Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Olen yrittänyt monta päivää avata Minecraft serveriini portteja, mutta tuloksetta!

Hei olen yrittänyt avata minecraft serveriini portteja, mutta tuloksetta porttini on 25565 ja ipni 192.168.8.50 minulla on liikkuva laajakaista. Modeemini malli Huawei B315 

Kommentit

 • Hei Elias!

  Ennen marraskuuta 2016 kaikki mobiililaajakaistaliittymät olivat julkisen IP:n omaavia oletuksena. Marraskuusta 2016 lähtien ostettujen liittymien oletus on NAT osoitteenohjaus, eli niihin pitää asettaa julkinen IP. Ohjeet julkisen IP:n hankkimiseen APN muutoksella löytyvät: https://www.dna.fi/tuki-mokkulat#ohjeet . Kaikki portit eivät ole julkisenkaan IP:n myötä avoimena, vaan mobiililaajakaistaliittymistä löytyy tiettyjä rajoitteita. Rajoitetut portit löytyvät: https://www.dna.fi/liikennerajoitukset.

  Jos ja kun verkon puolelta saadaan julkinen IP, pitää myös laitteen NAT avata tarvittavilta osin. Tähän on useita erilaisia väyliä. Uusimmissa Mokkuloissa on moderneista reitittimistä tutut ominaisuudet portinsiirto (portforward), UPnP, DMZ ja siltaava tila (bridge mode).

  Näistä helpoin on siltaava tila, joka avaa kaikki portit julkiseksi. Ongelmaksi muodostuu se, että siltaavaa tilaa käytettäessä vain yksi laite voi yhdistää kerrallaan Mokkulan kautta. Mokkula saa vain IPv4-osoitteen ja tietoturva heikentyy.

  Fiksuinta onkin käyttää UPnP:tä ja portinsiirtoa. UPnP on oletuksena päällä useimmissa Mokkuloissa. Ominaisuus on kuin automaattinen portinavaus, mutta se tarvitsee tuen niin peliltä kuin pelilaitteelta. Varminta on kytkeä päälle UPnP ja käyttää portinsiirtoa hienosäätöön, eli avata manuaalisesti portteja. Yleisesti ottaen portinsiirto tapahtuu etsimällä Googlella pelin tarvitsemat portit ja määrittämällä ne pelikoneen LAN IP:n sidottuna avoimiksi.

  Mokkulasi ohjeet löydät tarvittaessa täältä: https://www.dna.fi/dna-kotimokkula-4g-wlan-b315.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • When I was going to install itunes on windows 7 I was literally failing and I could not come up with the solution for this problem. may be due to the apple server it was failing but how many days will it take to recover?

 • kuinka saan avattua portteja b715 mallisessa modeemissa
 • Onko tämä tehty okein porttien avaamiseksi

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.