Tämä viesti on vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Onko mobiilivarmenne maksullinen palvelu?

Tällä hetkellä on voimassa tarjous: 12 kk 0 €/kk, norm. 1,99 €/kk. Kytkentä 0 € (norm. 3,90 €). 12 kuukauden jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti toistaiseksi voimassa olevana hinnaston mukaisella hinnalla.

Takaisin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kommentit

 • terve, onko SIM kortin vaihtomaksua jos vanha kortti ei tue varmennetta? ja mikä on tuo toistaiseksi voimassa oleva hinta?

 • Hei Artsi!

  Tuossa tapauksessa kortin vaihdon saa tehtyä kyllä maksuttomasti. Toistaiseksi voimassa oleva hinta on tuo 1,99€/kk.

  DNA Ilkka palveluasiantuntija
 • Mitä ilmeisimmin kyseinen homma ei onnistu DNA:n sivuilta. En minä ainakaan saanut varmennetta toimimaan

 • Hei Lauri!

  Mitä siis tarkalleen ottaen yrität tehdä ja millä tavalla tämä epäonnistuu? Mobiilivarmenteen rekisteröiminen onnistuu osoitteessa https://mobiilivarmenne.dna.fi/, ja lisätietoa löydät tarvittaessa osoitteesta https://www.dna.fi/mobiilivarmenne.

  DNA Ida S palveluasiantuntija
 • Veloitetaanko mobiilivarmenteen käytöstä muita maksuja kuin tuo kk-maksu?

 • Mobiilivarmenteen käytöstä veloitetaan hinnaston mukaisesti 1,99 euroa kuukaudessa, tai tarjouksen ollessa voimassa 0e/kk.

  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Saako mobiilivarmenteen edelleen veloituksetta 12 kuukaudeksi?
 • Kyllä, 12kk 0e tarjous on edelleen voimassa uusille DNA Mobiilivarmenne tilaajille
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Voiko mobiilivarmennetilauksen peruuttaa jos ei sitä haluakkaan?
 • Toki, mobiilivarmenne voidaan poistaa liittymästäsi asiakaspalvelumme kautta.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Mihin minä tarvitsisin tällaista mobilistivarmennetta.?
 • Hei Kimmo! DNA Mobiilivarmenne on sähköinen henkilöllisyystodistus puhelimessasi. Sen avulla todistat henkilöllisyytesi ja teet sähköisen allekirjoituksen silloin, kun nettiasiointi sitä vaatii.
  https://www.dna.fi/mobiilivarmenne


  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Hei.
  Rekisteröin mobiilivarmenteen mutta en pääse silti sillä oma säästöpankin palveluihin.  Tulee herja että puh.nroon ei ole kytketty mobiilivarmennetta.  Testasin toiminnan siinä vaiheessa kun rekisteröin sen ja se toimi.
 • Miksi mobiilivarmennetta ei saa kertamaksulla, niin kuin TELE:lla?

  39,90 € kertamaksu ja sen jälkeen ei mitään kuukausimaksuja tai muita maksuja.


 • Hei Miika! Tällä hetkellä palvelu on siis ensimmäisen vuoden ajan maksutta, sen jälkeen siitä veloitetaan lisäpalveluna kuukausittain puhelinlaskun yhteydessä, meillä ei ainakaan tällä hetkellä tuosta voi maksaa kertamaksuna.
  DNA Ida T palveluasiantuntija
 • Harmi, luulisi että tällainen palvelu kertamaksulla olisi kannattava myös DNA:lle. Jos asiakas on maksanut kertamaksun, niin aika varmaa, ettei hän ihan heti lähde vaihtamaan operaattoria.

  Eli aika pienellä hinnalla DNA saisi uskollisia asiakkaita pitkäksi ajaksi. 39€ / 1,9€ = 14,6kk Ilmainen vuosi ja sen jälkeen vielä 14 kk, eli yhteensä 3 vuotta, ennen kuin kertamaksu on maksanut itsensä takaisin. Jos asiakas lähtee ennen sitä, DNA ei menetä mitään, päin vastoin. Ja jos asiakkuussuhde jatkuu vielä 3 vuoden jälkeenkin, niin se sellainen uskollisuus on DNA:lle arvokkaampaa kuin palvelun kuukausimaksu.

  Kannattaisi harkita! Ja asiakkaan silmissä kertamaksu on aina parempi kuin kuukausimaksut.
 • Miksi hankkisin mobiilivarmenteen ja maksaisin mitään lisää kun voin käyttää pankkitunnistautumista? Jos vielä mobiilivarmenteen toimiminen on niin epävarmaa kuin kommenteista voi päätellä.
 • Saanko tekstiviesti- tai muun ilmoituksen ennen kuin maksuton mobiilivarmennejakso muuttuu maksulliseksi, jotta ehdin perua sen ennen lisämaksuja? Aiheutuuko mobiilivarmenteen perumisesta lisäkuluja? Miten varmistun, että mobiilivarmenne on oikeastikin peruttu eikä jäänyt tietämättäni roikkumaan liittymääni, kun perumisprosessi on käynnistetty? Pelkästään kaupassa/pankissa/tms testaamallako?
 • Alennuksen päättymisestä ei lähetetä erillistä viestä ja palvelun lopetus onnistuu normaalisti asiakaspalvelun kautta kuten kaikkien muidenkin palveluiden. Mikäli palvelun alennuskausi on päättynyt, veloitetaan maksut vain irtisanomispäivään saakka, mitään lisäkuluja palvelun irtisanomisesta ei meillä ole.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Hei, onko arvioita tai tutkimustietoa, lisääkö (kuluttaja-asiakkaiden itse kustantamien) mobiilivarmenteiden käyttö muiden palveluntarjoajien (pankit, vakuutusyhtiöt, kaupat, julkinen palvelu ym) palveluiden pakottamista mobiililaitteisiin tai vaihtoehtoisesti asiakkaille kohdistuvaa kulujen lisääntymistä ilman, että asiakas oikeasti saa mitään uutta, laadukkaampaa tai kehittyneempää palvelua? Esimerkiksi viimeisimpien Nordean markkinointikirjeiden perusteella se on lisäämällä juuri niiden asiakkaiden kuluja, joilla ei ole halua tai mahdollisuuksia siirtyä mobiilipankkipalveluasiakkaiksi. (Lopulta varmaan laskutetaan myös mobiiliasiakkaita - jos ei muusta, niin tyhmyydestä.) Tuenko ottamalla mobiilivarmenteen käyttööni kuluttaja-asiakkaiden kulujen lisääntymistä ilman, että palvelut oikeasti kehittyvät asiakkaiden etuja ajatellen, tai lisäänkö varmenteella eriarvoisuuden kasvua ja köyhimpien kansalaisten lopullista syrjäyttämistä? En halua olla edistämässä palveluiden laadun heikkenemistä, asiakkaiden palvelutason laskua tai kanssaeläjien syrjäytymistä. Onko mobiilivarmenne puhelinoperaattoreiden oma projekti, vai onko sillä sponsoreina esim. kustannussäästöjä haluavia suurpankkeja?
 • Meillä ei valitettavasti tällaista tutkimustietoa ole, paras tilannehan toki on että kaikilla on käytössä juuri heidän haluamansa palvelut ja DNA Mobiilivarmenne on vain yksi tunnistautumisen tapa muiden joukossa. Viime vuodelta toki löytyy tekemämme somebarometri joka selvitti mm. puhelimen käyttöä osana Digitaalinen elämäntapa -tutkimusta.

  Mobiilivarmenne on DNA:n, Elisan ja Telian asiakkaiden turvallinen ja helppo tapa tunnistautua ja kirjautua eri verkkopalveluihin.
  DNA Iiro palveluasiantuntija
 • Minulla on asennettu mopilivarmenne sim kortilla.Miten saan sen aktivoitua
 • Hei Lasse!

  Mobiilivarmeen käyttöönotto onnistuu täällä: https://www.dna.fi/mobiilivarmenne.
  DNA Hanna palveluasiantuntija
 • Ei onnistu, jos liittymän omistaa esim. äiti tai isä.
 • Jos otan nyt mobiilivarmenteen DNA:lta ja puhelinliittymäni siirtyy kesällä Elisalle, niin mikä on mobiilivarmenteen kohtalo?

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.