Siirry uusimpaan kommenttiin
Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Onko DNA Valokuitu Plus 1G valokuitu?

Onko DNA Valokuitu Plus 1G valokuitu? Meillä ei tunnu olevan ja on tuo sama netti. Normaalilta kaapeli netiltä tuntuu.

Kommentit

 • Hei Arttu!

  DNA Valokuitu Plus -verkossa käytetään eri tekniikoita ja hyödynnetään runkoverkon valokuidun lisäksi myös sisäverkon puolesta niitä osia jotka mahdollistavat nuo suuret nopeudet. Joten sillä ei ole merkitystä käytön kannalta millä tekniikalla yhteys on toteutettu kokonaisuudessaan, vaan nopeus on aina sama kun käytössä on DNA Valokuitu Plus -verkko.

  Mikäli yhteyden nopeuden kanssa on ongelmia, niin kannattaa ottaa yhteyttä suoraan asiakaspalveluumme jonka kautta päästään tutkimaan yhteyden tilaa tarkemmin.

  Asiakaspalvelu 044 144 044
  ma-pe 8-18
  la 9-16.30

  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Arttu: Miltä sen valokuidun kautta tulevan netin pitäisi tuntua?
 • Pieni ping esim kotikaupunkiin
 • Eräässä tapauksessa huoltokäynti korjasi ping-ongelman Pietariin. Mitä modeemin Power arvot ovat? po. DS 20 kpl ± 8 dBmV välillä ja US 5 kpl alle 50 dBmV ja erot eivät saisi olla suuria.
 • http://prntscr.com/f1iz9l

  Siinä powerit onko tuossa jotain vikaa?
 • Ei ole mitään vikaa!
  Mitä luokkaa pingit ovat kotikaupunkiisi?
 • 30ms(ei mitenkään paha) paikkeilla mutta kavereil joilla on valokuitu on siinä 1-10 paikkeilla
 • Itselläni on pingit speednetin, sekä DNA, että Elisan Helsingin servereihin 9-10 ms, mutta itse yhteys on viimee aikoina ollut vain 100M, vaikka onkin aikaisemmin toiminut moitteettomasti 200M, eikä resetoinnit eikä mitkään muutkaan poppakonstit auta.
 • Arttu: Minulla on 1 Gbit/s liittymä koaksialikaapelissa. DNA:n nopeustesti kertoo pingin olevan yksinumeroisissa luvuissa. Muualle mailmaan sitten eri juttu. Asiaan vaikuttanee osittain kiinteistön sijainti verkossa ja verkon yleinen kunto.
   
  mie: Jos sinulla ei ole käyttöympäristössä ja laitteissa tapahtunut nopeusmuutoksen 200 to 100 aikana mitään muutoksia, tarkista ensin LAN-verkkokorttisi asetukset.
  Sen tulisi olla 1 Gbit/s verkkokortti ja sen pitäisi valita yhteysnopeus automaattisesti tai 1 Gbit/s nopeudella modeemiin. Jos yhteysnopeus modeemiin on 1 Gbit/s, soita vikapalvelunumeroon 0800300500 - jotain on yhteydelläsi tapahtunut.
 • Lisäksi kannattaa huomioida mihin pingaa. Se että pingaa kotikaupunkiin ei tarkoita että menisi lähimmän yhteyspisteen kautta. Lisäksi jos kohde on vielä toisen operaattorin verkossa muuttuu tilanne sitten taas reitityksen osalta, riippuen tietenkin missä yhteyspiste on.

  Yleensä pingit kuuluisi olla tietokoneelta modeemiin <1ms ja sitten se on siihen lähimmälle reitittimelle 1-30ms riippuen tekniikasta. Sen jälkeen pingit aika vakioita ettei tuu muutoksia.

  Speedtest.netin ping testiin ei kannata sokeana luottaa kun välillä näyttää mitä sattuu... Onkos kaverillasi jonkun muun operaattorin liittymä? Varmasti parempi reititys sitten kun viiveet erilaiset.
 • "Onko DNA Valokuitu Plus 1G valokuitu?"

  Tuli kirje DNA:lta jossa tarjous 200MB "VALOKUIDUSTA" 30€. Hetken selvittelin asiaa ja selvisi, että onkin vain kaapelitalouksiin... On kyllä DNA:lla osaavaa väkeä kun saa valon kulkemaan kuparikaapelissa 😃

  Eli vastaus Artun kysymykseen:
  Jos pirtistä löytyy kuitumuunnin, niin sitten on.
 • Mikä siinä kuidussa siirtotienä, operaattorin vastaanottopisteeseen, on niin erinomaista?
  Kuparilla se on kuitenkin käyttölaitteeseen.
  Miten kuitumuunnin tähän liittyy?

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.