Oikean nettiliittymän / modeemin valitseminen muuttotilanteessa

Heippa! Edellinen nettiliittymäsopimuksemme toisessa yhtiössä päättyy 31.10.2018. Tarvitsemme toisin sanoen uuden nettiyhteyden kotiimme 1.11.2018 alkaen. Ongelma on siinä, että olemme muuttamassa 2-4 kk kuluttua, mutta meillä ei ole vielä aavistustakaan siitä, minkälainen nettitarjonta tulevassa asunnossamme on. Tästä johtuen etsimme siis nimenomaan ei-määräaikaista nettisopimusta, joka ei sido mihinkään. DNA Valokuitu Plus 100 kyllä täyttää nämä ehdot, ja on saatavilla nykyiseen asuntoomme taloyhtiön sopimuksen kautta, mutta seuraava kysymys liittyykin sitten modeemiin. Meillä on aika vanha (noin 5 vuotta), Zyxel p-660hn-t1a v2 -modeemi, joka kylläkin pelittää vielä. Mutta pystyykö se välittämään tätä DNA:n valokuitunettiä? Emme mielellään ostaisi vielä uutta modeemia, koska emme tosiaan tiedä tulevan asunnon verkkomahdollisuuksista. Tarvitsisimme silti jonkinlaisen laajakaistan tälle "väliajalle" PlayStationin, Chromecastin, läppärien ja padin käyttöön.
Aino Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

• Hei Aino!

Määräaikainen sopimus ei ole esteenä, sillä sopimus puretaan muuttopäivään jos yhteyttä ei ole mahdollista siirtää uuteen osoitteeseen. Vaadittava modeemi riippuu täysin osoitteen tekniikasta, joten asiasta kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluun p.044 144 044 niin asia saadaan kerralla kuntoon
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Modeemin valitettavasti joutuu ostamaan 🙁 Se jää tarpeettomaksi, jos uudessa osoitteessa on nettiyhteys toteutettu ethernet-kaapeloinnilla.
    Ehkä väliaikaiseksi liittymäksi kannattaisi harkita puhelinverkon kautta toteutettavaa liittymää, johon tuo modeemi soveltuisi. Toivottavasti sellainen on saatavissa ilman sitoutumisaikaa.
    Jos uusi osoite on jo tiedossa, sen Isännöitsijältä tai DNA:lta voi kysyä, millä tekniikalla siellä netti on toteutettu ja onko se edes DNA:n kaapeliverkossa.

PW
  • Onko nykyisessä osoitteessa taloyhtiölaajakaista toteutettu ethenet-kaapeloinnilla?
    Jos on ja jos modeemissa on WAN-portti, se voisi toimia väliakiasratkaisuna ennen muuttoa.
    PW
  • Oletteko irtisanoneet nykyisen liittymänne, vai päättykö siitä vain määräaikaisuus, jolloin se jatkuisi toistaiseksi voimassaolevna, kunnes se irtisanotaan?
    PW
  • Meillä ei siis ole vielä uutta asuntoa tarkalleen tiedossa, emmekä sitä todennäköisesti ennätä saamaan selville ennen kuun vaihdetta. Alue on tiedossa, mutta nettisaatavuudet vaihtelevat taloittain (tätä on jo vilkuiltu), minkä vuoksi tässä vaiheessa sitoutuminen tiettyyn yhtiöön tuntuu hankalta.

Nykyinen liittymä on jo irtisanottu yli kuukausi sitten, sillä emme vielä irtisanomishetkellä tienneet, että joudumme muuttamaan. (Ja ohimennen sanoen, irtisanomispäätös oli kypsynyt pitkään. Emme olleet ollenkaan tyytyväisiä ko. yhtiön nettiin, liittymä oli erittäin ylihinnoiteltu ja huonosti toimiva, ja pakon edessä pidimme näinkin kauan - tarjosivat ystävällisesti kolmen vuoden määräaikaisuuden perään heti kahden vuoden määräaikaisuutta, ei kiitos)

Tarkoitatko ethernet-kaapeloinnilla sitä, että kaapeli yhdistettäisiin suoraan seinään? Silloin vastaus on ei, koska netti tulee puhelinpistokkeen kautta. Eikä ole tuossa modeemissa WAN-porttia. :/ Todella hiertävä ja ärsyttävä tilanne, vaikka eihän siihen netittömyyteen tietenkään voi menehtyä.
    Aino
  • Kaapelivekossa on mahdollista toteuttaa netti joko antennivekon- tai ethernet-verkon kautta (puhelinverkosta parannettu versio - viimeisintä huutoa).
    Kun netti on antenniverkon kautta, tarvitaan yhteyteen soveltuva modeemi.
    Kun netti on ethernet-verkon kautta, tietokone liitetään suoraan ethernet-kaapelilla ethernet-verkkoon. Jos yhteys halutaan jakaa useammalle laitteelle, niin pelkkä reititin riittää siihen (kaapeliverkon modeemi ei siihen sovellu - ainakaan kaikki modeemit).