Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Ohjelmistopäivitys 4.5rc9 Wbox HD2, Wbox HD2s ja Wbox HD3 digibokseille ke 19.8.2015

Wbox digiboksien ohjelmistoversio 4.5.9 tulee uudelleen jakoon keskiviikkona 19.8.2015. Kyseinen versio on jaossa toistaiseksi.

Päivityksessä tulevat uudet ominaisuudet:

 • Uudistettu DNA -käyttöliittymä (Uudet värit ja ikonit, MatkaTV on nimetty "verkkotallennukset")
 • C more Play ohjelmakirjasto DNA TV -liittymä asiakkaille (Ohjelmakirjaston käyttö vaatii erillisen tilauksen MTV Total tai CMore Film -kanavapaketista)

Wbox HD3 digiboksia koskeva pikselöintiongelma on edelleen korjauksessa.

Suosittelemme aina käyttämään uusinta ohjelmistoa digiboksissa. Näin varmistat, että laite pysyy toimintavarmana myös tulevaisuudessa ja pääset nauttimaan uusista ominaisuuksista.

Oman digiboksin ohjelmistoversion löydät päävalikosta kohdasta: Asetukset > Laitetiedot > Ohjelmisto. Jos digiboksissa ei ole uusinta ohjelmistoversiota, voit tehdä päivityksen kytkemällä digiboksin ethernet-kaapelilla internetiin ja käynnistämällä laitteen uudelleen. Laite hakee uusimman version automaattisesti ja ilmoittaa siitä ennen asennuksen alkua. Päivityksen lopuksi on aina hyvä tehdä tehdasasetusten palautus.

Huomioithan ennen päivityksen aloittamista:

 • Laitetta ei saa sammuttaa ohjelmistopäivityksen aikana.
 • Television ruutu saattaa mennä mustaksi päivityksen aikana. Tämä on täysin normaalia ja kuuluu päivitykseen. (Päivitys jatkuu jonkin ajan kuluttua)
 • Digiboksi tulisi olla kytkettynä suoraan modeemiin, kun päivitys tehdään internetin kautta. (HUOM! Myös palomuuri voi estää päivityksen)
 • Ohjelmistopäivitys ei paranna heikkoa TV-signaalia. (Heikkoon signaaliin auttaa usein laadukkaan antennijohdon hankkiminen tai kiinteistön antennijärjestelmän kunnon tarkistaminen)
 • Uudet TV-kanavat eivät edellytä ohjelmistopäivitystä. (Jos uudet kanavat eivät näy, auttaa usein tehdasasetusten palautus ja/tai uusi kanavahaku)

HUOM! Jos Wbox HD3 -digiboksissa on 4.5.4 tai 4.5.6 ohjelmistoversio, uuden päivityksen asentaminen saattaa vaatia laitteen uudelleen käynnistämisen useamman kerran.

Kommentit

 • WBOX HD2 (4.4rc2). Ilmoittaa kyllä tasaisin väliajoin, että päivitys on saatavilla, mutta kun yrittää asentaa, laite ensimmäiseksi uudelleenkäynnistyy ja palaa sen jälkeen vain takaisin normaalitilaan eikä tee ohjelmistopäivitystä.

  Johtuisikohan siitä, että samallahan tuo HD2 aina hävittää internet-yhteyden kun se boottaa. Eli siitä kerran asetukseen Käytä kaapelimodeemia 'pois-päälle'. Tämän jälkeen internetyhteys palautuu. Hetken päästä ilmoittaa jälleen saatavilla olevasta 4.5.x -versiosta, mutta edellämainittu oravanpyörä toistuu.

 • Saas nähdä miten käy. Nyt laitteeseen on tuotu taas yksi ominaisuus: Cmore play, mutta laitteessa on edelleen se sama 256 MB muistia ja ilmeisesti muistinvuoto edelleen korjaamatta.

 • Päivitys asentui meillä automaattisesti , vaikka asetuksissa on valittuna , että vain ladataan ja asennus on manuaalinen.

  Eipä näytä toimivan nuo asetukset , vaan DNA puskee laitteisiin väkisin Beta-softiansa asiakkaiden asetuksista riippumatta.

  Hävetkää vähän DNA!!!!!!!

 • Hei Tomppa!

  Auttaako laitteen tehdasasetusten palautus?

  Veikko, selvitän tätä asiaa ja palaan kun olen saanut vastauksen.

 • Mitä tehdä kun tilanne on se että uusi päivitys 4.5 buuttaa koko ajan WBOX HD2 boxiani. Päivitys epäonnistui teksti tulee aina näkyviin tv ruutuun ja n. 15s tästä boxi käynnistyy automaattisesti uudelleeen. Käytän boxia antennitaloudessa. Paskamainen tilanne kun ei pysty katsomaan enää TV:tä kun käynnistelee uudelleen koko ajan vaikka tehdas asetukset palautin, niin samaa reboottaaminen jatkuu ja en pysty hakemaan edes kanavia enää uudelleen. Yllä nimimerkillä Tomppa näyttää olevan sama ongelma. Voitteko pikaisesti ratkaista tämän.

 • Veikko: Tuo uuden version asentuminen, vaikka se on ollut asetuksissa valittuna pois on ollut bugi Wbox2:ssa alusta alkaen. Sitä ei ole vain neljään vuoteen korjattu.

 • Piti vielä sanoa, että olen raportoinut tuon bugin DNA:lle ja myös suoraan Cubiwarelle noin vuosi sitten.

 • @Wbox2 user

  Kiitos tiedosta. Toki huomasin tuon jo aiemmin , kun toinen bokseistani (Wbox HD2) päivittyi samalla tavalla. Wbox HD2s ei päivittynyt kuin vasta nyt. No näköjään DNA jakaa päivityksiä tipoittain mahdollisesti IP-tai MAC-osoitteiden mukaan.

  No meillä boksit kyllä toimivat samalla lailla kuin ennenkin eli mitään vikoja ei ole korjattu. Minusta pelkän logon tai värimaaliman muutoksen vuoksi ei olisi kannattanut vaivautua.

  Milloinkas tulee ihan oikea korjauspäivitys????

 • Tämä ei enää edes naurata. Kyllä on koomista tää DNA:n touhu, uutta ominaisuutta pusketaan purkkiin ja vanhoille violle ei tehdä mitään. Hyvin te vedätte.

 • Olen välittänyt tiedon ongelmista päivityksen kanssa eteenpäin. Palaan asiaan kun saan näihin vastauksen.

 • Lotta, voisitko olla ihan rehellinen ja vastata milloin te korjaatte jotain tästä surkeasta systeemistä sen sijaan että tuotte uusia värejä ja turhia ominaisuuksia? Perusongelmiin ei ole koskettu kertaakaan ja jo vuosia olleet vakavat virheet vaan pysyvät surkeassa softassa.

  Ja pliis älä vastaa "välitän tiedon eteenpäin", koska käsittääkseni kertaakaan mitään täällä olleita vikoja/ominaisuuksia ei ole korjattu (olen facessakin avautunut asiasta, turhaan). Aina vastataan samaa ja se on DNA:n kannalta "case closed", eli siihen ei tarvitse enään puuttua.

  Välitätkö kuitenkin tiedon eteenpäin, että tämän täydellisen käyttäjien aliarvioinnin takia olen siirtänyt kaikki matkapuhelinliittymäni (noin 150e/kk) teiltä toiselle operaattorille. Tämä systeemi lentää mäkeen heti kun vaan keksin jonkun keinon päästä määräaikaisesta sopimuksesta eroon (voi sitä onnen päivää...tietääkö joku miten pääsis eroon????).

  Kiitos kuitenkin että vastaat täällä, on edes joku yhteys DNA:han vaikka se on täysin yksisuuntainen.

  -Kähmy

 • Lupasin palata asiaan. Kun digiboksi bootataan, se hakee aina uusimman softan, oli manuaalinen päivitys päällä tai ei. Ominaisuuden muuttaminen on työn alla.

  Tomppa ja Jimi: Uuden päivityksen asentaminen saattaa vaatia laitteen uudelleen käynnistämisen useamman kerran, jos käytössä on 4.5.4 tai 4.5.6 ohjelmistoversio. Jos kyseessä joku muu versio, niin palomuurin asetukset olisi hyvä tarkistaa.

  Kähmy: Nämä viat ovat työn alla, mutta en pysty ottamaan tarkemmin kantaa korjausaikatauluun.

 • Lotta: Kiitos, mutta kun ne on olleet jo pari vuotta...ja sitten tulee päivitys, missä on täysin turha ominaisuus ja uudet värit. Ymmärrät varmaan, että olemme tyytymättömiä, kun virheitä ei korjata!!

  En enään usko että ne on työn alla, koska useat virheet ovat olleet "työn alla" jo pari vuotta...Olisi kiva nähdä tuon edellisen päivityksen bugikorjaukset. Voitko Lotta pistää tänne niitä vikojen korjauksia, mitä päivitys korjasi, kiitos?

 • Hei Kähmy, tämän keskustelun alussa näkyy tieto siitä mitä tämä päivitys on tuonut tullessaan.

 • Jonna: Tuolta "korjauslistalta" puuttuu kaikki korjaukset. Fokus näkyy olleen uudet DNA-logovärit ja Cmore Playn tunkeminen muutenkin alimitoitettuun rautaan.

  Se mitä haluaisimme tuolla listalla nähdä on:

  • Korjaus Wbox2/3 muistinvuoto-ongelmaan, jonka vuoksi laite kaatuu säännöllisin väliajoin
  • Korjaus ajoittaiseen kiintolevyn täydelliseen tyhjenemiseen (liittyy edelliseen)
  • Muutos käyttöliittymään, jotta kaikkien tallenteiden poistaminen vahingossa ei olisi niin helppoa
  • Korjaus ongelmaan, jonka vuoksi laite päivittää ohjelmistonsa käynnistyksen jälkeen vaikka ohjelmiston päivitys on määritelty asetuksissa manuaaliseksi
 • Hei Jonna.

  Niinpä. Täysin turhia juttuja joita kai kukaan ei käytä, eikä yhtään bugia korjattu! Onhan se mahtavaa että "MatkaTV on nimetty "verkkotallennukset". Siinä onkin jo yhden version edestä hommaa.

  Tämä on se pointti just, eli keskitytte ihan vääriin asioihin.Täällä foorumilla on itketty, rukoiltu, pyydetty ja koitettu olla kilttejä ja tuhmia, mutta kun te ette vaan korjaa noita pahoja virheitä, mitä tässä systeemissä on.

  Yksinkertaisia pyyntöjä, sanotaan nyt esimerkiksi kansiot, joihin voisi lajitella tallennuksia tai vaikkapa live kelaus (kun tallennus on netissä) ei ole otettu kuuleviin korviin, vaikka niitä on pyydetty täällä jo ikuisuuksia. Kilpailijalla nämä ominaisuudet on olleet jo vuosia ja teidän systeemi näyttää kyllä todella antiikkiselta. Voin vaan kuvitella miten siellä koodarinörtit nauraa näille pyynnöille "joo joo, ei me jakseta, kun me duunataan nyt yhtä uutta juttuja, jota kukaan ei koskaan tule käyttämään, mutta se on tosi fantsu".

  Sori, että oon tosi negatiivinen, mutta en ole ikinä nähnyt näin huonoa tv-systeemiä, surkeaa tukea ja asiakkaiden täydellistä aliarviointia. Kun vaan keksisin miten tän tilauksen saisi lopetettua, kadun todellakin rehellisesti että sitouduin tähän.

 • Wbox2 user tuossa kiteytti mitä täällä porukka on vailla. Nuo asiat kun on kunnossa niin lupaan ja vannon että poistun tältä foorumilta iäksi.

  "Toimitan tietoa eteenpäin.." on vastaus joka on annettu jo parin-kolmen vuoden ajan. Kuuhun astiko ne toimitetaan kun tuntuu "kriittiset" korjaukset kestävän?

  Ottakaa verkkopiuha irti ettei purkki vahingossa vain päivitä itseään. Kun muistinvuotobugi on olemassa edelleen, lisätyt ominaisuudet tekevät matolaatikosta hyvin todennäköisesti entistä kaatumisherkemmän.

  ÄLKÄÄ PÄIVITTÄKÖ MISSÄÄN NIMESSÄ JOS ON OLLUT ONGELMIA KAATUMISEN KANSSA TÄHÄNKIN SAAKKA.

 • Meillä myös alkoi buutata jatkuvasti, tehnyt sitä eilisestä lähtien. Soitimme asiakaspalveluun ja käskivät resetoida laitteen. Eipä onnistu, kun ei ehdi päästä oikeaan valikkoon asti ennen kuin kone buuttaa itsensä. Seuraava ohje oli toimittaa laite takuuhuoltoon. Miksi, kun on selvästi päivityksen tuoma ongelma? Kummallista touhua.

 • Hei Terhi!

  Auttaako asiaan, jos käynnistät laitteen peräkkäin useampaan otteeseen?

 • Ota verkkokaapeli pois boxista ettei laite pääse nettiin, niin sitten se ei buuttaile enää automaattisesti uudelleen. Tämä auttoi mulla. Toki nettipalvelut on nyt pois boxin käytöstä, mutta muuten toimii normaalisti.

 • Kiitos Jimi neuvosta! Tuo auttoi tosiaan buuttausongelmassa.

  Lotta: Uudelleen käynnistämisellä useaan kertaan ei ollut mitään vaikutusta.

  Nyt on tosiaan nettipalvelut pois käytöstä. Onkohan oletettavaa, että ongelma palautuu sillä sekunnilla, kun lyön nettikaapelin kiinni? Jääkö siis videovuokraamo kokonaan käyttämättä tästä eteenpäin?

 • Mites kun on vanhempi wboxi (wboxHD)käytössä, ollut laatikossa tallessa 3 vuotta. Viimeisin päivityspäivä 20.12.2011. Mites tämmönen päivitetään?
  Latausohjelman versio Y7.01. Vai eikö onnistu enää?

 • Terhi: Se boottausongelma luultavasti johtuu siitä, että Wboxin päivityksen lataamiselle varattu ext3-levyosio on sekaisin ja päivitys ei mene tämän vuoksi läpi. Et näe tätä normaalikäytössä, koska kyseistä osiota ei käytetä mihinkään muuhun kuin päivityksiin.

  Jos haluat yrittää korjata asiaa itse ja laite ei enää ole takuunalainen, ota levy pois laitteesta, poista kaikki osiot PC:llä ja laita levy takaisin. Kaikki tallenteet menetät tässä toki samalla. Ensimmäisellä käynnistyskerralla laite luo puuttuvat osiot takaisin.

  Vielä helpompaa on vaihtaa samalla laitteeseen esim. WD:n 2TB Green-levy:
  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/4514/dbm...

  ... saat samalla lisää levytilaa (ja laitteeseen mahtuu enemmän tallenteita, mitä se tallenteiden katoamisbugi voi hävittää).

  Tai vaihtoehtoisesti voit viedä sen huoltoon, josta todennäköisesti myös saat tyhjän laitteen takaisin - ja laskun päälle.

  Jos takuu on päällä, niin huoltoon vaan.

 • Päivitys asentui itsestään wbox hd2s:ään. Eniten olen odottanut cmore play -kirjaston saapumista laitteeseen. No nyt cmore play näkyy, mutta Osto-pin koodi ei toimi, vaan tulee "todennusvirhe" joka kerta.

  Minulla on mtv total paketti tilattuna. Kokeilin myös vaihtaa pin-koodia dna:n omilla sivuilla, mutta ei auta sekään. Cmore play tilaus näkyy omilla sivuilla. Verkkotallenteet (dna tv) toimivat, joten nettiyhteys wboxille lienee ok.

  Millähän pin koodin saisi menemään läpi?

 • Onko mitään käsitystä, milloin Wbox HD3 digiboksia koskeva pikselöintiongelma saadaan kuntoon?

 • Minulla ilmeni eilen täysin sama ongelma, wbox hd2s:llä, että boxi ilmoitti "ohjelmistopäivitys epäonnistui" ja boottaili muutaman sekunin välein palaten joka kerta samaan virheilmoitukseen. Kävin tänään DNA kaupassa viemässä laitteen huoltoon ja sain ongelman selitettyä vaihdossa tilalle uuden takuukorjatun laitteen vain päästäkseni kotona toteamaan saman ongelman myös tällä vaihdetulla boxilla. Tehdas-asetusten palautukset ym. on kokeiltu.Tähän ongelmaan olisi mukava kuulla jonkinlainen OIKEA ratkaisu, jotta ei tarvitsisi käyttää laitetta offline tilassa.

 • Tuomas: Sinullakin on todennäköisesti se päivityksiä varten tarvittava osio sekaisin. Jos kävit vaihtamassa digiboxin, mutta et kiintolevyä ei tilanne varsinaisesti muuttunut mihinkään. Vika

  Kokeile tehdä päivitys täysin osioimattomalla toisella USB-levyllä tai tikulla (riittävän iso). Päivityksen jälkeen voit vaihtaa vanhan levyn takaisin, koska tuota sekaisin olevaa osiota ei tarvita kuin päivityksissä.

  Wbox2-omistajat samassa tilanteessa voivat laittaa koteloon vähäksi aikaan toisen osioimattoman levyn ja päivityksen jälkeen vaihtaa alkuperäisen takaisin. Näin siis, jos laitteen ruuvaaminen auki ei pelota.

 • Ja jos joku ihmettelee miksi ne osiot menevät "sekaisin", niin se johtuu yksinkertaisesti siitä, että Wboxin Linux-jakelusta puuttuu ext3-osioiden korjaamiseen tarvittava ohjelma fsck. Kaatuilut tai virtojen katkaisut korruptoivat Wboxin kaksi ext3-osiota vähitellen.

  Valikosta löytyvä "formatointi" ajaa jo osioidun levyn ext3-osiolle komennon rm -rf (eli poistaa kaikki tiedostot) sen sijaan, että se formatoisi yhtään mitään. Jos osio on sekaisin, ei formatointi tee sille mitään.

  Sekaisin menneen levyn voi korjata vain joko laittamalla sen Linux-PC:hen ja korjaamalla osiot siellä tai poistamalla kaikki osiot PC:llä, jolloin Wbox2/3 tekee ne seuraavalla käynnistyskerralla uudelleen.

 • Wbox2 user: Anteeksi tyhmyyteni, mutta tuo HDs2 on siis se versio, jossa ei tallennusmahdollisuutta ole omasta takaa, eikä minulla ole omaa usb-kovoa käytössä. En ole tutustunut tuon boxin sielunelämään sen tarkemmin, mutta kun sanoit, että "jos laitteen ruuvaaminen auki ei pelota", niin tarkoititko kenties sitä, että löydän laitteen sisältä irroitettavissa olevan kovalevyn, jonka voin laittaa kiinni pc:hen, vai auttaisiko se, että laitan osioimattoman ulkoisen kovon kiinni laitteen usb-porttiin? Takuu on voimassa, mutta luultavasti DNA kaupassa tarjoavat taas tilalle uutta samanlaista laitetta, jolla ongelma toistuu ja naama irtoaa.

 • Tuomas: Ruuvaamisella tarkoitin kovalevyllistä WBox HD2-mallia. HD2s-mallissa ei ole sisäistä levyä eikä mitään ruuvattavaa.

  Wbox2 HD2 lataa uuden ohjelmistopäivityksen sisäiselle levylle sille varatulle erityisosiolle ja tekee asennuksen sieltä. HD2s:n on pakko tehdä se samalla tavalla. En ymmärrä miten voit päivittää yhtään mitään, jos sinulle ei ole liitetty laitteeseen USB-kiintolevyä, jolle laite lataisi sen päivityksen asennusta varten. Vielä enemmän ihmettelen miten Wbox HD2s antaa sellaista edes yrittää.

  Tämä (levyn puuttuminen) on todennäköisesti se syy miksi päivityksesi ei onnistu.

 • Itselläni meni 2s mallin päivitys ilman ongelmia ja ei ole USB kovalevyä kiinni laitteessa. Ei se tallenna mitään kovalevylle, kun tehdään päivitystä.

 • Tehdasasetusten palautus auttoi oman Wbox HD2:n päivittymisongelmaan, eli palautuksen yhteydessä laite suostui lataamaan ja asentamaan uuden ohjelmaversion. Tämähän oli vähän erilainen vika kuin tuo jatkuvaan boottaussykliin jäävä laite.

  Äänestäisin myös kovasti tuon Wbox2 user:in korjauslistan puolesta, varsinkin tämän kohdan:

  • Korjaus Wbox2/3 muistinvuoto-ongelmaan, jonka vuoksi laite kaatuu säännöllisin väliajoin

  koska onhan se laite rasittava kun boottailee hallitsemattomasti nykyään useita kertoja päivässä. Toki se on myös aika rasittava kun se lopettaa tallentamisen satunnaisesti jos hakusana-ajastuksia alkaa olla enemmän kuin muutama, mutta jos se ensin edes pysyisi päällä niin sitten nuo hakusanatallennukset on aika pientä sen rinnalla.

 • Eipä ole minullakaan HD2s:ssä kovalevyä ja päivitys toimii kuten miekin edellä jo kertoi.

  Ilmeisesti siinä on sen verran Flash-muistia , että sinne mahtuu sekä uusi , että vanha softa saman aikaisesti.

 • Te, joilla digiboksi on jatkanut toistuvaa boottailua: Pääsettekö tarkistamaan mikä ohjelmistoversio digiboksissa on?

  Tarkistus onnistuu seuraavasti:
  Asetukset > Laitetiedot > Ohjelmisto

  Käytössä oleva reititin tai modeemi saattaa aiheuttaa tämän tyyppistä ongelmaa. Jos laite ei saa IP-osoitetta tarpeeksi nopeasti, ei digiboksi siksi ei lataa uutta päivitystä. Olisiko teillä mahdollisuutta kokeilla päivitystä toisella reitittimellä?

 • Ongelma oli tosiaan yhteydessä. Otin reitittimen välistä pois ja pistin johdon kiinni suoraan taloyhtiön tuomaan asunnon nettiliittimeen, jonka jälkeen päivitys latautui vaikeuksitta. Kiitoksia kaikille neuvoa jakaville.

 • Oma digiboksini hajosi toistamiseen samalla tavalla. Päivitys epäonnistui ja sen jälkeen ikuinen uudelleenkäynnistymisen rumba. Silloinkin kun boksi (Wbox HD2) on "toiminut" se on kaatuillut päivittäin, tallennukset toimivat tai ei, kiintolevy tyhjentyy aika-ajoin itsestään, onnistuneet tallennukset eivät syystä tai toisesta toistu enää laitteessa ja tiedosto on pakko poistaa, laite voi sammua milloin tahansa ja jäädä reboot-tilaan. En muista mitä tämä unelmieni laatikko maksoikaan, ehkä 300-400€, aika paljon saisi tulla DNA vastaan tässä asiassa esim. maksukanavapaketin antamalla suhteellisen pitkäksi aikaa.

 • Juhlin liian aikaisin. Vika ei taidakaan olla pelkässä yhteydessä. Päivitys meni kyllä sisään, mutta nyt boxi sammuilee kun yritän tehdä jotain muuta, kuin vaihtaa kanavia. Ongelma pysyy, vaikka otan nettijohdon irti. Alkaa pinna palamaan.

 • Ongelmia näyttää olevan paljonkin päivitykseen liittyen mitä em. kommenteista voi päätellä. Näin kävi meilläkin mutta vain pienemmässä mittakaavassa, ainakin vielä.

  Antennitaloutemme Wbox HD2 päivitys versiosta 4.2rc2 versioon 4.5.9 sujui kylläkin vaivattomasti. Keskiviikkona illalla huomasin että pävitys oli tarjolla mutta sammutin vain laitteen kapulasta. Torstaina avattuani digiboxin päivitys oli asentunut.

  Palautin tehdasasetukset ja asensin kanavat uudestaan. Uudet 'värit' Menussa ovat kylläkin paremmat kuin vanhat vaaleanvihreä/valkoinen teksti. DNA TV sisäänkirjautuminen oli hävinnyt bootin yhteydessä joten kirjauduin uudestaan sisälle. Nopea kanavatarkistus tuotti muutaman yllätyksen:

  • Mm. Disney XD puheen tekstitys eng.kielisissä ohjelmissa ei toimi, boottaus ei auta.
  • Yksikään DNA TV katsottavissa olevista kanavista ei näy (maksu-tv puolella).
  • Kaukosäädin lopetti toimintansa tunniksi, varakapulakaan ei toiminut, bootti ei auttanut.
  • Mentyäni kanavia yksi kerrallaan läpi, kanavan 68. tullessa kohdalleen - digiboxi boottasi yllättäen. Testasi tuon ilmiön moneen kertaa. Outo juttu mutta eipä tuo kanava tosin kiinnostakaan.

  Eilisiltainen soitto DNA vikapäivytykseen tuotti pettymyksen. Kaveri langanpäässä ei ollut lainkaan kiinnostunut ratkomaan ongelmaa, Lupasi ilmoittaa asian eteenpäin ja veti linjan kiinni. Et sillai....

 • Aika hupaisaa että DNA julkaisee ensin (pakotettuna?) betaversion softasta. Tämän luulisi kattavan suuren osan käyttäjistä ja olettaisi että sieltä löytyy suurimman ongelmat, jotka toki korjataan (vai mitä DNA?). Nyt kun uusin versio tulee (pakotettuna, päivittyy vaikka manuaalinen päivitys valittu hoh hoijaa), on kyllä karua lukea noista boottiluupeista ja viimeisenä Harrin kirjoitus. Mitähän DNA ON TESTANNUT BETAVERSIOLLA??

  DNA lupaa aina ilmoittaa asiasta eteenpäin (käsittääkseni neljä vuotta nyt), mutta mikähän tämä taho on, mihin asiat menee loppujen lopuksi? Oma veikkaukseni on IT-osaston maskottipehmolelu. Odotan vieläkin sitä bugien korjauslistaa mitä tämä viimeinen versio korjasi?

  En ole kyllä ikinä nähnyt näin surkeaa systeemiä. Valittaminen täällä on kyllä ihan turhaa, mutta saapahan purkaa pettymystään edes johonkin!!!

  -Kähmy

 • @Kähmy

  "Odotan vieläkin sitä bugien korjauslistaa mitä tämä viimeinen versio korjasi?"

  Toki saahan tuota listaa odotella , mutta aloitusviestissä sanotaan ihan selvästi , että mitään bugeja ei tässä päivityksessä ole korjattu.

 • Veikko, näinhän se taisi olla. Olemme selkeästi jo tyytyneet tähän kärsijän osaan 😀

 • Uusi bugi uudessa softassa, eli tämä samaan listaan muiden bugien kanssa mappi ö:hön. Lupaattehan "toimittaa eteenpäin" niin saadaan pian korjaus. Heh.

  Valikkoa selatessa kaukosäätimen back-näppäin lopettaa välillä toiminnan. Valikosta ei siis pääse pois muuta kuin virtajohdon irroittamalla, koska laite ei suostu sammumaan.

 • C More Play kirjasto alkoi toimimaan sen jälkeen, kun olin yhteydessä asiakaspalveluun. Osoittautui, että videovuokraamokaan ei toiminut (osto-pin-koodi ei kelvannut sinnekään). Puhelun jälkeen siis sekä videovuokraamo että C more play hyväksyivät osto-pin-koodin ja kaikki on nyt ok. Käytössä yli 2 vuotta vanha Wbox HD2s. Kaatuilua tms. ongelmia ei ole ainakaan vielä esiintynyt.

 • Onkohan tämä pixelöityminen nyt tuota samaa kuin "ei signaalia" ja nauhotteiden tökkiminen HD3:lla? Tuntuu, että tähän versioon päivittyessä nämä ei signaalia ongelmat lisääntyivät, eikä viitsisi vahvistinta lähteä hankkimaan, jos softalla tämä aiheitettu?

 • Heh heh, nyt loppui DNA:n vastaaminenkin tähän threadiin (4 päivää sitten vastattu). Näin on käynyt jokaiseen threadiin, missä ongelmista ja niiden korjaamattomuudesta on valitettu.

 • Olemme kertoneet jo aiemmin, mitä tämä päivitys piti sisällään. Muut asiat ovat vielä korjauksessa. Voitte toki jatkaa halutessanne keskustelua aiheesta.

 • Moi

  Ovatko muut havainneet tallenusten toimimattomuudessa piikkiä tämän uusimman softan kanssa? Tosi usea tallennus ei starttaa ollenkaan (toistonäyttö vilahtaa puolen sekunnin ajaksi ja palaa ohjelmalistaukseen takaisin) tai toisto alkaa, aika ei juokse eteenpäin ja on mustaa ruutua. Tätä ilmeni kyllä jo aiemmalla softalla, mutta nyt tällä uusimmalla ongelma karannut käsistä, tallentamiseen ei voi luottaa. Kyseessä siis WBOX HD2.

 • No niin. 6 päivää siihen meni. Siis siihen, kun tallenteet jälleen katosivat tällä uusimmalla 4.5.9-ohjelmistoversiolla.

  Tämä bugi on siis varmuudella uusimmassakin firmwaressa. Onneksi virtajohdon irrottaminen palautti tälläkin kertaan tallenteet.

  Taustana tässä on siis se, että Wbox 2/3 pitää kaikkien tallenteiden tietorakenteen muistissaan käynnistyksen jälkeen. Jos tuo tietorakenne korruptoituu (näin todennäköisesti tapahtuu sen muistinvuodon kulutettua vapaan RAMin loppuun) ja laite päättää tallentaa rakenteen levylle (kasa tekstitiedostoja yhdellä ext3-osiolla), ovat tallenteet lopullisesti mennyttä.

  Olen antanut neuvoksi sekä DNA:lle että Cubiwarelle lisätä koodiin pari riviä tarkistamaan onko tietorakenne vielä kunnossa ennen tallennusta levylle. Vaikkei muistinvuotoa saisi korjattua, niin ainakin tallenteiden katoaminen loppuisi. Ei oikeasti pitäisi olla mitenkään mahdoton korjaus.

  Ja vaikka sen muistinvuodon saisi korjattua, niin tämä korjaus kannattaa laittaa sinne myös - ihan vaan varmuuden vuoksi.

 • JP: Laitoin omaan laitteeseen joukon tallennuksia heti softapäivityksen jälkeen 19.8. Niistä oli suurin osa epäonnistunut kun tänään tarkistin.

  Nähtävästi ensimmäisessä kommentissa mainitsemani epäilys, että Cmore Playn lisääminen laitteeseen aiheuttaa vapaan muistin vähentymisen ennestään ja kaatumisen entistä nopeammin osui valitettavasti oikeaan.

  Näyttäisi siltä, että laitteen luotettavuus on entisestään heikentynyt softaversiosta 4.4rc2.

 • Tänä aamuna boksi alkoi pätkimään, pikselöimään ja hidastelemaan. Ehdin käyttää virrattomana ennen tallenteiden häviämistä.
  HD2 kyseessä. Oikeassa siis olin, tämä versio on kaatumisherkempi kuin edellinen.

  Voistteko yställisesti lopettaa lisäominaisuuksien tunkemisen vehkeeseen ja korjata viat ensin?
  Ominaisuuksilla ei tee mitään kun BOKSI EI TOIMI.

 • Mulla oli boxissa jatkuva buuttausongelma, kunnes irrotin nettipiuhan boxista. Toissapäivänä laitoin piuhan takaisin kiinni, illan toimi ok, mutt eilen tuo buuttailu palasi jälleen. Netti tulee uuden dnan kotimokkulan kautta, joten luulisi, että on dnan muille laitteille yhteensopiva. Mitä yrittäisin seuraavaksi, vai boxi vaihtoon?

 • Eilen ärsyynnyttyäni jälleen kerran tallenteiden katoamisesta tuli mieleeni yksi mahdollinen workaround kaatumiselle.

  Laitehan siis vuotaa muistin vähitellen loppuun, kun sen MPEG-dekooderi saa jotain muuta kuin täydellistä bittivirtaa sisään. Kaikki sellaiset häiriöt antennisignaalissa, jotka vaikuttavat MPEG-dekooderin saamaan datavirtaan aiheuttavat ongelman.

  Aiemmin olen jo huomannut, että ongelmia esiintyy useammin HD-kanavilla kuin SD-kanavilla, mikä onkin loogista, koska HD-kanavien suurempi bittivirta aiheuttaa myös nopeampaa muistinvuotoa.

  Nyt tullaan siihen workaroundiin:
  Kun Wbox 2/3 "sammutetaan" kaukosäätimestä, ei tapahtu mitään muuta kuin se, että HDMI-lähtö suljetaan.

  Aktiivinen kanava "näkyy" edelleen ja sen bittivirta syötetään MPEG-dekooderiin. Näin siis laite vuotaa muistiaan myös ollessaan "pois päältä". Toki etupaneelista tehtävä täydellinen sammutus estää tämän, mutta on myös toinen keino.

  Valitkaa ennen laitteen "sammutusta" sellainen maksukanava, jolle teillä ei ole oikeutta. Näin MPEG-dekooderille ei tule bittivirtaa ja muistinvuotoa ei pitäisi tapahtua.

  Tämän pitäisi olennaisesti parantaa tallennusta luotettavuutta, sillä tallentamisen itsessään ei pitäisi aiheuttaa tätä ongelmaa. Kokeilen tätä itse ja toivoisin, että joku muukin jaksaisi testata samaa.

  Ehdotin jo aikaisemmin DNA:lle sitä, että laitteen ollessa "sammutettuna" kaukosäätimestä katkaistaisiin myös MPEG-dekooderille menevä bittivirta pelkän HDMI-lähdön sammutuksen sijaan. Tällä workaroundilla voitte tehdä saman itse.

 • En aio testailla mitään. Olen ostanunut laitteen ja avaudun vioista täällä niin kauan, kunnes ne on korjattu.
  Ei ole asiakkaan tehtävä kikkailla saadakseen laitteen toimimaan, kuten sen kuuluu toimia.

 • Jarski puhuu asiaa. Ei tämä ole mikään community-tuote, vaan kaupallinen tuote josta maksetaan!! Silloin vois kuvitella että näitä korjataan, mutta nytkin nähtävästi lisättiin turha ominaisuus joka pahensi ongelmia!

 • Heippa,

  Itselläni boksi ilmoitti käynnistäessä että Ohjelmistopäivitys epäonnistui ja Boot/Reboot. Ei päässyt tekemään mitään koska sammui alle 15sek sisällä kerta toisensa jälkeen. Ilman verkkopiuhaa suostui käynnistymään suht normaalisti että sai valikotkin auki.

  Totesin pienellä empiirisellä kokeilulla että boottailuongelmaan auttoi kun otti verkkopiuhan irti, palautti tehdasasetukset ja tökkäsi sitten verkkopiuhan takaisin boksiin kiinni. Ei ole boottaillut sen jälkeen, TV videovuokraamoineen toimii normaalisti. Toivottavasti auttaa muillakin 😀

 • Jos wbox hd3:ssa olisi kuvantunlainen bugi mpg2 decoderissa niin mun purkin pitäisi kaatua koko ajan(ei ole kaatunut kertaakaan vaikka 24/7 päällä).Itselläni tosin on data/tv splitteri tossa välissä.Itselläni korjaantui se outo "signal lost" vika ottamalla irti tv piuhat/splitterin ja kokeilemalla sd digiboxilla kanavaa jossa toi toistui jatkuvasti wbox hd3:ssa(viasat history) (sd boxissa ei ollut mitään ongelmia kuvassa kun testasin) ja kun vaihdoin takaisin niin wboxi kummallisesti alkoi toimimaan oikein(vaihdoin samalla hdmi kaapelin toiseen) eli missään kanavissa ei näkynyt signal lostia.Sen jälkeen on tullut yhden kerran hetkellisesti toi discoveryn kanavalla.

 • Vanhempi asiakas: Oma laitteeni (Wbox HD2) on ollut "päällä" toukokuusta 2011. Ja päälläololla tarkoitan joko täyttä päälläoloa tai tilaa, jolloin laite on "sammutettu" kaukosäätimestä. Jälkimmäisen ero täydelle "päälläololle" on se, että HDMI-lähtö on sammutettu.

  Tällä hetkellä oma laite vuotaa muistin loppuun (näkyy niin, että kaikki tallenteet katoavat; tilanne korjaantuu vetämällä virtajohto irti) 4-7 päivässä. Uuden firmwaren jälkeen tämä oli tapahtunut ensimmäisen kerran 7 päivässä (voi olla, että tapahtui jo aikaisemmin, mutta en ollut tarkistamassa tilannetta) ja käynnistyksen jälkeen seuraava katoaminen 4 päivässä.

  4.5.9 näkyy olevan tässä mielessä huomattavasti huonompi ohjelmistoversio kuin 4.4.2, jonka kohdalla tähän meni viikkoja.

 • On kyllä todella huono homma, että "poista tiedosto" ja "poista kaikki" on peräkkäin valikossa. Ainakin minulla wbox hd2s kauko-ohjain ottaa välillä tupla komennon ja saa olla todella tarkkana, että ei häviä kaikki tiedostot. Tätä tapahtuu myös kanavien vaihdossa, boxi ottaa kaukon painalluksen vastaan huonosti ja sitten yhden kanavan vaihdon sijan vaihtuukin kaksi tai enemmän eteenpäin. Näinollen saa olla tarkkana kun poistaa tiedostoja....

 • Näyttäisi siltä, että kaikkien hakusanatallennusten poistaminen on lopettanut oman laitteen muistinvuodon. Seuraan tilannetta vielä muutaman päivän ennen lopullisten johtopäätösten tekemistä.

  Seuraavaksi kokeilen onko muistin vuotamisen kannalta merkitystä tehdäänkö haut yhdeltä vai kaikilta kanavilta.

  Ja siis kertauksena kaikille tiedoksi, että "tallenna aina" tekee hakusanatallennuksen, joka oletuksena skannaa kaikkia laitteen tuntemia kanavanippuja. Voi olla, että tämä virittäminen eri kanavanipuille aiheuttaa sen muistinvuodon.

  Aikaisempi päätelmäni MPEG-dekooderin muistinvuodosta ei näköjään pitänyt paikkansa, sillä laite vuoti muistin loppuun, vaikka kanavaksi oli varattu salattu kanava, jolle ei ole pääsyä. Tuolloin MPEG-dekooderi ei saanut sisään mitään dataa.

 • Vanhempi asiakas: Käytätkö hakusanatallennuksia? Jos et, voisitko kokeilun vuoksi laittaa niitä muutaman päälle?

 • Luulenpa että näitä bugeja ei koskaan korjata ,vaan käy niinkuin edellisenkin wboxin kanssa(joka kaatui päivittäin),se hajoaa lopullisesti ja on pakko ostaa uusi. Se on sitten uusi malli ja homma alkaa alusta. Ihan kuin homma olisi ollut reilunpaa Welhon aikoihin...

 • Yritin päivittää Wbox HD2:sta, joka on vielä vanhemmassa 2.2 -ohjelmistoversiossa.

  Boksi aloittaa päivittämisen, mutta jää vain junnaamaan, buuttaa ja alkaa alusta. Buuttaa jne. Näyttää, että aloittaisi päivityksen, mutta 0% lukee jatkuvasti etenemisaste, kunnes buuttaa. Ja aloittaa taas.

  Olen resetoinut boksin tehdasasetuksille, ottanut reitittimestä palomuurin pois, käynnistänyt laitetta uudelleen jne. Mikään ei ole auttanut..

 • Minkä yrityksen Internet-yhteyttä käytät?
  Onko modeemisi ao. yrityksen kylkiäismodeemi?
  Jos modeemin turvallisuusasetukset saa minimiin tai modeemin siltaavaan tilaan, päivitys saattaisi onnistua.

 • PW, Dna:n netti. Ei ole modeemia, kun verkko tulee suoraan taloyhtiöön.

  Reititin käytetty ja koitettu siltaavassa tilassa (ilman palomuuria), sekä normaali asetuksilla (dhcp + nat, palomuurilla) ..mutta ei.

 • DNA: Tänä aamuna olin poistamassa yhtä tallennetta, mutta koska "poista tämä tiedosto" ja "poista kaikki tiedostot" ovat valikossa päällekkäin, niin olin varmaankin vielä unen pöpperössä ja sinne menivät kaikki katsomattomat 30 tallennetta. Dna, eikö täällä ja muissakin foorumeissa olla pyydetty useaan kertaan, että nämä kaksi tiedostojen poistoa "poista tämä" ja "poista kaikki" pitäisi olla kaukana toisistaan, ettei harmittavia vahinkoja syntyisi!?!? Kertokaa miksi hitossa te ette korjaa vanhoja vikoja, vaan laitatte vaan uusia värejä ja uusia toimintoja, kun pääasia olisi saada tämä boxi toimimaan edes jotenkin tyydyttävästi. Minun kaukosäädin alkaa olla hankala käyttää, kun se hyppäyttää jatkuvasti kaksi tai useamman kerran enemmän, kuin mihin olisi tarkoitus päästä. Dna, voiko näitä kaukosäätimiä saada uusia jostain (jos nyt yleensä on kaukosäätimen vika)? Nyt näyttää kyllä vahvasti siltä, että DNA ei aio korjata vanhoja vikoja tästä wbox hd 2 futureboxsista!

 • Mikko: Oletko koittanut kytkeä seinästä tulevan ethernet-kaapelin suoraan boxiin, josko se sitten suostuisi päivittymään? Jos ei päivity, koita laittaa boxi tehdasasetuksille ja koita sitten uudestaan päivitystä.
  Jos ei onnistu, vie boxi DNA-Kaupan kautta päivitettäväksi.

  KV: Kaukosäädintä voi koittaa vaihtaa DNA-Kaupassa. Siellä voi olla asiakkailta palautuneita kaukosäätimiä, vaikka niitä ei myynnissä olekkaan. Ainakin minä sieltä kerran Wbox HD2s:n sain.
  Paristojen vaihtokin saattaa auttaa!

 • KV: minulle on käynyt ihan sama juttu ja minulla se tapahtui siten, että ihan varmasti painoin OK:ta posta tiedoston kohdalla. Liekö ollut jossain puskurissa joku painallus tms, mutta se todellakin poisti kaiken. Bugi mahdollisesti, koska ainakin minulla käynnistyksen jälkeen (siis "virransäästötilasta") tulee omituisia virheliikkuja, joita en kyllä itse tee. Eli siis painan kauko-ohjaimesta jotain (varsinkin ylös/alas) ja vekotin tekee jotain muuta.

  Älä edes uneksi että DNA tekisi mitään vikojen korjaamiseksi!!!! Täällä on pyydelty jo vuosikausia korjauksia. Sen sijaan tulee diipadaapajuttuja, joista kukaan ei ole kiinnostunut. Olen itse siirtänyt kaikki puhelinliittymäni pois (lukuunottamatta kiinteää laajakaistaa, joka sekin lähtee) DNA:lta ja tämä surkea viritys lähtee heti kun saan tuon palautettua. Tein elämäni möhläyksen kun otin tämän riesan kahdeksi vuodeksi. Ikinä en tältä puulaakilta osta mitään!

 • Voisivatko ystävällisesti muutkin kokeilla tuota hakusanatallennuksen vaikutusta kaatumiseen:

  Jos boxisi kaatuilee ja käytät hakusanatallennuksia, laita kokeeksi kaikki hakusanatallennukset pois päältä toistaiseksi.
  Jos boxisi ei kaatuile ja et käytä hakusanatallennuksia, laita niitä kokeeksi päälle vähäksi aikaa.

  Laitoin itseltäni ne pois päältä ja mielestäni ongelmat (ilmenivät tallenteiden katoamisena) poistuivat. Kun laitoin yhden hakusanatallennuksen kokeeksi päälle, hävitti laite tallenteet taas noin neljässä päivässä.

  Jos saataisiin tähän selvyys, saataisiin Puolan pojat etsimään koodivirhettä oikeasta Wboxin softanpätkästä.

 • Näyttäisi siltä, etteivät loppujen lopuksi myöskään hakusanatallennukset vaikuta tilanteeseen. Laitteeni vuoti muistin loppuun noin parissa päivässä vaikka siinä ei ollut yhtään hakusanatallennusta päällä.

  Wbox HD2 näkyy olevan täysin käyttökelvoton nykyisellä 4.5.9-firmwarella. Tallenteet katoavat tasaisesti neljän päivän välein (virtajohdon irrottaminen tosin palauttaa ne takaisin) ja tallennusten luotettavuus on täysin kadoksissa.

  Myös toistoon on tullut nykimistä, jota en havainnut aikaisemmilla firmware-versioilla.

 • Itsellä toiminut 4.5.9 ihan hyvin. Tallennuksia on vaikka kuinka paljon (tallenna aina-toiminnon kautta laitettu), eikä ole kadonneet mihinkään, enkä muista koska boksi olisi kaatunut viimeksi.

 • Minulla toimii periaatteessa kohtuu hyvin, ei ainakaan hävitä tallennuksia itse. Satunnaisia kaatumisia silloin tällöin. Kauko-ohjaimen komennot menee joskus niin ja näin. Mutta paljon olisi fixattavaa, jo pelkkä hakemistojen tulo oli kuin olisi paratiisiin astunut. Mutta olen menettänyt toivoni jo aikaa sitten, että DNA kuuntelisi asiakkaitaan.

 • Wbox2 user: Minulla oli ensimmäisessä Wbox HD2s:ssä asetettuna hakusanatallennus, jonka poistin. Siitä huolimatta boxi jumiutui virtaboottikuntoon n. 3 vko:n käytön jälkeen.

  Sain tuon boxin vaihdettua 13.8.2014. Siihen en hakusanatallennusta ole laittanut, kun en kaikkia uusintoja halua tallennella. Ei ole tähän asti kertaakaan kaivannut virtaboottia edes tällä 4.5.9 ohjelmistolla.

  Näinköhän hakusanatallennus jättäisi boxiin jotain häikkää, joka ei poistu tehdasasetuksille laittamisella.

 • PW, Kähmy, Idän tietäjä: Miten monta tallennetta teidän Wboxin levyllä on?

  Wbox2/3 toimii siten, että "tallennetietokanta" luetaan kokonaisuudessaan muistiin laitteen käynnistyessä. Mitä enemmän tallenteita, sen suurempi määrä muistia varataan tälle "tallennetietokannalle" jatkuvasti.

  Itselläni oli äsken yhteensä noin 300 tallennetta. Jos jokainen näistä vie 10kt muistia, varataan tallennetietokannalle noin 3 MB jatkuvasti. En tiedä millainen tuo Wboxin käyttämä tietorakenne on, joten vaikea sanoa miten lähellä tuo 10kt on totuutta.

  Joka tapauksessa tuo tallennekanta sisältää mm. kaikki Infotekstit jokaisesta tallenteesta ja paljon muuta, joten 10kt ei välttämättä edes riitä.

  Poistin n. 180 tallennetta ja jäljelle jäi luokkaa 120. Katsotaan vaikuttaako toimintaan.

  Tallenteet olivat muuten tänään taas "kadonneet". Nyt ei mennyt kuin yksi päivä. Ja päällä ei ollut ensimmäistäkään hakusanatallennusta.

 • Minulla on boxissa pari nostalgista tellennetta ja joskus kun TF:n virittimet loppuvat kesken, tallennan Wbox HD2s:n ohjelman, joka tulee katsottua melko pian ja sitten poistettua.
  Huvikseen ei viitsi nauhoitella arkistoon, jos joskus olisi aikaa ohjelma katsoa.

 • PW: Eli tässä meillä on ainakin yksi potentiaalinen selittävä tekijä miksi Wboximme käyttäytyvät eri tavalla.

  Entäs miten muilla?

 • Wbox2 user: tarkoitakko että montako on sen paikallisella levyllä? veikkaan hieman alle sata. Verkossa sitten enemmän. Ei se ole kuin kerran tuhonnut kaikki tuolta paikalliselta levyltä. Kaatui ja sen jälkeen siellä ei ollut mitään.

 • Olisko siinä levyssä vikaa jos tallenteet katoavat kesken kaiken?.

 • Siinä wbox hd2:ssa taitaa olla seagaten levy sisällä joka on ollut jo vuosia päällä?.

 • Mulla ei ole wbox hd vaan peruslooda, jossa ulkoinen hdd usb-kaapelilla (oli turhan suolainen tuon sisäisen hdd hinta ja noita on laatikossa läjittäin). Silloin tällöin käynnistyy minuuttikaupalla tuo poksi, liekö tekee fsck:ta tms.

 • Kähmy: Ei ainakaan fsck:ta, koska Wboxin Linux-jakelusta puuttuu sellainen.

 • Vanhempi asiakas: Tallenteiden katoamisella ei ole mitään tekemistä levyn kanssa. Tiedot tallenteista luetaan laitteen käynnistyessä muistiin yhdeltä ext3-osiolta tekstitiedostoista ja sen jälkeen tallennekantaa pidetään käytönaikaisesti muistissa.

  Katoaminen johtuu jonkinlaisesta tallennekannan tietorakenteen korruptoitumisesta todennäköisesti muistivuoden loppuvaiheissa.

  Wbox ei pidä tallenteita levyllä lainkaan perinteisinä tiedostojärjestelmän tiedostoina. Ne ovat blokkipohjaisesti tallennettuna omalla osiollaan. Ne ext3-osiolla olevat tekstitiedostot kertovat tallenteiden aloitus- ja lopetusblokin.

 • Mitäs jos se levy ns "katoaa" levyvian seurauksena?.Taidat olla ainoita jolla tota esiintyy ja se levy on >3v vanha ja boxi ollut päällä 24/7?.Itsekkin vaihdoin wbox hd2->wbox hd3 juuri levyn hajoamisen takia.

 • Vanhempi asiakas: Ei todellakaan ole ainoa - tämä on todella yleinen ongelma täällä.

  Laitteessani ei sitä paitsi enää ole alkuperäistä levyä (nyt 2 TB WD Green). Ja vika esiintyi molemmilla.

 • Millois se "syksyllä" tuleva uusi päivitys muuten tulee?.

 • Ostin pinkeiltä päiviltä tehdastarkastetun Wbox HDs:n. Kesti 1 vrk:n ennen kuin meni itsekseen totaaliseen jumiin...vilkuttaa etupaneelin vihreää lediä rytmikkäästi, eikä ota kaukosäätimestä minkäänlaista komentoa vastaan. Buuttailtu on - nettiyhteydellä (RJ45 kiinni dsl-boxissa) ja ilman em. kytköstä...ei palannut henkiin.
  Kysymys tietäjille: Rupesiko itsekseen lataamaan uutta ohjelmistopäivitystä, joka ei sitten ollutkaan yhteensopiva?
  Laitteella 6kk takuu - maksaako vaivan vai kannattaako palauttaa (< 14 vrk tavaran vastaaanotosta)

 • Itse palauttaisin heti ja ottaisin elisan viihteen. Siinä on kaikki mitä tästä höskästä puuttuu. Tein dna-tv virheen kun kotiini ei saanut elisan nettiä. Nyt viihteen saa vaikka mihin nettipiuhaan. Olen todella pettynyt asiakas. Sekä tähän viritelmään että sen olemattomaan tukeen!

 • Mitä elisan forumeita katsonut niin kyllä niidenkin boxissa niitä vikoja on tyyliin netflix ei toimi yms.Palauta wbox hd2s takaisin kauppaan.

 • Siellä on kuitenkin ne perusominaisuudet mitä minä kaipaan, joita ei tähän poksiin ole saatu vuosienkaan itkemisellä. Esimerkkinä kuvallinen pikakelaus ja kansiot. Ei ole maailmaa kaatavaa hommaa tehdä noita, mutta ei. Olin itse viihteen käyttäjä 6 vuotta ainakin ja kyllä se hakkaa tämän säädön ihan 100-0. Netflixillä en tee mitään, kuten en myös jollain c-more säädöllä joka tähän tehtiin ihan turhaan, sen sijaan että olisi edes korjattu vikoja!

  Jos sais perusjutut toimimaan, olisin jo paljon tyytyväisempi. Se nyt on kuitenkin nähty, että DNA ei ole meisät käyttäjistä tippaakaan kiinnostunut, kun meidät on jo koukutettu parin vuoden sopparilla.

 • Kähmy: Mitä tarkoitat kansioilla? Onhan tässä kansiot.

  Kuvallista pikakelausta salatuille tallenteille tuskin koskaan tulee laitteen toteutustavasta ja prosessoritehosta (sen puutteesta) johtuen.

 • Paikallisilla tallennuksilla on, mutta minä talletan 99% verkkoon, koska paikallisia tallennuksia ei voi ajastaa kännykällä tai tietsikalla.

  Miksi sitten paikallisella tallennuksella tuo kuvallinen pikakelaus toimii?

 • Ei sitä viihdeboxia ja wboxia voi verrata keskenään koska wboxi on alunperin tarkoitettu ihan kaapeli/antenni digiboxiksi johon on nyt lisätty muutakin kuin pelkkä tv kun taas elisan boxit on tarkoitettu iptv:lle.Mitä noita kokeilleena tulin siihen lopputulokseen että mielummin tv/netti kaapelista kun että kummatkin tulee netin kautta koska jos/kun netti katkeaa niin etpä kattele edes telkkaria sen jälkeen.Mitä itse kuullut ja lukenut niin en todellakaan lähtisi kehumaan elisan viihdeboxia eli siinä on ollut ongelmia tyyliin tv/netti ei toimi samaan aikaan ja jos adsl modeemi menee jumiin niin et käytä kumpaakaan.Wlaninkin konfaaminen pitää/piti tehdä joltain elisan omilta sivuilta eikä laitteen sivulta yms.

 • Kyllä noiden salattujen kanavien ohjelmien kuvakelaus itselläni toimii(tietenkin tökkii mutta toimii jotenkin).Tossa dnatv:ssä toi ei näköjään toimi.Siihen wboxin dnatv softaan voisi lisätä ne kansiot eri ohjelmille koska nyt sen käyttäminen on vähän tuskaista kun niitä tallenteita on tuhansia.

 • Minua ei kiinnosta kyllä tippaakaan, mikä tämä wbox on ollut joskus aiemmin, minua kiinnostaa tasan se, mikä se on nyt. Ja en ole siihen tyytyväinen!

  Viihdeboksia ja dna:ta käytän ihan samalla tavalla. Telkkua katon ilman ja nauhoitukset noiden boksien kautta, joten minun käsittääkseni niillä ei ole mitään eroa, koska olen antennissa kiinni. Minulla ei ole mitään lisäpaketteja, enkä niitä kaipaa. Minulla ei ollut mitään mainitsemiasi ongelmia (HD-kanavat tulee antennista) ja wlanin konffaus oli kyllä helppo tehdä. Se tehdään yhden kerran elisan sivujen kautta ja on muuten huomattavasti helpompi tehdä kuin näpytellä noita juttuja kauko-ohjaimen kautta! Tässä rimpulassahan ei ole edes wlania!

  Eli kyllä viihde vaan vie 100-0.

  Kuten sanoin, 99% tallennuksistani on netissä, jolloin kuvakelaus ei toimi. Netin nopeus täällä on jotain 80Mbit luokkaa, joten siitä se ei ole kiinni, vaan taidosta/halusta tehdä tuo ominaisuus. EN tosin odota, että dna tekee asialle yhtään mitään.

  Kansioista olemme täysin samaa mieltä.

 • Oikeasti esim Wbox hd3:ssa ei taida riittää tehoja,flashiä tai muistia tehdä samoja juttuja kuin mitä on uusimmassa elisan viihdeboxissa.Viihdeboxissa on esim 256MB flash ja 512MB muistia ja prossukin on broadcomin BCM7230 740Mhz kun taas wboxissa hd3:ssa muistia on vain 256MB,flashiä 64MB ja prossuna St40 450Mhz.

  N7700 eli uusin elisan viihdeboxi.
  http://www.netgem.com/datas/media/1363108406_Pr...

 • Kiinnostais vaan tietää esim, miksi paikallisilla tallennuksilla kuvakelaus toimii ja netin kautta ei. Mielestäni kyse on huonosta/ammattitaidottomasta toteutuksesta.

  Kansioiden kanssa ihan sama juttu. Ei ole jaksettu tehdä loppuun, kun laite on jo maksanut itsensä takaisin (eli tarpeeksi monta käyttäjää). Sen jälkeen tuki voidaan unohtaa, kuten dna on osoittanut.

 • Se dnatv softa taitaa olla booxtv:n(www.booxmedia.fi) tekijöiden tekemä softa joten sun kai pitäisi kysyä asiaa niiltä?.

 • Ei taida olla, vaan on 😀
  https://www.dna.fi/booxmedia

 • DNA TV on Sofia Digitalin kehittämä:
  http://sofiadigital.com/cubiwares-new-developme...

 • Vanhempi asiakas: Wboxissa (HD2, HD3 ja HD2s) käytetään 7 vuotta sitten julkaistua ST7105-piirisarjaa, jonka ominaisuudet ja suorituskyky ei oikein ole vuoden 2015 vaatimusten tasolla.

  Yksi syy tuohon kaatuiluun on laitteen vähäinen muisti (256MB), jonka vuoksi myös kaikki muistinvuodot tms. näkyvät nopeasti.

 • no toi wbox hd3 boxi ei vieläkään kaatuile vaikka on ollut suunnilleen 24/7 päällä jo kohta 10kk.. 😃

 • Omassa Wbox HD2:ssa tallenteet hävisivät säännöllisesti, mutta takaisin tulivat kyllä virtajohdon irroituksella. Kaikki muutkin viat, mitä täällä on mainittu, laitteessa oli. Ei tosiaan ole Wbox 2 user yksin ongelmansa kanssa. En käytä, enkä ole koskaan käyttänyt automaattisia tallennuksia.

 • Voisiko nettitallennuksen toimimaton kuvakelaus johtua tulevasta "pakko katsoa mainokset" pykälästä. Ainakin maxivisionilla karsittiin pois kuvakelaus (ennen oli), nykyään vain hyppii 10s,30s yms...
  Mainokoksia ei saa kelata, hyppiä saa???Tai sitten sekin kohtaa häviää, kun pakkomainokset saapuu...

 • Yritin jälleen päivittää digiboksia, mutta eipä onnistunut.

  Tällä kertaa vedin Wbox hd2 boksin netin suoraan (ei reititintä tms. välissä). Ei alkanut päivittämään ollenkaan, ei edes ehdottanut päivitystä.

  Kun reitittiminen laittoi takaisin väliin, boksi alkoi päivittämään (ehdotti päivitystä) mutta ei saa ladattua (pysyy 0%, käynnistää itsensä uudelleen säännöllisesti)

  Aikaisemmin yritetty myös niin, että reititin on siltaavassa tilassa, eli ei palomuuria, nattia yms. - sama homma, yrittää päivittää, ei saa ladattua, käynnistelee itseänsä uudelleen.

  Sama homma jos reitittimessä normaali asetukset (nat, dhcp ja palomuuri)

  Nyt alkaa loppumaan vaihtoehdot. Boksista on takuukin jo loppunut (eiks näissä ollut 24kk takuu?) niin en usko että dna alkaa päivittämään tätä.

  Voiko tuota päivitystä ladata USB-tikulle ja sen kautta päivittää?

 • @Mikko

  "Voiko tuota päivitystä ladata USB-tikulle ja sen kautta päivittää?"

  Ei valitettavasti voi. Verkkopäivitys on ainoa konsti ainakin toistaiseksi.

 • Eiköhän DNA-Kaupan kautta saa boxin päivitettyä ilmaiseksi, kun selittää että haluaa DNA TV:n palvelut käyttöön.

 • Mahtaakö löytyä ongelmaan ratkaisua?

  Joka kerta kun käynnistää digiboxin, wbox hd2, uudelleen tai kun sähköt häviävät niin tallenteet myös häviävät samalla. Tehdasasetukset palautettu, kovalevy alustettu ja tallennukset uudelleen ohjelmoitu mutta aina kun boxin boottaa niin kaikki tallennukset häviävät. Automaattinen tallenteiden poisto ei ole päällä. Mikä muu voi vielä vaikuttaa asiaan?

  Tarvitsee varmaan kohta lähteä hakemaan oikeaa digiboxia kun lelusta ei ole mihinkään ja DNA ei asialle viitsi mitään tehdä.....

 • Onko sulla määräaikainen soppari? Kai silloin saa uuden poksin. Jos ei niin suosittelen muuta systeemiä kuin DNA:n viritelmä. Vaihtaisin heti, mutta tuo määräaikaisuus risoo.

  DNA ei tule tekemään asialle mitään.

 • Kuukausi vielä määräaikaisuutta jäljellä.

  Tarvitsee todella alkaa harkitsemaan kun ei tämmöistä boxia pysty käyttämään jos ei normaalia toimintaa kykene suorittamaan.

 • Voisit koittaa irroittaa boxin kiintolevyn ja tyhjentää sen tietokoneessa niin, että se on kokonaan varaamaton. Sitten siirrät sen levyn boxiin ja alustat siinä.
  Ilmeisesti levy on korruptoitunut, ja boxin alustussysteemi ei sitä osaa korjata.

 • Sami, jos sulla on kuukausi jäljellä, silloin on DNA:n asia hoitaa tuo kuntoon. Ei muuta kuin laite liikkeeseen.

 • Milloinkohan wbox hd2:seen on tulossa päivitys jolloin se ei kaatuisi kanavalla 68? Kyseinen ongelma on ollut vuosia niin kaapeli kuin antenni taloudessa. Sitten vielä kadottaa silloin tällöin äänet kanavan vaihdon yhteydessä..on erillis vahvistimessa kiinni. Maksan tästä paskasta huikeat 4ege kuussa ja DNAlla on ongelmat ollut tiedossa ja heillä ei ole minkään laista kiinnostusta korjata tilannetta. Vaihdoin jo puhelin liittymän toiseen firmaan.

  Ystävällisin terveisin: Kalle Parviainen

 • Kaapeliverkossa ei ole kanavaa 68, eikä sitä näyttäisi olevan myöskään antenniverkossa.
  Laita boxi tehdasasetuksille ja hae kanavat uudestaan.
  Kaapeliverkossa on tänä vuonna tehty varsin suureet päivitykset, joten tehdasasetuksille laitto on muutenkin paikallaan.
  Kytke boxin Ethernet-liitäntä modeemiin ja päivitä se uusimpaan ohjelmistoversioon

  Onko boxin HDMI-liitäntä kytketty vahvistimen HDMI-liitäntään? Jos on, tutki vahvistimen asetukset tai HDMI-kaapelin kunto.

 • Pw tehdas asetukset laitettu ja kanavat haettu (antennitalous). Kyllä täällä edelleen näkyy olevan kanava 068 digiviihde kanava.ohjelmistopäivitys näyttää ei saatavilla. Nykyinen versio 2.2rc20. Kyllä on liitetty HDMI kaapelilla vahvistimeen. Kaapelissa ei ole vikaa, koska toisella boksilla ei mitään ongelmia. Asetukset on kunnossa.

  Ystävällisin terveisin: Kalle Parviainen

 • Kalle: https://www.dna.fi/fi/kanavalista-antenni
  DIGIVIIHDE Kanavanumero 69 eli katsot kanavasa väärällä kanavapaikkanumerolla!

  Ohjelmistoversiosi on iänkaikkisen vanha!
  Oletko kytkenyt boxin etgernet-liitännän modeemisi ethernet-paikkaan - muuten ei päivity!
  Päivitys tapahtuu vain netin kautta!
  Minkä paluntuottajan nettiliittymä sinulla on ja mikä modeemi?
  Onkohan antennijärjestelmäsi kunnossa?
  Oletko boxin asetuksissa antanut luvan päivityksille?

 • Hei,

  Laittakaa nyt ihmeessä se päivitys ladattavaksi ja asennettavaksi USB tikulta. Selvästi tuo netistä päivittäminen ei onnistu niin mikä järki pantata jotain päivitystä. Ei pitäisi olla vaikea asia hoitaa! Vastausta odotellessa.

 • Taitaa olla niin , että nykyisessä softassa ei ole tukea USB-päivitykselle. Siis tarkoittaa sitä , että ensin pitää julkaista sellainen päivitys netin kautta , jossa se tuki on ja sitten jatkossa voisi laittaa päivitykset asennettavaksi joko netin kautta tai USB:ltä.

  Siis nykysoftalla ei taida riittää , että asennustiedosto on netistä ladattavissa , kun USB:n kautta ei sitä voi asentaa.

  Korjatkaa , jos olen väärässä.

 • Aikoinaan Cable Ready hyväksyttyjen laitteiden piti osata päivittää itsensä antennisignaalin kautta! Onkohan tuosta käytännöstä kokonaan luovuttu, kun useampi valmistaja tarjoaa päivityksiä vain netin kautta!
  En tiedä, että pystyisivätkö nykyiset Wboxit edes tähän!

 • Kyllä Digita ainakin vielä sivuillaan kertoo välittävänsä antenniverkon kautta päivityksiä , mutta luulenpa , että hinnoittelu on (kuulemani mukaan) sen verran karseaa , ettei kukaan laitevalmistaja ole halukas sitä mahdollisuutta käyttämään.

  http://www.digita.fi/kuluttajille/tv/tv_ohjeet_...

  Wboxista ei minullakaan tarkempaa tietoa ole , mutta kun siinä on nettiliitäntä , jonka kautta päivitys hoituu käytännössä ilmaiseksi , niin tuskin on edes tarvetta antennin kautta päivityksiin. Olalla Wboxin omistajistahan ei ole edes VHF-antennia eli ei voida käyttää DNA:n antenniverkkoa.

 • Pw antenni järjestelmä on kunnossa. Kerrostalo ja asiat hoidettu.
  Netti DNAn sierra wireless 4g lte.
  Boxin asetuksissa automaattinen lataus ja asennus päällä. Eli antenni verkossa ei ainakaan ole päivitys jaossa. En ole vieläkään saanut mitään apua ongelmiini. Eli onko oikeasti ainut vaihtoehto viedä tää romu takaisin kauppaan? Odotan vastausta dna:n henkilökunnalta.

  Ystävällisin terveisin: Kalle Parviainen

 • Veikko: Eihän se päivitys antenniverkon kautta sinne itsestään tule. Päivityksen tulisi tietenkin olla sellaisessa nipussa, jota kaikki voivat katsella. Digita tosin rahastaa siitä, että päivitystä verkossaan välittäisivät.

  Kalle: Onko tuohon 4g Lite mokkulaan kytkettävissä boxista ethernet-kaapeli?
  Päivitys on jaossa vain Internetin kautta ja voi olla, että se edellyttää riittävän nopeaa kiinteää Internet-yhteyttä.
  Boxi ei nettiä löydä, jos sitä ei siihen ole Ethernet-kaapelilla kytketty, eikä silloin myöskään päivitystä tarjoa!

 • Mokkulan turvallisuusasetukset saattavat myös estää päivityksen. Jos mokkulaan on kytkettävissä Ethernet-kaapeli, koita ottaa mokkulasta turvallisuusasetukset pois päivityksen ajaksi.

 • @PW

  "Veikko: Eihän se päivitys antenniverkon kautta sinne itsestään tule. Päivityksen tulisi tietenkin olla sellaisessa nipussa, jota kaikki voivat katsella. Digita tosin rahastaa siitä, että päivitystä verkossaan välittäisivät."

  Ei tule ei enkä ole sellaista väittänytkään. Totesin vain , että ainakin Digita edelleen välittää päivityksiä antenniverkossaan maksua vastaan. Wboxilla se tuskin on edes mahdollista , kun ohjeissa puhutaan vain nettipäivityksestä.

 • Tämäkin keskustelu tuntuu erittäin turhalta kun dna ei asiaan mitän pysty kommentoimaan. Hienoa että asiakkaat tietävät enemmän asiasta kuin itse dna

 • Sami: olet ihan oikeassa, ei DNA:ta kiinnosta tää homma enään p*skaakaan. Eikä minua kiinnosta tuo firman enään saman vertaa. Kaikki olen siirtänyt sieltä veks, mitkä saan vaan pois.

  Veikko: Varaudu todella, todella pitkään odotukseen, jos meinaat, että DNA sulle vastaa...ei ainaakan täällä. Tämähän on vaan tukipalsta...

  -Kähmy

 • Tervehdys,
  Täällä uusi (onnellinen) DNA asiakas.On hommattu nettiliitymää ja DNA Teeveetä.Omalla rahalla kävin Gigantista Wbox HD3 boksin.Ohjelmistoversio näyttäisi olevan 4.5.4. HD-kanavat pikselöytyy ja pätkäsee poikki säännöllisesti 4min välein.Boksi on Internietussa kiinni mutta ei löydy uutta ohjelmistoa.Onkohan uudempaa edes jaossa enään?

  Koskeekos tämä ongelma nyt vain tämän Wbox:n ohjelmistoa??Voisiko toisen valmistajan boksilla ja kortinlukijalla kaikki toimia moitteettomasti?

 • RN: Onko kaapelimodeemi kiinni samassa rasiassa? Siirrä kaapelimodeemi toiseen rasiaan.

  Päivitysvinkkejä löytyy tästä ketjusta:
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/ohjelmistopaiv...

 • Ei ole kaapelimodeemia käytössä.Taloon tulee kuituja jonneki keskukseen josta jaettu huoneistoihin.LAN-rasiat seinissä valmiina.Internetiin ainakin pääsee suoraan esim. pöytäkoneella automaattiasetuksilla.Ei tarvi mitään purkkeja mihinkään.

 • RN: Laita se boxi tehdasasetuksille. PIN-koodi 1111. Jos ongelma poistuisi.
  Onko sinulla ethernet-liitännässä reititin, jotta voisit kytkeä ethernet-kaapelin boxista reitittimeen. Päivitys tarjolla vain Internetin kautta.

 • RN: vie poksi DNA:lle ja anna niiden miettiä miksi tää (maailman surkein viritys) ei toimi?

  Täällä ei vanhimmat enään viitsi vastailla kun on vuosia vastailleet. DNA ei tee asialle yhtään mitään.

  Uusi käynnistys poksista, haluiaisin katsoa hyvää Aurismäkeä. Sontaloota tarjoaa "poista kaikki". Väärä vastaus koska halusin "poista tallennus". Liekö koskaan tunnistavat. En ikinä käydä DNA:ta 🙁

 • Homma lähti toimimaan kun vain jaksoi boottailla tarpeeksi monta kertaa.Oliskos 5-7 kertaa joutunut käynnisteleen uudestaan.Sitten jumahti ja arvasin,että nyt alkaa päivittään.Ja niinhän se lopulta onnistuikin.
  Nyt käytössä 4.6.2

 • Tää Wboxin tarina olis hauskaa katsoa hyvin koostettuna Ajankohtaisohjelmana . Esim . Ylen Mot sais varmaan hyvän jutun ; osat 1 , 2 ja 3 😃

  Tosin taitaa mennä enemmän huumoriosastolle , vähänkuin Digiboxien Spinal Tap .

 • RN: Taisi tuo 4.6.2 olla tarjolla vain lyhyen ajan, koska ainakaan Wbox HD2s ei suostu sitä päivittämään usemmankaan käynnistyksen jälkeen!

 • PW: Mulla lähti päivittämään, kun laitoin tehdasasetusten palautuksen menemään. Saa nähdä miten päivitys onnistuu ja "mitä sieltä oikein tulee".

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.