Onko NOKIA 6 Miracast yhteensopiva?

Televsio Sony on Miracast yhteensopiva mutta en löydä NOKIA 6 vastaavaa kohtaa.

Kommentit

• Kyllä on!
  • Siis, miten sen saa toimimaan Nokia 6:ssa? Minulla on vanha Asus Fonepad 7 joka peilaa kaiken mitä sen ruudulla on Android TV:n näytölle (ja asetukset ovat helpot tehdä). Mutta en ole saanut samaa aikaan uudella Nokia 6:lla vaikka olen tuntikausia yrittänyt löytää kikkaa.
  • Pekka, liikenisikö sinulta aikaa kirjoittaa vaikka vain pari riviä siitä kuinka sait Miracast:in (eli Wifi Direct:in) toimimaan Nokia 6:sta -> Miracast yhteensopivaan telkkariin?
  • Minulla käy seuraavasti, vastaanottimena on ProCaster Android matalakuva TV.

(Kaikissa laitteissani ja käyttiksissäni käyttökieli on Englanti siitäkin huolimatta että Suomenkielinen käyttölliittymä olisi paljon hassumpi).

Asetan TV:n kauko-ohjaimella: Source -> "Wireless Display"

Nokia 6 puhelimessa (jossa Android v.7.1.2):
    Settings / Wifi / ON
    Menu / Advanced /Wi-Fi Direct (haku alkaa automaattisesti)
    "ProCrocaster TV" löytyy maininnalla "available", tökkään sitä sormella
    TV näyttää muutaman sekunnin ajan "Connecting" ja menee sitten täysin mustaksi, vaikuttaa siltä että kontakti on mutta data ei kulje.

Asus Fonepad 7 puhelimessa (jossa on Android v.5.0) sen sijaan:
    Settings / Wifi / ON
    Menu / Advanced /Wi-Fi Direct (haku alkaa automaattisesti)
    "ProCrocaster TV" löytyy maininnalla "available", tökkään sitä sormella
    TV näyttää muutaman sekunnin ajan "Connecting" näyttää PIN koodin
    Puhelin kysyy TV:n näyttämää PIN koodia, tökin sen (4-numeroinen)
    Ja samantien kaikki se mikä näkyy puhelimen näytössä ilmestyy myös TV:n ruudulle, keskelle ruutua kun puhelin on pystyssä ja kun käännän puhelimen poikittain niin kuva täyttää koko TV:n ruudun. Tämä Miracast eli Wi-Fi Direct siirtotie on erittäin nopea, ei töki, kuvanlaatu on hyvä, eikä tarvitse nettiyhteyttä. ChromeCast viritys, vaikka sen on HW on päivitetty uusimmaksi, on hidas, tökkii, kuvanlaatu on huono ja vaatii nettiyhteyden).
  • Kahden korjauspäivityksen jälkeenkään Miracast ei toimi Nokia 6:ssa. Nimimerkki "Pekka" ei ilmeisesti ymmärrä mikä Miracasta on, tai ei tiedä mikä Nokia 6 on.

Siis, yhteys kyllä syntyy Nokia 6:sta android TV:oon, puhelin sanoo että connected. Mutta mitään dataa ei liiku, ruutu on musta eikä ääntä kuulu.