Onko Dna Welholla vielä headendiä Pasilassa?

Aikoinaan, ennenkuin Dna osti Welhon eli entisen Helsinki Television, oli HTV:llä/Welholla headend Helsingin Pasilassa ja sen näki jo kaukaa bussin ikkunasta kun suuret satelliittiantennit oli erään talon katolla, lisäksi aikoinaan piti ns. kotipääte jolla maksukanavia avattiin analogisina aikoina, hakea Pasilasta. Lisäksi helikopterikuvistakin näki miten monta sat.lautasta oli tuon talon katolla ja osassa luki isolla HTV, noh, ne helikopterikuvat on mennyttä kun Eniro lopetti toimintansa.

Tiedän netissä olleista valokuvista että yksi headend ainakin sijaitsee Lahdessa Radiomäellä, entisen Päijät-Hämeen Puhelin oyn tiloissa mutta onko niitä vielä Pasilassa ym. kun en ole aikoihin Pasilan kautta kulkenut niin mielenkiinnosta kyselen. Ja mistäpäin Suomea ktv-signaali esim. Helsingin Malmille nykyään tulee Dnalta?

Kommentit

• Hei! Hain hakusanalla opastinsilta.Tarkoitatkohan nuita katolle sijoitettuja antenneja?

Arra
  • Arra, juuri noita sat.antenneja tarkoitan. Miten vanha tuo kuva mahtaa olla? Ajattelin vaan että mahtaako se headend vielä olla tuolla? Ja lisäkysymys, mistäpäin Suomea tulee Dnan IPTV-kanavien signaalit?
    Jari
  • Kuva on screenshot Google Mapsista.
    ©2021 CNES / Airbus,Maxar Technologies.
    Arra
  • Voiko/pystyykö Dna kommentoimaan asiaa vai onko se suurikin salaisuus? Ei ollut mikään salaisuus ainakaan aikaisemmin.
    Jari
  • Huhuu Dna, saisiko kommenttia aiheeseen?
    Jari
  • Hei! Kiitos antennitietämyksestä.

Olisi HTV:n Jari hyvä jos laajentaisitte radiokanavien tarjontaa... tälläkin hetkellä kuuluisi,
    DoubleClap Radio,Vaskiradio, Kesäseuraradio jne.
    Saa antennia suurempaa jos se jos se ei laula kolme parasta.
    Matti
  • Matti, en ole HTV:llä/Welholla/DNA Welholla koskaan ollut töissä enkä ole vieläkään.

Ja Dna hoi, edelleen kaipaan kommenttia aiheeseen.
    Jari
  • Ehkä oli siihen maailman aikaan soveltuva ratkaisu sijoittaa headend tuonne Pasilaan ja asentaa tarvittavat erilaiset ohjelmien vastaanottoon tarvittavat antennit normaalin asuinkerrostalon katolle. Silloinhan ohjelmien välityksessäkin oli katkoksia jos taloyhtiössä jonka katolle antennit sijaitsi tehtiin sähköremonttia. En tiedä mutta luulisin, että tänäpäivänä tehtäisiin toisin ja antennit sijaitsi jonkin yrityskiinteistön katolla tai jossain linkkitornissa? Olihan toiminta hieman erilaista ja pienimuotoisempaa HTV:llä silloin kuin aloittivat kaapelitelevisio toiminnan. Alunperin HTV lähetti 3 omaa tv-kanavaakin kaapeliverkossa Helsinki Kanava, Tieto sekä Viihdekanava.

Itse tykkäsin Helsinki-Kanavasta Viihdekanavasta sekä Filmnet 24 kanavasta. Oli huono homma kun Helsinki-Kanava muuttui PTV:ksi ja Viihdekanava lopetettiin. Ne lähetti vain muutamia tunteja illassa ohjelmaa mutta niitä oli mielenkiintoista katsoa. Ei aina tarvi olla 24/7 kanava.
    SuuriMutti
  • Huhuu ja herätys Dna, kaipaan yhä kommenttia ja vastausta kysymykseen että onko teillä vielä head-endia Pasilassa? Ei tämä liene mikään liikesalaisuuskaan kun se ei ollut sitä HTV-aikoinakaan eikä myöskään PHP:n aikana.
    Jari
  • Minkälainen oli PHP PYP? Eikö ole hyvä kanavien paketointi Jari mpy:llä?

https://www.mpy.fi/kuluttajat/tv-palvelut/kanavapaketit
    php pyp