OnePlus ongelmat päivityksen jälkeen

OnePlus-puhelimiin tuli 16.12. iltana päivitys, joka ilmeisesti rikkoo DNA mobiiliverkot. Onko DNA:lla tähän lisätietoa mistä kyseinen ongelma johtuu?

Ainut ratkaisu, mikä tällä hetkellä toimii, on uuden tukiaseman käyttäminen julkinen.dna.fi APN:llä. Olisi kiva tietää onko ongelma OnePlussan vai DNAn päässä.
Max Ilmoita asiaton sisältö
Näytä paras vastaus

Kommentit

• Moi! Tietoomme on tullut, että joillain OnePlus 7 ja OnePlus 7T -puhelimissa on DNA -liittymillä lakannut data siirtymästä normaalisti. Osa palveluista, sovelluksista ja nettisivuista saattaa toimia normaalisti (esim. Whatsapp tai Netflix toimii, mutta muut datapalvelut ei toimi).

OnePlus selvittelee asiaa. Vika johtunee Google Play - päivityksestä, eli tämä ei ole DNA:sta johtuva vika. Valitettavasti nyt joutuu vain odottelemaan tai jos mahdollista: käyttämään toista päätelaitetta kuin OnePlus, kunnes ongelmaan saadaan ratkaisu.
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Moi Ida!
    Kiitos paljon tiedosta, harmillinen homma kyllä. Ainakin tietää että ei auta muu kuin odottaa 😄
    Max
  • Hei! Ajattelin mainita, että vika koskee myös Oneplus 7 Pro-mallia. Itselläni on ko. puhelin ja samat ongelmat. Whatsapp ja jotkin nettisivut toimii, mutta suurinpaan osaan ei pääse ilman wifiä. Ajattelin vain mainita, kun tuntuu olevan aika yleinen ongelma tällä hetkellä.
    Ville
  • 7T täällä ja eilisen päivityksen jälkeen samat ongelmat

Timo
  • Moi. 7T ja sama ongelma. Vika ei kuitenkaan taida olla google play päivityksessä vaan oneplussan järjestelmä päivityksessä joka tuli siis hiljattain. Siinä mielessä dna liittymä ongelma kun ei ilmeisesti samaa ongelmaa muilla operaattoreiden asiakkailla. Lisää keskustelua oneplus foorumilla...
    Ossi
  • Onko vikaan keksitty ratkaisua? Itsellä sama ongelma ja alkaa tympiin pikkuhiljaa kun mikään ei toimi...
    Mikko
  • Vika johtuu Google Play päivityksestä. Datayhteyden saa toimimaan kun APN:n määrittää manuaalisesti päätelaitteeseen. APN:n saa vaihdettua seuraavasti:

Asetukset -> WiFi ja internet -> SIM-kortti & verkko ja valitse DNA SIM-kortti. Tukiasemien nimet -> DNA Internet. DNA Internet APN muutetaan internet -> internet.fi

Lopullinen korjaus on tulossa laitevalmistajalta.

DNA Hanna palveluneuvoja
  • Kiitos Hanna ❤️
    Harri
  • Ei toimi.
    Fonecta finder lähti toimimaan.
    Korjauksen jälkeen grome ei toimi ollenkaan.
    Asensin Firefox selaimen joka toimii.

Matti
  • Mulla toimii tuon APN:n muutoksen jälkeen.
    Timo
  • Hei, onko tullut informaatiota vielä, mikä tilanne Oneplussalla on korjauksen suhteen? Netti ei ole tosiaan pariin päivään toiminut lainkaan.

J
  • Uutta tietoa ei vielä tässä vaiheessa valitettavasti ole antaa.

Datan pitäisi alkaa toimimaan tuon APN :n vaihtamisen jälkeen.
    DNA Ida T palveluneuvoja
  • Ei toimi APN: n vaihtamisen jälkeenkään minullakaan!
    JS
  • Olen vasta ostanut puhelimen DNA-kaupasta ja jos ongelma ei ratkea pian, niin saako puhelimesta reklamaation kautta uuden puhelimen?
    Pia
  • Saako näistä päivistä hyvitystä kun netti ei ole toiminut?
    J
  • Pia
  • Mulla auttoi toi APN:n tallennus
    Pia
  • Toimi hetken aikaa, sitten ei toiminut enää tuo APN jutska
    Daniel

• Hyvin toimii.
    Mikko
  • Mistä julkinen.dna.fi lisätään? Toivottavasti tämä ongelma ratkeaisi pian. Pohdin vaan että purkaako dna vuosisopimukset jos tätä ei saada pian korjatuksi?
    Niina
  • Yläkulmassa on + -merkki.
    Mikko
  • Aika erikoista että DNA väittää ongelman johtuvan Google Play päivityksestä, kummasti vaan ongelmaa ei ole minkään muun operaattorin kanssa. Alkaa oikeasti pikkuhiljaa kyrsimään kun joutuu käyttämään ikivanhaa varapuhelinta kun OP 7 Pro + DNA kombolla ei mene kun hermot, itselläkään ei nimittäin enää toimi edes tuo APN:n kikka luotettavasti vaan bugailee tasaisen epätasaisesti. Olisikohan aika tehdä jotain korjauksia vai koitatteko tahallaan saada asiakkaita vaihtamaan palveluntarjoajaa?!
    Joni V
  • Alkaako kaikki toimia jos puhelimeen laittaa toisen operaattorin SIM kortin?
    Vai onko puhelimen päivitys vikaantunut siten, että puhelin ei toimi toisenkaan operaattorin verkossa?
    Matti Häkkinen
  • Toimii kyllä toisella liittymällä. Jouduin jo hankkimaan prepaidin.
    Niina
  • OnePlus 7. Sain netin toimimaan, kun vaihdoin APN:n internet--> DNA. Tämä tapahtui täysin vahingossa sen jälkeen kun olin poistanut APN asetukset ja en muistanut, mitä siihen kuului laittaa. Olen kokeillut myös ongelman ilmenemisen jälkeen Elisan liittymää, jonka kanssa ei ole syystä tai toisesta ollut vastaavaa ongelmaa.
    Aate Happo
  • Ongelma on ainoastaan DNA liittymillä näiden kyseisten oneplus laitteiden kanssa. DNA sepustukset että ongelma johtuisi Google Play päivityksestä on täyttä hevonkukkua ilman mitään perää.

Itse tulen vaihtamaan liittymää/palveluntarjoajaa jollei tähän tule korjausta pikaisesti. Nyt viikon joutunut kituuttamaan varaluurin kanssa tästä DNA:STA JOHTUVASTA ONGELMASTA johtuen.

EI NÄIN!
    Joni
  • Hei!

Vika johtuu Google Play päivityksestä, tämä tieto on tullut suoraan laitevalmistajalta. Datayhteydet toimivat kun APN:n määrittää manuaalisesti päätelaitteeseen. APN:n saa vaihdettua seuraavasti:

Asetukset -> WIFI ja internet -> SIM-kortti & verkko ja valitse DNA SIM-kortti. Tukiasemien nimet -> DNA Internet. DNA Internet APN muutetaan internet -> internet.fi

Lopullinen korjaus on tulossa laitevalmistajalta, toivotaan että mahdollisimman pian.

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Ihan mielenkiinnosta, miten vika voi johtua google play päivityksestä, mutta ei kuitenkaan ilmene kun yhden ainoan operaattorin liittymällä (DNA). Tuo APN "korjaus" ei itsellä toimi luotettavasti niinkun aikasemmin mainitsin.
    Joni
  • Roaming ei toimi. Menee liittymä vaihtoon kun palaan kotiin.
    Jari Heino
  • Puhelin lakkasi päästämästä nettiin muutama viikko sitten. Liikkeessä tehtiin jotain että toimii. Nyt ulkomailla Roaming ei toimi. Ei voi olla näin.
    Jari Heino
  • Hei Jari!

Varmistathan, että roaming on sallittu liittymälläsi sekä puhelimen asetuksista. Liittymän estot voit tarvittaessa tarvitaa Minun palveluni tai Oma DNA -sovelluksen kautta.
    DNA Ida S palveluneuvoja
  • Olisinpa tiennyt ongelmasta, ennen kuin päivitin OnePlus-puhelimeni. Nyt menin sen päivittänḿään eikä mobiilidata enää toimi laisinkaan. Ei siis ole toiminut pävityksen jälkeen koko päivänä (30.12.). Ihmettelen, että asiakkaille ei ole kerrottu ongelmista.

Olen ollut tänään koko päivän ilman mobiilidataa, luuletteko, että saisitteko vian korjattua uuden vuoden aatoksi?

Tässä pitää myös tarkistaa, miten HSL suhtautuu verkottomuuteen, kun lippuhan on kännykässä.

Satu
  • ...Lisään vielä, että liikkeessäänne vikaa ei saatu korjattua eikä tuo APN:n vaihtaminenkaan auta.
    Satu
  • Ja vielä lisään, että liikkeessäänne sain käsityksen, että ongelma olisi ehkä tullut tietoon tänään. Jos asiasta on tiedetty jo noin kauan kuin tässä ketjussa kerrotaan, kyse on uskomattomasta tavasta viestiä yrityksessänne.

Liittymä menee vaihtoon heti vuoden alusta (ilmeisesi kitkutteleen uuden vuoden juhlinnan ilman verkkoa. Kiitos siitä, DNA.)

Satu
  • Tilanne ei ole ollenkaan hyvä. Soitin tänään aamupäivällä puhelinpalveluun ja kehoite oli käynnistää puhelin uudelleen, tai käyttää SIM pois... Olen ulkomailla - ei wifiä jokapaikan ja netin tarve akuutti. Yritysasiakkaalle tämä on katastrofi. Nyt ripeästi DNA JOKIN RATKAISU TÄHÄN!
    Kari
  • Saa olla tuntuvat korvaukset. Yli 2 viikkoa homma mennyt jo päin p....ttä DNA:lla jos mitään hyvityksiä ei tule vaihtuu liittymä x4! Yrittäjälle tämä on ollut painajainen.
    Tommi Sällylä
  • Datayhteydet toimivat kun APN:n määrittää manuaalisesti päätelaitteeseen. APN:n saa vaihdettua seuraavasti:

Asetukset -> WIFI ja internet -> SIM-kortti & verkko ja valitse DNA SIM-kortti. Tukiasemien nimet -> DNA Internet. DNA Internet APN muutetaan internet -> internet.fi

Lopullinen korjaus on tulossa laitevalmistajalta, toivotaan että mahdollisimman pian.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Ettekö te lue näitä kommentteja ollenkaan kun spämmäätte samaa scriptattua tekstiä? Kaikilla ei tuo APN korjaus toimi (allekirjoittanut mukaanlukien).
    Joni
  • Pystytkö nappaamaan kuvakaappauksen tästä DNA Internet APN takaa niin varmistetaan että kaikki on tuon osalta kunnossa
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Ongelmahan ei ole että tuo APN korjaus ei toimisi ollenkaan, vaan se ei toimi luotettavasti = välillä toimii ja välillä taas ei. Mulla on nyt vanhempi varaluuri käytössä ja OP7 Pro seisonut nyt tämän ongelman takia kotosalla reilun viikon käyttämättömänä. Itse olen nyt toisella paikkakunnalla ni luonnollisesti en nyt kuvaa saa otettua ennen kun pääsen takaisin kotosalle tuossa keskiviikko iltana.
    Joni
  • Takaako tuo " -> DNA Internet. DNA Internet APN muutetaan internet -> internet.fi"
    että Roaming alkaa toimimaan ulkomailla?
    Minulla ei ainakaan toimi. Ja olisi syytä toimia.
    Jari Heino
  • Tilanne on katastrofaalinen. Googlailin asiaa: ainoa paikka, josta tästä ongelmasta varoitettiin, oli Ylilauta (!). DNA on tiennyt asiasta kaksi viikkoa, mutta ei tiedota asiasta pihahdustakaan.
    Soitin DNA:an asiakaspalveluun. Tilanne on katastrofaalinen. Vaikka ongelma oliskiin OnePlussan päässä, ongelma koskee vain ja ainoastaan DNA:n liittymiä. Olisi pitänyt tiedottaa. Olisi jo tässä vaiheessa pitänyt suunnitella, miten ongelma korvataan. Olisi pitänyt pahoitella.
    Minulla ei toimi tuo DNA:n jankkaama ratkaisumalli. Sitä eivät saaneet DNA:n omat asiakaspalvelun henkilöt sitä toimimaan enkä saa itse.
    Haluan tietää, miten DNA aikoo korvata minulle menetetyn palvelun.

Satu
  • minulla toimi tämä kikka ja luurina 7Pro.
    Daniel
  • Mulla katoaa molempien (DNA + Telia) yhteydet välillä. Telian SIM kortilla joka on työliittymä toimii 4G, mutta omalla DNA liittymällä ei ollenkaan.. Päästää välillä google chromeen ja välillä ei, twitter ei toimi esim lainkaan.

Joonas Permanto
  • Mitäs siellä DNA päässä nyt tehdään tämän asian korjaamiseksi? Autan siis tämän ongelman hahmottamisessa: ongelmia on siis 2 data ei liiku ja data ei liiku roaming tilassa. Molempien korjaus taitaa olla jossain error listallanne, jota kukaan ei katso "koska ovat lomalla"...? DNA kaltaisella toimijalla luulisi olevan 24/7 päivystys tällaisten tilanteiden varalle.

Olen matkalla suomen ulkopuolella ja huominen työpäivä tulee olemaan surkea. Data ei liiku, sähköpostit ei liiku... aikaa menee itsestään selvän asian hoitamiseen.Voinko ostaa toisen operaattorin SIM-kortin ja lähettää tästä laskun teille?
    Kari
  • Edelleenkään ei toimi. Uudeksi päivämääräksi on nyt muutettu 9.1.2020.
    Syytetään Oneplussaa, vaikka sieltä sanotaan asiakkaalle etteivät he tutki kyseistä asiaa, vaan operaattori DNA.
    Nytkö sitten ollaan välipäivät rauhallisesti lomilla. Viis siitä, että asiakkaat kärsivät ja joutuvat kaivamaan lisäkustannukset omasta lompakostaan.
    Melkoista osaamattomuutta.
    Seppo
  • Oli itse sama ongelma kyseisen päivityksen jälkeen Oneplus 7 pro puhelimessa, vain pieni osa sovelluksista ja nettisivuista toimi. APN:n vaihtaminen internet.fi korjasi sen.
    Karoliina
  • Kirjoitin tänne tästä ongelmasta 17.12 itseni kohdalla ja minullakin siis auttoi kyllä tuo APN:n vaihtaminen tuohon internet.fi muotoon. Ulkomailla en ole ollut, joten roaming-tilasta en osaa sanoa mitään. Toivottavasti nyt saavat kuitenkin korjattua ongelman juurisyyn mahdollisimman nopeasti.
    Ville
  • OnePlussalta on tullut päivitys kaikkiin OP7/OP7 Pro ja OP7T ja OP7T Pro puhelimiin jossa APN on valmiiksi "internet.fi". Tämä korjaa dataongelman.

Lopullinen korjaus, jossa IPv4v6:sen APN korjataan tulee saataville tammikuun puolivälissä.

Pahoittelut vielä ongelman aiheuttamista haitoista!

DNA Ida T palveluneuvoja
  • Miten Roaming?
    Jari Heino
  • Minun puhelimeen OP7PRO ei ole tullut mitään korjaavaa päivitystä?
    Daniel
  • Eikö minulle.
    Jari Heino
  • Ei ole tullut myöskään meidän perheen kolmeen kännykkään.
    Tietääköhän nyt Ida mitä kirjoittelee? Vai saako väärää tietoa joltain?
    No on nyt tehty manuaalisti itse, muttei silti toimi koko ajan luotettavasti. HUOH
    Seppo
  • Lähdettiin Kanarialle vaimon kanssa 1.9.20 ja päästiin koneesta ulos ja puhelimeen op7pro tuli päivitys. Sen jälkeen hänen netti ei enää toiminut. Nyt kotiin päästyä 16.1.20 kokeiltiin telian kortilla niin rock rock ei mitään ongelmia netin kanssa. Lähtee tänään liittymä vaihtoon.
    Hokka
  • Koskahan se v**un korjauspäivitys tulee??
    Roaming data ei edelleenkään toimi.
    Kauheasti lupauksia ja vähän tekoja
    Jokke.K
  • Juu eipä ole korjausta näkynyt täälläkään vaikka luvattiin tammikuun puoleenväliin mennessa. Jos ei olisi DNA TV hubia ni oma liittymä olisi jo vaitunut toiseen viikkoja sitten. Uskomatonta säätöä, vika ei todellakaan ole missään muualla kun DNA päässä koska ei ilmene minkään muun operaattorin kortilla/liittymällä.

Joni
  • Minulle vakuutettiin tänään DNA:n myymälässä että vika on vain minun puhelimessa. Ei missään muualla. Kokeilen ensi viikolla Saksassa miten toimii. Sitten alkaa tapahtumaan jos ei toimi.
    Jari Heino
  • Ei toimi ainakaan Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Hollannissa, Ranskassa eikä Belgiassa, eli tuskin toimii roaming missään.
    Jokke.K
  • Kyllähän tuo hyvin käy ilmi DNA:n suhtautuminen asiaan, kun lukee DNA tuki palstaa tästä aiheesta. Asia oli tullut heille ilmi 16.12.2019. Ja arvioitu korjaus tulee 20.12.2019. Nyt tuota arvioitua korjausta on korjattu jo neljä kertaa ja viimeisin oli tänään 17.1.2020 klo 20.00 mennessä. No mitään ei edelleenkään tapahdu ja DNA:lla ollaan edelleen sitä mieltä, että Oneplus korjaa ongelman. Ei korjaa, eikä edes tutki sitä, koska kaikilla muilla operaattoreilla toimii. Minulla on myös Espanjalaisen operaattorin SIM ja sillä toimii aivan hyvin samoin kuin kaikilla muilla Suomalaisilla operaattoreilla, paitsi DNA:lla.
    Varmaan tuota ratkaisuaikaa korjataan vielä tänään, sehän tuntuu tälle puljulle riittävän.
    Seppo
  • Tarkoittaako tämä että minulle valehdeltiin tänään DNA:n liikkeessä? Saattaa tulla kalliiksi.
    Jari Heino
  • Kyllä Jari Heino. Ikäväkyllä sinulle taidettiin puhua palturia. Vika on ollut monilla. Itsellä myös, mutta nyt toimii jostain syystä.
    Daniel
  • Tämä ilmeisesti riittää myös määräaikaisen liittymäsopimuksen irtisanomiseen.
    Kuukauden toimimattomuus,vaikkakin vain osittainen riittää... eikö niin DNA.
    Seppo
  • No niin. Nyt on häiriön päättymisaika siirretty 31.1.2020. Kuka vielä väittää ettei DNA:lla  muka osata??
    Seppo
  • Soitin asiakaspalveluun tyttären puhelimen mobiilidatan toimimattomuudesta. Asiakaspalvelussa ei kerrottu mitään tästä ongelmasta. Iso vaiva olisi meiltä säästynyt, jos olisimme saaneet tiedon suoraan aspasta.
    Mari
  • Internet.fi:n lisääminen APN:ään ratkaisi kyllä kotimaan dataongelman, mutta roaming data ei toimi edelleenkään. Onko tietoa milloin roaming ongelmaan olisi tulossa korjaus? Reissutyöläiselle toimimaton datayhteys on mahdoton yhtälö.
    Katri Kosonen
  • Ja DNA on ahkerasti vian kimpussa. Arvioitu päättymisaika: 07.02.2020 20:00
    Eli nyt on siirretty häiriön päättymisaikaa seitsemännen kerran tuolla DNA:n häiriö- ja huoltotiedote sivulla.
    Kyllä se siitä korjaantuu ihan itsestään kun kaikki ovat jättäneet uppoavan laivan, eli vaihtaneet operaattoria.
    Seppo
  • mikä liittymä vaihtaa mihin toimii ?
    Nicole
  • Minkä vaan muun operaattorin kortilla toimii. On kyllä surkuhupaisaa tää DNA toiminta
    Joni
  • Meillä valitettavasti internet.fi lisäys ei ole merkittävästi auttanut ongelmaan, joten edessä muut ratkaisut. Ongelmasta on nyt päästävä eroon.
    Mari
  • No niin. DNA on taas työskennellyt ahkerasti ja siirtänyt häiriön päättymispäivää kahdeksannen kerran. Häiriötiedoitesivulla luvataan nyt:
    Arvioitu päättymisaika: 20.02.2020 20:00
    Ilmeisesti DNA on päättänyt odottaa kunnes seuraava Android päivitys tulee, ja peukut pystyssä, että se siinä korjautuisi.
    Lähden nyt Espanjaan kahdeksi kuukaudeksi ja auta armias DNA:ta jos se siellä ei toimi lupauksista huolimatta.
    Minulle vakuutettiin, että toimii, kun yritin sanoa määräaikaista sopimustani irti.
    Olen nauhoittanut tuon puhelun ja DNA tulee maksamaan roaming kustannukset,jos joudun datan takia käyttämään Orangen data liittymää.
    Seppo
  • Kannattaa Seppo ottaa muun liittymän kortti varuiksi.... Oltiin tammikuussa gran Kanarialla eikä toiminut OnePlus 7pro.
    Hokka
  • Kyseessä on puhelimiin tuleva ohjelmistopäivitys OnePlussalta joka korjaa vian lopullisesti, arvioitu päättymisaika on arvio laitevalmistajan päivityksen julkaisulle.
    DNA Iiro palveluneuvoja
  • Tätä on nyt jauhettu kokoajan että ohjelmisto ja ohjelmisto. Jännästi toimii toisen operaattorin kortilla.
    Hokka
  • Ihan Iirolle tiedoksi: Minulle on sanottu Oneplus asiakaspalvelussa, että Oneplus ei tutki asiaa, vaan operaattori. Miksi te syötätte tätä puppua asiakkaille jatkuvasti?
    Kaikilla muilla operaattoreilla toimii. Lue tätä ketjua DNA Iiro ja kerro kuka ei ymmärrä mistä asiassa on kyse.
    Seppo
  • Sain oman Oneplus 7 Pron toimimaan ulkomailla kuvassa olevilla asetuksilla.
    Sten Petrell
  • Meillä ei toimi koputukset eikä soitonsiirron. Oneplus 7 puhelimissa
    Yrittäjä
  • Valitettavast nuo pro astukset ei toimineet minulla 7T:ssä. Ei toimi täällä Espanjassa, vaikka DNA: tekninen "asiantuntija" väitti, että palauttamalla alkuperäiset asetukset se toimii. Jälleen samaa puppua mitä on kuultu noilta ns. asiantuntijoilta. En kerinnyt Suomesta hankkia toisen operaattorin simmiä, mutta nyt ostan sen Orangelta ja kulut laskutan DNA:ta.
    Seppo
  • Eilen sain päivityksen Oxygen OS 10.0.8.HD65BA. Näyttäisi toimivan Roaming APN: DNA internet/internet ainakin täällä Espanjassa.
    DNA on sensijaan siirtänyt: Arvioitu päättymisaika: 28.02.2020 20:00.Yhdeksännen kerran, joten hyvin tuntuuvat olevan asian ytimessä.
    Kiitos DNA:lle tyhjästä ja hyvästi operaattorina minulle.
    Seppo
  • Ollaan huomattu, että DNA:n koputus ongelmat koskevat myös muita merkkejä kuin Oneplus. Kaikkissa on android käyttis.
    Yrittäjä
  • Päivittelin tuossa Oneplus7-luuriini OxygenOS 10.0.4.GM57BA:n kun puhelin sitä tarjosi asennettavaksi, niin nyt näyttäisi toimivan normaalisti taas DNA:n perusasetuksilla ilman APN-kikkailuja.

https://forums.oneplus.com/threads/oxygenos-10-0-4-eu-and-global-and-10-3-1-india-for-the-oneplus-7-pro-and-oneplus-7.1183834/
    KP
  • Juu ei toimi. Ja, EU:n ulkopuolella ei pystynyt vastaanottamaan puheluita. Soittamaan kyllä.
    Mikä vika, se, sitten oli?
    Jos en olisi ottanut Elisalta korttia mukaan niin kusessa olisin ollut.

Jari Heino
  • No nyt toimii. Piti vain vähän kikkailla. Toivottavasti toimii myös jatkossa.
    Jari Heino
  • Mitä kikkailua piti tehdä?
    Matti Häkkinen
  • Omaa tyhmyyttä. APN-asetukset piti vielä täällä EU-alueella palauttaa uudelleen. Ja käynnistää laite uudestaan. Ja jo rulettaa, ei mennyt kuin 2,5 kuukautta 😏
    Jari Heino