300 Mbit/s:sta vähän päälle 100 Mbit/s. Mikään ei ole laitteistoissa muuttunut ja modeemi resetoitu yms. Ethernet toimii normaalilla nopeudella. Koska tulee korjaava päivitys?
  • Mikko: Mitä WiFi-taajuutta käytät? Ilmeisesti 5.0 GhZ:ä ja laitteesi on 802.11/ac laite.
    Onko sinulla paljon WiFi-laitteita käytössä? Jos on, ryhmittele ei 802.11/ac laitteet 2.4 GHz:n taajuudelle ja laita 5.0 GHz:n taajuudelle enabled Beamforming Transmission (BFR) ja Beamforming Reception (BFE) kohtiin.
    Minulla on vain yksi WiFi-laite ja se on 802.11/ac laite ja sillä saan nyt tasaseen yli 300 Mbit/s nopeuksia - enne ohjelmistopäivityst WiFi sortui n. päivän käytön jälkeen.

• Hei kaikki!

DNA Valokuitu Plus -modeemi F-3686AC kaapelitalouksiin on saanut uuden korjaavan päivityksen ja päivittäminen modeemeille tapahtuu portaittain pienissä erissä. Kaapelimodeemeissa päivittäminen tapahtuu automaattisesti yön aikana, kunhan modeemi on päällä.

Päivityksen jälkeen mahdollisesti ilmenevissä virhetilanteissa suosittelemme ensi alkuun käynnistämään modeemin uudelleen. Jos tämä ei auta, kannattaa modeemi vielä resetoida takaisin tehdasasetuksille. Painaessa modeemin pohjassa olevaa reset-nappia 30 sek. ajan modeemi palautuu tehdasasetuksiin.

Uusi versionumero on 3.414.0-T1 ja muutoksia on seuraavasti:
    - 5Ghz:n kanavaleveyden parkkeeraus 20Mhz:in korjattu
    - Portti 80 jälleen avoinna
    - Ipv6 suorituskyky viritetty samalle tasolle ipv4 kanssa eli huippuunsa
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Kauanko kestää, että kaikki modeemit ovat päivittyneet?
  • Täälläkin vielä DNA_3.409.1.
  • Minulla on vielä 2.74 versio! Millä aikataululla modeemi päivittyy? Asensin sen 3 päivää sitten.
  • Saako kysyä tuosta uuden version 3.414.0-T1 korjauksesta/parannuksesta "Portti 80 jälleen avoinna"? Ainakin kaikissa omassa käytössä olleissa versiossa ainakin LAN:ista on päässyt modemin hallintasivuille. Missä versiossa tai mistä interfacesta portti 80 on ollut suljettuna? Ei kai se kuitenkaan WAN:iin voi olla auki uudessa versiossa?
  • Hei Paavo, kyseisestä viasta on ollut enemmän keskustelua täällä: https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/dna-sagemcom-f-3686ac-uusin-paivitys-rikkoi-portin/
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Aaa OK, eli "Portti 80 jälleen avoinna" pitäisi lukea "Portin 80 ohjelmistoversion DNA_3.409.1 rikottu port forward on korjattu". Kiitos nopeasta vastauksesta.
  • Minullakin on vielä softaversio 2.74 ja asennettu 3 päivää sitten! Modeemi on aina päällä, yölläkin, joten miten kauan kestää että saa päivityksen?
  • Vielä näyttää olevan 3.409.1 versio, joka toimii käyttötilanteessani hyvin. Jännityksellä odotan, vieläkö uusi versio 3.414-TI toimii yhtä hyvin, kun se modeemiin aikanaan päivittyy, vai pitääkö kaivaa reititin naftaliinista käyttöön.
    Nämä DNA:n päivitykset eivät aina ole menneet putkeen 🙁

Miten se on toiminut niillä, joilla päivitys on asentunut?
  • Voisiko DNA kertoa jonkinlaista aikataulua päivityksen etenemisestä, vai onko päivityksen jakelu keskeytetty, koska vieläkin on 3.409.1 versio käytössä?
  • Minulla oleva 3.409.1 versio toimii asiallisesti, mutta sääliksi käy niitä jotka ovat vasta hankkineet Valokaapeli Plus modeemin ja siinä on surkesti toimiva 2.74-T1 versio!
  • Hei PW!

Päivitys on laitettu jakoon 26.6. ja se tulee portaittain pienissä erissä. Tässä menee siis jonkin aikaa ennen kuin kaikki kyseisen modeemin käyttäjät päivityksen saavat.

Edit: Päivitykset ovatkin toistaiseksi jäissä, sillä laitevalmistajalta on tulossa vielä uudempi päivitys joka toimii aiempaa versiota 3.414 paremmin. Pahoittelemme päivityksen viivästymistä, päivityksiä tullaan jatkamaan mahdollisimman pian. Aikataulu on tämän osalta vielä avoin.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Sillä välillä voisi laittaa 3.409.1:n päivittymään, jotta uuden ostaneet saisivat kohtuullisen ohjelmiston. Tuon laitevalmistajan uuden version tuloon - testauksen jälkeen - voi mennä aikaa jonkin verran.
  • Päivityksen saa kun soittaa asiakaspalveluun. Tekninen tuki voi laittaa päivityksen latautumaan niin ei tarvitse odottaa joukkopäivitystä.
  • Tämä uusin päivitys 3.419.0 näyttäisi korjanneen tuon oman boksin kaatuilun. Onkohan tähän olemassa muutoslistaa, vai onko sama kuin aloituspostauksessa, mutta vaan toimivana? 😀
  • Miten saan yläkerran reitittimen (Asus) toistamaan vain alakerrassa olevaa wifi verkkoa. Tuo 200 megainen kuitu plus liittymä on käytössä ja tulee kaapeli tv:n kuparikaapelia pitkin taloon. Omakotitalo siis kyseessä. Asus reititin oli käytössä jo edellisen 100 megaisen kaapelilaajakaistan kanssa Cisco 3828 moodemissa kun oli kovin heikko tuo wifi verkko. Piuhalla siis menee signaali Asus reitittimelle. Onko vinkkejä miten kannattaa kytkeä kun nyt uuden modeemin kanssa nopeudet on selvästi pudonneet mitä olivat Ciscon purkin kautta kytkettynä.
  • Wifi nopeudet on siis pudonneet. Langallisesti käyttöä on harvemmin. Ehkä langattomat verkot sotkevat toisiaan?
  • Jos se yläkerran Asus on WLAN vahvistin, se täytynee virittää modeemin lähettämälle kanavalle.
  • En ymmärä kysymystäsi, kun kerrot: "Miten saan yläkerran reitittimen (Asus) toistamaan vain alakerrassa olevaa wifi verkkoa. Tuo 200 megainen kuitu plus liittymä on käytössä ja tulee kaapeli tv:n kuparikaapelia pitkin taloon. Omakotitalo siis kyseessä. Asus reititin oli käytössä jo edellisen 100 megaisen kaapelilaajakaistan kanssa Cisco 3828 moodemissa kun oli kovin heikko tuo wifi verkko. Piuhalla siis menee signaali Asus reitittimelle. Onko vinkkejä miten kannattaa kytkeä kun nyt uuden modeemin kanssa nopeudet on selvästi pudonneet mitä olivat Ciscon purkin kautta kytkettynä."

Cisco 3828 modeemi ei sovellu Valokaapeli Plus liittymään, vaan se vaatii Valokaapeli Plus modeemin.
    Valokaapeli Plus modeemissa on oma Wifi ja sitä et pysty vastaanottaman tuolla Asusilla ja jakamaan sitä sitten eteenpäin.
    Kun Asus on kytketty kaapelilla modeemin ethernet-porttiin, voit toki käyttää ASUS:n Wifiä, muta ne Wifit ovat sitten eri verkoissa ja saattavat häiritä toisiaan.
    Voit toki koittaa riittääkö valokaapeli plus modeemin Wifi 2.4 GHz:llä yläkerran laitteille tai koittaa tuon modeemin 5.0 GHz:ä yli 100 kanavilla, josko se riittäisi.
    Voit myös kytkeä modeemin siltaavaan tilaan ja poistaa siitä WiFin käytöstä ja koittaa riittäisikö Asusin Wifi myös alakertaan.
  • P.S. Asusin ja valokaapeli modeemin yhdistelmä on ongelmallinen laitehallintoihin pääsyn kannalta, koska molemmat käyttävät samaa IP-osoitetta, kun modeemi on reitittävässä tilassa.
  • Reitittäminen ei tietenkään onnistu, jos reitittimen IP-osoitteet ovat samat.

Mutta tämä on nopeasti rakaistu - vaihtaa reitittimiin eri aliverkot. Jos reititin 1 on 192.168.1.1 ja reititin kaksi 192.168.2.1 ja verkot /24 toisin sanoen maski 255.255.255.0, niin mitään ongelmaa ei ole.

Samoin, jos reitittimen perään kytkee langattoman tukiaseman sillaksi konfiguroituna, huolehtii vain siitä, ettei tule päällekäisiä osoitteita. Jos reititin on 192.168.1.1, langattoman tukiaseman voi tässä tapauksessa konfiguroida 192.168.1.2.
  • Valokaapeli Plus modeemissa on laitehallinnassa vaihdettavissa sen IP-osoite. Omassa Asusissa en sen vaihtamismahdollisuutta löytänyt. Tuolloin ei ole IP-ristiriitaa, ellei mene Valokaapeli Plus modeemia resetoimaan.
    Molemmat käyttävät oletuksena IP-osoitetta http://192.168.1.1/ .
  • Mikä on Sagemcom DNA-firmiksen tilanne WPA2-haavoittuvuuden suhteen ( https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/haavoittuvuudet/2017/haavoittuvuus-2017-033.html ) ?

Onko nykyisessä DNA_3.419.0 firmwaressa ko. haavoittuvuus? Jos on niin milloin mahtaa tulla päivitys?
  • @Mikko H. Koska Sagecom 3686AC lainkaan tue 802.11 standardin Client-tilaa, eli se ei voi yhdistää langattomiin verkkoihin, ei siinä ole haavoittuvuutta.

Jos haluat suojata itsesi KRACK:in luomalta uhkalta, varmista että verkkoosi ei yhdistetä haavoittuvia laitteita.

Windows koneesi on jo saanut haavoittuvuuden paikkaavan päivityksen, Mac, iOS ja Android laitteet kai vielä odottavat päivitystään. Valitettavasti monet muut laitteet, kuten älytelevisiot tai vanhat mobiililaitteet eivät tule saamaan päivitystä.

Turvattomat laitteet kannattaa eristää erilliseen verkkoon, tälläisen voi luoda Sagecomin vierasverkko-ominaisuudella.

https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/miten-loydettyyn-wpa2-protokollan-haavoittuvuuteen/
  • Kiitos tiedosta!
  • Edelleen on versio 3.409.0 versiolla oma modeemini.
    Milloin saisin paremman päivityksen (esim. 3.409.1) tuohon omaan F3686AC modeemiin?
  • Mun purkissa DNA_3.419.0 - onko kellään uudempaa?
  • DNA_3.419.0 on uusin versio.
    jpuh: Anna olla muutama yö modeemi virrallisena. Ehkä se sitten päivittyy.
    Eivät tunnu pitävän mitään kiirettä tuolla päivityksellä: https://corporate.dna.fi/asiakastiedotteet?type=tukari3&id=356
  • @PW. Modeemi jatkuvasti päällä kyllä.
    Lisäksi kaivattaisiin sitä toimivaa versiota tuolle F-3284DC-modeemille, jotta sen voisi ottaa uudelleen muualla käyttöön. Outoa, että edellinen ohjelmisto tullut tuolle laitteelle yli kaksi vuotta sitten ja siihen ei korjausta ole näkynyt.
  • jpuh: Oletko DNA:n kaapeliverkossa?
  • @PW. Kyllä.
  • Sitten tuntuu ihmeelliseltä, että modeemi ei ole päivittynyt. Soita asiakas- tai vikapalveluun ja pyydä heitä päivittämään modeemi.
  • Eli onkos tuon F-3686AC viimeisin versio DNA_3.419.0? Jostain olin lukenevani, että 3.427.0 olis se uusin. Ei hirveesti ole näkynyt vaikka törppö ollut päällä jo vuoden 😃
  • Muutama päivä sitten tuli uusi versio 3.427.0. En tiedä missä aikataulussa päivitykset toteutetaan - ei varmaan kaikkia kerralla.
    Onhan modeemi DNA:n kaapeliverkossa? Muualla se ei päivity, eikä DNA:n kaapeliverkon ethernet-verkossa.