Ongelma tekstiviestin ja mms viestin vastaanotossa

Nyt olisi kimurantti ongelma ratkaistavana. Yhdestä liittymästä tulevat tekstiviestit ja mms viestit ei näy puhelimessa. Puhelin piippaa normaalisti kun viesti tulee, mutta viestiä ei pysty katsomaan, eikä se myöskään näy saapuneena viestinä puhelimessa. Muutenkin mms viestien esikatselu toimii ja välillä ei toimi. Ongelma oli sekä entisessä puhelimessani (Xperia X) ja nykyisessä Nokia 8:ssa.

Kommentit

• Hei Patrick!

Ongelma koskee vain siis yhtä liittymää jostai viestejä tulee? Muista numeroista lähetetyt viestit näkyvät normaalisti?
    DNA Ilkka palveluasiantuntija
  • Kyllä.

• Okei sitten ongelmaa tarvitsee tutkia kyseisen lähettävän liittymän puolelta, eli liittymän omistajan tulisi olla yhteydessä oman operaattorin asiakaspalveluun ja ottaa ylös viallisen viestin tiedot, viesti saisi olla korkeintaan 2 päivää vanha
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Mielenkiintoiseksi ongelman tekee lisäksi se, että kyseisestä liittymästä lähetetyt viestit menevät muille vastaanottajille normaalisti.
  • Minulla ei nykyisin enää tule tekstiviestien kuvat perille. Näkyy vain painike "Lataa", jonka valitseminen ei tuo kuvaa esille. Kuulin, että tuttavillani, joilla on keskenään samanlaiset puhelimet, toisella ei kuvat lataudu. Hänellä on DNA:n liittymä, kuten minullakin. Toisella on Elisan liittymä, eikä ongelmia kuvien kanssa. Eli vika vaikuttaisi liittyvän jotenkin DNA:han.

• Kuvat lähtivät toimimaan hakemalla UUSIMMAT asetukset lähettämällä tekstiviesti "Asetukset" numeroon 14000 ja tallentamalla saadut asetukset. Viime kesän asetuksilla ei vielä toiminut. Jokin on muuttunut sen jälkeen.
  • Hei Vesa!

Hyvä kuulla, että ongelma ratkesi päivittämällä asetukset.
    DNA Ida S palveluasiantuntija
  • Miksi en pysty lähettämään uudesta puhelimesta normaaleja viestejä vaikka vanhassa onnistui? Kyseessä siis iPhone XR
  • Moi Kristian!

Antaako puhelin jonkin virheilmoituksen kun yrität lähettää viestiä? Pystytkö vastaanottamaan viestejä?
    DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
  • Pystyn vastaanottamaan ja lähettäesää ei anna muutakuin ”viestin lähettäminen epäonnistui”
  • Minun puhelimesta katosi tekstiviestikuvake eilen. Nyt tulevista viesteistä tulee ilmoitus, joka katoaa sen jälkeen kun sen on avannut ja lukenut. Tallentaa ei voi. Viestejä voi kuitenkin lähettää valitsemalla puhelimen yhteystiedoista tekstiviesti.          Kalevi
  • Hei Kalevi! Puhelimien viestit kulkevat viestisovelluksen kautta, jos olet vahingossa poistanut kuvakkeen etusivulta saat tämän takaisin avaamalla sovellusvalikon, pitämällä viestisovellusta pohjassa ja raahamalla tämän takaisin haluamallesi paikalle etusivulle
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Viestisovelluksen kuvake on sovellusluettelossa, mutta ei se raahaamalla lähde sieltä minnekkään. En myöskään ole poistanut vahingossakaan sitä etusivulta, vaan omia aikojaan on poistunut.
    Kalevi Asikainen
  • @Kalevi Asikainen

Oletko käynnistänyt puhelimen uudelleen?
    Veikko
  • Moi!
    Tekstiviestien lähettäminen ja vastaanotto ei ole onnistunut 1.12. lähtien DNA-liittymästäni (Samsung-puhelin!
    MIssä vika kun vaimoni DNA-liittymässä ei ole vastaavaa vikaa?
    T. Kaj
    Kaj Saarnio
  • Hei Kaj! Asiasta kannattaa olla yhteydessä suoraan asiakaspalveluun jos puhelimen uudelleenkäynnistys ei korjaa tilannetta.

Voit olla yhteydessä asiakaspalveluun soittamalla p.044 144 044 (ma-pe klo 8-18, la 9-16:30) tai puhelimen sovelluskaupasta löytyvän Oma DNA -sovelluksen viestien kautta.
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Hei!

Kun lähetän viestejä puhelimellani, antaa se ilmoituksen virhe 38, eikä viestin lähettäminen onnistu. Missäköhän olisi vika?
    Heikki
  • "Messages on pysähtynyt odottamatta."
    Näin lukee näytöllä kun koitan avata tekstiviestiä.
    Mitä teen ?
    t. matti
    Matti Toivonen
  • Hei Matti! Kyseessä voi olla yleinen vika, johon Google on julkaissut korjauspäivityksen. Päivitä puhelimen Android System WebView ja Chrome sovellus uusimpaan sovellusversioon puhelimen Google Play Kaupan kautta.

Jos päivitys ei onnistu, voit poistaa Android System WebView sovelluksen päivitykset (Asetukset>Sovellukset>Android System WebView>Poista päivitykset) ja tämän jälkeen päivittämään sovelluksen uudelleen.
    DNA Iiro palveluasiantuntija
  • Hei mistä johtuu etten pysty itse lähettämään tai vastaanottamaan multimedia viestejä puhelimeen
    Sirja
  • Hei Sirja! Oletko kokeillut käynnistää puhelimen uudelleen? Jos sekään ei auta, saatko jotain virheilmoitusta kun MMS -viestin lähetys tai vastaanotto ei onnistu?
    DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Hei! Olen käynnistänyt monta kertaa uudelleen ja vaihtanut puhelintakin mut en siltikään pysty eikä tule kumpaankaan suuntaan lähetettäessä minkäänlaista virheilmoitusta
    Sirja
  • Olisitko siinä tapauksessa asiakaspalvelumme maksuttomaan vikapäivystykseen 0800 300 500 yhteydessä, niin pääsemme selvittämään ongelmaa tarkemmin, kiitos!
    DNA Ida T palveluasiantuntija
  • Help!
    Multimediaviestit eivät tule perille Samsung puhelimeeni yhtäkkiä enään
    Satu Mäkinen
  • Hei Satu,

Kokeilitko onko puhelimen uudelleen käynnistämisestä apua? Onhan viestiasetukset oikein? Toimiiko laitteella kaikki muu normaalisti?
    DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
  • Mistä johtuu kun en saa multimediaviestiä auki joka minulle on lähetetty?
    Marko Ramu
  • Hei Marko,

Saatko jonkin virheilmoituksen kun yrität avata tuota viestiä?
    DNA Hanna-Mari palveluasiantuntija
  • En saa mitään virhe ilmoitusta kuva ei vaan avaudu
    Marko Ramu
  • Minulla myös erikoinen ongelma mms-viestien kanssa. Viestihän muuttuu helposti mms-viestiksi, jos käyttää "oikeita" emojia txt-viestissä.
    Kun mms-viesti saapuu, se ei avaudu vaikka puhelimesta olisi wlan-yhteys päällä. Mutta kun kytkee mobiilidatan päälle, niin viesti latautuu ja aukeaa heti.
    Missä vika?
    Teemuki